אתה גם?
יש ספרים\מדריכים בנושא שממליץ עליהם?
כן, גם אני. לא תמיד זה מוצלח, הפסדתי עשרות אלפי שקלים לאורך השנים במניות שאהבתי ושנראה לי שיש להן פוטנציאל לעלות. תחשוב פעמיים לפני שאתה מתחיל, כולם אוהבים לספר שהם השקיעו בטסלה/ביטקוין לפני כולם כי הם ראו פוטנציאל / מבינים את הטכנולוגיה / שקר כלשהו... אף אחד לא יספר לך שהם קנו מניה ב25, והיום היא נסחרת בשער של 9... כלומר, אני סיפרתי לך עכשיו, וזה באמת קרה לי, אבל בפורומים ובקבוצות שכנראה תתחיל להצטרף אליהם לא תראה כאלה פוסטים. יותר סביר שתמצא המון אובר חוכמים שיסבירו לך על אסטרטגית הסטופ לוס שלהם שמבוססת על ממוצע משוקלל של אופציות שנפתחו בבורסה של לונדון ואתה תחשוב שגם אתה יכול לעשות את זה.
ואז תקנה מניה ראשונה, והיא תתרסק, ואתה תנדור לעולם לא להיכנס לשוק ההון. או שהיא תנסוק, ואז אתה תרגיש כמו וורן באפט, ותתחיל להתפזר, ולקנות מניות של חברות שמעולם לא שמעת עליהן אבל מתעסקות בבינה מלאכותית ואתה מרגיש שיש להן פוטנציאל, ואחרי שנתיים תגלה שחלקן אכן הרוויחו, וחלק הפסידו, אבל היחידים שהרוויחו זה הברוקר ורשות המסים כי ביצעת עשרות פעולות מיותרות.
אם יש לך פנאי ועניין לחקור וללמוד על הנושא, לך על זה. אם אין פנאי, תישאר עם קרנות סל.
ספרים : אישית אהבתי את "המשקיע הנבון" מאת בנימין גראהם.קראתי אותו לפני 21 שנה, וזה עדיין אחד הטובים.