• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השקעה לטווח ארוך

• פותח הנושא פותח הנושא rayzi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rayzi

משתמש סולידי
דירוג
20
היי, אני בדילמה כבר כמה ימים ואשמח אם חברה מנוסים כאן יוכלו לייעץ לי.
אני כרגע בן 23, מתחיל באוקטובר שנה שלישית במדעי המחשב וכרגע לא עובד. ככה שקחו בחשבון שלעבוד כרגע, לא בא בחשבון. מעדיף להשקיע בלימודים ובציונים.

בשנתיים האלה "התפרנסתי" רק מאופציות. אני מחזיק מניות שאני מאמין בהן לטווח ארוך שהן במחירים בן 20-60 דולר ומוכר עליהן Covered Call או מניות שאני ממש רוצה לקנות, עליהן מוכר cash-covered puts.
ובעיקר מחזיק מניות עם שווי גבוה כמו C, INTL, PYPL ועוד כמה מניות קטנות כמו UNITY, INMD וכו' שהפרמיות עליהן *מאד* מפתות (כמובן שהסיכון הוא בהתאם).
עד עכשיו יצא לי רק להרוויח, אבל בכנות, אני לא הכי מאמין בזה. מרגיש לי שזה מזל עד עכשיו. מספיק שמנייה אחת כמו INMD או UNITY תרד ל-0 (שסביר שזה ייקרה לעומת מניות כמו INTL, C וכו') ואני מפסיד את כל מה שהרווחתי.

כרגע ישלי 120 אש"ח ועוד 20 אש"ח בצד למחייה (כנראה שאקח עוד 20 אש"ח מההשקעות ויהיה סה"כ 100 אש"ח להשקעות).
השאלה שלי האם להשקיע פשוט 100% ב-VOO או שאפילו לחלק 70% VOO ו- 30% על IWM כי הראסל נראה די אטרקטיבי כרגע או שלהמשיך את מה שאני עושה עכשיו?
האם הכמה אלפי שקלים האלה בחודש שווים את זה? אני יודע ש-99% מהאנשים לא מצליחים להכות את התשואה של S&P 500 בטווח הארוך, אבל עד כמה לעשות את זה שווה את זה עכשיו?

חישבתי במחשבון ריבית דריבית לעוד 30 שנה בריבית של 7% לשנה ועם הפקדה של 1000 כל חודש ויצא לי קרוב ל-5 אש"ח בחודש שזה מטורף עד כמה הכלי הזה חזק.
מה גם שאם עכשיו אני שם 100% ב-VOO, אני יכול להיות רגוע, פשוט למחוק את האפליקציה, רק להפקיד כל חודש ככה למשך 30-40 שנה וזה הכל.

לסיכום, האם להמשיך את מה שאני עושה עכשיו או לשים פשוט את כל הכסף על 100% VOO למשך 30-40 שנה וזה הכל?

תודה רבה לעונים!

אפילו עם ריבית של 5%, מגיעים לסכומים מטורפים עם הפקדה של 1000 שקל למשך 30-40 שנה.
ואגב, אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע ל-S&P למשך ה30-40 שנה הבאות. אני יודע שאף אחד לא באמת יכול לחזות משהו, אבל סתם אשמח לשמוע את דעתכם.

לדעתי, אני לא בונה על תשואה 9-10 אחוז בשנה כמו שהיה עד עכשיו בממוצע מהסיבה שקשה לי לראות את הS&P מניב תשואה כזו לעוד 30-40 שנה מאיפה שהוא נמצא היום, בונה יותר לכיוון ה6-7 אחוז בשנה.

האם להמשיך את מה שאני עושה עכשיו
לא. להמר על אחוז גבוה מהונך זה רעיון רע.

פשוט את כל הכסף על 100% VOO למשך 30-40 שנה וזה הכל?
זה רעיון טוב, אבל ספק רב אם בר ביצוע, כי אתה של גיל 60 הוא אדם שונה לגמרי מאתה היום ובדרך כלל לאנשים קשה מאד להתמיד בפעולה / אמונה ברעיון במשך 40 שנה (ולפעמים זה קורה מכורח ולא מבחירה).
ועדיין זו כנראה הבחירה הנכונה, ודאי אם האלטרנטיבה היא אופציות.

לא. להמר על אחוז גבוה מהונך זה רעיון רע.

זה רעיון טוב, אבל ספק רב אם בר ביצוע, כי אתה של גיל 60 הוא אדם שונה לגמרי מאתה היום ובדרך כלל לאנשים קשה מאד להתמיד בפעולה / אמונה ברעיון במשך 40 שנה (ולפעמים זה קורה מכורח ולא מבחירה).
ועדיין זו כנראה הבחירה הנכונה, ודאי אם האלטרנטיבה היא אופציות.
כנראה שלא עד גיל 60, אבל מאמין שאצליח להתמיד עד גיל 50+- ומשם אעבור למשהו סולידי יותר מאשר להמר 100% על ארה"ב. למשל, VTI או אפילו אג"חים

ותודה רבה על התגובה, זה בהחלט מה שאעשה.

בכל מקרה, אשמח לשמוע מעוד אנשים מה דעתם

אם אני הייתי במקומך:
- משקיע את כל זמני בלימודים, מוציא ציונים טובים שיאפשרו לי להיכנס למשרה טובה בהייטק. תזכור - יכולת ההשתכרות שלך זה הנכס העיקרי שלך.
- מפסיק להמר בשוק ההון ומגבש אסטרטגיה לטווח ארוך. ההימורים האלה אולי טובים לכסף קטן, אבל לכסף גדול זה חוסר אחריות לדעתי. השקעה לטווח ארוך בשוק המניות הוכיחה את עצמה ב 200 שנה האחרונות. לא רואה סיבה שזה ישתנה.
אני משקיע בשוק ההון כבר 15 שנה סכומים משמעותים ומתכוון להמשיך להשקיע בשוק למשך 50 שנה הבאות.

גילוי נאות:הכותב הוא מהנדס תוכנה בהייטק ויועץ פיננסי.
לא ייעוץ ולא המלצה!

אם אני הייתי במקומך:
- משקיע את כל זמני בלימודים, מוציא ציונים טובים שיאפשרו לי להיכנס למשרה טובה בהייטק. תזכור - יכולת ההשתכרות שלך זה הנכס העיקרי שלך.
- מפסיק להמר בשוק ההון ומגבש אסטרטגיה לטווח ארוך. ההימורים האלה אולי טובים לכסף קטן, אבל לכסף גדול זה חוסר אחריות לדעתי. השקעה לטווח ארוך בשוק המניות הוכיחה את עצמה ב 200 שנה האחרונות. לא רואה סיבה שזה ישתנה.
אני משקיע בשוק ההון כבר 15 שנה סכומים משמעותים ומתכוון להמשיך להשקיע בשוק למשך 50 שנה הבאות.

גילוי נאות:הכותב הוא מהנדס תוכנה בהייטק ויועץ פיננסי.
לא ייעוץ ולא המלצה!
תודה רבה על התגובה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב השקעה לטווח ארוך עם תחנת יציאה בתום התקופה שוק ההון 1
O השקעה לטווח ארוך מחקה באפט שוק ההון 18
M השקעה בS&P 500 לטווח ארוך עם ניטרול מט"ח שוק ההון 3
M השקעה בשוק ההון לטווח בינוני-ארוך שוק ההון 1
D השקעה לטווח ארוך בברוקר חו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
ש השקעה לטווח ארוך בתזמון "לא טוב" שוק ההון 39
ש השקעה לטווח ארוך, לצד מימושים בטווח קצת יותר שוק ההון 14
twister השקעה ב small caps etf לטווח ארוך שוק ההון 7
S השקעה פסיבית לטווח ארוך- אלטרנטיבות לבנק שוק ההון 6
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
N השקעה לטווח ארוך שוק ההון 7
נ השקעה לטווח ארוך - נסדא"ק או sp 500 שוק ההון 3
twister השקעה לטווח ארוך, בן 25 שוק ההון 7
S השקעה לטווח ארוך במדדי ארה"ב שוק ההון 6
R השקעה בדירה בחו"ל לטווח ארוך נדל"ן 24
ח תכנון קניית דירה לצד השקעה לטווח ארוך שוק ההון 16
navv השקעה לטווח ארוך, אג"חים בריבית שלילית לעומת מדדי מניות מפוזרים שוק ההון 19
א תיק השקעה לטווח ארוך - התייעצות שוק ההון 13
H 100% מניות - השקעה לטווח ארוך... שוק ההון 92
שלמה פ השקעה לטווח ארוך עבור הילדים שוק ההון 26
E השקעה באג"ח ממשלתי צמוד שקל לטווח ארוך. שוק ההון 4
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
B השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון שוק ההון 9
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
A השקעה לטווח בינוני שוק ההון 3
I השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר שוק ההון 20
א השקעה ב S&P ממונף - לטווח הארוך - מבוסס מחקרים שוק ההון 22
B השקעה של סכום מזומן לטווח קצר (1-3 חודשים) ב- US Treasury bills שוק ההון 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10