היי,
אני מבין את המושג שימור הון והגדלת הון, ואת הצורך לעשות משהו עם הכסף כדי שהאינפלציה לא "תאכל" לי את הכסף בזמן שאני לא נוגע בו.
אך מטרת הפוסט הוא לשמוע ולחקור על כיוונים שונים שניתן להשקיע בהם.
כמובן שלא כעצה פיננסית ואעשה את הבדיקה שלי אך מעוניין לשמוע על דברים חדשים בעיקר.
ברגע שיש לך עסק שמייצר סכומים משמעותיים שהם מעבר לצריכה האישית שלך, חלק מהעבודה שלך, לבחירתך, צריך להיות ניהול הון...וזו עבודה שונה.
אני מסתכל על השקעות כאיזשהי קשת של אפשרויות...שבעיני בקצה אחד, הטוב ביותר, זה השקעה בעסק שלך שאותו אתה מכיר בצורה הכי טובה, יודע את ההזדמנויות ואת האפשרויות...ולשים שם את כל מה שאתה יכול...כנראה שתייצר שם(בוודאי בעסקים דיגטיליים) תשואות שהם חסרות כל פרופרציה לכל השקעה ציבורית או פרטית אחרת שתוכל לעשות.(תקים עוד אתרים, תגדיל אותם, תוסיף תוכן, תכנס לעוד נישות וכו...)
אם הייתי אתה זו הייתה העדיפות הראשונה שלי....
הבעיה בעסקים טובים מאד...זה שהם מייצרים הרבה כסף, אבל אין לך רוב הזמן את הדרך להשקיע חזרה בעסק בקלות את כל הרווחים באותה תשואה...
ואז מתחילים להכנס להשקעות...מבחינתי יש איזשהו בנצמארק...אני למשל מרגיש בנוח להשקיע לאורך זמן בתעודת סל על הסנופי ...אני חושב שהיא בודאות יחסית גבוהה יכולה לייצר לי תשואה של 4-5% ריאלית דולרית בשנה לאורך תקופת זמן ארוכה...ואני יכול לשים שם הון ללא הגבלה. לא תשואה גבוהה, אבל מקום לא רע לשים בו את הכסף לאורך זמן ארוך וללא הגבלות.
מהנקודה הזו, מתחילים ללמוד...על נדל"ן, עסקים פרטיים, הלוואות, מניות וכו וכו...אבל אל תצפה לאיזשהי תשובה שתסגור לך את הפינה ותגיד לך להשקיע ב X...קח את הזמן...תנסה ללכת ולהבין את התחומים שמעניינים אותך ותתקדם משם...אם אתה בוחר להתעסק בהשקעות אז זו עבודה מתמשכת של הגדלת הידע שלך בעולם העיסקי.
אבל, אם הייתי אתה...הייתי מתמקד הרבה יותר בעסק שלך ובדרכים השונות להגדיל אותו...הכסף שתעשה שם כנראה הוא חסר פרופורציה לשאר ההזדמנויות וליכולת להשפיע על ההון האישי שלך.
ד"א, אתה יכול בזמן שאתה לומד/חושב/מחליט לשים את השקלים בקרנות כספיות שקליות(ריבית של 4.5%+- היום), או אם עיקר ההון שלך הוא בדולר בקרנות כספיות נקובות דולר(תשואה של 5.3%+-)....אין עמלות ק/מ או שמירה גם לחשבונות בנק של חברות בארץ...וככה לפחות לא הכסף לא סתם ישב לך בעו"ש.
ד"א 2...הייתי לוקח את הזמן ונזהר מכל מיני סוכני מכירות שיפתו אותך בלהשקיע במוצר X והשקעה Y...עבדת קשה בשביל הכסף...אל תמהר להעביר אותו לגורמים זרים.