YizhakF
משתמש סולידי
- דירוג
- 5
אני פותח חדש כי כל המידע שקיים הוא משנת 2015
בקרן השתלמות ישנם שני פטורים ממס , גם פטור ממס על ההכנסות ממס הכנסה, וגם פטור ממס רווח הון והמידע ברשות המיסים ובכל זכות מתייחס בעיקר לפטור ממס הכנסה
ישנם חוקים נפרדים לקרן השתלמות של שכיר ועצמאי.
כדי לעשות סדר עורך חשבון נכון לשנת 2021
הפטור ממס רווח הון לשכיר הוא עד תקרה של 1571.2 בחודש *12 = 18,854.4 בשנה
הפטור ממס רווח הון לעצמאי הוא עד תקרה של 18,600 בשנה.
מכאן אני מעלה דברים ששמעתי מיועץ השקעות, (שמבצע את חלקם בעצמו) , אך אני עדיין "כמעט " בטוח בהם
א' שכיר שהמשכורת שלו נמוכה מ15,712 בחודש , יכול לבקש מהמעסיק שיפריש לו עד התקרה הפוטרת אותו ממס רווח הון (עם זקיפה למס הכנסה כמו הטבת מתנה) וזה חוקי
ב' עצמאי המרוויח אפילו 10 שקל יכול להפקיד 18,600 בלי קשר להכנסה שלו , ויהיה פטור ממס רווח הון (יכול גם להפריש יותר אך יהיה חייב במס רווח הון על היתרה)
ג' עצמאי שהוא גם שכיר יכול לבצע את א' בנפרד ואת ב' בנפרד.
ד' עצמאי שסגר את העסק יכול להמשיך להפקיד לאותה הקרן אך לא לנייד אותה.
ולכן: לאחר שהסתדרתם עם המעסיק תוכלו לפתוח עוסק פטור לפתוח קרן השתלמות לסגור את עוסק הפטור ולהנות מפינוק של הפקדות 37,454.4 בשנה פטורים ממס רווח הון
.
בקרן השתלמות ישנם שני פטורים ממס , גם פטור ממס על ההכנסות ממס הכנסה, וגם פטור ממס רווח הון והמידע ברשות המיסים ובכל זכות מתייחס בעיקר לפטור ממס הכנסה
ישנם חוקים נפרדים לקרן השתלמות של שכיר ועצמאי.
כדי לעשות סדר עורך חשבון נכון לשנת 2021
הפטור ממס רווח הון לשכיר הוא עד תקרה של 1571.2 בחודש *12 = 18,854.4 בשנה
הפטור ממס רווח הון לעצמאי הוא עד תקרה של 18,600 בשנה.
מכאן אני מעלה דברים ששמעתי מיועץ השקעות, (שמבצע את חלקם בעצמו) , אך אני עדיין "כמעט " בטוח בהם
א' שכיר שהמשכורת שלו נמוכה מ15,712 בחודש , יכול לבקש מהמעסיק שיפריש לו עד התקרה הפוטרת אותו ממס רווח הון (עם זקיפה למס הכנסה כמו הטבת מתנה) וזה חוקי
ב' עצמאי המרוויח אפילו 10 שקל יכול להפקיד 18,600 בלי קשר להכנסה שלו , ויהיה פטור ממס רווח הון (יכול גם להפריש יותר אך יהיה חייב במס רווח הון על היתרה)
ג' עצמאי שהוא גם שכיר יכול לבצע את א' בנפרד ואת ב' בנפרד.
ד' עצמאי שסגר את העסק יכול להמשיך להפקיד לאותה הקרן אך לא לנייד אותה.
ולכן: לאחר שהסתדרתם עם המעסיק תוכלו לפתוח עוסק פטור לפתוח קרן השתלמות לסגור את עוסק הפטור ולהנות מפינוק של הפקדות 37,454.4 בשנה פטורים ממס רווח הון