• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התגייסות לצה"ל ועלות אלטרנטיבית

דור ה-Z

משתמש בכיר
דירוג
1,479
לאחרונה, התחלתי לחשוב על העלות האלטרנטיבית של גיוס לצבא.
נקודת מוצא:
הכנסות:
שכר בצבא חובה- 2,160 ש"ח לחודש, תפקיד המוגדר כלוחמה
שכר כיום-6,500 ש"ח
שכר כבנקאי-נגיד, 8,000 ש"ח

הוצאות:
הוצאות בצה"ל-500 ש"ח לחודש (הערכה)
הוצאות באזרחות-700 ש"ח לחודש

עכשיו, אריץ את זה 32 חודשים:
חיסכון מצבא חובה: 53,120 ש"ח
חיסכון בעבודה הנוכחית: 182,600 ש"ח
חיסכון מעבודה כבנקאי: 233,600 ש"ח

משירות בצה"ל מקבלים גם פיקדון ומענק, שלצורך ההוגנות אוסיף אותם לחישוב:
פיקדון*: 25,692 ש"ח
מענק: 17,763 ש"ח

*אני סולח כאן לצה"ל שהפיקדון מוענק בדיליי של 5 שנים שלמות (בהנחה שלא אממש אותו).

לסיכום:
סה"כ צה"ל: 96,575 ש"ח
סה"כ עבודה נוכחית: 182,600 ש"ח
סה"כ בנקאות: 233,600 ש"ח

כלומר, שירות החובה שקול למס של כ-47% על עבודתי הנוכחית ו-59% על עבודה כבנקאי, וזה עוד בלי להתחשב בעובדה שצה"ל הוא "עבודה" תובענית הרבה יותר, מכל בחינה אפשרית.
עכשיו, נגיד והייתי משובץ לתפקיד יוקרתי, שהיה נותן לי עבודה מוערכת באזרחות, ניחא-אבל אני הולך לשרת כ"לוחם" בתפקיד ללא שום תועלת עתידית.

על כן אני תוהה לעצמי, אם יש לי את האופציה להמנע משירות צבאי-האם זה לא כדאי בהכרח?
אני כל פעם עונה לעצמי ש"ברור" אבל משהו מונע ממני לעשות את זה. האם כדאי לדעתכם להתגייס לצבא?

עריכה: לחיילים משוחררים יש גם תוספת נקודות זיכוי. מקור: https://www.kolzchut.org.il/he/נקודות_זיכוי_ממס_הכנסה_לחיילים_משוחררים_ומסיימי_שירות_לאומי-אזרחי
בהנחה של חיסכון מיסוי מקסימלי (436 ש"ח לחודש, 36 חודשים)-מדובר בעוד 15,696 ש"ח
סה"כ צה"ל מעודכן: 112,271‬ ש"ח

נערך לאחרונה ב:
לאחרונה, התחלתי לחשוב על העלות האלטרנטיבית של גיוס לצבא.
נקודת מוצא:
הכנסות:
שכר בצבא חובה- 2,160 ש"ח לחודש, תפקיד המוגדר כלוחמה
שכר כיום-6,500 ש"ח
שכר כבנקאי-נגיד, 8,000 ש"ח

הוצאות:
הוצאות בצה"ל-500 ש"ח לחודש (הערכה)
הוצאות באזרחות-700 ש"ח לחודש

עכשיו, אריץ את זה 32 חודשים:
חיסכון מצבא חובה: 53,120 ש"ח
חיסכון בעבודה הנוכחית: 182,600 ש"ח
חיסכון מעבודה כבנקאי: 233,600 ש"ח

משירות בצה"ל מקבלים גם פיקדון ומענק, שלצורך ההוגנות אוסיף אותם לחישוב:
פיקדון*: 25,692 ש"ח
מענק: 17,763 ש"ח

*אני סולח כאן לצה"ל שהפיקדון מוענק בדיליי של 5 שנים שלמות (בהנחה שלא אממש אותו).

לסיכום:
סה"כ צה"ל: 96,575 ש"ח
סה"כ עבודה נוכחית: 182,600 ש"ח
סה"כ בנקאות: 233,600 ש"ח

כלומר, שירות החובה שקול למס של כ-47% על עבודתי הנוכחית ו-59% על עבודה כבנקאי, וזה עוד בלי להתחשב בעובדה שצה"ל הוא "עבודה" תובענית הרבה יותר, מכל בחינה אפשרית.
עכשיו, נגיד והייתי משובץ לתפקיד יוקרתי, שהיה נותן לי עבודה מוערכת באזרחות, ניחא-אבל אני הולך לשרת כ"לוחם" בתפקיד ללא שום תועלת עתידית.

על כן אני תוהה לעצמי, אם יש לי את האופציה להמנע משירות צבאי-האם זה לא כדאי בהכרח?
אני כל פעם עונה לעצמי ש"ברור" אבל משהו מונע ממני לעשות את זה. האם כדאי לדעתכם להתגייס לצבא?

עריכה: לחיילים משוחררים יש גם תוספת נקודות זיכוי. מקור: https://www.kolzchut.org.il/he/נקודות_זיכוי_ממס_הכנסה_לחיילים_משוחררים_ומסיימי_שירות_לאומי-אזרחי
בהנחה של חיסכון מיסוי מקסימלי (436 ש"ח לחודש, 36 חודשים)-מדובר בעוד 15,696 ש"ח
סה"כ צה"ל מעודכן: 112,271‬ ש"ח
לא הכל בחיים זה כסף.

לא הכל בחיים זה כסף.
אבל כסף זה גם לא מעט.

יש הרבה פרזיטים שחושבים שזה כדאי.
נכון, אבל ארשה לעצמי לומר שאם אבקש פטור על הסיבה שלי אישית, זה יהיה מוצדק ולא כרוך ברמאות משום סוג.
עם זאת, כאמור, משהו בי עוצר אותי כל פעם מחדש מלעשות את זה כשאני מגיע למסקנה שזה מוצדק.

האמת, אולי המסקנה הכי טובה מהחישוב הזה הוא שגיוס חובה הוא מס לכל דבר, רק מס בזמן ולא בכסף (דבר שהופך אותו אפילו ליקר יותר, כי זמן יקר מכסף).

אבל כסף זה גם לא מעט.

נכון, אבל ארשה לעצמי לומר שאם אבקש פטור על הסיבה שלי אישית, זה יהיה מוצדק ולא כרוך ברמאות משום סוג.
עם זאת, כאמור, משהו בי עוצר אותי כל פעם מחדש מלעשות את זה כשאני מגיע למסקנה שזה מוצדק.

האמת, אולי המסקנה הכי טובה מהחישוב הזה הוא שגיוס חובה הוא מס לכל דבר, רק מס בזמן ולא בכסף (דבר שהופך אותו אפילו ליקר יותר, כי זמן יקר מכסף).
האם מהרגע שנולדת כל פעולה שעשית הייתה במטרה למקסם את הכסף שלך?
אני אישית מאמין שגם בשירות קרבי אפשר להרוויח הרבה פיתוח אישי שיכול להיות לו ערך כספי גדול בהמשך חייך.

האם מהרגע שנולדת כל פעולה שעשית הייתה במטרה למקסם את הכסף שלך?
אני אישית מאמין שגם בשירות קרבי אפשר להרוויח הרבה פיתוח אישי שיכול להיות לו ערך כספי גדול בהמשך חייך.
ברור שלא, אבל בגיל 5 למשל, לא הייתי מודע לכסף ולריביות כמו שאני מודע לנושא היום (אם כן, כנראה הייתי רץ לפתוח תוכנית חיסכון חחחח).
הנקודה על פיתוח אישי מעניינת

לדעתי כל אחד צריך לתרום את החלק שלו. מצד שני הצבא מפסיד כסף על המון חיילים שבאים על תקן עציץ.
המלצתי תתגייס לתפקיד שיעזור לך באזרחות - כמו תוכניתן לדוגמא, שישר אחרי השחרור נקלטים בחברות הייטק עם שכר שמתחיל ב15K בלי שום אוניברסיטה בלי כלום.

מצד אחד, העובדה שיש לנו מדינה לא מובנת מאליה.
מצד שני, ההסתכלות מכיוון הכסף היא אמנם צרה אבל יש בה משהו, לדעתי, כי אלה 3 שנים שלא יחזרו, אז עדיף לנצל אותן למשהו טוב. אגב, ללוחם אאל"ט יש הטבות בכל מיני מקומות ואם תסתכל במודעות דרושים-יש עבודות שמשלמים בהן יפה למי שיש לו תעודת לוחם (תפקידי אבטחה וכו').
עדיף מישהוא כמוך שמבקש פטור מוצדק, ולא מישהוא שמבקש פטור בלי הצדקה.
לדעתי, תעשה מה שטוב לך. כל עוד אתה לא פרזיט, הכל בסדר.

אני חושבת שמה שעוצר אותך זה כי הגיוס הוא חובה ולא נעים לך. אם אני צודקת, תעשה את כל החישובים שאתה צריך לעשות (לא רק כספיים) ותגיע למסקנה לכאן או לכאן. אם אני לא צודקת, אתה מוזמן לתקן אותי.

מהפן החברתי, הרבה יעקמו את הפרצוף אם ישמעו שלא עשית צבא, אבל אם יש לך הסבר מוצדק זה יתקבל.
מהפן התעסוקתי, יבקשו לדעת למה לא עשית צבא וכדאי לכתוב בקו"ח "פטור משירות צבאי מסיבה XYZ".
לרוב מקומת העבודה לא יהיה אכפת לדעתי שלא עשית צבא, אולי בעיקר למשרדי ממשלה, בנקים וכו' כן יהיה אכפת.

מבלי להכנס לויכוח הטעון בעניין המצפוני, יש יתרונות נוספים בצבא שכן שווים כסף בצורה זו אחרת ויכולים לעזור לך בהמשך גם אם לא כספית, אלא הדברים שאני למדתי, תרמו ולי בצבא ועזרו לי מאד:
1. כור היתוך: אתה פוגש וצריך להסתדר עם ערסים ושאר חלקים של עם ישראל שבחיים לא הייתי פוגש אחרת.
2. לשקר בצורה טובה.
3. להתקמבן.
4. לאכול חרא. למה זה טוב? כי אם בהמשך אתה תאכל חרא במקום אחר אתה כבר תהיה מנוסה בזה וסביר להניח שתגיד לעצמך שבצבא זה היה יותר קשה.
5. זה מבגר ומחשל, כשתשתחרר ואולי תפגוש אדם אחר בן גילך בעולם שלא עשה צבא אני מבטיח לך שאתה תהיה הרבה יותר בוגר ממנו.
6. נסיון (בתלות באיפה אתה משרת).
7. חברים וחברות.
8. יאפשר לך לעבוד במקומות שדורשים סיווג בטחוני.

מבלי להכנס לויכוח הטעון בעניין המצפוני, יש יתרונות נוספים בצבא שכן שווים כסף בצורה זו אחרת ויכולים לעזור לך בהמשך גם אם לא כספית, אלא הדברים שאני למדתי, תרמו ולי בצבא ועזרו לי מאד:
1. כור היתוך: אתה פוגש וצריך להסתדר עם ערסים ושאר חלקים של עם ישראל שבחיים לא הייתי פוגש אחרת.
2. לשקר בצורה טובה.
3. להתקמבן.
4. לאכול חרא. למה זה טוב? כי אם בהמשך אתה תאכל חרא במקום אחר אתה כבר תהיה מנוסה בזה וסביר להניח שתגיד לעצמך שבצבא זה היה יותר קשה.
5. זה מבגר ומחשל, כשתשתחרר ואולי תפגוש אדם אחר בן גילך בעולם שלא עשה צבא אני מבטיח לך שאתה תהיה הרבה יותר בוגר ממנו.
7. חברים וחברות.
תוסיף גם מענקי שחרור והטבות מס.
בקבע לפחות, אתה גם מקבל שכר, פחות מאזרחות אבל הפער הוא כבר לא מול אפס.
עם כל הכבוד, רוב בני ה-18 פלוס הם עדיין ילדים. הם לא בדיוק יודעים מה הם רוצים מהחיים שלהם. ראיתי חברים שלי בני גילי שלא התגייסו או עשו שירות לאומי קצר, כשאני הייתי אחרי תואר ושש שנים נסיון בצבא הם עשו תואר.

תוציא לרגע את הכסף מהמשוואה, אפשר להרוויח אותו בחזרה, הוא לא שיקול
ברגע שהוצאת את השיקול הכלכלי אז נותר שיקול הזמן או הביזבוז שלו
תיקח את הזמן שעומד להיות להתבזבז ותחשוב אם היית מוכר אותו תמורת שכר או תמורת משהו אחר
אם הוצאנו את השכר, אז נותרנו עם "משהו אחר"
אם "משהו אחר" = ידע, אז זה כבר נושא רציני לדון בו
כשאני אומר ידע אני כולל לימודים אבל נכון לשנת 2019 הם לא חייבים להיות פיזיים במוסד המלמד
עכשיו לשאלה הברורה, כמה זמן יהיה לך לשלב צבירת ידע "אקדמי" ביחד עם ידע "רחוב" (בצבא)
אם תוכל לשלב את שני הדברים בשירות שלך כדי שה"מצפון" שלך ישחרר אותך, תוכל לעשות זאת
אם אתה מרגיש שהזמן הזה הולך לאיבוד, ואתה חייב לעשות משהו "דחוף" בו, אז תבדוק את רמת ה"דחיפות"

בכל מקרה, זה שיקול ערכי ונראה שאתה נוטה לכוון גיוס
תחשוב איך אתה מנצל את הצבא תוך כדי שהוא משתמש בך
אם יש קורסים ללכת, הולכים, אם יש מסלולים לצעוד בהם, צועדים
כל מה שיעניק לך תחושה שלא סתם ביזבזת 3 שנים
למרות שכמו שכבר ציינתי,
ביזבוז זה רק אם יש לך משהו לעשות במקום

לדעתי כל אחד צריך לתרום את החלק שלו. מצד שני הצבא מפסיד כסף על המון חיילים שבאים על תקן עציץ.
המלצתי תתגייס לתפקיד שיעזור לך באזרחות - כמו תוכניתן לדוגמא, שישר אחרי השחרור נקלטים בחברות הייטק עם שכר שמתחיל ב15K בלי שום אוניברסיטה בלי כלום.

אולי באמת אנסה מחר להתקשר למיטב ולבקש מיונים לעוד תפקידים.
כבר צץ לי פתאום מיון לעוד תפקיד אחרי שקיבלתי שיבוץ.

מצד אחד, העובדה שיש לנו מדינה לא מובנת מאליה.
מצד שני, ההסתכלות מכיוון הכסף היא אמנם צרה אבל יש בה משהו, לדעתי, כי אלה 3 שנים שלא יחזרו, אז עדיף לנצל אותן למשהו טוב. אגב, ללוחם אאל"ט יש הטבות בכל מיני מקומות ואם תסתכל במודעות דרושים-יש עבודות שמשלמים בהן יפה למי שיש לו תעודת לוחם (תפקידי אבטחה וכו').
עדיף מישהוא כמוך שמבקש פטור מוצדק, ולא מישהוא שמבקש פטור בלי הצדקה.
לדעתי, תעשה מה שטוב לך. כל עוד אתה לא פרזיט, הכל בסדר.

אני חושבת שמה שעוצר אותך זה כי הגיוס הוא חובה ולא נעים לך. אם אני צודקת, תעשה את כל החישובים שאתה צריך לעשות (לא רק כספיים) ותגיע למסקנה לכאן או לכאן. אם אני לא צודקת, אתה מוזמן לתקן אותי.

מהפן החברתי, הרבה יעקמו את הפרצוף אם ישמעו שלא עשית צבא, אבל אם יש לך הסבר מוצדק זה יתקבל.
מהפן התעסוקתי, יבקשו לדעת למה לא עשית צבא וכדאי לכתוב בקו"ח "פטור משירות צבאי מסיבה XYZ".
לרוב מקומת העבודה לא יהיה אכפת לדעתי שלא עשית צבא, אולי בעיקר למשרדי ממשלה, בנקים וכו' כן יהיה אכפת.

זה די מדויק :)
שילוב של מחשבות ש"זה חובה", "אתה לא רוצה להיות בין היחידים שלא עשו צבא", "סה"כ כדאי לתת למדינה", וכו'.
בעיקר ההשלכות החברתיות והתעסקותיות מפריעות, אבל גם מחשבות על זה ששווה לפחות לנסות להתגייס.
אם הצבא היה מקצועי, זה היה הרבה יותר קל.

2. לשקר בצורה טובה.
3. להתקמבן.
7. חברים וחברות.

אני רק הולך ומתבלבל חחחח

בעיקר ההשלכות החברתיות
מעניין אותי ביום יום לכמה אנשים שואלים אותם אם הם עשו צבא, וברגע ששומעים שלא עשה צבא - פתאום יורד ממנו.
פה זה לא מדגם מייצג, כי זה כמו להתחיל פה את השאלה "כמה שווה לחסוך בחיים או לבזבז הכל?"
התשובות פה יהיו ידועות.
התשובות היותר חשובות זה מה קורה תכלס בחוץ.
אני מהמרת ממה שאני יודעת - שזה לא ישנה בכלל בתחום החברתי.

איפה נעלמו ההודעות של "אם מישהי לא תרצה אותך כי לא עשית צבא אז היא לא שווה אותך" וכל זה?
או שזה מתאים רק כשרוצים להשתמש בזה?
"אם מישהי מעקמת פרצוף כי אתה לא מחליף רכב חדש כל שנה אז היא לא בשבילך".

כנראה משתמשים במשפטים האלה כל פעם כשרוצים להעביר מסר שמשרת את האינטרס של הכותב.

אני לא נתקלתי פעם אחת שזה הפריע למישהי או מישהו שלא עשו צבא. כמובן בואו לא נלך למקומות של לצאת צודקים בטוח - כמו תעשייה ביטחונית וכאלה.
מלבד לצאת צודק זה קצת דבילי. אף אחד שלא עשה צבא לא בונה להיכנס לתעשייה ביטחונית.

אבל להגיד שזה יפריע חברתית בישראל של 2019. זה סתם להפחיד את הילד. כי אין לו איך לבדוק אם זה נכון או לא והמוח ישר הולך לכיון של - יש בזה היגיון, כנראה זה נכון.

ניחא-אבל אני הולך לשרת כ"לוחם" בתפקיד ללא שום תועלת עתידית
אני לא מבין למה המרחאות, בכל מקרה, בזכות השירות שלי בצבא כ"לוחם" יצאתי לאזרחות והרווחתי 12k נטו בחודש , מי שהתקדם עבר את ה14 .

2. לשקר בצורה טובה.
3. להתקמבן.
יפה נכון
אבל -
את כל זה ירצה לא ירצה הוא ילמד גם לבד בחיים. כך או כך.

לראייה:

מה תגידו על עולה חדש, בן 29.5 שכבר לא בגיל לגיוס.
האם זהו? גורלו חתום? לא יצליח בחיים? הרי צבא כבר לא יוכל לעשות - חוקית. לא כשיר לגיוס.
אז מה הוא יהיה כלומניק בישראל? לא יודע הרי מה זה עמך, לא התערבב, לא אכל חרא וכל מה שכתבתם.

מה אז?

עוד דבר:
מזכיר לי פעם שאיזה אחד ענה בנחרצות לידיד שלי ששאל "אפשר לשרת במשטרה בלי צבא?"

אותו אחד ענה לו:
ברור שלא - מה נראה לך?!
איך תשרת במשטרה בלי שירות צבאי.

עד שהוא נזכר פתאום שבכל העולם משרתים במשטרה שוטרים שלא עשו צבא בצבא ההגנה במדינת ישראל. אז?
מה עושים כל השוטרים בארצות הברית? גרמניה? רוסיה?

שוב הכל אינטרסים.

מי שעשה צבא - יגן על השירות לעשות צבא ויתן היתררונות לעשות ומלא חסרונות למה לא כדאי לא לעשות.
כי יש את המשהו הזה שלו יודו בו והוא - אם אני עשיתי, אני רוצה שגם אתה תעשה. כי אני עשיתי, אז גם אתה תעשה, ואם לא תעשה חבל.

רק מס בזמן ולא בכסף (דבר שהופך אותו אפילו ליקר יותר, כי זמן יקר מכסף)
זה מה שבעיקר הוביל אותי ללצאת מצה"ל, זה והבעיה העקרונית שלי של כפיית גיוס ואיסור חופש.
לא יכולתי לסבול את העובדה שאני חייב לבזבז את השנים היפות שלי בחיים כי המדינה מכריחה אותי ובמידה ולא ארצה לעשות זאת אלך לשבת בכלא עם אותם אנשים שגונבים נשק ויורים בחברים שלהם בשוגג.

מה שכן, לא הכל בחיים באמת כסף ויש הרבה התלבטויות לסיפור כמו חברתי ודברים כאלו.
אפשר לעבוד ולקבל סיווג בטחוני אזרחי גם בלי להיות בצבא(הם חשופים בתהליך לסיבת פטור כמובן) אבל מה שבודקים זה אמינות ובמידה והסיבה היא לא התנהגות רעה וחמורה ואתה אומר אמת אין סיבה לא לעבור, יש גם במיוחד תהליך מקוצר לאנשים שכן יש להם סיווג צבאי ויצאו מהצבא.

נערך לאחרונה ב:
כככה זה שחיים במדינה עם כל כך הרבה שפע, פתאום חושבים שזה ברור מאליו.
סבלתי בצבא שלוש שנים, חד משמעית לא מתחרט, חלק מהחובות שלי, כן חובות, כאזרח במדינה.
אני מציע למי שברוחו של פותח השרשור, אל תעצרו בחישובי השלוש שנים, אנא התכבדנו נא ועברו למדינה עם נטל מס פחות ועוד כל מני הטבות. שיהיה בהצלחה, ויפה שעה אחת קודם.

תוציא לרגע את הכסף מהמשוואה, אפשר להרוויח אותו בחזרה, הוא לא שיקול
ברגע שהוצאת את השיקול הכלכלי אז נותר שיקול הזמן או הביזבוז שלו
תיקח את הזמן שעומד להיות להתבזבז ותחשוב אם היית מוכר אותו תמורת שכר או תמורת משהו אחר
אם הוצאנו את השכר, אז נותרנו עם "משהו אחר"
אם "משהו אחר" = ידע, אז זה כבר נושא רציני לדון בו
כשאני אומר ידע אני כולל לימודים אבל נכון לשנת 2019 הם לא חייבים להיות פיזיים במוסד המלמד
עכשיו לשאלה הברורה, כמה זמן יהיה לך לשלב צבירת ידע "אקדמי" ביחד עם ידע "רחוב" (בצבא)
אם תוכל לשלב את שני הדברים בשירות שלך כדי שה"מצפון" שלך ישחרר אותך, תוכל לעשות זאת
אם אתה מרגיש שהזמן הזה הולך לאיבוד, ואתה חייב לעשות משהו "דחוף" בו, אז תבדוק את רמת ה"דחיפות"

בכל מקרה, זה שיקול ערכי ונראה שאתה נוטה לכוון גיוס
תחשוב איך אתה מנצל את הצבא תוך כדי שהוא משתמש בך
אם יש קורסים ללכת, הולכים, אם יש מסלולים לצעוד בהם, צועדים
כל מה שיעניק לך תחושה שלא סתם ביזבזת 3 שנים
למרות שכמו שכבר ציינתי,
ביזבוז זה רק אם יש לך משהו לעשות במקום

למה שאוציא את הכסף מהמשוואה? עבורי הוא שיקול, ואפילו די חשוב.
נעבור לשיקול הזמן:
1. באזרחות, הייתי מוכר אותו בעבור שכר
2. בצה"ל, אהיה חייב למכור אותו כ"לוחם" (לא בטוח כמה זה באמת לוחם, אבל שיהיה)
עכשיו, מבחינתי, אם אהיה בנקאי 3 שנים, זה יהיה שימוש טוב לזמן או לחילופין אם במקום להיות חייל פשוט אהיה לפחות מפקד זוטר, זה יהיה שימוש טוב לזמן.
מצד שני, אני מסתכל על עצמי וחושב "אני באמת אהיה מפקד בצה"ל?" ואני לא בטוח, כי אני לא יודע מה באמת הקרטריונים.
בתפקיד אחר, זה נראה לי קל יותר (למשל, אני יכול להיות קצין לוגיסטיקה, אבל זה דורש קבע וייתכן שהמשכורת תרד) אבל באמת חסר לי מידע.

מסקרן...
בת"א זה לא ככה. אבל תלוי
אני גר במרכז, למדתי בתיכון עם שיעורי גיוס מאוד גבוהים (למעשה, לא היה לנו גדנ"ע כי פשוט לא היה צורך לעודד גיוס מבחינת צה"ל) ובכיתה שלי ידוע לי רק על אחת-שניים שלא התגייסו (מתוך כיתה של 40 תלמידים...).
גם ראיתי איך הגיבו לזה, וזה לא היה משהו.

מעניין אותי ביום יום לכמה אנשים שואלים אותם אם הם עשו צבא, וברגע ששומעים שלא עשה צבא - פתאום יורד ממנו.
פה זה לא מדגם מייצג, כי זה כמו להתחיל פה את השאלה "כמה שווה לחסוך בחיים או לבזבז הכל?"
התשובות פה יהיו ידועות.
התשובות היותר חשובות זה מה קורה תכלס בחוץ.
אני מהמרת ממה שאני יודעת - שזה לא ישנה בכלל בתחום החברתי.

איפה נעלמו ההודעות של "אם מישהי לא תרצה אותך כי לא עשית צבא אז היא לא שווה אותך" וכל זה?
או שזה מתאים רק כשרוצים להשתמש בזה?
"אם מישהי מעקמת פרצוף כי אתה לא מחליף רכב חדש כל שנה אז היא לא בשבילך".

כנראה משתמשים במשפטים האלה כל פעם כשרוצים להעביר מסר שמשרת את האינטרס של הכותב.

אני לא נתקלתי פעם אחת שזה הפריע למישהי או מישהו שלא עשו צבא. כמובן בואו לא נלך למקומות של לצאת צודקים בטוח - כמו תעשייה ביטחונית וכאלה.
מלבד לצאת צודק זה קצת דבילי. אף אחד שלא עשה צבא לא בונה להיכנס לתעשייה ביטחונית.

אבל להגיד שזה יפריע חברתית בישראל של 2019. זה סתם להפחיד את הילד. כי אין לו איך לבדוק אם זה נכון או לא והמוח ישר הולך לכיון של - יש בזה היגיון, כנראה זה נכון.
הולך ומתבלבל חחחחח
נשמע שיש באמת טיעונים טובים בעד ונגד הגיוס

אני לא מבין למה המרחאות, בכל מקרה, בזכות השירות שלי בצבא כ"לוחם" יצאתי לאזרחות והרווחתי 12k נטו בחודש , מי שהתקדם עבר את ה14 .
בוא נגיד שהתפקיד אליו אני משובץ הוא ה"לוחם" הכי פחות לוחם שיש, ולכן אני לא בטוח שבאמת יש לזה תועלת איפשהו.
במקרה שלך, נשמע שזה באמת החזיר את עצמו (אם כי, כאמור, צה"ל זאת לא ממש "עבודה רגילה". אפילו בשכר מינימום, עם כל השעות הנוספות בצה"ל-כמה היה מתומחר שירות צבאי אם היה עבודה בשוק האזרחי?)

יפה נכון
אבל -
את כל זה ירצה לא ירצה הוא ילמד גם לבד בחיים. כך או כך.

לראייה:

מה תגידו על עולה חדש, בן 29.5 שכבר לא בגיל לגיוס.
האם זהו? גורלו חתום? לא יצליח בחיים? הרי צבא כבר לא יוכל לעשות - חוקית. לא כשיר לגיוס.
אז מה הוא יהיה כלומניק בישראל? לא יודע הרי מה זה עמך, לא התערבב, לא אכל חרא וכל מה שכתבתם.

מה אז?

עוד דבר:
מזכיר לי פעם שאיזה אחד ענה בנחרצות לידיד שלי ששאל "אפשר לשרת במשטרה בלי צבא?"

אותו אחד ענה לו:
ברור שלא - מה נראה לך?!
איך תשרת במשטרה בלי שירות צבאי.

עד שהוא נזכר פתאום שבכל העולם משרתים במשטרה שוטרים שלא עשו צבא בצבא ההגנה במדינת ישראל. אז?
מה עושים כל השוטרים בארצות הברית? גרמניה? רוסיה?

שוב הכל אינטרסים.

מי שעשה צבא - יגן על השירות לעשות צבא ויתן היתררונות לעשות ומלא חסרונות למה לא כדאי לא לעשות.
כי יש את המשהו הזה שלו יודו בו והוא - אם אני עשיתי, אני רוצה שגם אתה תעשה. כי אני עשיתי, אז גם אתה תעשה, ואם לא תעשה חבל.

יש בזה משהו, כל אחד כותב מתוך פוזציה מסוימת, אבל אחרי הכל, בראייה כזאת אין אף אחד שהוא אובייקטיבי.
חוץ מזה, אני לא במצב של עולה חדש בן 29.5, אלא נסיבות מוצדקות אומנם אבל עדיין אי שירות צבאי בגילי לרוב לא יתקבל בברכה, לפחות, כך זה נראה מהתרשמותי.

זה מה שבעיקר הוביל אותי ללצאת מצה"ל, זה והבעיה העקרונית שלי של כפיית גיוס ואיסור חופש.
לא יכולתי לסבול את העובדה שאני חייב לבזבז את השנים היפות שלי בחיים כי המדינה מכריחה אותי ובמידה ולא ארצה לעשות זאת אלך לשבת בכלא עם אותם אנשים שגונבים נשק ויורים בחברים שלהם בשוגג.

מה שכן, לא הכל בחיים באמת כסף ויש הרבה התלבטויות לסיפור כמו חברתי ודברים כאלו.

אידיאולוגית, אני מסכים איתך לחלוטין.
פרקטית, אני לא בטוח כמה הבחירה הזאת חכמה ואולי בכלל יש דרכים לאזן?
אם שירתיתתי חצי שירות-לא תרמתי?
האם זה מוצדק בעיניי שלא אשרת בכלל, למרות שמבחינת צה"ל כן?
מה יהיו ההשלכות של הבחירה? וכו'.

Back
למעלה