• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי - פטור ממס רווח הון

• פותח הנושא פותח הנושא YizhakF
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם את/ה מסכימ/ה עם דעתו של היועץ ?

• א' נכון

הצבעות: 0 0.0%
  • ב' נכון

• ג' נכון

• ד' נכון

• יועץ מתוחכם הכל מדוייק

• ברח מהיועץ הזה הוא עוד יכניס אותך לכלא קשקשן

• סך הכל מצביעים
    0

YizhakF

משתמש סולידי
דירוג
5
אני פותח חדש כי כל המידע שקיים הוא משנת 2015

בקרן השתלמות ישנם שני פטורים ממס , גם פטור ממס על ההכנסות ממס הכנסה, וגם פטור ממס רווח הון והמידע ברשות המיסים ובכל זכות מתייחס בעיקר לפטור ממס הכנסה
ישנם חוקים נפרדים לקרן השתלמות של שכיר ועצמאי.

כדי לעשות סדר עורך חשבון נכון לשנת 2021
הפטור ממס רווח הון לשכיר הוא עד תקרה של 1571.2 בחודש *12 = 18,854.4 בשנה
הפטור ממס רווח הון לעצמאי הוא עד תקרה של 18,600 בשנה.

מכאן אני מעלה דברים ששמעתי מיועץ השקעות, (שמבצע את חלקם בעצמו) , אך אני עדיין "כמעט " בטוח בהם

א' שכיר שהמשכורת שלו נמוכה מ15,712 בחודש , יכול לבקש מהמעסיק שיפריש לו עד התקרה הפוטרת אותו ממס רווח הון (עם זקיפה למס הכנסה כמו הטבת מתנה) וזה חוקי
ב' עצמאי המרוויח אפילו 10 שקל יכול להפקיד 18,600 בלי קשר להכנסה שלו , ויהיה פטור ממס רווח הון (יכול גם להפריש יותר אך יהיה חייב במס רווח הון על היתרה)
ג' עצמאי שהוא גם שכיר יכול לבצע את א' בנפרד ואת ב' בנפרד.
ד' עצמאי שסגר את העסק יכול להמשיך להפקיד לאותה הקרן אך לא לנייד אותה.

ולכן: לאחר שהסתדרתם עם המעסיק תוכלו לפתוח עוסק פטור לפתוח קרן השתלמות לסגור את עוסק הפטור ולהנות מפינוק של הפקדות 37,454.4 בשנה פטורים ממס רווח הון ;) .

• על-פי סעיף 17(5א) לפקודת מס הכנסה, יכול עצמאי להפקיד לקרן השתלמות לעצמאים עד 4.5% מהכנסתו החייבת (הכנסות פחות הוצאות מותרות בניכוי) שיוכרו כהוצאה מוכרת.
  • ההכנסה השנתית המירבית שממנה ניתן להפריש כעצמאי ולזכות בהטבת מס היא 263,000 ש"ח (נכון ל-2021). כלומר, הסכום המקסימלי שניתן להפקיד לקרן השתלמות בשנה וליהנות מההטבה המקסימלית הוא 11,835 ש"ח (4.5% מ-263,000 ש"ח).

נערך לאחרונה ב:
  • כאשר העובד הוא שכיר בנוסף להיותו עצמאי, והוא מפקיד כספים לקרן השתלמות הן כשכיר והן כעצמאי, הוא זכאי לפטור ממס על רווחי הון בגין הסכומים שהופקדו באותה שנה עד התקרה - אך לא להטבה בסכום כפול.

שכיר שהמשכורת שלו נמוכה מ15,712 בחודש , יכול לבקש מהמעסיק שיפריש לו עד התקרה הפוטרת אותו ממס רווח הון (עם זקיפה למס הכנסה כמו הטבת מתנה) וזה חוקי
לא בדיוק ברור מה אתה אומר פה.
התקרה במקרה הזה היא 10% מהשכר. אתה יכול לבקש המעסיק שיפריש לך עד התקרה, אתה יכול לבקש שיפריש יותר. הוא יכול להסכים והוא יכול לא להסכים. בעל מקרה זה חוקי.
כלומר מבחינת החוק אין בעיה להפריש מעל התקרה, פשוט לא תקבל על זה הטבת מס.
עצמאי המרוויח אפילו 10 שקל יכול להפקיד 18,600 בלי קשר להכנסה שלו , ויהיה פטור ממס רווח הון (יכול גם להפריש יותר אך יהיה חייב במס רווח הון על היתרה)
בעיקרון גם אם הוא לא מרוויח כלום.
עצמאי שהוא גם שכיר יכול לבצע את א' בנפרד ואת ב' בנפרד.
נכון.
עצמאי שסגר את העסק יכול להמשיך להפקיד לאותה הקרן אך לא לנייד אותה.
זה כבר אזור אפור.
אני מניח שמה שהוא התכוון זה שאתה צריך להציג מסמכים רק בפתיחה של קופה וברגע שפתחת הם לא בודקים יותר.
בעיקרון להמשיך להפקיד זה סוג של לשקר, לא מאוד שונה מלפתוח קופה חדשה עם מסמכים ישנים.

בכל מקרה, דוקא לנייד אין שום בעיה חוקית. הבעיה שאולי לא תוכל להמשיך להפקיד אם אתה כבר לא עצמאי.
ולכן: לאחר שהסתדרתם עם המעסיק תוכלו לפתוח עוסק פטור לפתוח קרן השתלמות לסגור את עוסק הפטור ולהנות מפינוק של הפקדות 37,454.4 בשנה פטורים ממס רווח הון
נניח שכן, זה באמת שווה לך את כל ההתעסקות?

ההפקדות אינן על סמך הכנסתו החייבת? הן אינן קשורות?
אף אחד לא יכול למנוע ממך להפקיד למה שבא לך במקרה הזה,
פשוט יכולים למנוע ממך הטבת מס

במקרה שאין לך הכנסות, לא תוכל להשתמש בהפקדות לקרן ההשתלמות כ-"הוצאה מוכרת" , כי התקרה שמותר להצהיר עליה לצורך הכרה כזו היא 4.5% מההכנסות, ואם ההכנסות הן אפס, אז התקרה היא אפס.

פירוש הדבר שההפקדות שלך לא תחשבנה כהוצאה מוכרת

====

בלי קשר, יש הטבת מס שניה שהיא פטור מרווחי הון - הפטור הזה חל על הכספים שהופקדו לקופה, בלי קשר להכנסות שלך, אבל רק על כספים שמופקדים עד לתקרה של (קצת יותר מ) 18 אש"ח בשנה

הנה תרחיש: אני עוסק פטור ומכניס כעצמאי 10,000 ש"ח בחודש (או 120 אלף ש"ח בשנה), זה אומר שאוכל להפקיד מתוכם בערך 1500 ש"ח בחודש (קצת יותר בפועל) כלומר קצת מעל 18,000 ש"ח בשנה --- ועדיין להנות מפטור ממס רווחי הון על הרווחים האלה. חוץ מזה, בגלל שיש לי הכנסות - אני צריך לשלם מס הכנסה, אבל כל ההפקדות האלה שביצעתי לקה"ש הנ"ל - מהוות "הוצאה מוכרת" - עד כדי 4.5% מההכנסה שלי. אז 4.5% מ-10,000 הם 450 ש"ח בחודש, או 5400 ש"ח בשנה מתוך סך ההפקדות שלי (של 18,000 ש"ח) שאוכל להצהיר עליהם כהוצאה מוכרת.

אם הייתי משתכר 33,000 ש"ח בחודש כעצמאי, הייתי יכול להצהיר על כל ההפקדות שלי (עד התקרה של כ-1500 ש"ח בחודש) כהוצאה מוכרת.

הנה תרחיש אחר: אני עוסק פטור ומכניס כעצמאי 0 ש"ח בחודש, זה אומר שאוכל להפקיד (קצת מעל) 18,000 ש"ח בשנה, ועדיין להנות מפטור ממס רווחי הון על הרווחים האלה. ה-"תקרה" להטבת-הוצאה-מוכרת במקרה כזה תהיה 0 (כי 4.5% מאפס הם אפס), אבל - ממילא - בגלל שאין לי הכנסות, אני לא צריך לשלם מס הכנסה (לפחות לא כעצמאי) ולכן הטבת המס של ההוצאה המוכרת - לא תעזור לי בין כה וכה.

נערך לאחרונה ב:
אף אחד לא יכול למנוע ממך להפקיד למה שבא לך במקרה הזה,
פשוט יכולים למנוע ממך הטבת מס

במקרה שאין לך הכנסות, לא תוכל להשתמש בהפקדות לקרן ההשתלמות כ-"הוצאה מוכרת" , כי התקרה שמותר להצהיר עליה לצורך הכרה כזו היא 4.5% מההכנסות, ואם ההכנסות הן אפס, אז התקרה היא אפס.

פירוש הדבר שההפקדות שלך לא תחשבנה כהוצאה מוכרת

====

בלי קשר, יש הטבת מס שניה שהיא פטור מרווחי הון - הפטור הזה חל על הכספים שהופקדו לקופה, בלי קשר להכנסות שלך, אבל רק על כספים שמופקדים עד לתקרה של (קצת יותר מ) 18 אש"ח בשנה

הנה תרחיש: אני עוסק פטור ומכניס כעצמאי 10,000 ש"ח בחודש (או 120 אלף ש"ח בשנה), זה אומר שאוכל להפקיד מתוכם בערך 1500 ש"ח בחודש (קצת יותר בפועל) כלומר קצת מעל 18,000 ש"ח בשנה --- ועדיין להנות מפטור ממס רווחי הון על הרווחים האלה. חוץ מזה, בגלל שיש לי הכנסות - אני צריך לשלם מס הכנסה, אבל כל ההפקדות האלה שביצעתי לקה"ש הנ"ל - מהוות "הוצאה מוכרת" - עד כדי 4.5% מההכנסה שלי. אז 4.5% מ-10,000 הם 450 ש"ח בחודש, או 5400 ש"ח בשנה מתוך סך ההפקדות שלי (של 18,000 ש"ח) שאוכל להצהיר עליהם כהוצאה מוכרת.

אם הייתי משתכר 33,000 ש"ח בחודש כעצמאי, הייתי יכול להצהיר על כל ההפקדות שלי (עד התקרה של כ-1500 ש"ח בחודש) כהוצאה מוכרת.

הנה תרחיש אחר: אני עוסק פטור ומכניס כעצמאי 0 ש"ח בחודש, זה אומר שאוכל להפקיד (קצת מעל) 18,000 ש"ח בשנה, ועדיין להנות מפטור ממס רווחי הון על הרווחים האלה. ה-"תקרה" להטבת-הוצאה-מוכרת במקרה כזה תהיה 0 (כי 4.5% מאפס הם אפס), אבל - ממילא - בגלל שאין לי הכנסות, אני לא צריך לשלם מס הכנסה (לפחות לא כעצמאי) ולכן הטבת המס של ההוצאה המוכרת - לא תעזור לי בין כה וכה.
תודה על ההסבר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 2
א קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 46
Igor קרן השתלמות לשכיר שהוא גם עצמאי שוק ההון 3
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Omerman החזר מס לשכיר - השתלמות מקצועית בחו"ל מיסים 3
ה קרן השתלמות במעמד עצמאי לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P הפקדה לקרן השתלמות במעמד עצמאי, לשכיר שהפסיק להיות עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y תקרת פטור לקרן השתלמות לשכיר ולעצמאי שוק ההון 2
N החלת וותק קרן השתלמות לשכיר שוק ההון 1
ק גמול השתלמות IRA לשכיר ועצמאי שוק ההון 13
E קרן השתלמות לשכיר ללא הפקדת מעסיק שוק ההון 12
צפי קרן השתלמות במעבר מעצמאי לשכיר שוק ההון 3
ב השתלמות לשכיר שעבד כעצמאי בחל"ת שוק ההון 4
E פתיחת קרן השתלמות לשכיר באופן עצמאי שוק ההון 10
פ הפקדה משלימה בקרן השתלמות לשכיר שוק ההון 3
J קרן השתלמות לשכיר ועצמאי - ללא הפרשת מעביד צרכנות פיננסית 7
T קרן השתלמות לשכיר-עצמאי צרכנות פיננסית 35
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 12
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
B עקיפת מגבלת 10% אחזקה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I פנסיה וקרן השתלמות עם סוכן/ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C מסלולי 500 S&P בקרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ע ירושת קופת גמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G גלגול הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
ת יורש בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מסלולים בקרנות השתלמות לאחר הרפורמה (יולי 24) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
מ פנסיה וקרן השתלמות - עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
ב גמל וקרנות השתלמות how much do you pay for פוסטים מאיכות נמוכה 5
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה