• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה דרך חברה בע"מ

• פותח הנושא פותח הנושא DannyTB
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DannyTB

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני בן 21, עצמאי ובעל חברה ואני מרגיש קצת אבוד מה לעשות הלאה.
יש לי בחברה בע"מ כ550 אש"ח אחרי מס חברות ועוד קצת כסף בחשבון הפרטי ואני לא בטוח מה לעשות הלאה.

כבר יש ברשותי דירה עם משכנתא נמוכה, אז לא מעוניין בהשקעות נדל"ן בארץ, פיקדונות משעממים אותי, שוק ההון יכול להיות אופציה אך עדיין לא בדקתי בדיוק איך להשקיע דרך חברה בע"מ והאם כדאי.

חייב לציין שהחברה ממשיכה להכניס עוד כספים, ואוכל לצבור הון יותר גבוה בחברה אם תהיה סיבה לכך (לדוגמה אם יש השקעות לסביב המיליון ש"ח+ וכו')

עצות להשקעות מעניינות?

תודה!

עצות להשקעות מעניינות?
עזוב מעניינות או משעממות
זה לא למטרת בידור
המטרות הן:
שימור הון
הגדלת הון

שימור הון זה מונע שחיקה מהכסף שלך בזמן שאתה ממתין (לשימוש שלו)
הגדלת הון זה לתת לכסף שלך לעבוד בסיכון הרלוונטי (רמת השיעמום נקרא לזה)

לגביי מניות יש להשקיע לטווח ארוך או עם כסף שלא תצטרך בזמן הקרוב
לגביי השקעה באמצעות חברה, "כדאיות" זה לא השיקול שלך כרגע
קודם מחליטים במה משקיעים ואז איך עושים זאת "כדאי"

עזוב מעניינות או משעממות
זה לא למטרת בידור
המטרות הן:
שימור הון
הגדלת הון

שימור הון זה מונע שחיקה מהכסף שלך בזמן שאתה ממתין (לשימוש שלו)
הגדלת הון זה לתת לכסף שלך לעבוד בסיכון הרלוונטי (רמת השיעמום נקרא לזה)

לגביי מניות יש להשקיע לטווח ארוך או עם כסף שלא תצטרך בזמן הקרוב
לגביי השקעה באמצעות חברה, "כדאיות" זה לא השיקול שלך כרגע
קודם מחליטים במה משקיעים ואז איך עושים זאת "כדאי"
היי,

אני מבין את המושג שימור הון והגדלת הון, ואת הצורך לעשות משהו עם הכסף כדי שהאינפלציה לא "תאכל" לי את הכסף בזמן שאני לא נוגע בו.
אך מטרת הפוסט הוא לשמוע ולחקור על כיוונים שונים שניתן להשקיע בהם.

כמובן שלא כעצה פיננסית ואעשה את הבדיקה שלי אך מעוניין לשמוע על דברים חדשים בעיקר.

היי,

אני מבין את המושג שימור הון והגדלת הון, ואת הצורך לעשות משהו עם הכסף כדי שהאינפלציה לא "תאכל" לי את הכסף בזמן שאני לא נוגע בו.
אך מטרת הפוסט הוא לשמוע ולחקור על כיוונים שונים שניתן להשקיע בהם.

כמובן שלא כעצה פיננסית ואעשה את הבדיקה שלי אך מעוניין לשמוע על דברים חדשים בעיקר.
ברגע שיש לך עסק שמייצר סכומים משמעותיים שהם מעבר לצריכה האישית שלך, חלק מהעבודה שלך, לבחירתך, צריך להיות ניהול הון...וזו עבודה שונה.

אני מסתכל על השקעות כאיזשהי קשת של אפשרויות...שבעיני בקצה אחד, הטוב ביותר, זה השקעה בעסק שלך שאותו אתה מכיר בצורה הכי טובה, יודע את ההזדמנויות ואת האפשרויות...ולשים שם את כל מה שאתה יכול...כנראה שתייצר שם(בוודאי בעסקים דיגטיליים) תשואות שהם חסרות כל פרופרציה לכל השקעה ציבורית או פרטית אחרת שתוכל לעשות.(תקים עוד אתרים, תגדיל אותם, תוסיף תוכן, תכנס לעוד נישות וכו...)
אם הייתי אתה זו הייתה העדיפות הראשונה שלי....
הבעיה בעסקים טובים מאד...זה שהם מייצרים הרבה כסף, אבל אין לך רוב הזמן את הדרך להשקיע חזרה בעסק בקלות את כל הרווחים באותה תשואה...
ואז מתחילים להכנס להשקעות...מבחינתי יש איזשהו בנצמארק...אני למשל מרגיש בנוח להשקיע לאורך זמן בתעודת סל על הסנופי ...אני חושב שהיא בודאות יחסית גבוהה יכולה לייצר לי תשואה של 4-5% ריאלית דולרית בשנה לאורך תקופת זמן ארוכה...ואני יכול לשים שם הון ללא הגבלה. לא תשואה גבוהה, אבל מקום לא רע לשים בו את הכסף לאורך זמן ארוך וללא הגבלות.
מהנקודה הזו, מתחילים ללמוד...על נדל"ן, עסקים פרטיים, הלוואות, מניות וכו וכו...אבל אל תצפה לאיזשהי תשובה שתסגור לך את הפינה ותגיד לך להשקיע ב X...קח את הזמן...תנסה ללכת ולהבין את התחומים שמעניינים אותך ותתקדם משם...אם אתה בוחר להתעסק בהשקעות אז זו עבודה מתמשכת של הגדלת הידע שלך בעולם העיסקי.

אבל, אם הייתי אתה...הייתי מתמקד הרבה יותר בעסק שלך ובדרכים השונות להגדיל אותו...הכסף שתעשה שם כנראה הוא חסר פרופורציה לשאר ההזדמנויות וליכולת להשפיע על ההון האישי שלך.

ד"א, אתה יכול בזמן שאתה לומד/חושב/מחליט לשים את השקלים בקרנות כספיות שקליות(ריבית של 4.5%+- היום), או אם עיקר ההון שלך הוא בדולר בקרנות כספיות נקובות דולר(תשואה של 5.3%+-)....אין עמלות ק/מ או שמירה גם לחשבונות בנק של חברות בארץ...וככה לפחות לא הכסף לא סתם ישב לך בעו"ש.

ד"א 2...הייתי לוקח את הזמן ונזהר מכל מיני סוכני מכירות שיפתו אותך בלהשקיע במוצר X והשקעה Y...עבדת קשה בשביל הכסף...אל תמהר להעביר אותו לגורמים זרים.

כבר יש ברשותי דירה עם משכנתא נמוכה, אז לא מעוניין בהשקעות נדל"ן בארץ, פיקדונות משעממים אותי, שוק ההון יכול להיות אופציה אך עדיין לא בדקתי בדיוק איך להשקיע דרך חברה בע"מ והאם כדאי.

חייב לציין שהחברה ממשיכה להכניס עוד כספים, ואוכל לצבור הון יותר גבוה בחברה אם תהיה סיבה לכך (לדוגמה אם יש השקעות לסביב המיליון ש"ח+ וכו')

עצות להשקעות מעניינות?
נתעלם כרגע מאפשרויות ההשקעה, תיקח בחשבון שחברות מסוג זה, עם הון צבור, מתחילות לעניין את רשות המיסים. כנראה בשנה הבאה נראה "הנחיה" לחלוקת רווחים או לחלופין "הנחה" על מיסוי דיוודנדים.

כנראה בשנה הבאה נראה "הנחיה" לחלוקת רווחים או לחלופין "הנחה" על מיסוי דיוודנדים.
הנחיה לכולם או רק להון צבור של כמה מיליונים וצפונה? נדמה לי שקראתי על חמישה מיליון.

הנחיה לכולם או רק להון צבור של כמה מיליונים וצפונה? נדמה לי שקראתי על חמישה מיליון.
נכון, וממילא לא רלוונטי בשנים הראשונות לאחר שהוקמה החברה.
ראי בסעיף 77 לפקודת מס הכנסה:
"77. (א) ראה המנהל, כי חברת מעטים לא חילקה דיבידנד בשיעור של 50% לפחות מתוך רווחיה לשנת מס פלונית, לבעלי מניותיה, עד תום חמש שנים לאחר שנת המס הפלונית, וכי רווחיה הנצברים עולים על חמישה מיליון שקלים חדשים, ויש בידה לחלק רווחיה או חלק מהם בלי להזיק לקיומו ולפיתוחו של עסקה, וכי תוצאת אי-החלוקה היא הימנעות ממס או הפחתת מס – רשאי הוא, לאחר התייעצות עם הוועדה שיש עליה הוראה להלן, ולאחר שניתנה לחברה הזדמנות סבירה להשמיע דבריה, לתת הוראה לפקיד השומה לנהוג בחלק של עד 50% מרווחיה לשנת המס, לאחר שהופחת מהם סכום הדיבידנד שחילקה מרווחי אותה שנת מס, כאילו חולקו בתור דיבידנדים, ובלבד שלאחר הוראת המנהל לא יפחתו רווחיה הנצברים לתום אותה שנה ולתום שנת המס שקדמה להוראת המנהל, משלושה מיליון שקלים חדשים; לעניין זה –

"רווחים נצברים" – כלל ההכנסה החייבת של החברה, בתוספת ההכנסות הפטורות ממס, לרבות שבח כמשמעותו בסעיף 6 לחוק מיסוי מקרקעין, אשר נצברו מיום התאגדותה ועד תום שנת המס הפלונית, בניכוי המס החל עליה ובניכוי דיבידנד שהיא חילקה עד תום שנת המס הפלונית, ובלבד שסכום הרווחים לא יעלה על סכום הרווחים כהגדרתם בסעיף 302(ב) לחוק החברות בתוספת רווחים שהוונו;

"רווחיה לשנת מס פלונית" – רווחים נצברים לתום שנת המס הפלונית בניכוי רווחים נצברים לתום שנת המס שקדמה לה ובתוספת דיבידנד שחולק בשנת המס הפלונית.:"

לא ייעוץ כמובן.

ראי בסעיף 77 לפקודת מס הכנסה:
איזו שפה מאוסה...
אדם מהישוב יתקשה להבין ויצטרך עו"ד לתירגום. הגילדות דואגות לפרנסת חבריהן גם דרך שפה כזאת.
סליחה גרהם על הסטיה מהנושא, זה פשוט מקומם אותי.

איזו שפה מאוסה...
אדם מהישוב יתקשה להבין ויצטרך עו"ד לתירגום. הגילדות דואגות לפרנסת חבריהן גם דרך שפה כזאת.
סליחה גרהם על הסטיה מהנושא, זה פשוט מקומם אותי.
החוק חייב להיות מפורט המדוייק כדי לתת ודאות. את צודקת שנדרש מדריך למשתמש כדי להנגיש אותו.

החוק חייב להיות מפורט המדוייק כדי לתת ודאות
מי כמוך יודע עד כמה החוק ניתן לפרשנויות דווקא בגלל העירפול והסירבול בשפה.
אבל זה לא רק בנושא המשפטי, זה קיים בתחום הביטוחי, הכלכלי, הרפואי, ההייטקיסטי ואפילו בעולמות האמנות למיניהם. שפה שהומצאה לכבוד חברי הקליקה.
ובהחלט ניתן לכתוב/לדבר בשפה פשוטה, ראה איך הסולידית עשתה זאת עם עולם ההשקעות במילים ברורות ופשוטות.

מי כמוך יודע עד כמה החוק ניתן לפרשנויות דווקא בגלל העירפול והסירבול בשפה.
אבל זה לא רק בנושא המשפטי, זה קיים בתחום הביטוחי, הכלכלי, הרפואי, ההייטקיסטי ואפילו בעולמות האמנות למיניהם. שפה שהומצאה לכבוד חברי הקליקה.
ובהחלט ניתן לכתוב/לדבר בשפה פשוטה, ראה איך הסולידית עשתה זאת עם עולם ההשקעות במילים ברורות ופשוטות.
נושא גדול בשביל פוסט בפורום.
בגדול, אני מסכים איתך שחשוב לכתוב בפשטות ואין ספק שלמי שלא עושה זאת (לאו דווקא המחוקק עליו מדובר כאן) יש גם שיקולים מהסוג שכתבת.
אבל חשוב לזכור שיש הבדל גדול בין הנמענים לפוסטים של הסולידית לנמענים של חוקים, תקנות ופרסומים מחייבים של הרשות. במקרה הראשון, הקוראים רוצים להבין. במקרה השני, חלקם, כמוך, רוצים להבין, וחלקם ובפרט יועצי המס רוצים "לא להבין". כלומר, מחפשים את הפרצות וחוסר הפירוט שיאפשרו לשלם פחות מס מהכוונה הברורה של המסמך.
העובדה הזו דורשת פירוט רב ואיזון עדין בין כללים שיתנו ודאות למונחים עמומים יותר שיאפשרו שיקול דעת במקרים המתאימים. את האיזון הזה קשה לעשות במסמכים קצרים וברורים.

מה לגבי מוזיקה? אני לא יודע לקרוא תווים אז אולי נגיד לכל קליקת המוזיקאים לכתוב מוזיקה בצורה פשוטה. פשוט תגיד על איזה קלידים ללחוץ בפסנתר.

או אולי במקום מתמטיקה נכתוב במילים, כל ההוכחות המתמטיות קיימות רק בשביל האליטה. כדי שאף אחד לא יבין אותן ולא יוכל להצטרף אליהם.

(כל האמור לעיל נאמר בלשון סגי נהור)

לשפה יש מטרה היא נועדה לשפר ולייעל את העברת האינפורמציה והמידע. חוקים צריכים להיות כתובים במשפטית כפי שחישובים ונוסחאות צריכים להיות כתובים בשפה המתמטית. אם מישהו מתעניין ורוצה להבין שיתכבד וילמד את השפה.

לשפה יש מטרה היא נועדה לשפר ולייעל את העברת האינפורמציה והמידע
מסכימה איתך, אבל בעיניי המטרה היא שכל מי שרוצה להבין יוכל, באופן שטחי יותר, לעשות את זה בפשטות.
אני לא מחזיקה מעצמי מטומטמת גמורה, אבל עד היום אני מתקשה להבין (וקראתי הרבה חומר על זה) קיצבה פטורה או מזכה (ובטח לא את התנאים לכך). מי ששוחה בחומר, לא מבין מה הבעיה שלי:)
קריאת תווים, מתמטיקה, שפה זרה - את כולם אפשר ללמוד באופן שטחי שיאפשר להתמצא במקצת. זה חשוב כדי לדעת לשאול שאלות מול בעל הידע המקצועי המעמיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
K השקעה דרך חברה או מהחשבון האישי ודחיית מס שוק ההון 1
4 השקעה דרך חברה בע"מ שוק ההון 25
K השקעה דרך חברה לאזרח אמריקאי שוק ההון 3
D השקעה בנדלן בחול דרך חברה נדל"ן 9
E השקעה דרך חברה ישראלית שוק ההון 4
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
B השקעה דרך בלינק, האם יש מה לפחד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס השקעה בשוק ההון דרך HSBC expat ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
tomchoook השקעה בשוק ההון דרך ארה״ב שוק ההון 5
B השקעה דרך BLINK - שאלות וחווית משתמש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ש השקעה בקרנות איריות דרך *************** שוק ההון 4
S השקעה דרך אפליקציית בלינק שוק ההון 2
S השקעה באג"ח ישראלי דרך ברוקר זר שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 35
L השקעה ב-S&P 500 דרך פפר אינווסט שוק ההון 30
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
M השקעה בסנופי דרך פפר. שוק ההון 3
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 4
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
L השקעה דרך ברוקר זר שוק ההון 13
א השקעה בs&p דרך etf או קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השקעה במדד מחקים- דרך הראל? ובקשה להמלצה נוספת שוק ההון 13
א השקעה בSCHD דרך בית השקעות בארץ או דרך שוואב אינטרנשיונל שוק ההון 2
W השקעה דרך ******************* (או ברוקר אמריקאי אחר) וממשלת ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
K השקעה כקבוצה בקרן על מנת לעבור סכום מינימום - דרך חוקית? שוק ההון 2
V השקעה דרך ESPP שוק ההון 21
F האם ניתן לבצע בצורה אוטומטית השקעה בנייר X דרך הבנק? שוק ההון 11
כ אסטרטגיית השקעה דרך IRA שוק ההון 17
LtWorf השקעה דרך AngelList קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
S השקעה בקריפטו דרך אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 62
פסיוני השקעה בקרנות אלטנטיביות דרך ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S השקעה במדד SMEA- האם יש משמעות דרך איזו בורסה? שוק ההון 2
R השקעה במניה בודדת דרך מיטב דש שוק ההון 20
T השקעה בקרנות מחקות דרך eToro שוק ההון 4
Anrala כדאיות פדיון כספים מפוליסת חיסכון לצורך השקעה דרך קרנות סל שוק ההון 1
Sp0 השקעה באג"ח דרך etf שוק ההון 0