• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות במדינות מתפתחות בערבות המדינה

אנטארטיקה

משתמש רגיל
דירוג
263
היי,

הון פוליטי: המדינה תעודד קרנות פנסיה להשקיע במדינות מתפתחות
תוכנית חדשה של משרד האוצר תעודד גופים מוסדיים להפנות את כספי החוסכים הישראלים למדינות מתפתחות, בגיבוי ערבות מדינה שתפחית את הסיכון. המטרות: תשואות גבוהות ושיפור היחסים הבינלאומיים. החשש: הסיכון גדול מדי ביחס לרשת הביטחון

מה דעתכם על הכתבה הבאה ?
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3739511,00.html
טוב או רע ליהודים ?
האם מדובר בשימוש ראוי לחסכונות הפנסיה שלנו ?

אני מאמין שהמטרה היא בעיקר (אם לא רק) שיפור היחסים הבינלאומיים - ולכן רע.

החסכון הפנסיוני שלי מזמן מושקע (גם) במתפתחות.
שום תוכנית כזו לא תשפיע על האלוקציה של התיק ההוליסטי, ולכן מהלך כזה רק יתפתח עבורי אפשרות נוספת.
כנראה שלא אבחר בה.

היי,

הון פוליטי: המדינה תעודד קרנות פנסיה להשקיע במדינות מתפתחות
תוכנית חדשה של משרד האוצר תעודד גופים מוסדיים להפנות את כספי החוסכים הישראלים למדינות מתפתחות, בגיבוי ערבות מדינה שתפחית את הסיכון. המטרות: תשואות גבוהות ושיפור היחסים הבינלאומיים. החשש: הסיכון גדול מדי ביחס לרשת הביטחון

מה דעתכם על הכתבה הבאה ?
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3739511,00.html
טוב או רע ליהודים ?
בין רע לרע מאד.
רע כי אפילו באוצר מודים שאין למוסדיים שום מושג בהשקעות האלו ושום יכולת לתמחר את הסיכון ובונים על זה שיצטרפו לבנקים שכבר תמחרו כי הם כנראה יודעים מה הם עושים. אם כבר להיות הדיוט שהולך אחרי מומחים שיקנו מניות brk. יותר מומחה ויותר שקוף.
רע מאד כי מהקומבינה של המוסדיים בישראל יחד עם השחיתות במדינות המתפתחות יצא סלט מקולקל מאד. אם היום אין שקיפות מספקת בבחירת ההשקעות בחברות ציבוריות בישראל, לא רוצה לחשוב מה יקרה כשיישבו נציגי המוסדיים מול הרודן התורן שיציע להם כל טוב תמורת הכסף שלי.

בין רע לרע מאד.
אולי נרחיב מעט את הסקאלה לבין רע מאוד לאפשרות מעניינת?
בסוף, הולכים ושמים כסף יחד עם מבוגר אחראי בשם IDB או כל בנק אחר לפיתוח. כלומר, לא מובילים את ההשקעה ולכן המוסדיים בישראל לא שואלים "האם להשקיע בפרויקט X או Y במדינה שכנראה כבר פרסה חובות בהסדר עם מועדון פריז?", אלא בוחרים "האם להצטרף להשקעה שמוביל ה-IDB בפרויקט X או לפרויקט Y במדינה שכנראה כבר פרסה חובות בהסדר עם מועדון פריז?"

העובדה שהחשכ"ל מוכן להקצות לדבר הזה חלק בתיק הערבויות של המדינה היא דווקא חיובית בעיניי. החשכ"ל לא תמיד נענה לכל גחמה של הכלכלן הראשי (במיוחד לא כשהאישים מתחלפים), והיקף הערבויות מוגבל בחוק; ועמוס במיני התחייבויות עבור חברת החשמל, אשרא ואחרות.

רק לאחרונה שיעור ההשקעות בחו"ל של המוסדיים בארץ עלה על 25%.
האם תיק ההשקעות שלך מושקע 75% בישראל (נדל"ן בצד)? אם כן, בוא נדבר על פיזור גיאוגרפי...

בקיצור- גם אם המהלך הזה עולה לנו כסף מסוים (דרך החוב הממשלתי וכו'), אלו גלגלי-עזר\ תמריצים ממשלתיים שידחפו מוסדיים להסתכל גם החוצה.
לא יודע מה איתכם, אבל אני בטח לא מאמין לשיעור תשואה צפוי שלפיו משערכים לנו את הפנסיה היום. ואני גם סבור שמרבית הכותבים בפורום הזה חושבים שהשוק הישראלי קטן מדי בכדי לרכז בו את מרבית השקעותיהם...

אולי נרחיב מעט את הסקאלה לבין רע מאוד לאפשרות מעניינת?
בסוף, הולכים ושמים כסף יחד עם מבוגר אחראי בשם IDB או כל בנק אחר לפיתוח. כלומר, לא מובילים את ההשקעה ולכן המוסדיים בישראל לא שואלים "האם להשקיע בפרויקט X או Y במדינה שכנראה כבר פרסה חובות בהסדר עם מועדון פריז?", אלא בוחרים "האם להצטרף להשקעה שמוביל ה-IDB בפרויקט X או לפרויקט Y במדינה שכנראה כבר פרסה חובות בהסדר עם מועדון פריז?"

העובדה שהחשכ"ל מוכן להקצות לדבר הזה חלק בתיק הערבויות של המדינה היא דווקא חיובית בעיניי. החשכ"ל לא תמיד נענה לכל גחמה של הכלכלן הראשי (במיוחד לא כשהאישים מתחלפים), והיקף הערבויות מוגבל בחוק; ועמוס במיני התחייבויות עבור חברת החשמל, אשרא ואחרות.

רק לאחרונה שיעור ההשקעות בחו"ל של המוסדיים בארץ עלה על 25%.
האם תיק ההשקעות שלך מושקע 75% בישראל (נדל"ן בצד)? אם כן, בוא נדבר על פיזור גיאוגרפי...

בקיצור- גם אם המהלך הזה עולה לנו כסף מסוים (דרך החוב הממשלתי וכו'), אלו גלגלי-עזר\ תמריצים ממשלתיים שידחפו מוסדיים להסתכל גם החוצה.
לא יודע מה איתכם, אבל אני בטח לא מאמין לשיעור תשואה צפוי שלפיו משערכים לנו את הפנסיה היום. ואני גם סבור שמרבית הכותבים בפורום הזה חושבים שהשוק הישראלי קטן מדי בכדי לרכז בו את מרבית השקעותיהם...
נראה שאתה חושב שפשוט יכריחו אותם לקנות VWO או משהו בסגנון.
אז לא בדיוק...

נראה שאתה חושב שפשוט יכריחו אותם לקנות VWO או משהו בסגנון.
לרגע חשבתי שאתה מתכוון שה-IDB יקנה VWO... והם בכלל גוף שמלווה כספים לממשלות לפרויקטים של תשתית\ צמצום עוני\ אנרגיה מתחדשת וכו'.

ברור לי שהממשלה לא מתכוונת להכריח את המוסדיים להשקיע בת"ס ספציפית, או ת"ס בכלל.
הממשלה מנסה לעודד אותם, ע"י תמריצים שאנו משלמים עליהם, לפזר את ההשקעה שלהם ולהשקיע יותר בחו"ל. וכדי להפחית להם את החששות- פותחת את הדלת להצטרף למימון של פרויקטים באמל"ט עם הגוף הגדול והמנוסה בעולם בתחום (IDB). ומספקת להם כרית ביטחון של 10%.
על הדרך הממשלה רואה בזה כלי לעודד יצוא של חברות ישראליות, שייצאו אבטלה מישראל החוצה, שיצדיקו משרות קיימות ואולי יוסיפו חדשות, שיכניסו מט"ח וישלמו מיסים. וגם, אם זה יעבוד- יפחית את הסיכוי שהממשלה בעתיד תצטרך להיכנס ולסבסד תשואה לקרנות הפנסיה שלא יצליחו להתקרב לתשואה שאיתה הן מהוונות היום (4.28% או משהו מופרך כזה).

עקרונית, זהו מהלך עם תוחלת תשואה חיובית בעיניי לאזרח הישראלי. לא בטוח שההיקפים הללו יספיקו להזיז את המחט, אבל מניח שאם זה יהיה מוצלח- ההיקף יגדל.

עקרונית, זהו מהלך עם תוחלת תשואה חיובית בעיניי לאזרח הישראלי.
איך הגעת למסקנה הזאת? מה עם ישקיעו רק ב5 מדינות מתפתחות שכולם יקרסו או במקרה הטוב לא יניבו תשואה?

איך הגעת למסקנה הזאת? מה עם ישקיעו רק ב5 מדינות מתפתחות שכולם יקרסו או במקרה הטוב לא יניבו תשואה?
אני מעריך שההסתברות שכל המוסדיים שישקיעו במסגרת הזו יבחרו בדיוק את אותן ה-5 מדינות המתפתחות שכולן יקרסו (או לא יניבו תשואה כלל) נמוכה מספיק בהשוואה להסתברות שחלק מהמוסדיים יצליחו למצוא פרויקטים שיניבו תשואה מסוימת לאורך זמן. וברקע כמובן יש לזכור שהמדינה למעשה מבטחת 10% מהקרן. וכל הכיף הזה מתרחש בתוך מסגרת של הבנק הבינאמריקאי לפיתוח (IDB), שהוא כאמור, הגוף הגדול והמנוסה בעולם בהשקעות מסוג זה בפרויקטים באמל"ט. והם עושים את בדיקות הנאותות שלהם, ומשיגים ערבויות הרבה יותר טובות מכל גורם אחר שיגיע באופן עצמאי.
ולכן, אני מעריך שעקרונית, תוחלת התשואה תהיה חיובית. גם אם יהיו פרויקטים\ מדינות שיקרסו.

אחת הבעיות בניהול הכספים הפנסיוניים היא המח"מ. כספים שהאדם העובד מפקיד היום בקרן הפנסיה יתחילו לחזור אליו בעוד עשורים. לכן כדאי לשים לפחות חלק מהכספים הללו בפרויקטים שישיאו תשואה לאורך זמן, כמו פרויקטי תשתית, BOT (כביש 6 למשל) ואחרים.
אני (ומניח שמרבית הקוראים האחרים בבלוג הזה) לא יכול לשים כסף באופן פרטי על פרויקט שאפשר יהיה לראות ממנו תשואה רק בעוד 6 שנים, ואז ישולם קופון שנתי למשך 30 שנה. גוף מוסדי- יכול ואף צריך, לעניות דעתי.

תכל'ס, אם היו שואלים אותי, המדינה הייתה צריכה לבנות מערכת של תמריצים ורגולציה מתאימה לבניית Apartment buildings- בנייני דירות לשכירות לטווח ארוך. כל עוד משתלם יותר ליזמים לבנות Condominiums- בנייני מגורים- המוסדיים לא ייכנסו לשוק הדיור.
Apartment buildings הם השקעה שמתאימה כמו כפפה ליד לכספים פנסיוניים.

אני (ומניח שמרבית הקוראים האחרים בבלוג הזה) לא יכול לשים כסף באופן פרטי על פרויקט שאפשר יהיה לראות ממנו תשואה רק בעוד 6 שנים, ואז ישולם קופון שנתי למשך 30 שנה. גוף מוסדי- יכול ואף צריך, לעניות דעתי.
למה?
אתה יכול להשקיע במגוון חברות שמשקיעות לטווח ארוך - מחברות תרופות עד חברות תשתיות ו"סתם" חברות חלום למינהן בדרגות שונות של סיכון (רכב אוטונומי הפך מחלום רחוק לסתם משהו מסוכן, למשל). אם ממילא הגופים הפנסיוניים מצהירים שאין להם מומחיות בנושא, שלא יערבבו שם את הכסף שלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א השקעות במדינות בעלות אינפלציה גבוהה שוק ההון 5
A עקרונות לפיזור גיאוגרפי של תיקי השקעות במדינות שונות שוק ההון 2
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 5
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 29
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 12
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 44
S הודעה שיווקית מחברת השקעות אוף טופיק 10
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
J השקעות במסחר עצמאי עם משכנתא ברקע שוק ההון 54
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
E לקבל ייעוץ השקעות בבתי השקעות בלי מנהל השקעות שוק ההון 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
S פיזור השקעות שוק ההון 2
Y תיק השקעות בפסגות שוק ההון 4
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 10
N הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
tpr פיזור השקעות מחוץ לארה״ב שוק ההון 4
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה