• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות עומק - הצצה להשקעות לפי התזה של שלומי ארדן

האסקי

משתמש רגיל
דירוג
402
אני עוקב אחרי הבלוג והפורום של הסולידית כבר שנים ארוכות, ומפיק ממנו רבות.
על אף שאני מקבל את התזה שלו לגבי חסכון-השקעה בצורה מאוד מלאה, מעולם לא הרגשתי כי השקעה מפוזרת במדדי מניות מהווה מיצוי נכון עבורי של פלח הסיכון בתיק וגם בנושא האפיק האג"חי הלכו והתגלעו בקיעים ככל שהריבית הנמוכה הפכה אותו לאפיק דומה למדי לפקדון בנקאי.
התחלתי את דרכי בהשקעות בבורסה מ2017 ונחשפתי לראשונה למשקיע ולבלוגר 'שלומי ארדן' לפני כשנתיים.

בעוד שכדרכי ברוב הדברים, את רוב הלימוד עשיתי תוך שאני טועה והולך ומנסה להבין מה נכון ומה לא. זאת בדרך פלא, בלי שאני מפסיד, ואפילו תוך כדי צבירת רווחים קטנים וזהירים, את פריצת הדרך שלי בעולם ההשקעות עשיתי לאחר שהתוודעתי לשלומי.

אני לא מאמין גדול בגורואים, ומעולם לא נמצאתי חשוד באמונה עיוורת, אז אני מקוה שלא תחשדו בי שהפכתי הפעם חסיד :)

שלומי הפך עבורי לבית ספר מזורז ומעמיק מאין כמוהו ברזי השקעות הערך וליתר דיוק איך מאתרים את החברות המעניינות ביותר לעתיד והבטוחות ביותר.
בעיניי הוא מהווה סוג של השלמה לביה"ס הסולידי שהביא אותי לצבירת חסכונות ולהתנהלות עודפת המאפשרת צבירת כספים להשקעות - ושימוש בכספים האלו לצורך השקעות בצורה אשר מאוד רחוקה מהקונצנזוס הסולידי.

שלומי הוא עו"ד צעיר אשר מנהל קרן גידור ויצק לתוכה את תזת ההשקעות שלו הוא בעל בלוג פיננסי מרתק (בעיני) אשר משתייך לסגמנט המכובד של 'משקיעי ערך'. וככזה שהתמחה בעולם חדלות הפרעון, מתמחה בראש ובראשונה בעולם ההשקעות באשראי החוץ בנקאי.

את התזה שלו על השקעות עומק הוא מתאר בתור השקעה במספר מועט של חברות אשר הוא מכיר לעומק ואשר הינן ישראליות בעלות שווי שוק קטן ולפעמים זעיר, ובסרטיו ומאמריו הוא מסביר למה יש הרבה יותר ביטחון בהשקעה בחברה שאתה מכיר לעומק ויודע לחזות את הצפת הערך שלה ולפעמים ממש את המספרים בדוחות הכספיים העתידיים שלה (ראו תחזיות שוהם), על פני השקעה מפוזרת ללא ידע.

התחלתי לראות פירות רבים בעמלי במהלך 2020, כאשר נשארתי עם המניות המצוינות אשר מסקר שלומי ולפעמים גם בלוגרים מצוינים אחרים, גם לאורך נפילת השוק, והגעתי להשגים יפים מאוד.

לאחרונה התחשק לי לחלוק את החוויה המופלאה של האלכימיה הפיננסית אשר קורית כשהשקעה שלי צומחת ב100-150% בתקופות של חודשים בודדים, כאשר אני מושקע בחברות עם יסודות מצוינים בתחומים כמו תשתיות, אשראי חוץ בנקאי, תקשורת, ונהנה מעיוותים קיצוניים אשר מאפשרים לי לקנות מניות של חברות סולידיות מאוד, במחירים שמייצגים הזדמנויות של לפעמים שליש מההון.
זה שהדבר הזה מתאפשר לא מעט בשולי השוק - בחברות הקטנות הישראליות, למשל, הינו מציאות משוגעת לגמרי אשר מן הסתם רוב האנשים אינם מכירים אותה. וכנראה גם לא מאמינים בעצם האפשרות שמשהו מסוג זה קיים.

בינתיים אני מרגיש כמו מי שמצא את האלכימאי - במובן של היכולת המופלאה לזהות דברים בהתרחשותם ואף לרצות ולהסביר על זה בלשון בהירה.
אני רוחש תודה אדירה לשלומי ארדן, על הלימוד העצום שנתן לי ולעוד אלפי משקיעים ועוקבים, בלי שמעולם חשב לגבות תשלום על הניסיון העצום שהוא חולק עם עוקביו ובמקביל מנסה לחדד את הכלים שלי שאדע לזהות בעצמי בעתיד את החברות הבאות ליצור ערך אדיר ולדעת לקרוא את הדוחות הכספיים שטרם נכתבו עוד במהלך התהוותם.

ברוח השורית האופפת את העיתונות ואת הפורום אני ממליץ לכם לחפש חברות שהינן עסקים מעולים כמו שוהם וכמו מבטח על פני חברות החלום והביטקוין המתגלות לבקרים מתחת לסלעים, ולבוא ללמוד על דרך נוספת להשקיע ולהצמיח את ההון שלכם.
אני יודע שאני אסיר תודה על כך שבחרתי ללכת בדרך מעט שונה אשר מתאימה הרבה יותר לאופק שלי ואשר מאפשרת לי לישון בשקט בזמן שאני יודע שהקפיטל שלי עובד שעות נוספות בשכר גבוה.
ברור לי כי צורת ההשקעה הזו לא מתאימה לכל אחד, אבל למי שיש את המאפיינים המתאימים וניחן בסקרנות בריאה, שוק ההון יכול להוות כר נפלא ללמידה ולצמיחה.

ניתן לקרוא על שלומי ועל המניות בהן הוא משקיע והדרך בה הוא חושב בבלוג המצוין שלו
shlomiardan.com
ובפרוייקט 'שלומי-30' https://shlomiardan.com/shlomi30index/

בלוג מצויין ושלומי כותב מאוד יפה. יחד עם זאת כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו לגבי האם הוא רוצה לבסס את התיק שלו על רעיונות של מישהו אחר שכותב בבלוג. נניח אתה (סתם דוגמא אין לי מושג) מחליט שאתה קונה ומוכר לפני מה ששלומי כותב בבלוג אבל יום אחד הוא מפסיק לכתוב. האם תדע להמשיך להתנהל גם בלי ההנחיה שלו? בסוף הוא לא חייב כלום לאף אחד מהקוראים וזה יכול להיות בעיה אם מסתמכים עליו יותר מדי.

שלומי ארדן עושה שירות מצוין למשקיעי הערך בישראל, והוא לא היחיד. הפוסט שלו שסקר אינדיבידואלית את כל המניות הנסחרות בבורסה הישראלית הוא בעיני מופת של כתיבה פיננסית נגישה ונוחה. יחד עם זאת, חשוב לציין לניהול תיק השקעות המבוסס כולו על חשיפה למניות (וספציפית מניות ערך בעלות שווי שוק קטן בישראל, מהסוג האהוב על שלומי) יש מידה רבה של סיכון שלא כולו מפוצה בכל סביבות שוק. צריך לקחת את זה בחשבון. אחת הטעויות הנפוצות ביותר (בפורום ובכלל) היא להשליך את סיבולת / תאבון הסיכון שלך על משקיעים אחרים שנסיבותיהם האינדיבידואליות שונות משלך.

@האסקי ואו הוא כלכך היה הופך להיות הגורו שלי אם עוד הייתי עם השקעות ערך. ממש תודה ששיתפת, מקווה שלא דפקת לי את השינה.

גם אני התחלתי לעקוב אחריו לאחרונה.
מצד אחד, הוא מראה המון עומק בניתוחים שלו ואי אפשר להתווכח עם התוצאות שלו בשנתיים האחרונות.
ומצד שני מקנן בי הספק בעצם זה שלא מדובר בזמן רב מספיק.
יש דבר נוסף שקצת מפריע לי: הוא מדבר בביטחון עצמי מופרז ומחלק נבואות עם מעט מאוד סייגים (אם בכלל)

בכל מקרה אני מסכים עם זה שמעניין מאוד לעקוב אחריו ולקרוא את מה שהוא כותב.

בלוג מצויין ושלומי כותב מאוד יפה. יחד עם זאת כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו לגבי האם הוא רוצה לבסס את התיק שלו על רעיונות של מישהו אחר שכותב בבלוג. נניח אתה (סתם דוגמא אין לי מושג) מחליט שאתה קונה ומוכר לפני מה ששלומי כותב בבלוג אבל יום אחד הוא מפסיק לכתוב. האם תדע להמשיך להתנהל גם בלי ההנחיה שלו? בסוף הוא לא חייב כלום לאף אחד מהקוראים וזה יכול להיות בעיה אם מסתמכים עליו יותר מדי.

זה בדיוק המיקוד שלי.
ללמוד את הדרך שלו כך שאדע לנתח בעצמי.
האופן ששלומי מראה הוא לימודי לגמרי כולל ניתוחי אקסל פתוחים שאפשר לשחק עם ההנחות שלהם.
אני בהחלט לא מתבסס על שלומי ומתכונן היטב ליום שבו אולי יחדל לחלוק איתנו את מלוא תובנותיו.

שלומי ארדן עושה שירות מצוין למשקיעי הערך בישראל, והוא לא היחיד. הפוסט שלו שסקר אינדיבידואלית את כל המניות הנסחרות בבורסה הישראלית הוא בעיני מופת של כתיבה פיננסית נגישה ונוחה. יחד עם זאת, חשוב לציין לניהול תיק השקעות המבוסס כולו על חשיפה למניות (וספציפית מניות ערך בעלות שווי שוק קטן בישראל, מהסוג האהוב על שלומי) יש מידה רבה של סיכון שלא כולו מפוצה בכל סביבות שוק. צריך לקחת את זה בחשבון. אחת הטעויות הנפוצות ביותר (בפורום ובכלל) היא להשליך את סיבולת / תאבון הסיכון שלך על משקיעים אחרים שנסיבותיהם האינדיבידואליות שונות משלך.

תודה על התגובה.
שמחתי גם על השיתוף שעשית לשלומי, הוא אחד מהמון מוכשרים שגדלו על גבי התובנות של הסולידית.

לגבי סיבולת הסיכון, קראתי היטב את כל הפוסטים שלך ושל אחרים בנושא והתנסיתי בעצמי בתיקון של דצמבר 2018 עם תיק של 50% מניות שרובן היה מניות ערך ישראליות קטנות וגיליתי כי אינני נבהל וכי אינני מבצע מכירות מתוך פאניקה.
בהמשך התנסיתי בירידות של מרץ עם תיק של 70% מניות שרובן הגדול כבר מניות ערך שצנחו גם הן עם השוק 50% ויותר.
ושוב לא הרגשתי שום בעיה עם הסיבולת ואף הצטערתי שאין לי כספים נוספים להשקיע בקניית מניות במבצע של אחת לעשור.

אני מחזיק היום תיק של כ75% מניות מתוך החלטה של הקצאה ומתוך גדילה טבעית בערך המניות בתיק שהתאימה לאסטרטגיה שלי.
אני לא ממליץ לאף אחד ללמוד בדרך הקשה מה ההקצאה הלא נכונה עבורו. ולהתקרב לשוק ההון בחשש ובזהירות ובהיכרות עם גבולות הסיבולת האישיים.
וזו אכן נקודה מאוד חשובה.

@האסקי ואו הוא כלכך היה הופך להיות הגורו שלי אם עוד הייתי עם השקעות ערך. ממש תודה ששיתפת, מקווה שלא דפקת לי את השינה.
:)

מקוה שהשינה לא נפגמה.
מניח שעוד תחזרי בהמשך להשקעות הערך כי נשמע שיש לך גישה מאוד בריאה ויכולות גבוהות שם.
עם כל הכבוד לנדל"ן, לטעמי חבל לא להיות מושקע בחברות שמייצגות הזדמנויות גדולות בהרבה. לדעתי לפחות

גם אני התחלתי לעקוב אחריו לאחרונה.
מצד אחד, הוא מראה המון עומק בניתוחים שלו ואי אפשר להתווכח עם התוצאות שלו בשנתיים האחרונות.
ומצד שני מקנן בי הספק בעצם זה שלא מדובר בזמן רב מספיק.
יש דבר נוסף שקצת מפריע לי: הוא מדבר בביטחון עצמי מופרז ומחלק נבואות עם מעט מאוד סייגים (אם בכלל)

בכל מקרה אני מסכים עם זה שמעניין מאוד לעקוב אחריו ולקרוא את מה שהוא כותב.

אכן ביטחון עצמי מופרז :) אבל זה חלק מהקסם שלו גם.
בינתיים קשה מאוד למצוא אותו בפספוסים משמעותיים, לפחות מאז שעבר להתמקד בישראל ב2018.
וכשהוא טועה הוא לגמרי שם לקחת אחריות.
אולי חייבים אופי קצת יהיר בשביל לצאת כנגד כל האנליסטים המוסדיים ולהוציא אותם לפעמים קצת מטומטמים :)

:)
מקוה שהשינה לא נפגמה.
מניח שעוד תחזרי בהמשך להשקעות הערך כי נשמע שיש לך גישה מאוד בריאה ויכולות גבוהות שם.
עם כל הכבוד לנדל"ן, לטעמי חבל לא להיות מושקע בחברות שמייצגות הזדמנויות גדולות בהרבה. לדעתי לפחות
קצת נפגעה :)
עניין של פילוסופיית חיים, מה זה כסף בשבילך, מה מטרתו וכמה ממנו אתה באמת רוצה. כבר עכשיו אני חושבת שיהיה דיי ויותר ואז המחשבות נודדות למקומות אחרים, כגון מחשבה על אלמנט התנדבותי או יזמי שישמחו אותי יותר מעוד הצלחה כלכלית.

קצת נפגעה :)
עניין של פילוסופיית חיים, מה זה כסף בשבילך, מה מטרתו וכמה ממנו אתה באמת רוצה. כבר עכשיו אני חושבת שיהיה דיי ויותר ואז המחשבות נודדות למקומות אחרים, כגון מחשבה על אלמנט התנדבותי או יזמי שישמחו אותי יותר מעוד הצלחה כלכלית.
ואו אכן מבין אותך אני כבר שעה על זה שהייתי צריך כבר ללכת לישון

לגבי שלומי -
צריך לשים לב לתופעה מעניינת בחודשים האחרונים - כל מניה שהוא כותב עליה, כבר נמצאת לאחר עליה של עשרות אחוזים בפרקי זמן קצרים.
לדעתי, הוא רוכש בעצמו וגם מספר לחברים ולקרובים שהוא הולך לכתוב על מניה X, ובגלל "אפקט שלומי" הם קונים כי יודעים שגם הקוראים בבלוג יקנו.
זו כמובן זכותו והוא עושה רושם של בחור נחמד, אבל יש לקחת את זה בחשבון.
קח דוגמה -
הוא כתב על יוטרוניקס לפני כמה ימים. החברה עלתה כבר כמאה אחוזים לפני שכתב. ביום שכתב היה עוד פיק ומאז המניה ירדה ב-20% תוך כמה ימים. כלומר מי שנכנס למניה מיד לאחר הפוסט בבלוג, נמצא כרגע בהפסד של 20% (על הנייר)
כדאי להיות מודע לזה

עריכה:
לאור תגובות בהמשך, אני רוצה להבהיר: לא חושב או רומז שהוא מריץ מניות או מוכר אותן לאחר הפרסום. עם זאת, מכיוון שמדובר במניות קטנות במדינה קטנה עם שוק קטן, מספיק שמעגל קרוב של חברים יודע שהפוסט הבא שלו יהיה על מניה X, וכל חבר מספר לעוד חבר וככה, בגלל השם (הטוב) שכבר נוצר לו, רואים זינוקים של עשרות אחוזים בתקופה שלפני פרסום הפוסט

נערך לאחרונה ב:
לגבי שלומי -
צריך לשים לב לתופעה מעניינת בחודשים האחרונים - כל מניה שהוא כותב עליה, כבר נמצאת לאחר עליה של עשרות אחוזים בפרקי זמן קצרים.
לדעתי, הוא רוכש בעצמו וגם מספר לחברים ולקרובים שהוא הולך לכתוב על מניה X, ובגלל "אפקט שלומי" הם קונים כי יודעים שגם הקוראים בבלוג יקנו.
קח דוגמה -
הוא כתב על יוטרוניקס לפני כמה ימים. החברה עלתה כבר כמאה אחוזים לפני שכתב. ביום שכתב היה עוד פיק ומאז המניה ירדה ב-20% תוך כמה ימים. כלומר מי שנכנס למניה מיד לאחר הפוסט בבלוג, נמצא כרגע בהפסד של 20% (על הנייר)
כדאי להיות מודע לזה
הוא כמובן מסיים לקנות אותה לפני הפרסום וגם מציין זאת מסיבות מובנות אבל...
לא מאמין שהוא עושה את מה שתיארת (עם חברים וכו׳), זה גם כנראה לא חוקי אבל מדובר במניות קטנטנות, לא נזילות בשוק קטן ולא משוכלל שגם ככה סובל מבעיות נזילות.
מכאן, שזה לא מפתיע שאחרי כל מאמר שלו המניה המדוברת מזנקת עם נתוני מסחר לא אופייניים לה, מספיק לו כמה מאות עוקבים להוטים כדי לקבל את האפקט הזה.
אני מעדיף להאמין שהוא לא עומד בצד שמוכר להם את המניה לאחר שהוא מפרסם עליה מאמר אלא ממשיך להחזיק אותה זמן רב לאחר מכן, למרות שאין לי ספק שעצם פרסום המאמר לכל הפחות ״מאיץ״ את גילוי הערך שבה על ידי השוק ועוזר לו להגיע ליעדיו מהר יותר

לגבי שלומי -
קח דוגמה -
כדאי להיות מודע לזה
אתה באופן מרומז טוען שהוא מריץ מניות? pump & dump?

כלל שעשיתי לעצמי אגב, לא עוקבים אחרי גורואים, רק לומדים מהם איך הם מקבלים החלטות.
לגבי שלומי -
קח דוגמה -
כדאי להיות מודע לזה
כלל שאני עושה לעצמי, לא עוקבים אחרי משקיעים אחרים. גורואים זה בשביל ללמוד איך הם מסתכלים על מניות. אם כבר יש "אפקט שלומי" זו בהחלט בעיה.
תראה יש לו מטרה מאוד שאפתנית, אני לא יודעת עם ניתוח פונדמנטלי יכול להשיג אותה. המטרות שלי היו צנועות בהרבה, להשתכנע שמנייה מסויימת הולכת להישאר רווחית ברמה שמצדיקה השקעה לטווח של מספר שנים. כדי להכות את המדדים לא מספיק להכיר את החברות, צריך להבין את המשקיעים בשוק ואיך הם חושבים. לי לפחות אין מושג איך להבין את סה"כ התנהגות השוק - ולדעתי עצם החיפוש אחר מנייה זולה הוא ניסיון לזהות טעות בתמחור השוק - או לפחות לקבל פיצוי תשואה על סיכון שיותר קל לי איתו מאשר למתחרים שלי (נניח מניה דלת סחירות שלי אין בעיה כי אכנס בכמה מאות אלפי שקלים, אבל להיכנס במליונים זה כבר קשוח).

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
אתה באופן מרומז טוען שהוא מריץ מניות? pump & dump?
לא חושב ככה, לא כתבתי את זה , ולא רמזתי לזה.
להגיד לך שאם אבא שלו מתקשר אליו ושואל אותו מה המניה הבאה שיכתוב עליה פוסט, אז הוא עונה לו "אבא, אסור לי לדבר על זה, זה סוד צבאי" ?
גם לא בטוח. ואם האבא מספר אחר כך לעוד שני חברים? חלק מהמניות קטנות
תבדוק מה קרה עם 5-6 המניות האחרונות שהוא פרסם, תראה בכמה הן עלו בחודשים, ובימים, לפני הפרסום, בכמה בימים ובחודשים אחרי.
תסיק מסקנות אם קיים אפקט שלומי או לא.
לדעתי קיים, זה לא אומר שהוא "מריץ" מניות

נערך לאחרונה ב:
התחלתי לראות פירות רבים בעמלי במהלך 2020, כאשר נשארתי עם המניות המצוינות אשר מסקר שלומי ולפעמים גם בלוגרים מצוינים אחרים, גם לאורך נפילת השוק, והגעתי להשגים יפים מאוד.

מותר לשאול מי הבלוגרים המצוינים האחרים?

. גורואים זה בשביל ללמוד איך הם מסתכלים על מניות. אם כבר יש "אפקט שלומי" זו בהחלט בעיה.
נו, אם יש אפקט באפט אז למה לשלומי לא? :)
אגב, הראשון שאני זוכרת שהתחיל עם זה באינטרנט היה אחד בשם *********** באתר שנקרא בורסה פור יו. לא הולכת לבדוק אם עדיין קיים אבל זוכרת שהיו טענות דומות לגבי חוסר שקיפות לפני שקונה ומוכר את המניות. אני לא יודעת אם זה נחשב כבעיה חוקית, אתית או בכלל לא בעיה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מאמין שהוא עושה את מה שתיארת (עם חברים וכו׳), זה גם כנראה לא חוקי אבל מדובר במניות קטנטנות, לא נזילות בשוק קטן ולא משוכלל שגם ככה סובל מבעיות נזילות.
הוא לא עושה זאת עם חברים, הוא עושה זאת עם קרן הגידור שלו וזה חוקי למהדרין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
S הודעה שיווקית מחברת השקעות אוף טופיק 10
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
J השקעות במסחר עצמאי עם משכנתא ברקע שוק ההון 54
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה