• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייעצות :בחירת גודל דירה להשקעה במחיר למשתכן

• פותח הנושא פותח הנושא noname
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

noname

משתמש רגיל
דירוג
378
זכיתי בהגרלה במחיר למשתכן בראש העין במקומות הראשונים.
בגלל מקום הזכייה הגבוה יש לי אפשרות לבחור כמעט כל דירה שארצה (3,4,5,6 חדרים).

למרות שאוכל לגור בראש העין אם ארצה (קרוב לעיר המגורים הנוכחית) החלטתי שאני מעדיף לא לגור בראש העין
בגלל שיקולים כלכליים (הוצאות דלק ורכב למקום העבודה, ארנונה גבוהה) ובגלל שיקולי נוחות (לקום מוקדם, פקקים וכו'). ולכן אני בעצם הולך לרכוש דירה ולהפוך משקיע.(ולהמשיך לשכור דירה)

בתור משקיע אני מתלבט מה עדיף כלכלית : לרכוש דירת 3 חדרים 80 מטר + מרפסת וחניה שתעלה באזור 800,000 ש"ח או דירת 4 חדרים בגודל 117 מטר + חניה ומרפסת שתעלה באזור 1,200,000 ש"ח.
המחיר למטר זהה בכל דירה שאבחר והפרש המחיר נובע רק מגודל הדירה .

מחשבות שעולות לי בראש בעד ונגד 3 ו-4 חדרים :

1. לדעתי רוב המשפחות שיש להם ילדים ילדים (ואני מאמין שרוב האנשים שיבואו לגור בראש העין יהיו משפחות צעירות) מעדיפות דירות 4 חדרים ופחות ירצו דירות קטנות. (טיעון בעד 4 חדרים)

2. כמעט כל המגה שכונה שנבנית בראש העין (פסגות אפק) תכיל דירות 4 ו-5 חדרים ומיעוט קטן של דירות 3 חדרים. במצב כזה גם אם לדירות 3 חדרים יש פחות ביקוש בעקבות הנדירות למצוא דירות קטנות כאלה בערך מוחלט יהיה ניתן להשכיר /למכור אותם באופן יחסי יותר בקלות לעומת דירות 4 חדרים. כמו כן בדרך כלל דירות קטנות מושכרות ונמכרות במחיר גבוה יותר למטר לעומת דירות גדולות (טיעון בעד 3 חדרים).

3. במקרה קיצון שבו לא אצליח להשכיר את הדירה בגלל הצפה של משכירים יהיה הרבה יותר מתאים למשפחה (שצפויה להכיל 4 נפשות) לגור בדירת 4 חדרים עד שיסתדרו העניינים ואתגר לא פשוט לגור בדירת 3 חדרים (טיעון בעד 4 חדרים).

4. מבחינת מינוף, סיכון ויכולת לסגור משכנתה בזמן קצר נראה לי שעדיף לי דירת 3 חדרים (במקרה כזה אני אצטרך לקחת משכנתה של 300,000 ש"ח בלבד).

5. מחשבה שעברה לי בראש, דירות 3 חדרים חדשה זה מצרך נדיר שהולך ונכחד מהעולם, כמעט לא בונים דירות כאלה היום.
בנוסף לרכוש דירה חדשה במרכז הארץ בגודל 3 חדרים חדשה במחיר של 800,000 ש"ח זה דבר שאולי קיים בעיר כמו לוד ( וגם זה לא בטוח). זאת הזדמנות לרכוש דירת מגורים במרכז הארץ במחיר נמוך במיוחד.

כפי שניתן לראות ממה שכתבתי עד כה נטיית הלב שלי היא לבחור דירת 3 חדרים אבל אני לא שלם וסגור עם עצמי.
אשמח לשמוע דעות נוספות לכאן או לכאן.

ייתכן שכדאי לכוון לשכר דירה של 5000 ש"ח שהוא פטור ממס. אין לי מושג אם זה אומר 3 או 4 חדרים.

ובלי קשר העיסקה נשמעת לי ספקולטיבית מאוד עם הרבה פרמטרים לא ידועים. לא עדיף לך לנסות לזכות בהרצליה ששם זה בטוח משתלם?

• אהבתי
Reactions: ITS
לפי תמהיל הדירות והמיקום, קהל היעד בשכונה הוא בעלי משפחות כלומר לפחות דירת 4 חדרים (שניים שלושה ילדים במשפחה ממוצעת), מאחר ואתה מודע לבעייתיות של ההשקעה, במידה ותיאלץ לעבור לגור בדירה החדשה עקב קושי להשכיר, יתכן שדירת 4 חדרים תתאים לך.
מאחר ואתה מתייחס אל רכישה זו כאל השקעה, ומאחר ומדובר בשכונה מובהקת עבור משפחות, דירת 4 חדים יהיה קל יותר למכור בעתיד, דירת 3 חדרים במיקום זה תימכר כנראה רק למשקיעים.

נטייתי היא ל 3 חדרים, כמשקיע.
במרבית המקרים התשואה היא גבוהה משמעותית (שווה לבדוק באזור האמור),
ויותר מכך, דירות 3 חדרים הן נדירות בשוק ולכן גם מבוקשות יותר.
אגב, אם ישנה קומבינציה של דירות גן 3 חדרים, אלו הדירות הכי נחשקות שיש.

האופציה לגור בדירה במקרה של אי-יכולת להשכיר היא חשובה לדעתי, ושווה ויתור על קצת תשואה (שאינה מובטחת גם כך).
תזכור שבפסגות אפק יש כרגע לפחות הצפה אדירה של דירות להשכרה וכמעט ואין שוכרים. כשהשכונה תתייצב והתשתיות יפותחו אני מניח שהמצב ישתפר מעט אבל עדיין תהיה לך תחרות קשה על שוכרים, לא משנה איזו דירה תבחר.

• אהבתי
דעתי היא כשל סנופי.
השוק בראש העין מוצף בדירות והמחירי שכירות יורדים, במיוחד בדירות למשפחות.
ישנו שוק לא קטן גם לדירות 3 חדרים במיוחד להשכרה (רווקים, גרושים, זוגות צעירים, זוגות +1) אבל היצע הרבה פחות, בנוסף המחיר הזול יותר משמעותית יתנו לך ככל הנראה תשואה גבוהה יותר. בכל מקרה הייתי לוקח בקומה הגבוהה ביותר האפשרית + כיוון טוב.
מאידך אם המכרז הוא לפי שיטת התמחור הישנה (כלומר אין תוספת כסף לPH או לקומות) הייתי מנסה בכלל ללכת על הPH אם מתאפשר לך כלכלית.

• אהבתי
זכיתי בהגרלה במחיר למשתכן בראש העין במקומות הראשונים.
בגלל מקום הזכייה הגבוה יש לי אפשרות לבחור כמעט כל דירה שארצה (3,4,5,6 חדרים).

למרות שאוכל לגור בראש העין אם ארצה (קרוב לעיר המגורים הנוכחית) החלטתי שאני מעדיף לא לגור בראש העין
בגלל שיקולים כלכליים (הוצאות דלק ורכב למקום העבודה, ארנונה גבוהה) ובגלל שיקולי נוחות (לקום מוקדם, פקקים וכו'). ולכן אני בעצם הולך לרכוש דירה ולהפוך משקיע.(ולהמשיך לשכור דירה)

בתור משקיע אני מתלבט מה עדיף כלכלית : לרכוש דירת 3 חדרים 80 מטר + מרפסת וחניה שתעלה באזור 800,000 ש"ח או דירת 4 חדרים בגודל 117 מטר + חניה ומרפסת שתעלה באזור 1,200,000 ש"ח.
המחיר למטר זהה בכל דירה שאבחר והפרש המחיר נובע רק מגודל הדירה .

מחשבות שעולות לי בראש בעד ונגד 3 ו-4 חדרים :

1. לדעתי רוב המשפחות שיש להם ילדים ילדים (ואני מאמין שרוב האנשים שיבואו לגור בראש העין יהיו משפחות צעירות) מעדיפות דירות 4 חדרים ופחות ירצו דירות קטנות. (טיעון בעד 4 חדרים)

2. כמעט כל המגה שכונה שנבנית בראש העין (פסגות אפק) תכיל דירות 4 ו-5 חדרים ומיעוט קטן של דירות 3 חדרים. במצב כזה גם אם לדירות 3 חדרים יש פחות ביקוש בעקבות הנדירות למצוא דירות קטנות כאלה בערך מוחלט יהיה ניתן להשכיר /למכור אותם באופן יחסי יותר בקלות לעומת דירות 4 חדרים. כמו כן בדרך כלל דירות קטנות מושכרות ונמכרות במחיר גבוה יותר למטר לעומת דירות גדולות (טיעון בעד 3 חדרים).

3. במקרה קיצון שבו לא אצליח להשכיר את הדירה בגלל הצפה של משכירים יהיה הרבה יותר מתאים למשפחה (שצפויה להכיל 4 נפשות) לגור בדירת 4 חדרים עד שיסתדרו העניינים ואתגר לא פשוט לגור בדירת 3 חדרים (טיעון בעד 4 חדרים).

4. מבחינת מינוף, סיכון ויכולת לסגור משכנתה בזמן קצר נראה לי שעדיף לי דירת 3 חדרים (במקרה כזה אני אצטרך לקחת משכנתה של 300,000 ש"ח בלבד).

5. מחשבה שעברה לי בראש, דירות 3 חדרים חדשה זה מצרך נדיר שהולך ונכחד מהעולם, כמעט לא בונים דירות כאלה היום.
בנוסף לרכוש דירה חדשה במרכז הארץ בגודל 3 חדרים חדשה במחיר של 800,000 ש"ח זה דבר שאולי קיים בעיר כמו לוד ( וגם זה לא בטוח). זאת הזדמנות לרכוש דירת מגורים במרכז הארץ במחיר נמוך במיוחד.

כפי שניתן לראות ממה שכתבתי עד כה נטיית הלב שלי היא לבחור דירת 3 חדרים אבל אני לא שלם וסגור עם עצמי.
אשמח לשמוע דעות נוספות לכאן או לכאן.
נטייתי היא ל 3 חדרים, כמשקיע.
במרבית המקרים התשואה היא גבוהה משמעותית (שווה לבדוק באזור האמור),
ויותר מכך, דירות 3 חדרים הן נדירות בשוק ולכן גם מבוקשות יותר.
אגב, אם ישנה קומבינציה של דירות גן 3 חדרים, אלו הדירות הכי נחשקות שיש.

אני קניתי דירה להשקעה בחדרה 3.5 חדרים 2 מעליות בנין 15 שנה דירה באזור קרוב לרכבת .במחיר של 840 אלף .מצחיק שהצעירים יושבים מחכים לדיור למשתכן במחירים האלה יכלתם לקנות לבד ולקבל את הדירה תוך חודשים.ואל תשכח שאתה צריך להשקיע עוד בתשתיות סכום לא מבוטל . והקבל לא משנה לך כלום בדירה מטבחים שם ראיתי קטנים מאוד .אחרי שתקבל את הדירה עוד תרצה להשקיע בה כנראה.חבל עדיף לכם לקנות דירות להשקעה באזורים מחדרה צפונה להשקיע אותם ולמכור אחרי שנה וחצי שאז אין לך מס לשלם. בכל מקרה בהצלחה.

noname@ דירות 3 חדרים עלולות להיות דירות עם כיוון אויר אחד בלבד, במקרה שיש יותר מ 4 דירות בקומה. שווה לבדוק את הנושא לפני קבלת ההחלטה. במחיר למשתכן בהרצליה לדוגמא יש בעייה כזאת.

דעתי היא כשל סנופי.
השוק בראש העין מוצף בדירות והמחירי שכירות יורדים, במיוחד בדירות למשפחות.
ישנו שוק לא קטן גם לדירות 3 חדרים במיוחד להשכרה (רווקים, גרושים, זוגות צעירים, זוגות +1) אבל היצע הרבה פחות, בנוסף המחיר הזול יותר משמעותית יתנו לך ככל הנראה תשואה גבוהה יותר. בכל מקרה הייתי לוקח בקומה הגבוהה ביותר האפשרית + כיוון טוב.
מאידך אם המכרז הוא לפי שיטת התמחור הישנה (כלומר אין תוספת כסף לPH או לקומות) הייתי מנסה בכלל ללכת על הPH אם מתאפשר לך כלכלית.

1.אין תוספת מחיר בגין קומות זה רק במכרזים החדשים (מה זה PH?).
2. אני בהחלט מתכוון לקחת את הדירה בקומה הגבוהה ביותר.

אני קניתי דירה להשקעה בחדרה 3.5 חדרים 2 מעליות בנין 15 שנה דירה באזור קרוב לרכבת .במחיר של 840 אלף .מצחיק שהצעירים יושבים מחכים לדיור למשתכן במחירים האלה יכלתם לקנות לבד ולקבל את הדירה תוך חודשים.ואל תשכח שאתה צריך להשקיע עוד בתשתיות סכום לא מבוטל . והקבל לא משנה לך כלום בדירה מטבחים שם ראיתי קטנים מאוד .אחרי שתקבל את הדירה עוד תרצה להשקיע בה כנראה.חבל עדיף לכם לקנות דירות להשקעה באזורים מחדרה צפונה להשקיע אותם ולמכור אחרי שנה וחצי שאז אין לך מס לשלם. בכל מקרה בהצלחה.

א.יש הבדל בין קניה של דירה בחדרה ב-850,000 ש"ח במחיר שוק בחדרה לבין רכישה של דירה בראש העין ב800,000 ש"ח שמגלמים ההנחה של 30% ממחיר שוק.
ב. ראש העין קרובה לעיר מגוריי וחדרה רחוקה.
ג. בתור משקיע אני לא מתכוון להשקיע כסף בשדרוג הדירה מניח שזה יתבטא ביום מכירת הדירה ברווח נמוך מעט בהשוואה לדירה ששודרגה.

ייתכן שכדאי לכוון לשכר דירה של 5000 ש"ח שהוא פטור ממס. אין לי מושג אם זה אומר 3 או 4 חדרים.

ובלי קשר העיסקה נשמעת לי ספקולטיבית מאוד עם הרבה פרמטרים לא ידועים. לא עדיף לך לנסות לזכות בהרצליה ששם זה בטוח משתלם?
בשתי ההגרלות האחרונות זרקו כמעט את כל התחמושת. אני מאוד מסופק אם תהייה הגרלה נוספת בהרצליה. בנוסף בהרצליה המחיר למטר הוא בסביבות 17000 שקל. כמעט פי 2 מראש העין.

noname@ דירות 3 חדרים עלולות להיות דירות עם כיוון אויר אחד בלבד, במקרה שיש יותר מ 4 דירות בקומה. שווה לבדוק את הנושא לפני קבלת ההחלטה. במחיר למשתכן בהרצליה לדוגמא יש בעייה כזאת.

מעניין.. אני אבדוק את הנושא וזה עשוי להשפיע על ההחלטה שלי בבחירת גודל הדירה.
אגב נאמר לנו משהו מאוד מוזר ע"י יו"ר וועדת תכנון ובנייה. לדבריו הכיוון שמנסים לעשות כרגע הוא שדירות 3 חדרים יהיו ניתנות להרחבה לחדר נוסף ללא תשלום
בכל זמן שנרצה.
אם זה נכון זה משנה את התמונה לטובת דירת 3 חדרים אבל לא ברור לי איך טכנית בונים בניין שבו יש דירות 3 חדרים שניתנות להרחבה לחדר נוסף.

אגב נאמר לנו משהו מאוד מוזר ע"י יו"ר וועדת תכנון ובנייה. לדבריו הכיוון שמנסים לעשות כרגע הוא שדירות 3 חדרים יהיו ניתנות להרחבה לחדר נוסף ללא תשלום
בכל זמן שנרצה.
וואו כמה בבל"ת.
1. הועדה המקומית לא מוסמכת לקבוע את מספר החדרים וגם לא את גודל הדירות אלא רק כמה מטר יהיה מותר לבנות סה"כ וכמה מקסימום דירות.
2. אם הכוונה להרחיב את הדירה בבניין גבוה אז זה בלתי אפשרי כמו שאמרת.
3. אם הכוונה להסב דירת 3 חדרים גדולה (נניח 85 מ"ר+) לדירת 4 חדרים או יותר אז זה שינוי פנימי שכלל לא מצריך אישור הועדה.

אם הכוונה להסב דירת 3 חדרים גדולה (נניח 85 מ"ר+) לדירת 4 חדרים או יותר אז זה שינוי פנימי שכלל לא מצריך אישור הועדה.
אבל הדירה צריכה להיות בנויה כך שזה אפשרי, מבחינת עמודים תומכים וכיו"ב.

אבל הדירה צריכה להיות בנויה כך שזה אפשרי, מבחינת עמודים תומכים וכיו"ב.
כבר כמעט ולא בונים היום עם עמודים תומכים, זה נדיר למדי, לגבי מבנה הדירה זה נכון, את צודקת אבל לועדה המקומית גם אין סמכות לגבי זה, גם אם היו ממש רוצים, לכל היותר יכולים לבקש מהיזם/קבלן.

נערך לאחרונה ב:
הקבלן הוא גיא ודורון לוי?
בפרוייקט אצלנו בקרית ביאליק הוא הציע דירות 3 חדרים 100 מ''ר מעוצבות גרוע (המון שטח מבוזבז על מסדרון רחב נורא ושטויות כאלה) עם כיוון אוויר אחד. לאחר שהדירות לא נמכרו טוב הוא הוסיף אופציה לעצב מחדש את הדירות כ-4 חדרים, אבל העיצוב בדיעבד הזה ממש לא מדהים (חדר אחד בקושי קיבל חלון, זה מעין חרך). בפועל כל מי שקנה את הדירות האלה העדיף עיצוב של 4 חדרים, הרי מדובר בדיוק באותו המחיר.

יש מצב שהבניינים שלו בראש העין הם שכפול של הבניינים בקרית ביאליק וזה אותו המצב בדיוק. שווה לבדוק. זה לא אומר אגב שלא כדאי לקנות, בתור משקיע אתה יכול לקבל פה דירת 4 חדרים במיליון ₪, פשוט בעיצוב משונה.

בכל זמן שנרצה.
אם זה נכון זה משנה את התמונה לטובת דירת 3 חדרים אבל לא ברור לי איך טכנית בונים בניין שבו יש דירות 3 חדרים שניתנות להרחבה לחדר נוסף.
במחיר למשתכן הקבלן לוקח את כל אחוזי הבניה, אחרת זה לא משתלם לו. כך, נראה כמו הנפצה לא מוצלחת.

שים לב לארנונה היא מפלצתית באיזור החדש של ראש העין.
אני חושב שהתשואה משכירות היא המנבא הטוב ביותר לערך הדירה לפי זה הייתי בוחר.

אני חושב שהתשואה משכירות היא המנבא הטוב ביותר לערך הדירה לפי זה הייתי בוחר.
הבעיה היא שלתשואה הנוכחית יכול להיות קשר קל בלבד לתשואה באיזור עוד 4-5 שנים שיש אלפי יח"ד בבנייה פעילה או בדרך.
באופן כללי ככל שהדירה קטנה/זולה יותר התשואה גבוהה יותר (כלל אצבע).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התייעצות לגבי בחירת ברוקר ותמהיל תיק שוק ההון 15
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 22
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 1
D התייעצות בנושא בחירת קרן פנסיה לצעיר צרכנות פיננסית 0
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 11
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
י שידרוג דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 5
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
ח תעריפי מסחר בבנק שלי אחרי מיקוח - התייעצות שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה