• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני

NeedHelp

משתמש סולידי
דירוג
5
היי , הדיון הזה היה פה פעמיים אבל לא ענה על השאלה שלי אז מנהלים אני כן קראתי דיוני עבר! לא סתם פותח את האשכול . זה לא דיון קלאסי על מדד עולמי או אמריקאי כי מי יודע מה ינצח ? אף אחד

זה כן דיון לחברה פה שמשקיעים בs&p 500 ונטו בו (בדיוק כמוני) בצורה פאסיבית כל חודש ושמו סכום כסף גדול בהתחלה .

אז ככה קצת פרטים יבשים התיק שלי הוא מורכב מקרן אירית צוברת על הסנופי (vuaa) ואני מושקע כבר 5 שנים וכמו שעון כל חודש מתקתק שם 3000 שקלים . הקרן שלי בהתחלה הייתה 500k וגם אם המדד יקרוס או יעלה אני לא אצא ממנו ממש כמו רובוט
לאחרונה אח שלי אמר לי על המקרה של יפן על 32 שנה שגם אם היינו משקיעים דיבידנד מחדש ומחפשים תשואה נומינלית וכל חודש מפקידים היינו מסיימים עם 1.5 -1 אחוז תשואה נומינלית וריאלית שלילית.
חפרתי קצת בדיונים ברדיט ובבוגל הדס על תןמכי הסנופי למיניהן וגיליתי שרוב הטענות שלהן לא נכונות

גם ביפן החברות היו גלובאליות ואפילו יותר מהאחוז ההכנסות שלהן היה מרחבי העולם

זה שהמדד הנייקי הוא price weighted עדיין ההרכב חברות בו השתנו

הממשלה שם לא התערבה כמו שהפד האמריקאי והממשלה מתערבת בכל משבר אבל מה יהיה אם יהיה איזה בלאגן עולמי לגבי הדולר והוא כבר ירד ממטבע הרזרבה או יהיה לארה״ב אינפלציה מוגזמת ברמה חולנית שלהדפיס עוד ארגזים של כסף ולחלץ תשוק לא יהיה בגדר משימה אפשרית או שיהיה להם איזה בעיית חוב

בכל מקרה הסיפור עם הבועת נכסים ביפן / הזדקנות האוכלוסיה שונה מהמצב האמריקאי אבל אנחנו משקיעים ל30 שנה ואחר כך לא מוכרים תתיק בבום אלה מושכים ממנו אז ילדים בני 20 וקצת (למרות שהסיכוי שיתמידו בזה אפסי אבל נניח ואני מתמיד) אני אחר כך מבלה איתו את הפנסיה ואפילו מוריש לילדי כך שדברים כאלה יכולים לקרות לתקופה ארוכה

אז לסיכום מה אתם אןמרים לעצמכם המשקיעים במדד האמריקאי נטו על תרחיש כזה? ברור שהכל מובטח אבל דמיינו לכם שהשקעתם במדד העולמי acwi שרובו חשוף לאמריקה וגם קריסה של הדולר תפגע בו לא פחות אבל לטוןח ארוך ההרכב ישתנה ונראה את הכוח של ביזור נכסים גאוגרפי כמו שהשנה המדד העולמי נתן תשואה חיובי ytd והאמריקאי שלילית הפרש של 5 אחוז רק בזכות ה35 אחוז ביזור שבו.

תודה לעוזרים ודיון מהנה

מה חדש? נתת את הטיעון הקלאסי למה להשקיע בכל העולם. במקביל יש סיבות טובות להשקיע רק בארה"ב (מסורת של קפיטליזם וכו).

מה לעשות? לא יודע, אף אחד לא יודע איזה מדד יהיה יותר מוצלח. אפשר לשים חצי-חצי בשביל השלווה.

מה חדש? נתת את הטיעון הקלאסי למה להשקיע בכל העולם. במקביל יש סיבות טובות להשקיע רק בארה"ב (מסורת של קפיטליזם וכו).

מה לעשות? לא יודע, אף אחד לא יודע איזה מדד יהיה יותר מוצלח. אפשר לשים חצי-חצי בשביל השלווה.
כן אני יודע , למרות שהacwi מ2000 עד 2013 לא חזר לשיא שלו וזה יותר מהסנופי אפילו ככה שמדד עולמי גם לא חסין לסטגנציה של 30 שנה

מעניין אותי אם dca ודיבידנדים מחדשים משפרים את זה באןפן משמעותי

כן אני יודע , למרות שהacwi מ2000 עד 2013 לא חזר לשיא שלו וזה יותר מהסנופי אפילו ככה שמדד עולמי גם לא חסין לסטגנציה של 30 שנה
בחרת תקופה שכללה גם את משבר הדוטקום וגם את משפר הסאבפריים, ואז אתה מתפלא שהתשואה הייתה נמוכה?

במניות משקיעים לעשרות שנים, וגם אז אף אחד לא מבטיח לך כלום.

בחרת תקופה שכללה גם את משבר הדוטקום וגם את משפר הסאבפריים, ואז אתה מתפלא שהתשואה הייתה נמוכה?

במניות משקיעים לעשרות שנים, וגם אז אף אחד לא מבטיח לך כלום.
גם 30 שנה תקופת השפל ביפן ניתן לכלול את משבר דרום מזרח אסיה של 97, הדוטקום והסאבפריים. זה לא סותר.

השאלה תמיד כמה עשרות והאם באמת לא תצטרך את הכסף בדרך, אצל רוב האנשים אני חושב שהתשובה לא באמת ברורה. יש פה הרבה משקיעי גיל 20 שאין להם מושג מה ילד יום, אבל בגלל שהם בגיל 20 הם חושבים שאם הם לא על מדד נאסדק ממונף הם בטח מפסידים המון.

אם אתה משקיע ל30 שנה ומעלה ואין לך צפי למימוש לפני כן וגם יש לך הכנסות במשך 30 שנה אז לדעתי אתה יכול להשקיע 100% מניות. אתה יכול לפזר את התיק שלך גם דרך קרנות פנסיה/השתלמות. לדעתי הפיזור הרצוי הוא לא רק לפי מדינות אלא גם לפי סקטורים. אם אני לא טועה כלכלת יפן מוטת חומרה אלקטרונית (סוני טושיבה שארפ למשל). גם לגנרל אלקטריק וIBM לא היו ביצועים טובים ב30 שנה האחרונות.
כמובן אפשר גם פשוט להשקיע במדד מאוד רחב כך שלאורך כל הדרך החשיפה תהיה לפי המשקל הכלכלי של כל סקטור באותו רגע.

נערך לאחרונה ב:

לך תדע.
אם ימצאו יצורים חוצניים בקוסמוס, אז אנחנו חוזרים לתרחיש אפשרי שהמדד העולמי יאבד את הבכור אל מול המדד הקוסמוסי...
:roll:

פשוט סטגנציה של 30 שנה זה חתיכת שברון לב.. לסיים 30 שנה על cagr של 2 אחוז בגלל הדיבינדים והמיצוע.. נקווה לטוב חחח

גם סנופי דה פקטו כמעט לא עלה כמעט עשור אחרי ספטמבר 2001, זה לא לפני עידן ועידנים.
אין בטחונות לא לגבי סנופי ולא לגבי ניקיי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Mamaof ריכוז מחקרים בנושאי השקעות פאסיביות-אקטיביות שוק ההון 9
O רווחים בקופות גמל/מסלולי השקעות אקטיבים באופן עקבי, אז למה השקעות פאסיביות? שוק ההון 65
Edward קורס בנושא השקעות פאסיביות התפתחות אישית 2
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
K ניהול השקעות לילדים (בעלי אזרחות אמריקאית) שוק ההון 8
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
י פרופיל השקעות ב-Roth IRA שוק ההון 2
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
S תיק השקעות שנצבר לפני חתונה, מה קורה בגירושים? אוף טופיק 13
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
א המלצת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R השקעות לפי מטרה שוק ההון 5
מ תיק השקעות אישי אשמח לחו"ד שוק ההון 15
R אפיק השקעות קצר טווח -/+ 90 יום? פוסטים מאיכות נמוכה 2
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
א השקעות לעו"ש שמעלה אבק בבנק (500,000 שח) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
Y אסטרטגיה בבניית תיק השקעות שוק ההון 5
T המלצה ליועץ השקעות יזמות והגדלת הכנסות 7
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
קאמי השקעות בחברות פרטיות: הזדמנויות, סיכונים והשפעת המדיניות הכלכלית שוק ההון 1
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
H בדיקת מגן מס קיים בחשבון השקעות בבנק ? מיסים 4
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S השקעות לזוג חצי אמריקאי שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
D השקעות דרך הבנק שוק ההון 20
Y השקעות הון בדולר קנדי שוק ההון 1
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
D העברה מאקסלנס לבית השקעות שוק ההון 0
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים