• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות בדירה חדשה מקבלן

• פותח הנושא פותח הנושא יוסף אור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסף אור

משתמש רשום
דירוג
0
מחיפוש שעשיתי מצאתי דיון ארוך דומה מ־2016.
שואל על המקרה שלי.

רכשתי דירה מקבלן בשכונה חדשה שצמודה לשכונות איכותיות בבאר שבע.
מדובר בשמונה בניינים בני 5-6 קומות. סך הכל סביב ה־100 יח״ד.
בהמשך הולכות להיבנות בשכונה עוד 1,500 יח״ד של יזמים אחרים.
היזם שאני אצלו הוא הראשון בשכונה.
חצי מהדירות בכל השכונה הן מחיר למשתכן.
קיצר - תהיה לי תחרות משמעותית בהשכרה ובהמשך במכירה.

הדירה שרכשתי היא בשוק חופשי, דירת 5 חדרים. הסטדנרט גבוה יותר משל המחיר למשתכן.
ריצוף 100×100, תריסים חשמליים בכל הדירה, מרבית הקרמיקה במגוון די טוב. מחסן 7 מ׳ ו־2 חניות מקורות עוקבות, רשתות, דלתות טובות יותר וכן הלאה.

הדירה להשקעה, עם מחשבה שיתכן ונגור בה מתישהו, אבל בסבירות בינונית־נמוכה.
הכיוון הוא השכרת הדירה ומכירה שלה בעוד כ־7 שנים, לאחר שהשכונה תמצה את עצמה (שתפסיק להיות אתר בנייה, עם מוסדות פעילים בשכונה וכו') כדי למצות את מלוא עליית הערך, וגם לפני שבעלי הדירות של מחיר למשתכן יוכלו למכור אותה.

לפני כניסה לשדרוג של הדירה אני מסתכל על כמה דברים שאני רוצה להשיג, כמובן גם ביחס לשכנים שלי:
1. קלות בהכנסת שוכרים.
2. קלות בהכנסת שוכרים טובים.
3. שכירות גבוהה יותר.
4. שוכרים לטווח ארוך.
5. קלות במכירת הדירה בעוד כ־7 שנים.
6. מכירת הדירה במחיר גבוה יותר.
7. מינימום הוצאות במהלך השנים.

בשביל 7 - אני רוכש דברים קצת יותר יקרים, עם אחריות לעד 9 שנים.
חלק מהפרמטרים לא כמותיים אלא מביאים שקט ופחות התעסקות, ששווה בעיניי גם כן לכסף.

וכאן השדרוגים שחשבתי עליהם, חלק החלטתי לעשות, חלק בדילמה - ואשמח לשמוע לעצתכם:
ככל הנראה אעשה:
1. מזגן עילי בכל חדר + מזגן עילי בסלון-מטבח - 25,000 ₪ (הכיוון למזגני אלקטרה עם 7 שנים אחריות + תוספת תשלום להגדלה לעוד שנתיים, ומזגני ON/OFF במקום אינוורטר שם יש פחות תקלות והתיקונים זולים יותר, אם יתנערו לי מאחריות).
2. שדרוג חדרי רחצה: מקלחון + אמבטיון; הוספת אינטרפוץ 3 נוסף במקלחת הורים (2 נקודות מים במקביל, אחת קבועה למעלה ואחת ניידת, שיכולות לפעול במקביל); אותו דבר באמבטיה, שם החלפתי את הסוללה הרגילה באביק מילוי ומזלף (עם אינטרפוץ 4) והוספתי אינטרפוץ 3 לנקודת מים עליונה - 6,000 ₪.
3. שדרוג חשמל, עוד בסימן שאלה אבל כנראה הגדלת הלוח מ־3×25 ל־3×40 והוספת מגן נחשולי מתח. יגן לי על המזגנים ויצמצם תקלות. 2,000 ₪.
4. ביטול קיר בין חדר רחצה לחדר שירות כדי להגדיל את המקלחת. 2,000 ₪ (בגלל תוספת חיפוי רטוב). זה גם מאפשר לי להעביר דלת רגילה שתהיה בממ״ד בלי תוספת כסף.

עד כאן שדרוגים שאני בוודאות עושה. מגיע ל־35,000 ₪.
עם שדרוג חדרי הרחצה אולי קצת נסחפתי, אבל לדעתי העלות די נמוכה ומשדרגת מאד גם להשכרה וגם למכירה.

1. שדרוג דלתות פנדור מיוניק אקסלוסיב לפרימיום (צביעת הדלתות בתנור + צירים נסתרים + מנגנוני ציר טובים יותר) - 6,000 ₪
2. שדרוג שיש במטבח מאבן קיסר מהקבלן לשיש גרניט פורצלן - 6,000 ₪.
חלק מהשיקול הוא שאבן קיסר פחות איכותי ועלול להיהרס (אמרו לי בחברת השיש שאסור לשים סיר חם על השיש ושהם לא לוקחים על זה אחריות, בשונה מהגרניט פורצלן) ואני גם מכיר מהמשפחה מקרה על שיש אבן קיסר שהתפוצץ. ולא אוכל לסמוך על שוכרים שלא ישימו סיר חם על השיש.
שני שדרוגים אלה יעלו לי הרבה יותר אם ארצה לעשות אותם בהמשך.

3. תוספת ארונות עליונים במטבח (המטבח קבלן ממש קטן). עוד לא בדקתי מחיר.
4. תוספת מטר וחצי אי עם אותו שיש שאני חושב לשדרג (שוב - המטבח ממש קטן וזה מינוס גדול בדירה). גם לא בדקתי מחיר.

5. בית חכם - 5,000 ₪ (אני מזמין את הרכיבים מאלי אקספרס ומשלם לחשמלאי על משיכת קו 0 לכל הבית + התקנת המודולים מאחורי המתגים; התכנון ושאר ההתעסקות אני עושה בעצמי). יכול להיות שיצא אפילו פחות. פה אגב אני עושה את זה גם בתור תחביב וכלמידה לקראת הבית שאבנה לעצמי בהמשך. אני לא יודע (מה דעתכם ?) אם זה מביא לעליית ערך של הבית.
5.1. שדרוג נוסף לבית החכם - אזעקה, גלאי עשן, חיישני נוכחות, פתיחה / סגירת דלת, חיישני טמפרטורה, שלטים ומתגים נוספים על בסיס סוללות ועוד. עוד 1,000 ₪ (מאפשר אוטומציות שימושיות מאד).
6. תאורה בסיסית צמודת תקרה מאלי אקספרס, שלא נראית כאילו הגיעה מהקבלן. לא בדקתי עלות. אבל לא אמור לעלות יותר מדי. מאמין ש־1,000 ₪ אוכל לסגור את כל הדירה.
7. מאווררי תקרה לחדרי שינה - 4,000 ₪.

את 3-7 תמיד אוכל לעשות בהמשך.
3 ו־4 נראים לי הכרחיים בגלל שהמטבח שאני מקבל די קטן.

אשמח לשמוע לדעתכם. תודה!

אם אתה מחפש להשכיר למשפחות, זה אחלה. אם אתה רוצה להשכיר לשותפים רווקים בודדים אין צורך בכל זה.

באמת לא ציינתי, קהל היעד הוא כמובן משפחות (אגב הרצון למצוא שוכרים לטווח ארוך).

5. בית חכם - 5,000 ₪ (אני מזמין את הרכיבים מאלי אקספרס ומשלם לחשמלאי על משיכת קו 0 לכל הבית + התקנת המודולים מאחורי המתגים; התכנון ושאר ההתעסקות אני עושה בעצמי). יכול להיות שיצא אפילו פחות. פה אגב אני עושה את זה גם בתור תחביב וכלמידה לקראת הבית שאבנה לעצמי בהמשך. אני לא יודע (מה דעתכם ?) אם זה מביא לעליית ערך של הבית.
5.1. שדרוג נוסף לבית החכם - אזעקה, גלאי עשן, חיישני נוכחות, פתיחה / סגירת דלת, חיישני טמפרטורה, שלטים ומתגים נוספים על בסיס סוללות ועוד. עוד 1,000 ₪ (מאפשר אוטומציות שימושיות מאד).
6. תאורה בסיסית צמודת תקרה מאלי אקספרס, שלא נראית כאילו הגיעה מהקבלן. לא בדקתי עלות. אבל לא אמור לעלות יותר מדי. מאמין ש־1,000 ₪ אוכל לסגור את כל הדירה.
7. מאווררי תקרה לחדרי שינה - 4,000 ₪.
נשמע לי קצת היסחפות אלא אם אתה נהנה וזה לא צפוף על הכסף,
גלאי עשן - יש מצב שהקבלן נותן - תבדוק,
אזעקה/חיישני נוכחות / פתיחה / סגירת דלת - אם אתה בקומה גבוהה פחות רלוונטי לדעתי.
בנוגע לתאורה ומאווררים - שהדיירים יבחרו מה שהם רוצים ויקחו את זה איתם כשעוזבים, אם מישהו מבקש אז תחשוב על זה.

3. שדרוג חשמל, עוד בסימן שאלה אבל כנראה הגדלת הלוח מ־3×25 ל־3×40 והוספת מגן נחשולי מתח. יגן לי על המזגנים ויצמצם תקלות. 2,000 ₪.
לא יצא לי לשמוע על מישהו שהגדיל, אז הייתי בודק באיזה מצבים באמת צריך את זה.
איזה צרכני חשמל גדולים יש בבית - מזגנים, מכונת כביסה, מייבש, אולי כיריים אינדוקציה וזהו?

1. שדרוג דלתות פנדור מיוניק אקסלוסיב לפרימיום (צביעת הדלתות בתנור + צירים נסתרים + מנגנוני ציר טובים יותר) - 6,000 ₪
נשמע לי מיותר

עוד דבר - האם אני צריך לשים ארונות בחדרים, או שהדיירים צריכים להביא ?
זה הרי דבר שלפעמים לא עובר כמו שצריך במעבר דירה ופשוט מתפרק.

ובקשר לבית החכם - האם לדעתך זה מעלה את ערך הדירה (בעיקר למכירה) ?
אני מצליח לעשות את זה בפחות מרבע מהמחיר שחברות שנותנות את זה כשרות דורשות.

לדעתי אתה קצת מגזים, אתה שם דברים שאנשים לא ישלמו פרמיום בשבילו והסטנדרד הבסיסי שלך הוא טוב+
מה כן הייתי שוקל:
הגדלת ריצוף בחללים רטובים ללפחות 60X60
מזגנים: לא ON OFF, זה נחות וזה OBSOLETE, בנוסף סביר להניח שלא יהיה לך מקום במסתור כביסה לכל המעבים וגם אם כן אז יהיה לך חם מדי שם והם לא יהיו אפקטיביים. אם אתה רוצה לשדרג אז לVRF עם שליטה בכל חדר בנפרד ואם ממש רוצה לשדרג אז גם יחידות סמויות. המחירים מאד ירדו.
מטבח: לשקול לשים מטבח "נורמאלי" אבל זה סעיף יקר.
בית חכם: מיותר ופתח לתקלות.
שיט מאליאקספרס: פתח לתקלות והתעסקות שלך.
דלתות: מיותר.
ארונות: תמיד רעיון טוב אבל ארון סביר זה סיפור יקר, סביב ה10K+ לארון.

האם אני צריך לשים ארונות בחדרים, או שהדיירים צריכים להביא ?
ברוב המקרים הדיירים צריכים להביא, במקרים שיש לחדר צורה מוזרה (קיר/תקרה בשיפוע, בליטות, כוך וכדומה) שמצריכה ארון בהתאמה אישית מנגר אפשר לחשוב על זה.

לדעתי אתה צריך לקחת כמה דברים בחשבון:
1.אם אתה מתכנן להשכיר למשפחה לטווח ארוך, הם ירצו להתאים את הבית לעיצוב שלהם, זה אומר תאורה בעיצוב שהם רוצים, ארונות בסגנון מסוים(אולי כאלה שישתלבו עם העיצוב של המיטה) כדומה
2.אתה צריך להניח שאנשים לא שומרים כמוך ואתה לא יודע על איזה שוכרים תיפול, אז יהיה נזק/בלאי ולא כל סיטואציה תצדיק מימוש ערובות ודרישת כסף מהשוכר (כי לפעמים קשה להגדיר מה זה בלאי טבעי ומה לא) ובגלל שסביר להניח שיהיו ילדים בדירה אצלך אז הסיכוי לזה עולה

הגדלת ריצוף בחללים רטובים ללפחות 60X60
יש לי 33×33. למה זה חשוב ?

לגבי מטבח, להחליף אותו ולשים מאפס קרוב לוודאי יחרוג מהתקציב שלי.
לכן אני חושב על הוספת ארונות עליונים + אי ובזה לסגור את הסיפור.

יש לי 33×33. למה זה חשוב ?
הרבה יותר יפה, ופחות פוגות שגם מכוערות וגם מתלכלכות.
גם השדרג זול אגב.
לכן אני חושב על הוספת ארונות עליונים + אי ובזה לסגור את הסיפור.
קלפות רעיון טוב, אי סביר להניח יקר אא"כ אתה שם אחרי טופס 4 לבד ואז עוד סביר. תלוי גם איזה אי בדיוק, בוצ'ר הרבה יותר זול משיש לדוגמא, עם או בלי מגירות וכמה וכו'

מזגנים: לא ON OFF, זה נחות וזה OBSOLETE, בנוסף סביר להניח שלא יהיה לך מקום במסתור כביסה לכל המעבים וגם אם כן אז יהיה לך חם מדי שם והם לא יהיו אפקטיביים. אם אתה רוצה לשדרג אז לVRF עם שליטה בכל חדר בנפרד ואם ממש רוצה לשדרג אז גם יחידות סמויות. המחירים מאד ירדו
למה לא מיני מרכזי on off?
זול יותר להתקנה ולתחזוקה, בספק אם יזיז לשוכרים סוג המזגן שהם מקבלים כל עוד הוא עובד.

למה לא מיני מרכזי on off?
כי זה מוצר נחות ביותר, בזבזני מת, תכף יוצא מחוץ לחוק (לייבא) ובהמשך גם לא יהיו חלקים.
אם אני הייתי מחפש דירה להשכרה והיה מזגן כזה בדירה בכלל לא הייתי טורח לראות אותה.

מיני מרכזי אינוורטר זה דבר יקר מאד.
אני חושב שההבדל במחיר בין מזגנים עיליים ON/OFF לאינוורטר, אז אולי אלך על האחרון.
החיסרון הוא שהתיקונים יקרים מאד, אבל בשביל זה ארכוש מראש אחריות לשנים רבות. אולי זה יתן את המענה הנכון.

אי אני עושה אחרי טופס 4, כנ״ל ארונות עליונים.
דרך הקבלן הזה לא קיבלתי אפילו אפשרות להוסיף - נתנו או זיכוי של 8 אלף או לקבל את המטבח כמו שהוא.

אם אני מוגבל בתקציב ואני עושה אי, ארונות עליונים הופך לפחות קריטי ?

לא יצא לי לשמוע על מישהו שהגדיל, אז הייתי בודק באיזה מצבים באמת צריך את זה.
איזה צרכני חשמל גדולים יש בבית - מזגנים, מכונת כביסה, מייבש, אולי כיריים אינדוקציה וזהו?

מזגן 3.5 כ״ס תלת פאזי, אינדוקציה גם תלת פאזי, עוד מזגן בכל חדר. מכונת כביסה (וייבוש). על ‎3×25 בהכרח תהיה נפילה. וזה בלי לחשב צרכנים נוספים כמו תנור, דוד ומדיח כלים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מזגן 3.5 כ״ס תלת פאזי, אינדוקציה גם תלת פאזי, עוד מזגן בכל חדר. מכונת כביסה (וייבוש). על ‎3×25 בהכרח תהיה נפילה. וזה בלי לחשב צרכנים נוספים כמו תנור, דוד ומדיח כלים.
יש לי את כל אלה כולל רכב חשמלי והחשמל לא נפל פעם אחת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י.ג השקעות נוספות בדירה להשקעה נדל"ן 102
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 20
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 16
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
S הודעה שיווקית מחברת השקעות אוף טופיק 10
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
J השקעות במסחר עצמאי עם משכנתא ברקע שוק ההון 54
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36

נושאים דומים

Back
למעלה