• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה הפוכה (הון + קצבה לקשיש תמורת הדירה שלו)

• פותח הנושא פותח הנושא liranviper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

liranviper

משתמש בכיר
דירוג
1,807
חברת "נדל"ן בג'ינס" מציעה מודל מעניין שבמסגרתו רוכשים דירה בספרד מקשישים בהנחה משמעותית (אני יודע זה נשמע רע.. Bear with me).

הרעיון הוא שהקשיש נשאר לחיות בדירה שלו עד יומו האחרון. בנוסף, יש וריאציות שונות בהן הוא מקבל גם קצבה מהמשקיע.

יתרונות:
בעצם מדובר ב win win. המשקיע מקבל הנחה משמעותית של עשרות אחוזים, ואילו הקשיש משפר את איכות חייו בדמות הון רציני וקצבה, בלי שהוא צריך לעבור דירה.

כמו כן, בגלל שעלות הרכישה נמוכה, אז גם מס רכישה נמוך. ובגלל שאין דמי שכירות, אז אין מיסוי על השכירות. בספרד מדובר בחסכון של מיסים משמעותיים.

בנוסף, אין את הסיכון הרגיל שדירה תעמוד ריקה, תחלופת דיירים, וכו'

סיכונים עיקריים שאני רואה:
הסיכון למשקיע כמובן הוא שהוא יבדל לחיים ארוכים במיוחד. קצת twisted שמישהו מבסוט מכך שאדם נפטר אבל זה הדיל. אני מניח שאפשר לראות בזה סיכון כמו אינספור סיכונים אחרים נמוכים בהסתברותם בהשקעות.

יש את העניין המשפטי מול יורשים. בעקרון כל היורשים שותפים למהלך וחותמים על ההסכם.. אבל תמיד יכולות להיות הפתעות וטענות.

ודבר אחרון שלא ברור לי, הוא עניין תחזוקת ושמירת הדירה. אם האחריות על הדייר, אז אין לו תמריץ לתחזק אותה כראוי.

דוגמא לעסקה
:
קשיש בן 85 מוכר דירה בשווי 200 אלף יורו. משלמים לקשיש 65 אלף יורו + 520 יורו בחודש.

אשמח לשמוע מה דעתכם על המודל, מה הייתם בודקים ואילו שאלות נוספות הייתם מציפים .
כמובן אשמח לשמוע על "נדל"ן בג'ינס" אם יש היכרות איתם או עם המייסד חיים לוי (אפשר בפרטי)

הבעיה היא שגם עלולים לעזור לו בתהליך.

אחרי דברים שראיתי בתחום יזמות הנדל"ן, שום דבר לא יפתיע אותי.
בהחלט אם למשקיע יש ביטקוין אז ניתן לגדר את הסיכון באמצעות הדארק נט

אשמח לשמוע מה דעתכם על המודל
זה מודל מעניין, לא ממש חדש, סוג של "משכנתא הפוכה" פרטית.
החישוב פה הוא אקטוארי ופיננסי וזה גם סוג השקעה שאני קורא לה "לקבור את הכסף באדמה" אתה לא באמת יודע מתי יצא לך מזה משהו וגם לא כמה.

הוא עניין תחזוקת ושמירת הדירה. אם האחריות על הדייר, אז אין לו תמריץ לתחזק אותה כראוי.
יש לו: הוא מתגורר בה.

אציין שעשיתי עסקה כזו אבל בארץ.

זה קיים גם בארץ.

אולי @Roi יכול לעזור לך

נערך לאחרונה ב:
חברת "נדל"ן בג'ינס" מציעה מודל מעניין שבמסגרתו רוכשים דירה בספרד מקשישים בהנחה משמעותית (אני יודע זה נשמע רע.. Bear with me).

הרעיון הוא שהקשיש נשאר לחיות בדירה שלו עד יומו האחרון. בנוסף, יש וריאציות שונות בהן הוא מקבל גם קצבה מהמשקיע.

יתרונות:
בעצם מדובר ב win win. המשקיע מקבל הנחה משמעותית של עשרות אחוזים, ואילו הקשיש משפר את איכות חייו בדמות הון רציני וקצבה, בלי שהוא צריך לעבור דירה.

כמו כן, בגלל שעלות הרכישה נמוכה, אז גם מס רכישה נמוך. ובגלל שאין דמי שכירות, אז אין מיסוי על השכירות. בספרד מדובר בחסכון של מיסים משמעותיים.

בנוסף, אין את הסיכון הרגיל שדירה תעמוד ריקה, תחלופת דיירים, וכו'

סיכונים עיקריים שאני רואה:
הסיכון למשקיע כמובן הוא שהוא יבדל לחיים ארוכים במיוחד. קצת twisted שמישהו מבסוט מכך שאדם נפטר אבל זה הדיל. אני מניח שאפשר לראות בזה סיכון כמו אינספור סיכונים אחרים נמוכים בהסתברותם בהשקעות.

יש את העניין המשפטי מול יורשים. בעקרון כל היורשים שותפים למהלך וחותמים על ההסכם.. אבל תמיד יכולות להיות הפתעות וטענות.

ודבר אחרון שלא ברור לי, הוא עניין תחזוקת ושמירת הדירה. אם האחריות על הדייר, אז אין לו תמריץ לתחזק אותה כראוי.

דוגמא לעסקה:
קשיש בן 85 מוכר דירה בשווי 200 אלף יורו. משלמים לקשיש 65 אלף יורו + 520 יורו בחודש.

אשמח לשמוע מה דעתכם על המודל, מה הייתם בודקים ואילו שאלות נוספות הייתם מציפים .
כמובן אשמח לשמוע על "נדל"ן בג'ינס" אם יש היכרות איתם או עם המייסד חיים לוי (אפשר בפרטי)
יש המון שאלות, אבל על רובן רק עורך דין ספרדי יוכל לענות.
מה תפקידה של החברה - מתווכת, בעלים של הדירה, משהו אחר?
בהנחה שהיא יוצאת מהתמונה אחרי הרכישה, מי מתפעל את העסק? בהנחה שלא (סביר יותר), מה המנגנון שמבטיח לך את התפעול במשך תקופת חיי העסקה (פוטנציאל לעשרות שנים)?
מה הזכות המשפטית שיש לדייר? מה הזכות שיש לך? מה המשמעות המשפטית של כל זכות, מה הסיכונים, מה הזכויות של צדדי ג' (למשל, ילד של הקשיש שהוא חסוי וגר בדירה - אפשר לפנות אותו?)
מה המנגנון החוזי שמבטיח התאמות לחוקי הגנת הדייר שיכולים להשתנות לפני שתקבל את הדירה? מי אחראי על הבדיקה השוטפת?
האם יש מנגנון פדיון / חרטה מצד הדייר? אם כן, מהו?
האם סוג העסקה הזה קיים בספרד? אם כן, כדאי מאד לקבל את כל המידע על הניסיון המשפטי שנצבר. אם לא, זה תמרור אזהרה רציני.
האם מותר לדייר להשכיר את הדירה בשכירות משנה ומה המשמעות של זה מבחינתך?
טוב, אני מגזים כי יש עוד המון שאלות רלוונטיות שאפשר לשאול ואני מניח שעורך דין ספרדי יפתח עוד הרבה נושאים שאנחנו לא חושבים עליהן כי לא קיימות בחוק שלנו.

נערך לאחרונה ב:
זו השקעה לטווח ארוך, צריך לקחת בחשבון, כמה נקודות:
1. תוחלת החיים בספרד הינה אחת הגבוהות בעולם... יקח זמן עד שהמוכר ימות, אין לדעת מה יהיה מצב שוק הנדל"ן בסוף התקופה.
2. המוכר יכול להשכיר את הנכס למישהו אחר, במידה וירצה, ולקבל את השכירות, בלי שהקונה יכול להגיד דבר.
3. על הקונה חלים כל המסים הכבדים של הנכס למעט ועד בית וכו.

השוק כרגע ברמת מחירים גבוהה, לדעתי, בעוד כמה חודשים תיהיה יריד, שוב, אין לי כדור בדולח, רק הערכה שלי.

זו השקעה לטווח ארוך, צריך לקחת בחשבון, כמה נקודות:
1. תוחלת החיים בספרד הינה אחת הגבוהות בעולם... יקח זמן עד שהמוכר ימות, אין לדעת מה יהיה מצב שוק הנדל"ן בסוף התקופה.
2. המוכר יכול להשכיר את הנכס למישהו אחר, במידה וירצה, ולקבל את השכירות, בלי שהקונה יכול להגיד דבר.
3. על הקונה חלים כל המסים הכבדים של הנכס למעט ועד בית וכו.

השוק כרגע ברמת מחירים גבוהה, לדעתי, בעוד כמה חודשים תיהיה יריד, שוב, אין לי כדור בדולח, רק הערכה שלי.
זו עסקה נפוצה בספרד?
לא מזמן היה כאן שרשור על העסקאות האלו בצרפת, מעניין מאד בעיני.
בארץ גם הניסיון המוסדי של משכנתא הפוכה שדומה אבל לא זהה לעסקה כאן, לא המריא.
מעניין אם ההבדל בנושא הזה בין ישראל לאירופה נובע מהבדלי חוק, תרבות או שניהם.

נכון אבל זה לא שחור ולבן.. כשיש תיקון נדרש, לפעמים אפשר לבחור באופציה הזולה יותר שמתאימה לטווח קצר בעוד שבעל הנכס היה חושב קדימה
לא, זה מטופש לחלוטין, הוא ממשיך להתגורר בדירה, למה שיבחר באפשרות לא טובה? כדי שעוד כמה חודשים יצטרך להתעסק בזה עוד הפעם ולהוציא עוד כספים?
אנשים בגיל מסוים מבינים שהם לא מספיק עשירים כדי לקנות בזול.

בכל מקרה אני ממליץ לתמחר תקציב לשיפוץ בקבלת הנכס.
איך הגעת אליה?
אני זה שיזמתי אותה.

זו עסקה נפוצה
לא מכיר את המספרים, אבל בארבע שנים האחרונות היא יותר ויותר נפוצה, במיוחד כשהמחירים של הנדל"ן עולים.

אני לא בקיא בעסקאות מהסוג הזה, יש פה לדעתי סיכון מול היורשים במיוחד כשמדובר בממשלה סוציאליסטית שיכולה לשנות חוקים ושיש לה נטייה בגדול, נגד משקיעי נדל"ן.

במיוחד כשמדובר בממשלה סוציאליסטית
לזה בדיוק כיוונתי בקשר לסיכון לטווח ארוך.
מאד קשה להעריך סיכונים כאלו, בפרט למי שחי ביבשת אחרת ולא מכיר את המנטליות המקומית ואיזה חוקים יהיה מוכן הציבור לקבל.

• אהבתי
Reactions: Roi
לזה בדיוק כיוונתי בקשר לסיכון לטווח ארוך.
מאד קשה להעריך סיכונים כאלו, בפרט למי שחי ביבשת אחרת ולא מכיר את המנטליות המקומית ואיזה חוקים יהיה מוכן הציבור לקבל.
בדיוק, תראה, תמיד אתה יכול למכור את הנכס למישהו אחר, כמובן הוא חייב לכבד את ההסכם עם הדייר.

אבל לדעתי השקעה כזו מתאימה לאנשים עם כיסים עמוקים ונשימה עמוקה מאוד...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 6
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 12
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
א סופר לונג שוט : השקעה בEB5 שוק ההון 17
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N השקעה ראשונה שוק ההון 6
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
M האם יש הבדל בין השקעה בבורסה בלונדון או בשוויץ? שוק ההון 1
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
צ השקעה בBTB פוסטים מאיכות נמוכה 2
S השקעה בשכונת גילה - ירושלים (מחיר מטרה) נדל"ן 9
Y התחלת השקעה כצעיר שוק ההון 2
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Itaigrin השקעה של מיליון שקל שוק ההון 3
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
A שאלות על מיסוי *********** ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
B השקעה נכונה עם חסכון חודשי של 8,000 שוק ההון 17
עידו ג מינוף לצורך השקעה כסטודנט שוק ההון 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ש השקעה "לנצח" שוק ההון 3
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
M השקעה במחירי הנפט העולים שוק ההון 1
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
N מסלולי השקעה הגנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back