• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעות בדירה חדשה מקבלן

• פותח הנושא פותח הנושא יוסף אור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסף אור

משתמש רשום
דירוג
0
מחיפוש שעשיתי מצאתי דיון ארוך דומה מ־2016.
שואל על המקרה שלי.

רכשתי דירה מקבלן בשכונה חדשה שצמודה לשכונות איכותיות בבאר שבע.
מדובר בשמונה בניינים בני 5-6 קומות. סך הכל סביב ה־100 יח״ד.
בהמשך הולכות להיבנות בשכונה עוד 1,500 יח״ד של יזמים אחרים.
היזם שאני אצלו הוא הראשון בשכונה.
חצי מהדירות בכל השכונה הן מחיר למשתכן.
קיצר - תהיה לי תחרות משמעותית בהשכרה ובהמשך במכירה.

הדירה שרכשתי היא בשוק חופשי, דירת 5 חדרים. הסטדנרט גבוה יותר משל המחיר למשתכן.
ריצוף 100×100, תריסים חשמליים בכל הדירה, מרבית הקרמיקה במגוון די טוב. מחסן 7 מ׳ ו־2 חניות מקורות עוקבות, רשתות, דלתות טובות יותר וכן הלאה.

הדירה להשקעה, עם מחשבה שיתכן ונגור בה מתישהו, אבל בסבירות בינונית־נמוכה.
הכיוון הוא השכרת הדירה ומכירה שלה בעוד כ־7 שנים, לאחר שהשכונה תמצה את עצמה (שתפסיק להיות אתר בנייה, עם מוסדות פעילים בשכונה וכו') כדי למצות את מלוא עליית הערך, וגם לפני שבעלי הדירות של מחיר למשתכן יוכלו למכור אותה.

לפני כניסה לשדרוג של הדירה אני מסתכל על כמה דברים שאני רוצה להשיג, כמובן גם ביחס לשכנים שלי:
1. קלות בהכנסת שוכרים.
2. קלות בהכנסת שוכרים טובים.
3. שכירות גבוהה יותר.
4. שוכרים לטווח ארוך.
5. קלות במכירת הדירה בעוד כ־7 שנים.
6. מכירת הדירה במחיר גבוה יותר.
7. מינימום הוצאות במהלך השנים.

בשביל 7 - אני רוכש דברים קצת יותר יקרים, עם אחריות לעד 9 שנים.
חלק מהפרמטרים לא כמותיים אלא מביאים שקט ופחות התעסקות, ששווה בעיניי גם כן לכסף.

וכאן השדרוגים שחשבתי עליהם, חלק החלטתי לעשות, חלק בדילמה - ואשמח לשמוע לעצתכם:
ככל הנראה אעשה:
1. מזגן עילי בכל חדר + מזגן עילי בסלון-מטבח - 25,000 ₪ (הכיוון למזגני אלקטרה עם 7 שנים אחריות + תוספת תשלום להגדלה לעוד שנתיים, ומזגני ON/OFF במקום אינוורטר שם יש פחות תקלות והתיקונים זולים יותר, אם יתנערו לי מאחריות).
2. שדרוג חדרי רחצה: מקלחון + אמבטיון; הוספת אינטרפוץ 3 נוסף במקלחת הורים (2 נקודות מים במקביל, אחת קבועה למעלה ואחת ניידת, שיכולות לפעול במקביל); אותו דבר באמבטיה, שם החלפתי את הסוללה הרגילה באביק מילוי ומזלף (עם אינטרפוץ 4) והוספתי אינטרפוץ 3 לנקודת מים עליונה - 6,000 ₪.
3. שדרוג חשמל, עוד בסימן שאלה אבל כנראה הגדלת הלוח מ־3×25 ל־3×40 והוספת מגן נחשולי מתח. יגן לי על המזגנים ויצמצם תקלות. 2,000 ₪.
4. ביטול קיר בין חדר רחצה לחדר שירות כדי להגדיל את המקלחת. 2,000 ₪ (בגלל תוספת חיפוי רטוב). זה גם מאפשר לי להעביר דלת רגילה שתהיה בממ״ד בלי תוספת כסף.

עד כאן שדרוגים שאני בוודאות עושה. מגיע ל־35,000 ₪.
עם שדרוג חדרי הרחצה אולי קצת נסחפתי, אבל לדעתי העלות די נמוכה ומשדרגת מאד גם להשכרה וגם למכירה.

1. שדרוג דלתות פנדור מיוניק אקסלוסיב לפרימיום (צביעת הדלתות בתנור + צירים נסתרים + מנגנוני ציר טובים יותר) - 6,000 ₪
2. שדרוג שיש במטבח מאבן קיסר מהקבלן לשיש גרניט פורצלן - 6,000 ₪.
חלק מהשיקול הוא שאבן קיסר פחות איכותי ועלול להיהרס (אמרו לי בחברת השיש שאסור לשים סיר חם על השיש ושהם לא לוקחים על זה אחריות, בשונה מהגרניט פורצלן) ואני גם מכיר מהמשפחה מקרה על שיש אבן קיסר שהתפוצץ. ולא אוכל לסמוך על שוכרים שלא ישימו סיר חם על השיש.
שני שדרוגים אלה יעלו לי הרבה יותר אם ארצה לעשות אותם בהמשך.

3. תוספת ארונות עליונים במטבח (המטבח קבלן ממש קטן). עוד לא בדקתי מחיר.
4. תוספת מטר וחצי אי עם אותו שיש שאני חושב לשדרג (שוב - המטבח ממש קטן וזה מינוס גדול בדירה). גם לא בדקתי מחיר.

5. בית חכם - 5,000 ₪ (אני מזמין את הרכיבים מאלי אקספרס ומשלם לחשמלאי על משיכת קו 0 לכל הבית + התקנת המודולים מאחורי המתגים; התכנון ושאר ההתעסקות אני עושה בעצמי). יכול להיות שיצא אפילו פחות. פה אגב אני עושה את זה גם בתור תחביב וכלמידה לקראת הבית שאבנה לעצמי בהמשך. אני לא יודע (מה דעתכם ?) אם זה מביא לעליית ערך של הבית.
5.1. שדרוג נוסף לבית החכם - אזעקה, גלאי עשן, חיישני נוכחות, פתיחה / סגירת דלת, חיישני טמפרטורה, שלטים ומתגים נוספים על בסיס סוללות ועוד. עוד 1,000 ₪ (מאפשר אוטומציות שימושיות מאד).
6. תאורה בסיסית צמודת תקרה מאלי אקספרס, שלא נראית כאילו הגיעה מהקבלן. לא בדקתי עלות. אבל לא אמור לעלות יותר מדי. מאמין ש־1,000 ₪ אוכל לסגור את כל הדירה.
7. מאווררי תקרה לחדרי שינה - 4,000 ₪.

את 3-7 תמיד אוכל לעשות בהמשך.
3 ו־4 נראים לי הכרחיים בגלל שהמטבח שאני מקבל די קטן.

אשמח לשמוע לדעתכם. תודה!

אם אתה מחפש להשכיר למשפחות, זה אחלה. אם אתה רוצה להשכיר לשותפים רווקים בודדים אין צורך בכל זה.

באמת לא ציינתי, קהל היעד הוא כמובן משפחות (אגב הרצון למצוא שוכרים לטווח ארוך).

5. בית חכם - 5,000 ₪ (אני מזמין את הרכיבים מאלי אקספרס ומשלם לחשמלאי על משיכת קו 0 לכל הבית + התקנת המודולים מאחורי המתגים; התכנון ושאר ההתעסקות אני עושה בעצמי). יכול להיות שיצא אפילו פחות. פה אגב אני עושה את זה גם בתור תחביב וכלמידה לקראת הבית שאבנה לעצמי בהמשך. אני לא יודע (מה דעתכם ?) אם זה מביא לעליית ערך של הבית.
5.1. שדרוג נוסף לבית החכם - אזעקה, גלאי עשן, חיישני נוכחות, פתיחה / סגירת דלת, חיישני טמפרטורה, שלטים ומתגים נוספים על בסיס סוללות ועוד. עוד 1,000 ₪ (מאפשר אוטומציות שימושיות מאד).
6. תאורה בסיסית צמודת תקרה מאלי אקספרס, שלא נראית כאילו הגיעה מהקבלן. לא בדקתי עלות. אבל לא אמור לעלות יותר מדי. מאמין ש־1,000 ₪ אוכל לסגור את כל הדירה.
7. מאווררי תקרה לחדרי שינה - 4,000 ₪.
נשמע לי קצת היסחפות אלא אם אתה נהנה וזה לא צפוף על הכסף,
גלאי עשן - יש מצב שהקבלן נותן - תבדוק,
אזעקה/חיישני נוכחות / פתיחה / סגירת דלת - אם אתה בקומה גבוהה פחות רלוונטי לדעתי.
בנוגע לתאורה ומאווררים - שהדיירים יבחרו מה שהם רוצים ויקחו את זה איתם כשעוזבים, אם מישהו מבקש אז תחשוב על זה.

3. שדרוג חשמל, עוד בסימן שאלה אבל כנראה הגדלת הלוח מ־3×25 ל־3×40 והוספת מגן נחשולי מתח. יגן לי על המזגנים ויצמצם תקלות. 2,000 ₪.
לא יצא לי לשמוע על מישהו שהגדיל, אז הייתי בודק באיזה מצבים באמת צריך את זה.
איזה צרכני חשמל גדולים יש בבית - מזגנים, מכונת כביסה, מייבש, אולי כיריים אינדוקציה וזהו?

1. שדרוג דלתות פנדור מיוניק אקסלוסיב לפרימיום (צביעת הדלתות בתנור + צירים נסתרים + מנגנוני ציר טובים יותר) - 6,000 ₪
נשמע לי מיותר

עוד דבר - האם אני צריך לשים ארונות בחדרים, או שהדיירים צריכים להביא ?
זה הרי דבר שלפעמים לא עובר כמו שצריך במעבר דירה ופשוט מתפרק.

ובקשר לבית החכם - האם לדעתך זה מעלה את ערך הדירה (בעיקר למכירה) ?
אני מצליח לעשות את זה בפחות מרבע מהמחיר שחברות שנותנות את זה כשרות דורשות.

לדעתי אתה קצת מגזים, אתה שם דברים שאנשים לא ישלמו פרמיום בשבילו והסטנדרד הבסיסי שלך הוא טוב+
מה כן הייתי שוקל:
הגדלת ריצוף בחללים רטובים ללפחות 60X60
מזגנים: לא ON OFF, זה נחות וזה OBSOLETE, בנוסף סביר להניח שלא יהיה לך מקום במסתור כביסה לכל המעבים וגם אם כן אז יהיה לך חם מדי שם והם לא יהיו אפקטיביים. אם אתה רוצה לשדרג אז לVRF עם שליטה בכל חדר בנפרד ואם ממש רוצה לשדרג אז גם יחידות סמויות. המחירים מאד ירדו.
מטבח: לשקול לשים מטבח "נורמאלי" אבל זה סעיף יקר.
בית חכם: מיותר ופתח לתקלות.
שיט מאליאקספרס: פתח לתקלות והתעסקות שלך.
דלתות: מיותר.
ארונות: תמיד רעיון טוב אבל ארון סביר זה סיפור יקר, סביב ה10K+ לארון.

האם אני צריך לשים ארונות בחדרים, או שהדיירים צריכים להביא ?
ברוב המקרים הדיירים צריכים להביא, במקרים שיש לחדר צורה מוזרה (קיר/תקרה בשיפוע, בליטות, כוך וכדומה) שמצריכה ארון בהתאמה אישית מנגר אפשר לחשוב על זה.

לדעתי אתה צריך לקחת כמה דברים בחשבון:
1.אם אתה מתכנן להשכיר למשפחה לטווח ארוך, הם ירצו להתאים את הבית לעיצוב שלהם, זה אומר תאורה בעיצוב שהם רוצים, ארונות בסגנון מסוים(אולי כאלה שישתלבו עם העיצוב של המיטה) כדומה
2.אתה צריך להניח שאנשים לא שומרים כמוך ואתה לא יודע על איזה שוכרים תיפול, אז יהיה נזק/בלאי ולא כל סיטואציה תצדיק מימוש ערובות ודרישת כסף מהשוכר (כי לפעמים קשה להגדיר מה זה בלאי טבעי ומה לא) ובגלל שסביר להניח שיהיו ילדים בדירה אצלך אז הסיכוי לזה עולה

הגדלת ריצוף בחללים רטובים ללפחות 60X60
יש לי 33×33. למה זה חשוב ?

לגבי מטבח, להחליף אותו ולשים מאפס קרוב לוודאי יחרוג מהתקציב שלי.
לכן אני חושב על הוספת ארונות עליונים + אי ובזה לסגור את הסיפור.

יש לי 33×33. למה זה חשוב ?
הרבה יותר יפה, ופחות פוגות שגם מכוערות וגם מתלכלכות.
גם השדרג זול אגב.
לכן אני חושב על הוספת ארונות עליונים + אי ובזה לסגור את הסיפור.
קלפות רעיון טוב, אי סביר להניח יקר אא"כ אתה שם אחרי טופס 4 לבד ואז עוד סביר. תלוי גם איזה אי בדיוק, בוצ'ר הרבה יותר זול משיש לדוגמא, עם או בלי מגירות וכמה וכו'

מזגנים: לא ON OFF, זה נחות וזה OBSOLETE, בנוסף סביר להניח שלא יהיה לך מקום במסתור כביסה לכל המעבים וגם אם כן אז יהיה לך חם מדי שם והם לא יהיו אפקטיביים. אם אתה רוצה לשדרג אז לVRF עם שליטה בכל חדר בנפרד ואם ממש רוצה לשדרג אז גם יחידות סמויות. המחירים מאד ירדו
למה לא מיני מרכזי on off?
זול יותר להתקנה ולתחזוקה, בספק אם יזיז לשוכרים סוג המזגן שהם מקבלים כל עוד הוא עובד.

למה לא מיני מרכזי on off?
כי זה מוצר נחות ביותר, בזבזני מת, תכף יוצא מחוץ לחוק (לייבא) ובהמשך גם לא יהיו חלקים.
אם אני הייתי מחפש דירה להשכרה והיה מזגן כזה בדירה בכלל לא הייתי טורח לראות אותה.

מיני מרכזי אינוורטר זה דבר יקר מאד.
אני חושב שההבדל במחיר בין מזגנים עיליים ON/OFF לאינוורטר, אז אולי אלך על האחרון.
החיסרון הוא שהתיקונים יקרים מאד, אבל בשביל זה ארכוש מראש אחריות לשנים רבות. אולי זה יתן את המענה הנכון.

אי אני עושה אחרי טופס 4, כנ״ל ארונות עליונים.
דרך הקבלן הזה לא קיבלתי אפילו אפשרות להוסיף - נתנו או זיכוי של 8 אלף או לקבל את המטבח כמו שהוא.

אם אני מוגבל בתקציב ואני עושה אי, ארונות עליונים הופך לפחות קריטי ?

לא יצא לי לשמוע על מישהו שהגדיל, אז הייתי בודק באיזה מצבים באמת צריך את זה.
איזה צרכני חשמל גדולים יש בבית - מזגנים, מכונת כביסה, מייבש, אולי כיריים אינדוקציה וזהו?

מזגן 3.5 כ״ס תלת פאזי, אינדוקציה גם תלת פאזי, עוד מזגן בכל חדר. מכונת כביסה (וייבוש). על ‎3×25 בהכרח תהיה נפילה. וזה בלי לחשב צרכנים נוספים כמו תנור, דוד ומדיח כלים.

מזגן 3.5 כ״ס תלת פאזי, אינדוקציה גם תלת פאזי, עוד מזגן בכל חדר. מכונת כביסה (וייבוש). על ‎3×25 בהכרח תהיה נפילה. וזה בלי לחשב צרכנים נוספים כמו תנור, דוד ומדיח כלים.
יש לי את כל אלה כולל רכב חשמלי והחשמל לא נפל פעם אחת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י.ג השקעות נוספות בדירה להשקעה נדל"ן 102
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
א מינוף השקעות באמצעות הלואת בלון שוק ההון 30
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
א המלצת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R השקעות לפי מטרה שוק ההון 5
מ תיק השקעות אישי אשמח לחו"ד שוק ההון 15
R אפיק השקעות קצר טווח -/+ 90 יום? פוסטים מאיכות נמוכה 2
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
א השקעות לעו"ש שמעלה אבק בבנק (500,000 שח) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
Y אסטרטגיה בבניית תיק השקעות שוק ההון 5
T המלצה ליועץ השקעות יזמות והגדלת הכנסות 7
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
קאמי השקעות בחברות פרטיות: הזדמנויות, סיכונים והשפעת המדיניות הכלכלית שוק ההון 1
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
H בדיקת מגן מס קיים בחשבון השקעות בבנק ? מיסים 4
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S השקעות לזוג חצי אמריקאי שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
D השקעות דרך הבנק שוק ההון 20
Y השקעות הון בדולר קנדי שוק ההון 1
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
D העברה מאקסלנס לבית השקעות שוק ההון 0
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
boredwhitecollar מעבר מבנק לבית השקעות שוק ההון 7
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
א מחפשת יועץ השקעות - לא משווק מוכר וכו' אפילו פגישת יעוץ בתשלום שוק ההון 1
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה