אולי לא? אשמח לשמוע לדעתכם אם אני ריאלי או שמדובר בחלומות בהקיציס.
ככל הנראה מקיים שיחה עם המייסד בסוף ינואר.
נתונים קיימים (עם שינויים קלים):
שכר: 40 לשעה
שעות עבודה חודשיות: 110 (משרת סטודנט)
בתואר: די אומלל, לא נהנה בכלל ומרגיש כמו אילוץ מוחלט. נהנה מהעבודה הרבה יותר.
מה אני רוצה לבקש בשיחה:
שכר: 80 או לחלופין 72 + קה"ש
שעות עבודה חודשיות: 200 שעות עבודה (תוך כדי וויתור על התואר).
חתימת חוזה חדש - התחייבות לשלוש שנים מצידי (מתחייבים בכלל לX שנים?)
למה?
בניית תוכנית עבודה, חפיפה ויישומה - החברה כעת מאוד גרועה בשילוב עובדים חדשים ובנויה מאוד על הצוות הוותיק (יש תוכניות להתרחבות).
ייעול זמן הצוות הוותיק בדברים חשובים יותר
לקיחת אחריות על נושאים ניהוליים במחלקה שאהיה אחראי עליה
הקשר עם המייסד טוב מאוד. יש לי לא מעט ביקורת - אך גם הצעות לייעול ושיפור (לא רק זריקת בוץ ואחריות).
כיצד מעבירים ביקורת באופן שיהיה מתקבל על הדעת ולא יגרום ל"התגוננות" מצד מי שמקבל אותה?
בעיה עיקרית:
אם החברה תימכר, אין לי כל כך מה לעשות עם הניסיון והידע שצברתי. אהיה חייב לעשות תואר בעתיד כי חייב אסמכתא בתחום. כלומר, לא מדובר ב"משרת מתכנת" שאפשר להסתדר בה ללא תואר. התואר יהיה הכרחי.
אשמח לדעות, שבת שלום
קשנ לענות לך כי יש הרבה דברים חסרים, למשל כמה צחוק תעשה מעצמך את תבקש מהמנהל להשקיע בחברה?
תלוי מאוד באיזה שלב בחברה אתם ואיך המנהל כבנאדם.
אם הסטראט אפ לפני באמת פריצה והמנהל הוא אדם שגם מאמין לחברה עצמה והוא בנאגם לא לושב שתעשה מעצמך צחוק.
אבל לא בטוח שחברה רוצה לגייס הון גם ככה בשלב הזה.
הייתי מייעץ לך לא לעשות את זה, ובתור אדם "שאוהב" סיכון בעצמי אני יכול להמליץ לך על עוד סיכונים חכמים יותר שאתה יכול לעשות עם 150 אש"ח חוץ מלהשקיע במקום שאתה עובד בו.
איך אתה נותן ביקורת באופן שמתקבל על הדעת? פשוט מאוד אתה מסביר בלי להתנשא ובלי לחלק הוראות מה אתה הבעיות שאתה רואה ו**מייעץ** איך אפשר לפתור אותם.
אתה במקסימום יכול לתת המלצה על איך לעשות דברים אחרת, גם אם אתה ממש בטוח שאתה צודק, משם זה כבר התפקיד של החברה לאן הם רוצים לקחת את זה ואיך ואם בכלל.
תזכור שאחרים רואים דברים שאתה לא בהכרח רואה.
אבל כל מנהל טוב שמבין משהו מהחיים שלו אף פעם לא יידחה לשמוע עצה על ייעול גם אם זה מעובד "זוטר" ובמקסימום יסביר לך למה אתה ואיפה אתה טועה במקרה כי גרוע.
אל תתפזר יותר מידי, אין הצלחה שהיא זבנג וגמרנו, תעבוד לאט, תצבור ניסיון, אולי תקח עלא עצמל עוד דברים שאפשר לעשות, עוד ייעול דברים שאתה אחראי עליהם והמנהל נותן לך עצמאות בהם. תוכיח את עצמך בתחומים שלך ואז אולי גם מעבר תבקש לעשות עוד דברים שמעניינים אותך.
ושוב לא הייתי משקיע בחברה על סמך הנתונים היבשים שתיארת, אז נכון יכול להיות שתתחרט על זה בהמשך אם כנגד הסיכויים החברה תצליח ממש אבל האם יש לך דרך לחזות את זה? או שזה מבחינת יותר הימור?
כי עבור הימורים יש כבר קזינו שבהם לפחות אתה יודע מה הסיכויים שלך נגד הבית.
כאן פחות.