• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה נכונה עם חסכון חודשי של 8,000

• פותח הנושא פותח הנושא BBS
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

BBS

משתמש רשום
דירוג
2
שלום רב,

לפני מספר חודשים סיימתי תואר ראשון (26) ולמירב מזלי התחלתי עבודה במקום מסודר , באפשרותי לחסוך בצד כל חודש כ-8,000₪.

התחלתי לקרוא ולהתעניין יותר בעולם ההשקעות לא מזמן.
אך מתקשה לבצע את הצעדים הראשונים,
הייתי שמח ללמוד מבעלי הניסיון כיצד הייתם נוהגים מתוך נקודת הנחה שבה הייתם מתחילים מ-0.

ברוך הבא לפורום! הגעת למקום מבורך.
מצטרף להמלצה על מייק של חתול. מעבר לכך ובעקבות האמירה
כמה זמן אתה מחכה אם אפשר לשאול?
האם יש לך מטרה? תוכנית או שאתה יודע מה סיבולת הסיכון (או לפחות שאתה חושב שאתה יודע מה סיבולת הסיכון)?

אם ההמתנה, המחשבה והשיקולים נמשכים זמן רב, אולי תתחיל בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית לכמה חודשים (במידה ואתה לא אזרח אמריקאי כמובן).
עד שתגדיר מטרה, טווח השקעה, סיבולת סיכון, תקרא, תתעניין ותלמד, זה פתרון לא רע כדי "להיכנס למים" ולעשות את הצעד הראשון.

שלום רב,

לפני מספר חודשים סיימתי תואר ראשון (26) ולמירב מזלי התחלתי עבודה במקום מסודר , באפשרותי לחסוך בצד כל חודש כ-8,000₪.

התחלתי לקרוא ולהתעניין יותר בעולם ההשקעות לא מזמן.
הייתי שמח ללמוד מבעלי הניסיון כיצד הייתם נוהגים מתוך נקודת הנחה שבה הייתם מתחילים מ-0.
הייתי מתחיל מלפתוח חשבון השקעות, ולהפקיד 1000 בכל חודש למשך שלושה חודשים בקרן מחקה מדד לבחירתך. זה סדר גודל של מה ששילמת כשכר לימוד בתקופת התואר. עם יתר הכסף - עו"ש, פקדון אם אתה מסוגל.

בשלושת החודשים האלה, קורא כמה שיותר, שומע כמה שיותר ומדבר כמה שיותר. אחרי שלושה חודשים, תפתח בתקווה בטחון עצמי שיאפשר לך להשקיע סכומים גדולים יותר.

הסיכון הכי גדול שלך בשוק ההון הוא פזיזות - אתה לא יכול להרוויח תשואות גדולות בשיטתיות לאורך זמן מבלי להמר.

אחרי שלמדת איך משקיעים בצורה אחראית, מגיע הסיכון הבא - אתה עצמך. למרות שתשואת השוק גבוהה, התשואה הממוצעת של משקיעים דומה לזו של פקדון. אנשים נתקפים בהלה ו/או מגלים שסיבות הסיכון שלהם נמוכה משמעותית משחשבו. זה קורה, אגב, באופן לא מפתיע בירידות.

בהצלחה!

כשאתה אומר "מתחיל מאפס", אתה מתכוון לכך שכרגע אין לך שום חסכון משמעותי? זה הגיוני אם כרגע סיימת לימודים.
מה שאני מציעה:
1. לפתוח בחשבון הבנק שלך קרן כספית (תלמד עליהן בגוגל בכלל ובסולידית בפרט - מהי, איך קונים ומוכרים, איך ממסים אותה, עלויות דמי ניהול).
2. להעביר אליה כל חודש את כל הסכום הנחסך (כלומר כדאי לתכנן תקציב חודשי להוצאות ואת היתר להעביר). כך הכסף שלך לא יישחק בזמן ש...סעיף 3
3. תתחיל לקרוא בבלוג (לא בפורום). תבדוק שם בלשונית "התחילו כאן" ותחרוש על הפוסטים. המלצתי - הפוסטים מלפני שנת 2020 עדיפים.
4. תחזור לפורום לשאול שאלות ממוקדות יותר אחרי שהבנת עם עצמך כמה דברים. לא להתחיל לקרוא את מייק בשלב הראשון!
בהצלחה!

מה הצעד שקשה לך לעשות?
להבין מושגים בשוק ההון? לפתוח חשבון? לבחור קרן סל?

ברוך הבא לפורום! הגעת למקום מבורך.
מצטרף להמלצה על מייק של חתול. מעבר לכך ובעקבות האמירה

כמה זמן אתה מחכה אם אפשר לשאול?
האם יש לך מטרה? תוכנית או שאתה יודע מה סיבולת הסיכון (או לפחות שאתה חושב שאתה יודע מה סיבולת הסיכון)?

אם ההמתנה, המחשבה והשיקולים נמשכים זמן רב, אולי תתחיל בינתיים לשים את הכסף בקרן כספית לכמה חודשים (במידה ואתה לא אזרח אמריקאי כמובן).
עד שתגדיר מטרה, טווח השקעה, סיבולת סיכון, תקרא, תתעניין ותלמד, זה פתרון לא רע כדי "להיכנס למים" ולעשות את הצעד הראשון.
היי עידו תודה, וברוכים הנמצאים!
אני מחכה כבר כ-3 חודשים בהם ניסיתי בזמן הפנוי ללמוד כמה שיותר.
לגבי תוכנית, אין משהו באופק הקרוב. כן רואה עצמי רואה רוכש דירה בשנים הבאות (אם וכאשר יחול שינוי לטובה בשוק הדיור וכמובן בהגעה לסכום התחלתי שיאפשר).
חשוב לי לומר שאני ״לא ממהר לשום מקום״

הייתי מתחיל מלפתוח חשבון השקעות, ולהפקיד 1000 בכל חודש למשך שלושה חודשים בקרן מחקה מדד לבחירתך. זה סדר גודל של מה ששילמת כשכר לימוד בתקופת התואר. עם יתר הכסף - עו"ש, פקדון אם אתה מסוגל.

בשלושת החודשים האלה, קורא כמה שיותר, שומע כמה שיותר ומדבר כמה שיותר. אחרי שלושה חודשים, תפתח בתקווה בטחון עצמי שיאפשר לך להשקיע סכומים גדולים יותר.

הסיכון הכי גדול שלך בשוק ההון הוא פזיזות - אתה לא יכול להרוויח תשואות גדולות בשיטתיות לאורך זמן מבלי להמר.

אחרי שלמדת איך משקיעים בצורה אחראית, מגיע הסיכון הבא - אתה עצמך. למרות שתשואת השוק גבוהה, התשואה הממוצעת של משקיעים דומה לזו של פקדון. אנשים נתקפים בהלה ו/או מגלים שסיבות הסיכון שלהם נמוכה משמעותית משחשבו. זה קורה, אגב, באופן לא מפתיע בירידות.

בהצלחה!
תודה על התגובה,
התוכנית נשמעת מצויינת עבורי ועבור השלב שאני נמצא בו כרגע, עניין של בטחון בתחום ככל הנראה זה דבר שיגיע באמת עם הזמן

נערך לאחרונה ב:
כשאתה אומר "מתחיל מאפס", אתה מתכוון לכך שכרגע אין לך שום חסכון משמעותי? זה הגיוני אם כרגע סיימת לימודים.
מה שאני מציעה:
1. לפתוח בחשבון הבנק שלך קרן כספית (תלמד עליהן בגוגל בכלל ובסולידית בפרט - מהי, איך קונים ומוכרים, איך ממסים אותה, עלויות דמי ניהול).
2. להעביר אליה כל חודש את כל הסכום הנחסך (כלומר כדאי לתכנן תקציב חודשי להוצאות ואת היתר להעביר). כך הכסף שלך לא יישחק בזמן ש...סעיף 3
3. תתחיל לקרוא בבלוג (לא בפורום). תבדוק שם בלשונית "התחילו כאן" ותחרוש על הפוסטים. המלצתי - הפוסטים מלפני שנת 2020 עדיפים.
4. תחזור לפורום לשאול שאלות ממוקדות יותר אחרי שהבנת עם עצמך כמה דברים. לא להתחיל לקרוא את מייק בשלב הראשון!
בהצלחה!
היי ותודה על תגובתך,
כן, עשרות בודדים שיושבים בע״וש.
1. האמת ששקלתי לבצע צעד לעבר הקרן הכספית, הבנתי שבעשור האחרון זה צבר תאוצה, השאלה היא עד כמה כדאי לי לסמוך על זה? והאם לא כדאי מראש כבר להשקיע את אותם הסכומים בקרנות סל מחקות מדד?
4,2,3. קראתי לא מעט, אך עדיין תמיד יש מה ללמוד, תודה על העצות!

מה הצעד שקשה לך לעשות?
להבין מושגים בשוק ההון? לפתוח חשבון? לבחור קרן סל?
באמת שאלה טובה!
אני חושב שאני לא מרגיש בשל לפתוח חשבון מעצם העובדה שאני לוקה בחסר בבחירת קרנות סל,
הקושי שלי הוא להבין איך ואיפה לחלק בצורה נכונה, מתוך הנחה שאת אותו סכום כסף שציינתי לעיל ביכולתי להשקיע כל חודש.

אהבתי את ההדגשה ומאמץ אותה. עבור מי שלא מבין דבר ועוד לא הגדיר סיבולת ומטרה להתחיל עם מייק עלול להיות אסון.

לגבי תוכנית, אין משהו באופק הקרוב. כן רואה עצמי רואה רוכש דירה בשנים הבאות (אם וכאשר יחול שינוי לטובה בשוק הדיור וכמובן בהגעה לסכום התחלתי שיאפשר).
חשוב לי לומר שאני ״לא ממהר לשום מקום״
אם כך, יש לך מטרה כרגע. למטרה הזאת לא כדאי להשקיע במניות/מדדי מניות את מלוא כספך.
יש לך הערכת זמן למתי תצטרך את ההון העצמי? יש לך הערכה לגבי עלות הדירה (מיקום וגודל יעזרו לך להעריך)?
נכון לעכשיו, אתה אומר שיש לך אפשרות לחסוך קרוב ל-100K ש"ח בשנה (כמה זה באחוזים מהמשכורת נטו שלך?). כדאי לך להבין כמה מזה אמור ללכת למטרת הון עצמי וכמה אפשר לשים במדדי מניות לשנים ארוכות. אפשר גם להחליט לשים הכל בקרן כספית לצורך הון עצמי, ולהתחיל להשקיע במדדי מניות רק לאחר קנית הדירה.
האמת ששקלתי לבצע צעד לעבר הקרן הכספית, הבנתי שבעשור האחרון זה צבר תאוצה, השאלה היא עד כמה כדאי לי לסמוך על זה? והאם לא כדאי מראש כבר להשקיע את אותם הסכומים בקרנות סל מחקות מדד?
יש הבדל מהותי בין שני הכלים.
קרן כספית נועדה לשמור על הכסף משחיקה מאינפלציה (לעומת השארתו בעו"ש) ואפשר במקומה לשים את הכסף בפק"מ או תכנית חיסכון כלשהי. הכלים האלה מתאימים למטרות קצרות טווח של עד חמש שנים. קרן כספית טובה יותר מבחינה תזרימית מאשר הכלים האחרים, ואפשר למכור חלק ממנה אם פתאום נקלעים לבעיה.
השקעה בקרנות עוקבות מדדי מניות נועדה לטווח זמן ארוך יותר, וכאשר הכסף לא נועד כדי להוציא את כולו בבת אחת ביום אחד לאיזושהי מטרה ידועה מראש. זה כלי טוב לצבירת נכסים (והגדלת ערכם) לאורך שנים ארוכות. הוא כן מאפשר שימוש מקרי בחלקו לאורך השנים, אבל לא הייתי משתמשת בו לצורך בניית הון עצמי לדירה אם טווח הזמן קצר מדי ואם אין גמישות להמתין כאשר ישנן ירידות ערך במדדים.

להתחיל עם מייק עלול להיות אסון
ככלל נכון למי שמתחיל עם סכום גדול.

למי שמתחיל עם אפס ומסוגל להכניס סכומים גבוהים כל חודש, אני חושב שהשקעה במדדים היא אסטרטגיה מעולה.
אפילו אם תהיה מפולת, כל כסף שתכניס מאותו רגע (שזה הרוב) יכפיל את עצמו בהתאוששות.
לא תהיה מפולת? גם טוב.

מצטרפת לשלל התגובות כאן, ומוסיפה:
תשאל את עצמך - אם חצי מהכסף ״ייעלם״ (יירד השווי) , עד כמה אתה ישן בשקט עם זה? עד כמה יש לך סבלנות להמתין גם אולי שנים עד שהשווי ועלה בחזרה? זה חשוב להכיר את גישתך לסיכון.

ככלל נכון למי שמתחיל עם סכום גדול.

למי שמתחיל עם אפס ומסוגל להכניס סכומים גבוהים כל חודש, אני חושב שהשקעה במדדים היא אסטרטגיה מעולה.
אפילו אם תהיה מפולת, כל כסף שתכניס מאותו רגע (שזה הרוב) יכפיל את עצמו בהתאוששות.
לא תהיה מפולת? גם טוב.
לא מסכים. כמות האנשים ש"נכוו" פעם אחת בשוק ההון ולא חזרו עצומה. שציפו לתשואה וקיבלו בומבה כך שמבחינתם שוק ההון זה הימורים. ההערה של @בת העמק ממש במקום, בלי קשר לסכום.

גוגל: הסולידית מייק
מייק מדבר על מה לעשות למי שיודע פחות או יותר כבר מה הוא רוצה, אין שם הסברים על למה לעשות,מה הסיכונים, משמעויות של נכסים שונים וכו'.

רצוי להתחיל מהבלוג של הסולידית כדי להבין מה בכלל רוצים לעשות.

אם כך, יש לך מטרה כרגע. למטרה הזאת לא כדאי להשקיע במניות/מדדי מניות את מלוא כספך.
יש לך הערכת זמן למתי תצטרך את ההון העצמי? יש לך הערכה לגבי עלות הדירה (מיקום וגודל יעזרו לך להעריך)?
נכון לעכשיו, אתה אומר שיש לך אפשרות לחסוך קרוב ל-100K ש"ח בשנה (כמה זה באחוזים מהמשכורת נטו שלך?). כדאי לך להבין כמה מזה אמור ללכת למטרת הון עצמי וכמה אפשר לשים במדדי מניות לשנים ארוכות. אפשר גם להחליט לשים הכל בקרן כספית לצורך הון עצמי, ולהתחיל להשקיע במדדי מניות רק לאחר קנית הדירה.

יש הבדל מהותי בין שני הכלים.
קרן כספית נועדה לשמור על הכסף משחיקה מאינפלציה (לעומת השארתו בעו"ש) ואפשר במקומה לשים את הכסף בפק"מ או תכנית חיסכון כלשהי. הכלים האלה מתאימים למטרות קצרות טווח של עד חמש שנים. קרן כספית טובה יותר מבחינה תזרימית מאשר הכלים האחרים, ואפשר למכור חלק ממנה אם פתאום נקלעים לבעיה.
השקעה בקרנות עוקבות מדדי מניות נועדה לטווח זמן ארוך יותר, וכאשר הכסף לא נועד כדי להוציא את כולו בבת אחת ביום אחד לאיזושהי מטרה ידועה מראש. זה כלי טוב לצבירת נכסים (והגדלת ערכם) לאורך שנים ארוכות. הוא כן מאפשר שימוש מקרי בחלקו לאורך השנים, אבל לא הייתי משתמשת בו לצורך בניית הון עצמי לדירה אם טווח הזמן קצר מדי ואם אין גמישות להמתין כאשר ישנן ירידות ערך במדדים.
אז כן,
קודם כל, חשוב לי לציין שבימים האחרונים עברתי על "התחילו כאן" בפורום הסולידית וזה נתן לי יותר הכוונה אמיתית לאן אני חותר.
לגבי המועד, אצטרך את הכסף בתום ה-5 שנים הקרובות, הסכום שהוקצה לחיסכון מהווה יותר מ-60 אחוז ולכן הייתי רוצה לעשות בו השקעה גם לטווח הארוך וכמובן בעיקר לטווח הקצר. חשוב לי להבין, כמו שקרנות שיקליות עלו בכזאת חדות בשנים האחרונות עד כמה סביר שגם שכך גם זה עלול לרדת? כל הזמן אצטרך להיות עם היד על הדופק בהשקעה שהיא לכאורה סולידית ביחס למניות?

חשוב לי להבין, כמו שקרנות שיקליות עלו בכזאת חדות בשנים האחרונות
על אילו קרנות שקליות אתה מדבר? הכספיות? אלה שעוקבות אחרי מדדי מניות בינלאומיים? זה לא אותו דבר ולא נועד לאותם שימושים, כפי שפירטתי למעלה.
קרן כספית לא תתן לך תשואה כמעט מעבר לאינפלציה, והיא גם לא נועדה לכך.
קרנות עוקבות מדדי מניות אכן עלו ויכולות גם לצנוח, זאת בדיוק הסיבה שבגללה משקיעים בהן לטווח ארוך מאד.
כל הזמן אצטרך להיות עם היד על הדופק בהשקעה שהיא לכאורה סולידית ביחס למניות?
אם אין לך ציפיות תשואה, אין צורך להיות עם האצבע על הדופק. אבל נראה לי שאתה עושה קצת סלט בין המונחים ומבלבל את עצמך...
אצטרך את הכסף בתום ה-5 שנים הקרובות
הסכום שהוקצה לחיסכון מהווה יותר מ-60 אחוז
הייתי רוצה לעשות בו השקעה גם לטווח הארוך וכמובן בעיקר לטווח הקצר
לכמה הון עצמי אתה רוצה להגיע בתום 5 השנים? אם אתה צריך חצי מיליון ש"ח - אז אתה צריך לשים 100% מהחיסכון בקרן כספית או כלי דומה.
אם אתה צריך 400K הון עצמי אז תוכל לחלק את החסכון החודשי שלך בין 80% לקרן כספית ו-20% לקרן עוקבת מדדים בינלאומיים (ואחרי שתקנה דירה להפנות את כל החיסכון למדדים האלה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א השקעה באג"ח שקלית האם זו השקעה נכונה? שוק ההון 20
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
Y השקעה בקרנות סל אמריקאיות שוק ההון 0
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
א סופר לונג שוט : השקעה בEB5 שוק ההון 27
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N השקעה ראשונה שוק ההון 6
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
M האם יש הבדל בין השקעה בבורסה בלונדון או בשוויץ? שוק ההון 1
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
צ השקעה בBTB פוסטים מאיכות נמוכה 2
S השקעה בשכונת גילה - ירושלים (מחיר מטרה) נדל"ן 9
Y התחלת השקעה כצעיר שוק ההון 2
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Itaigrin השקעה של מיליון שקל שוק ההון 3
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
A שאלות על מיסוי באינטראקטיב ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ש השקעה "לנצח" שוק ההון 3
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4

נושאים דומים

Back
למעלה