אלו היום החברות עם השווי שוק הגבוה בעולם:

אם אתה צריך לנחש? כמה מתוך אותן חברות יהיו קיימות בעוד 30 שנה? זה כנראה לא יהיו כולן...
אם נלך אחורה יותר מ30 שנה...ל1989... הרשימה הייתה:
ויש כאן כמה דברים מעניינים...
1. חברה אחת, אחת בלבד(אקסון) מתוך רשימת החברות בעלות השווי שוק הגבוה בעולם עדיין נמצאת שם 30 שנה אחרי...כל שאר הרשימה התחלפה...
2. ליפן היה שוק שוורי ארוך במיוחד...וכולם, אנשים חכמים לא פחות ולא פחות מנוסים ממי שמשקיעים היום, היו בטוחים שיפן ישלטו בעולם הכלכלי...
3. השווי שוק, תוך בערך 30 שנה, של החברה המובילה עלה בכמעט פי 30...האם הגיוני שאם נלך לישון ונתעורר עוד 30 שנה, השווי של החברה המובילה יהיה בגודל שוק יהיה 90 טריליון? נשמע לא נתפס...
לפי דעתי, צריך להכיר בזה שהעולם יכול להשתנות, דרמטית...ולהכיר במגבלת היכולת שלנו באמת להכיר ולהבין מה יהיה... וזהו תרגיל טוב בעיני ליתרונות של תעודות סל...תהיה על ספינה מסויימת שמתחברת לקפטילזם...אבל לדעת איזה ספינות בדיוק יגיעו בצורה הכי יעילה והכי טובה...משחק קשוח.
את זה אפשר לשאול גם על snp
למה 500?
או על ראסל. למה 2000?
הסנפ 500 מייצג בגדול את הכלכלה האמריקאית ובעצם זהו מדד שדרכו כשאתה משקיע אתה מנסה להצמד לצמיחת והצלחת הכלכלה האמריקאית לאורך השנים...כי אתה מאמין במיקום הגאוגרפי שלה, במסורת הדמוקרטית, בקפטליזם, שמירה על זכויות קניין וכו....ואומר, שאינך יודע, בשום צורה, לבחור את לא החברה שתצליח, ולא את הסקטור שיצליח..ואתה בסך הכל רוצה להיות "על ההפלגה" של הכלכלה האמריקאית.
ראסל 2000 לא מייצג את זה, נאסדק לא מייצג את זה. כשאתה משקיע בנאסדאק אתה משקיע בחברות הרשומות בבורסת הנאסדאק, בעיקר טכנלוגיות ונוקט עמדה שאתה חושב שהסקטור הטכנלוגי יהפוך להיות חלק יותר ויותר מהותי מהכלכלה האמריקאית/עולמית.
גם ה-SP500 מוטה טכנולוגיה. לפי זה, עדיף משהו כמו RSP שנותן משקל שווה לכל הסקטורים. עשה 4% מתחילת השנה.
אף פעם לא הבנתי את המדד הזה... אחד מהדברים היפים במדד כמו הסנופי, זה שהמדד "טיפש" מידי בשביל להבין שיש לו את טסלה או נוידיה או את גוגל וכו...והוא פשוט מחזיק אותם ונותן להם לגדול....וככה אתה מחזיק את החברות הלו ורוכב על הצמיחה שלהם ועל הפוטנציאל שלהם....אתה עושה מהלך נבון בהשקעות, "משקה את הפרחים וגוזם את העשבים".
ואז מישהו בא ואמר, לא...אנחנו נעשה הפוך...נגזום את הפרחים ונשקה את העשבים...כולם מוכנים לשלם עוד ועוד ועוד על גוגל ככל שהחברה גדלה ומבינים כמה היא מהותית וחזקה? לא מעניין אותי...אני מחזיק אותה במשקל שווה, נגד מה שהשוק חושב...ואני מעביר את כל הכספים שנוצרים לי מהמכירה של העסק הטוב...להשקיע בעסקים שאף אחד לא רוצה וכולם רואים את דעיכתם..(בנק X)...
לא ברור לי מי שם כסף בדבר הזה.
הכוונה שלי היתה. שלא משקיעים רק במדד אחד אלא מפזרים. ולא משנה אם זה סנופי או נסדק 100 או ראסל 2000. לכל מדד בודד תהיה איזהשהיא הטיה, יתרונות וחסרונות.
יש הבדל...אחד מייצג לך את הכלכלה האמריקאית והצמדות עליה(נקיטת עמדה על המשך הצלחת וצמיחת הכלכלה האמריקאית)...השאר מהווים נקיטת עמד על חלקים מאותה כלכלה.
על פי כן הטענה שהסנדק לא נותן פיזור היא טענה ש…יוסי ביהירותו לא מסכים איתה כי הנסד״ק לא ממוקד בסתם 100 חברות אם כי ב100 חברות הגדלות והמצליחות ביותר בעלות שווי שוק הגדול ביותר. אין ספק שמדד העולמי נותן פיזור הולם יותר אם כי גם הנסד״ק נותן פיזור יפה, אבל פחות מהמדד העולמי ועל כן הוא תנודתי יותר ומייצר תשואה גבוהה יותר.
הוא לא ממוקד ב100 החברות הגדולות והמצליחות ביותר, הוא 100 החברות הגדולות ביותר(עם כמה התניות והחסרות) שנסחרות בבורסות הנאסדאק...שבמקרה בתקופה הנוכחית הן חלק משמעותי מהחברות הגדולות בעולם. כשאתה משקיע בנאסדאק אתה נוקט עמדה שלפי דעתך זה ימשך...(עמדה לגיטימית...רק תבין אותה...אני משקיע חלק לק קטן מכספי באמאזון/גוגל/מיקרוסופט).
דברים רעים רבים קוראים לאפל, אינבידיה, טבע… כל הזמן. השאלה כמה דבר רע יכול להשפיע על חברה בסדר גולד של אפל וכמה דבר רע יכול להשפיע על חברה בסדר גולד של טבע?? לצורך העיניין אני מודע לעובדה שgeneral electric - החברה הגדולה ביותר בעולם בשנת 2000 רחוקה שנות אור משווי המניה שלה בשנת 2000. אותו הדבר יכול לקרות לאפל. מצד שני אני מושכנע שהרבה יותר מניות של חברות קטנות קרסו בבועת הדוט קום ממניות של חברות גדולות והקריסה שלהן חדה קשה הרבה יותר.
אם מדברים ספציפית על אפל...בסופו של דבר תחשוב על כמה מההכנסות שלה תלויות בIphone...מכשיר לא נוח במיוחד שאנחנו לא משתמשים בו בעיקר לשיחות...האם יכול להיות שיהיה מכשיר נוח יותר, יותר ידידותי למשתמש שפתאום יחליף אותו?
אפל היא חברה חזקה מאד....ואני לא רואה הרבה דברים בעתיד הקרוב שיכולים להחליש אותה...אבל אני בהחלט יכול לדמיין עתיד שבו אנחנו לא מסתובבים עם אייפונים...ואם אפל היא לא זו שתביא את המוצר החדש הזה...מה עוד יש לה בקנה?
בגלל זה משקיעים במדד. ההסבר שנתתי היה רק לצורך הדגמה. לצורך העיניין וורן באפט בעצמו משקיע חצי מהתיק שלו באפל .
זה לא היה הסכום שהוא השקיע בהתחלה, הוא השקיע משמעותית פחות...פשוט ההשקעה מאד הצליחה וגדלה...והוא "השקה את הפרחים ולא קצר אותם"...
וגם אם מסתכלים על כלל הנכסים של ברקשיר, לא רק הציבוריים(רכבות, אנרגיה וכו...) אפל היא פחות מכלל פורטפוליו ההשקעות.
השאלה האם אתה יודע להשקיע באפל לא כשהיא בשווי הזה וכשכולם מזהים את הערך...אלא בשלב שבאפט השקיע ובמחיר שבו הוא השקיע...