• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

"התאבדות" על חברת סטארטאפ

• פותח הנושא פותח הנושא shady name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא כל כך כותב בפורום ובכל זאת מעדיף להשאר אנונימי, אז לא אשתף יותר מדי פרטים.
השכלה: תעודת בגרות גרועה. אין השכלה אקדמית. אין השכלה מקצועית.
נסיון תעסוקתי: קצר ומועט מאוד ביחס לגילי

מצאתי את עצמי בעבודה בחברת סטארטאפ שלדעתי יש לה פוטנציאל מאוד גבוה - ואורך חיים ארוך.
התכנון היה להתחיל לימודי תואר ראשון ולעבוד במשרה חלקית, תוכניות שהשתנו עקב המלחמה.
אני דחיתי את התואר לשנה הבאה בתקווה שהמצב יהיה נורמלי.
אני שואל את עצמי עכשיו אם שווה לי בכלל לעשות תואר.... ? או פשוט "להתאבד" על העבודה ואולי לצאת "מסודר" עם תגמול הוני?
כרגע השכר נמוך, שכר התחלתי. אין לי ספק שבסוף השנה אקבל העלאה. אם היא תכלול גם תגמול הוני אני לא יודע... בחברה כבערך 12 עובדים נכון להיום.

שאלתי: האם להמשיך עם תוכנית התואר, שככל הנראה יגרור אותי לחיים שבלוניים ומרוץ עכברים ברמה מסויימת, או להתאבד על חברת הסטארטאפ? מה אתם הייתם עושים?

יש אפשרות להמשיך את העבודה תוך כדי התואר, אך כמובן השכר יהיה נמוך יותר בהתאם לאחוזי המשרה. וכמובן ההצלחה בתואר תפגע ככל הנראה...
מבולבל. אשמח לעצות ודעות
אל תבנה על אקזיט אבל תעבוד שם כדי לצבור ניסיון בהנחה ואין לך משהו אחר יותר טוב שתוכך לצבוא בו ניסיון יותר אוב. ואז תתקדם לעבודה הבאה.

נערך לאחרונה ב:
תודה לכולם על התגובות. אשתדל לעדכן בהמשך השנה. הכנסתם לפרופורציות, יחד עם זאת אני לא בטוח מה אחליט.
סוף השנה הגיע והבטחתי לעדכן.
כרגע השכר נמוך, שכר התחלתי. אין לי ספק שבסוף השנה אקבל העלאה.
כנראה שאתבדה - מקבל בונוסים על חודשי עבודה טובים אך השכר עצמו לא יעלה.
אני שואל את עצמי עכשיו אם שווה לי בכלל לעשות תואר....
בהחלט שווה לעשות את התואר אם ברצוני להתקדם (בדגש על כך שהמשרה לא בתכנות/טכנולוגית).
ואולי לצאת "מסודר" עם תגמול הוני?
בהמשך לשורה הראשונה, לא מאמין שיקרה לפחות לא בשנה הקרובה - בהנחה שבתחילת השנה תהיה שיחת הערכה לשנה הבאה.
הדגיש לי עוד יותר את חשיבות התואר.

משחק עם הרעיון להשקיע את כספי בחברה, אני תוהה אם אעשה מעצמי צחוק אם אנסה להשקיע כ150-200 אלף ש"ח בחברה תמורת מניות.
אני נוטה להאמין שאעשה מעצמי צחוק והסכום לא רלוונטי בעליל :)

משחק עם הרעיון להשקיע את כספי בחברה, אני תוהה אם אעשה מעצמי צחוק אם אנסה להשקיע כ150-200 אלף ש"ח בחברה תמורת מניות.
אני נוטה להאמין שאעשה מעצמי צחוק והסכום לא רלוונטי בעליל :)
איפשהו בין 80% ל95% מהסטאראפים נכשלים (תלוי את מי שואלים ואיך מודדים), ופה בנוסף לסיכון הרגיל שיש לכל סטארט-אפ לך יש סיכון נוסף כי זו הפרנסה שלך
אז אם הסטארט-אפ קורס אתה נפגע פעמיים - גם מפוטר וגם מאבד את ההשקעה.

אני מבין שאתה מחפש כנראה את "המכה" שתיתן לך חיים נוחים וחופש כלכלי אבל הסיכון פה לפחות כצופה מהצד נשמע גבוה, הכיוון של ללמוד תואר מכניס אולי לא יתן לך את "המכה" ויאלץ אותך לעבוד הרבה שנים אבל הוא הרבה יותר בטוח וסיכוי מאוד טוב שתוכל לחיות בו חיים טובים ונוחים.

איפשהו בין 80% ל95% מהסטאראפים נכשלים (תלוי את מי שואלים ואיך מודדים), ופה בנוסף לסיכון הרגיל שיש לכל סטארט-אפ לך יש סיכון נוסף כי זו הפרנסה שלך
אז אם הסטארט-אפ קורס אתה נפגע פעמיים - גם מפוטר וגם מאבד את ההשקעה.

אני מבין שאתה מחפש כנראה את "המכה" שתיתן לך חיים נוחים וחופש כלכלי אבל הסיכון פה לפחות כצופה מהצד נשמע גבוה, הכיוון של ללמוד תואר מכניס אולי לא יתן לך את "המכה" ויאלץ אותך לעבוד הרבה שנים אבל הוא הרבה יותר בטוח וסיכוי מאוד טוב שתוכל לחיות בו חיים טובים ונוחים.
אני רואה את זה כאפיק השקעה לכל דבר ועניין, אני אוהב סיכון בשלב זה של חיי ולא צריך את הכסף.
ברור לי שרוב הסטרטאפים לא מצליחים, החברה בה אני עובד כבר די מוכחת בישראל וכנראה תנסה לצאת לחו"ל.

כן אשמח להבין האם לדעת הפורום אעשה מעצמי צחוק (או לא) במידה ואפנה למנהל הישיר (שהוא גם המייסד), בהצעה כזו (השקעה של 150-200 אלף ש"ח בחברה).
אם יש דברים שאני צריך לדעת מבחינת מיסוי - אשמח לשמוע גם על כך.

להבנתי במצבי מרבית המיסוי (אם וכאשר ירכשו את החברה) יהיה הוני ולא שולי - עקב הכנסות נמוכות.

כנראה שאתבדה - מקבל בונוסים על חודשי עבודה טובים אך השכר עצמו לא יעלה.
אולי לא? אשמח לשמוע לדעתכם אם אני ריאלי או שמדובר בחלומות בהקיציס.
ככל הנראה מקיים שיחה עם המייסד בסוף ינואר.
נתונים קיימים (עם שינויים קלים):
שכר: 40 לשעה
שעות עבודה חודשיות: 110 (משרת סטודנט)
בתואר: די אומלל, לא נהנה בכלל ומרגיש כמו אילוץ מוחלט. נהנה מהעבודה הרבה יותר.

מה אני רוצה לבקש בשיחה:
שכר: 80 או לחלופין 72 + קה"ש
שעות עבודה חודשיות: 200 שעות עבודה (תוך כדי וויתור על התואר).
חתימת חוזה חדש - התחייבות לשלוש שנים מצידי (מתחייבים בכלל לX שנים?)

למה?
בניית תוכנית עבודה, חפיפה ויישומה - החברה כעת מאוד גרועה בשילוב עובדים חדשים ובנויה מאוד על הצוות הוותיק (יש תוכניות להתרחבות).
ייעול זמן הצוות הוותיק בדברים חשובים יותר
לקיחת אחריות על נושאים ניהוליים במחלקה שאהיה אחראי עליה

הקשר עם המייסד טוב מאוד. יש לי לא מעט ביקורת - אך גם הצעות לייעול ושיפור (לא רק זריקת בוץ ואחריות).
כיצד מעבירים ביקורת באופן שיהיה מתקבל על הדעת ולא יגרום ל"התגוננות" מצד מי שמקבל אותה?

בעיה עיקרית:
אם החברה תימכר, אין לי כל כך מה לעשות עם הניסיון והידע שצברתי. אהיה חייב לעשות תואר בעתיד כי חייב אסמכתא בתחום. כלומר, לא מדובר ב"משרת מתכנת" שאפשר להסתדר בה ללא תואר. התואר יהיה הכרחי.

אשמח לדעות, שבת שלום

אם אני מבין נכון מדובר במשרה חלקית ולא מלאה. תתחיל מזה שתכנס למשרה מלאה במקום, כי יש הרבה הבדל.
אם התואר הוא לא בתחום שמעניין אותך אז אולי שווה לשקול להחליף תחום. התואר הוא בעיקר להוכיח לעצמך ולאחרים שאתה יכול ללמוד דברים חדשים ולעמוד באתגרים, בין השאר לצורך החספות לידע חדש ויצירת קשרים.
וההשקעה הסטארטאפ במצבך לא נשמעת לי אידיאלית ולי אישית נשמע עדיף להשקיע ברוח הפורום בדרכים אחרות.

אולי לא? אשמח לשמוע לדעתכם אם אני ריאלי או שמדובר בחלומות בהקיציס.
ככל הנראה מקיים שיחה עם המייסד בסוף ינואר.

מה אני רוצה לבקש בשיחה:
שכר: 80 או לחלופין 72 + קה"ש
שעות עבודה חודשיות: 200 שעות עבודה (תוך כדי וויתור על התואר).
חתימת חוזה חדש - התחייבות לשלוש שנים מצידי (מתחייבים בכלל לX שנים?)

למה?
בניית תוכנית עבודה, חפיפה ויישומה - החברה כעת מאוד גרועה בשילוב עובדים חדשים ובנויה מאוד על הצוות הוותיק (יש תוכניות להתרחבות).
ייעול זמן הצוות הוותיק בדברים חשובים יותר
לקיחת אחריות על נושאים ניהוליים במחלקה שאהיה אחראי עליה

הקשר עם המייסד טוב מאוד. יש לי לא מעט ביקורת - אך גם הצעות לייעול ושיפור (לא רק זריקת בוץ ואחריות).
כיצד מעבירים ביקורת באופן שיהיה מתקבל על הדעת ולא יגרום ל"התגוננות" מצד מי שמקבל אותה?

בעיה עיקרית:
אם החברה תימכר, אין לי כל כך מה לעשות עם הניסיון והידע שצברתי. אהיה חייב לעשות תואר בעתיד כי חייב אסמכתא בתחום. כלומר, לא מדובר ב"משרת מתכנת" שאפשר להסתדר בה ללא תואר. התואר יהיה הכרחי.

אשמח לדעות, שבת שלום
קשנ לענות לך כי יש הרבה דברים חסרים, למשל כמה צחוק תעשה מעצמך את תבקש מהמנהל להשקיע בחברה?
תלוי מאוד באיזה שלב בחברה אתם ואיך המנהל כבנאדם.
אם הסטראט אפ לפני באמת פריצה והמנהל הוא אדם שגם מאמין לחברה עצמה והוא בנאגם לא לושב שתעשה מעצמך צחוק.
אבל לא בטוח שחברה רוצה לגייס הון גם ככה בשלב הזה.
הייתי מייעץ לך לא לעשות את זה, ובתור אדם "שאוהב" סיכון בעצמי אני יכול להמליץ לך על עוד סיכונים חכמים יותר שאתה יכול לעשות עם 150 אש"ח חוץ מלהשקיע במקום שאתה עובד בו.

איך אתה נותן ביקורת באופן שמתקבל על הדעת? פשוט מאוד אתה מסביר בלי להתנשא ובלי לחלק הוראות מה אתה הבעיות שאתה רואה ו**מייעץ** איך אפשר לפתור אותם.
אתה במקסימום יכול לתת המלצה על איך לעשות דברים אחרת, גם אם אתה ממש בטוח שאתה צודק, משם זה כבר התפקיד של החברה לאן הם רוצים לקחת את זה ואיך ואם בכלל.
תזכור שאחרים רואים דברים שאתה לא בהכרח רואה.
אבל כל מנהל טוב שמבין משהו מהחיים שלו אף פעם לא יידחה לשמוע עצה על ייעול גם אם זה מעובד "זוטר" ובמקסימום יסביר לך למה אתה ואיפה אתה טועה במקרה כי גרוע.

אל תתפזר יותר מידי, אין הצלחה שהיא זבנג וגמרנו, תעבוד לאט, תצבור ניסיון, אולי תקח עלא עצמל עוד דברים שאפשר לעשות, עוד ייעול דברים שאתה אחראי עליהם והמנהל נותן לך עצמאות בהם. תוכיח את עצמך בתחומים שלך ואז אולי גם מעבר תבקש לעשות עוד דברים שמעניינים אותך.

ושוב לא הייתי משקיע בחברה על סמך הנתונים היבשים שתיארת, אז נכון יכול להיות שתתחרט על זה בהמשך אם כנגד הסיכויים החברה תצליח ממש אבל האם יש לך דרך לחזות את זה? או שזה מבחינת יותר הימור?
כי עבור הימורים יש כבר קזינו שבהם לפחות אתה יודע מה הסיכויים שלך נגד הבית.
כאן פחות.

לדעתי כדאי לך לפזר סיכונים ולהשקיע בדברים בטוחים בהרבה כמו פיזור/מדד מניות נסחרות.
תנסה גם לצור קשרים טובים בעבודה ועם לקוחות וכדומה. סיכוי טוב שהקשרים יהיו חשובים לא פחות מהניסיון שתצבור במציאת המשרה הבאה (בתוך או מחוץ לחברה).

עדיין מדובר על השקעה בחברה? או שרק שיחת העלאת שכר? אם כן, זה הימור סופר מסוכן, לא מספיק שאתה עובד שם?
אתה מהמר על הפרנסה שלך, מילא, רובנו לא עובדים בעבודה אחת עד המוות. אבל אתה שם את כל הביצים שם, גם את החסכונות?

כמה מהסטארטאפים נכשלים? 90%? סבבה. תהמר מה שבא לך. אבל אתה מגדיל את סיכויי הכשלון שלך אם אתה מוסיף גם הון (10% סיכוי להשקעה*10% סיכוי למשכורת)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
N מעבר חברת סלולר צרכנות פיננסית 2
K חברת בע''מ - תזרים צרכנות פיננסית 3
O חברת Realco נדל"ן 4
J תביעת חברת תעופה אוף טופיק 1
Z חברת מגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
י חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה נדל"ן 39
U הצגת פרטי פוליסה והיסטוריה של תביעות, בחשבון של המבוטח באתר חברת הביטוח צרכנות פיננסית 2
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
ו האם חברת הפנסיה עשתה לי תרגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
כ המלצה על חברת שילוח מאנגליה לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
פסיוני קריסה של 'חברת השקעות באמזון'- קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
A דוחו"ת של חברת "ריט 1" באתר ביזפורטל: שוק ההון 1
T חברת אשראי ותעשיית הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
ש אג"ח חברת חשמל שוק ההון 3
O חברת ההשקעות Peak קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M חברת ארנק צרכנות פיננסית 13
Tsachi01 האם חברת אפל נחה על זרי הדפנה? אוף טופיק 43
TheOneTech חשבון על שם אחר אצל חברת גז מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S לאיזה חברת אשראי יש את תוכנית הפינוקים הטובה ביותר ? צרכנות פיננסית 26
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת קרן סל S&P 500 של חברת Lyxor התחילה להיסחר בארץ שוק ההון 68
Y חברת "סלייס" - מישהו יודע מה קורה שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לארוצה פרויקטים של חברת אאורה בחדרה דרך הייטקזון נדל"ן 8
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
stamEhad השקעה בהלוואות P2P באירופה גם לישראלים - חברת PeerBerry קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
R החלפת מסלול לאחר הלוואה קופת גמל להשקעה- חברת כלל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע הבדלים בין טופס 161 (יתרות פיצויים) לבין דוח נזילות של חברת הביטוח הפנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ הכנות לשיחה עם חברת השקעות בנדל"ן חו"ל נדל"ן 67
Z-Matrix חברת טלקום שוק ההון 3
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
A השקעת הכנסה בהייטק בחברה אחרת - חברת ארנק? התפתחות אישית 7
ד קרן השתלמות IRA - חברת Slice שוק ההון 2
ג חישוב תשואה היסטורית על חברת AT&T שוק ההון 1
קפה שחור [וורן באפט קונה חברת כריית זהב בפחות מ-0.5% מהתיק של ברקשייר] אוף טופיק 46
Michel קצבה מוכרת/קצבה מזכה. הסדרת הנושא עם חברת הביטוח פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 158
ח ייפוי כוח לסוכן מטעם חברת ניהול הפנסיה צרכנות פיננסית 1
K השפעה של שווי חברת ניהול השקעות שוק ההון 4
O הקמת קרן/חברת נדל"ן נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה