• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעת דיבידנדים, איך להשקיע אחרי הפיזור?

• פותח הנושא פותח הנושא עמוסס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עמוסס

משתמש בכיר
דירוג
942
היי
אפשר לומר שזו שאלה פילוסופית, כלומר אין תשובה נכונה ולא נכונה. אני בעיקר רוצה לשמוע צורות מחשבה נוספות כי אולי אני מפספס משהו.

התחלתי להשקיע בשיטת הדיבידנדים לפני מספר שנים וסיימתי לפזר את הכסף למספר המניות הרצויות.
בכל חודש שבו אני מבצע קניה, אני מריץ את הפילטר שלי על המניות בפורטפוליו, לוקח את הראשונה שעונה לי על התנאים ומשקיע בה.
התנאי מבחינתי היה לסיים שכבות קניה לפני שאני ממשיך הלאה לשכבת הקניה הבאה. כלומר, אם יש לי מניה ראשונה ברשימה אבל כבר קניתי ממנה פעמיים, אקנה קודם מהשניה ברשימה בהנחה שממנה קניתי רק פעם אחת.

התחילו לי התלבטויות כי הבנתי שאני בעצם קונה מניות פחות טובות*, גם אם יחסית, לטובת ה"חוק" לא לעבור לשכבה הבאה לפני שסיימתי את הקודמת. בפועל זה הביא אותי לאחת משלושת האפשרויות:
1. להמשיך באותה שיטה. לסנן רק את המניות שכבר יש לי בפורטפוליו, למצא את הראשונה עם הכי מעט רכישות שכבר ביצעתי ואותה לקנות.
2. לסנן את המניות שכבר יש לי בפורטפוליו, לקחת את הראשונה ואותה לקנות, בלי קשר לכמות הרכישות שעשיתי בעבר. החיסרון: המשקל עלול ללכת לאיבוד כך שמניות מסויימות יירכשו שוב ושוב בעוד שמניות אחרות "יישארו" מאחור. אני לא יודע לומר אם לחיסרון הזה יש משמעות אמיתית ומכאן שאלתי.
3. לסנן את כל המניות, כולל כאלה שלא קניתי בעבר ותמיד לקנות את הראשונה ברשימה כי ככה אני מוודא שתמיד ארכוש את זו שהכי טובה* לי. החיסרון: הפיזור עלול לא להסתיים אף פעם כך שעוד ועוד מניות יתווספו לפורטפוליו מה שעלול לגרום לפיזור יתר, אם קיים דבר כזה, ומכאן שאלתי.

תודה

* הכוונה ב"טובות" היא לפי החוקים שלי, הפילטר האישי שלי, שיטה הסינון שלי. היא טובה לי ורק לי ואני לא מתיימר לדעת את האמת האבסולוטית ולכן הפירוט של מה זה טוב או לא טוב, פחות רלוונטי לשאלה.

וסיימתי לפזר את הכסף למספר המניות הרצויות.
איך קבעת את היחס בין המניות?
האם אתה רוצה להמשיך לשמור על היחס הזה?

אם כן: נראה לי שבמקרה זה האסטרטגיה ברורה
אם לא: למה היחס עכשיו שונה ממה שהיה בעבר?

איך קבעת את היחס בין המניות?
האם אתה רוצה להמשיך לשמור על היחס הזה?

אם כן: נראה לי שבמקרה זה האסטרטגיה ברורה
אם לא: למה היחס עכשיו שונה ממה שהיה בעבר?
תודה על השאלות

בעת הקניה אני תמיד קונה באותו הסכום. היחס השונה בנקודת זמן זו היא רק בגלל השיטה אותה תיארתי שבה אני קודם משלים שכבת קניה אחת לפני שאני ממשיך לבאה. כרגע יש מניות עם 2 שכבות קניה ומניות עם שכבת קניה אחת.

אני אמשיך לקנות באותו הסכום. מבחינת שכבות הקניה, פה בדיוק ההתלבטויות שלי. האם אני מפספס מניות טובות רק בגלל חוק שאותו המצאתי לעצמי. אם אדע שהשיטה שלי מפספסת משהו, אני ארצה לשפר אותה. חשוב לי מדי פעם לעשות סטופ ולבדוק את הדרך בה אני משקיע כי אולי יש דברים חדשים שפיספסתי. בכל זאת עברו 6 שנים.

אתה מבין את האלטרנטיבות ואתה מבין את היתרונות והחסרונות. עכשיו רק נשאר לך להחליט אם יותר מתאים לך הפיזור או יותר מתאים הנכונות. אין נכון או לא נכון.

אתה מבין את היתרונות והחסרונות. עכשיו רק נשאר לך להחליט אם יותר מתאים לך הפיזור או יותר מתאים הנכונות
אלא אם יש עוד חסרונות/יתרונות שאני לו מודע אליהם (לא יודע שאני לא יודע).
לא בטוח שהבנתי את החלק "יותר מתאים הנכונות"?

אתה יכול לתת בקניה פקטור מסויים עם קורלציה הפוכה למשקל הנוכחי של המניה בתיק, כך שהסיכוי שתקנה אותה ייקטן שוב ייקטן אבל לא יתאפס.

אתה יכול לתת בקניה פקטור מסויים עם קורלציה הפוכה למשקל הנוכחי של המניה בתיק
לא בטוח שהבנתי, מבחינתי הקורלציה ההפוכה היא כמות השכבות שקיימות כרגע אבל זו בדיוק נקודת ההתלבטות שלי.

אולי לא הסברתי טוב את הסיבה להתלבטות: חוקיות השכבות נועדה לאיזון החלק היחסי של כל מניה, כמו שמוסבר בנקודה 2. עם הזמן הבנתי שאני עלול לקנות מניות פחות טובות (בנקודת זמן מסויימת) בשם האיזון הזה. אני מנסה להבין עד כמה יש לזה השפעה אמיתית.

לא בטוח שהבנתי, מבחינתי הקורלציה ההפוכה היא כמות השכבות שקיימות כרגע אבל זו בדיוק נקודת ההתלבטות שלי.

אולי לא הסברתי טוב את הסיבה להתלבטות: חוקיות השכבות נועדה לאיזון החלק היחסי של כל מניה, כמו שמוסבר בנקודה 2. עם הזמן הבנתי שאני עלול לקנות מניות פחות טובות (בנקודת זמן מסויימת) בשם האיזון הזה. אני מנסה להבין עד כמה יש לזה השפעה אמיתית.

אני אנסה שוב.

אם אתה צריך לבחור מחדש תיק היום, איך אתה בוחר את המניות?

מה שהיה בהיסטוריה לא רלבנטי (אלא אם כן אתה מאמין בניתוח טכני).

אתה יכול למצוא נקודת איזון כלשהי בסקאלה שבין לקנות את "המניה הכי טובה" לבין פיזור.
סתם דוגמה - הפונקציה של "המניה הכי טובה" נותנת לכל מנייה איזשהו דירוג בין 0—1 (1 - הכי טוב), והפקטור יהיה אחד פחות האחוז הנוכחי של המניה מהתיק. אז אם מניה כלשהי קיבלה ציון של 0.94 והיא כבר מהווה 30% מהתיק, הפקטור שלה יהיה 0.7, ואז הציון שלה 0.94*0.7.
כמובן שאפשר לקחת את זה לאינסוף נוסחאות שקלול בין המשקל הקיים לבין "טיב המניה", לפי כמה חשוב לך לבחור בפיזור על פני "טיב" שהגדרת.

אם אתה צריך לבחור מחדש תיק היום, איך אתה בוחר את המניות?
האיך נשאר אותו דבר, אבל האיך מביא לי רשימת מניות (לא אחת) שאני צריך לבחור מתוכה.
אם אתה שואל איך הייתי בוחר היום מתוך הרשימה, זו בדיוק השאלה שהעלתי פה. על פניו, כמו קודם אבל אם פתאום מישהו פה יעלה נקודה טובה שלא חשבתי עליה קודם, דעתי תשתנה.

אתה יכול למצוא נקודת איזון כלשהי בסקאלה שבין לקנות את "המניה הכי טובה" לבין פיזור.
מחשבה מעניינת אבל כן, דורשת התעסקות אבל זה כבר up to me איך אני מממש, מה שיפה זה העיקרון. תודה.

אני לא יודע איך אתה משקיע, אבל לי יש שלושה כללים:
1. לדאוג שהתיק מספיק מפוזר.
2. לדאוג שקונים חברות מספיק איכותיות.
3. לדאוג שקונים במחירים מספיק אטרקטיביים.
כל עוד שומרים על הכללים, זה לא משנה מה הדרך.

2. לסנן את המניות שכבר יש לי בפורטפוליו, לקחת את הראשונה ואותה לקנות, בלי קשר לכמות הרכישות שעשיתי בעבר. החיסרון: המשקל עלול ללכת לאיבוד כך שמניות מסויימות יירכשו שוב ושוב בעוד שמניות אחרות "יישארו" מאחור. אני לא יודע לומר אם לחיסרון הזה יש משמעות אמיתית ומכאן שאלתי.
זה לא נשמע לי כמו רעיון טוב, לפי איזה סדר הן מופיעות? נראה שיש סיכוי שאתה פשוט תקנה את אותה המניה כל הזמן, וזה יפגע בפיזור.
3. לסנן את כל המניות, כולל כאלה שלא קניתי בעבר ותמיד לקנות את הראשונה ברשימה כי ככה אני מוודא שתמיד ארכוש את זו שהכי טובה* לי. החיסרון: הפיזור עלול לא להסתיים אף פעם כך שעוד ועוד מניות יתווספו לפורטפוליו מה שעלול לגרום לפיזור יתר, אם קיים דבר כזה, ומכאן שאלתי.
אני לא חושב שיש דבר כזה פיזור יתר. החיסרון של לנסות לפזר יותר מידי הוא שאתה תצטרך לקנות מניות שפחות מתאימות לך, אבל אצלך נשמע שהמצב הוא הפוך, ואתה רוצה להיחשף למניות חדשות כדי לקנות מה שיותר מתאים לך.
מבחינה פרקטית של נוחות לא הייתי ממליץ להחזיק תיק של אינספור מניות (מנסיון) אז לפזר ולקנות מניות חדשות זה נחמד, אבל לא להגזים.

נגיד שהיית צריך לבנות את התיק בקניה יחידה ע"י סכום חד פעמי גדול. האם היית:
1. מחלק באופן שווה בין כל המניות שעברו רף מסוים מבחינת הפילטר שלך?
2. קונה יותר ממניות שקיבלו ציון טוב יותר?

בהנחה שהפילטר שווה משהו - כלומר יש מתאם חיובי בין הציון שהוא נותן לתועלת שתפיק מהמניה - אז ברור ש-2 נותן תוחלת גבוהה יותר. למעשה התוחלת המקסימלית היא לקנות רק את הטובה ביותר. כמובן שזה מאוד מסוכן.

אם הגעת לנוסחה שנותנת את החלק הרצוי בתיק לכל מניה, אפשר להשתמש בה כדי לקבוע איזו מניה לקנות כל פעם. צריך לבחור את זו שאם תקנה אז יצוג היתר שלה יהיה מינימלי (יש כל מיני וריאציות על הנושא).

זה לא נשמע לי כמו רעיון טוב, לפי איזה סדר הן מופיעות? נראה שיש סיכוי שאתה פשוט תקנה את אותה המניה כל הזמן, וזה יפגע בפיזור.
המיון הוא לפי מספר השנים שהחברה מגדילה. את הפיזור כבר סיימתי מבחינת מספר מניות, שאלת הפיזור כרגע היא מבחינת איזון המניות וזו בדיוק השאלה שלי.
אני מבין שבסופו של דבר אני צריך לבחור מה נכון לי יותר: פיזור, איזון או קניית המניה הטובה ביותר לפי ההגדרה האישית שלי (מה שעלול לפגוע בשני האספקטים הקודמים).

נקודה למחשבה: נגיד שאחליט שכמו היום, האיזון חשוב לי. בשלב שבו רכשתי 2 שכבות את רוב המניות, אני אגיע למצב שבו אקנה מניה גרועה (בנקודת זמן הקניה) רק לשם האיזון. זה גם גרוע בפני עצמו. צריך איזון באיזון

בהנחה שהפילטר שווה משהו - כלומר יש מתאם חיובי בין הציון שהוא נותן לתועלת שתפיק מהמניה - אז ברור ש-2 נותן תוחלת גבוהה יותר. למעשה התוחלת המקסימלית היא לקנות רק את הטובה ביותר. כמובן שזה מאוד מסוכן.

אם הגעת לנוסחה שנותנת את החלק הרצוי בתיק לכל מניה, אפשר להשתמש בה כדי לקבוע איזו מניה לקנות כל פעם. צריך לבחור את זו שאם תקנה אז יצוג היתר שלה יהיה מינימלי (יש כל מיני וריאציות על הנושא).
הציון שלי הוא לא בהקשר לתשואה/הכנסה אלא יותר לביטחון שהמניה תמשיך להגדיל דיבידנדים.
נקודה למחשבה: נגיד שאחליט שכמו היום, האיזון חשוב לי. בשלב שבו רכשתי 2 שכבות את רוב המניות, אני אגיע למצב שבו אקנה מניה גרועה (בנקודת זמן הקניה) רק לשם האיזון. זה גם גרוע בפני עצמו. צריך איזון באיזון :)

המיון הוא לפי מספר השנים שהחברה מגדילה. את הפיזור כבר סיימתי מבחינת מספר מניות, שאלת הפיזור כרגע היא מבחינת איזון המניות וזו בדיוק השאלה שלי.
אני מבין שבסופו של דבר אני צריך לבחור מה נכון לי יותר: פיזור, איזון או קניית המניה הטובה ביותר לפי ההגדרה האישית שלי (מה שעלול לפגוע בשני האספקטים הקודמים).

נקודה למחשבה: נגיד שאחליט שכמו היום, האיזון חשוב לי. בשלב שבו רכשתי 2 שכבות את רוב המניות, אני אגיע למצב שבו אקנה מניה גרועה (בנקודת זמן הקניה) רק לשם האיזון. זה גם גרוע בפני עצמו. צריך איזון באיזון
אם המיון הוא לפי מספר שנות הגדלה, אז לא נשמע לי שזה רעיון טוב פשוט לקנות את מה שעולה ראשון, כי אתה כנראה תקנה את אותן החברות שוב ושוב, ותפגע בפיזור. כדאי גם לציין שפיזור לא בא לידי ביטוי רק במספר חברות שונות, כדאי להסתכל גם על סקטורים, במינימום.

אין סיבה שתקנה מניות גרועות בכח. אתה יכול בכל פעם לקנות רק מניות שאתה שלם איתן, מתוך רשימה שהכנת של "מניות לקניה". ברגע שחברה/סקטור מגיעים למשקל גדול מידי בתיק שלך, אתה פשוט מוציא אותם מהרשימה. אפשר גם להחליט לתת עדיפויות בקניה לסקטורים שנמצאים בחוסר.

אם המיון הוא לפי מספר שנות הגדלה, אז לא נשמע לי שזה רעיון טוב פשוט לקנות את מה שעולה ראשון
תעשה הבחנה בין מיון לסינון :) הסינון בד"כ מוציא לי החוצה את ה"בעיתיות" באותה נקודת זמן של הקניה ואז אני קונה את הראשונה לפי המיון. כמובן שעד עכשיו דילגתי על אלה שכבר רכשתי פעמיים כדי לא לפגוע בפיזור. עכשיו אני תוהה אם להמשיך ככה או לשלב בין השניים, כלומר כן לדלג על כאלה שכבר רכשתי אבל עד גבול מסויים, כמו שקראת לזה, שאני עדיין "שלם איתן".

תעשה הבחנה בין מיון לסינון :) הסינון בד"כ מוציא לי החוצה את ה"בעיתיות" באותה נקודת זמן של הקניה ואז אני קונה את הראשונה לפי המיון.
אני לא התבלבלתי, אני חושב שאם אחרי הסינון אתה תמיין את המניות לפי מספר שנות הגדלה ותקנה את הראשונה, מה שיקרה בפועל זה שאתה תקנה מספר קטן של מניות שוב ושוב. אני מניח שאם תסתכל על 5 החברות בעלות רצף הגדלה גבוה ביותר שהצליחו לעבור סינון כלשהו, כמעט תמיד לפחות אחת מהן תעבור גם את הסינונים הבאים, אז כמעט תמיד תקנה מתוך הקבוצה הזו של 5 מניות. יחד עם זאת, אני לא יודע בדיוק איך אתה מסנן, אז אני לא יכול להיות בטוח.
כמובן שעד עכשיו דילגתי על אלה שכבר רכשתי פעמיים כדי לא לפגוע בפיזור. עכשיו אני תוהה אם להמשיך ככה או לשלב בין השניים, כלומר כן לדלג על כאלה שכבר רכשתי אבל עד גבול מסויים, כמו שקראת לזה, שאני עדיין "שלם איתן".
אז במקום לדלג על מה שכבר רכשת פעמיים, אתה יכול גם למשל לדלג על מניה רק כאשר הנתח שלה בתיק הוא כבר גדול מידי, נניח 3% מהתיק. רק הצעה לדוגמא, כן? יש הרבה אופציות. מבין המניות שהנתח שלהן ושל הסקטור שלהן בתיק לא גדולים מידי, והן מספיק איכותיות ואטרקטיביות לטעמך, אתה יכול לבחור מה שבא לך. זו הגישה שלי.

כמובן שעד עכשיו דילגתי על אלה שכבר רכשתי פעמיים כדי לא לפגוע בפיזור
זו הסיבה שכתבתי את זה

מה שתיארת בהמשך, זה שימוש בתחושת בטן ואפשר לומר שאני קצת פועל כך לאור ההתלבטות שלי. ניסיתי לראות אם יש משהו יותר כלכלי/מתמטי להשתמש בו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U השקעת סכומים אקראיים בקרן העוקבת אחרי ס.פ 500 שוק ההון 8
ה השקעת סכום גדול - בבת אחת או בהדרגה? שוק ההון 4
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
Vit7 השקעת נדלן באירופה לשכירות קצרת טווח נדל"ן 8
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
א השקעת מט״ח שוק ההון 29
ד השקעת מדדים במקביל למשכנתא נדל"ן 5
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
ק השקעת כסף לזמן קצר שוק ההון 2
הירהורים מתלבטים איזו השקעת נדלן לעשות. נדל"ן 0
הירהורים השקעת פריסייל נדל"ן 8
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
K השקעת יורו שהתקבל כירושה שוק ההון 2
I אופציות - מה האסטרטגיה שלכם לחיסכון/השקעת סכום המימוש? שוק ההון 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
SolidBixby השקעת במדדים דרך חברה ישראלית שוק ההון 5
M השקעת 100K ביורו סולידית שוק ההון 8
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
E השקעת נדל"ן בארה"ב - דוגמא שוק ההון 15