• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה בקרן מחקה מדד בטווח זמן בינוני

• פותח הנושא פותח הנושא mogo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mogo

משתמש רשום
דירוג
3
היי, אני בן 18 עובד שנה בחברת הייטק ומתגייס עוד שנה, בנוסף אני אזרח אמריקאי
לאחרונה החלטתי שאני רוצה להשקיע פאסיבית בקרן מחקה מדד ולמדתי על התחום (ובפרט על ההתעסקויות המעצבנות עם האזרחות האמריקאית).

אסכם בגדול את הנכסים שלי:
61 אלף שקל בפיקדון בבנק (נגמר עוד חצי שנה לערך) :/
21 אלף בקופת גמל (pfic)
11 אלף בחיסכון לכל ילד (pfic)
9 אלף קרן השתלמות
21 אלף קרן פנסיה (מסלול לבני 50 ומטה)
50 אלף בעו"ש שאני רוצה לגרש לאפיק השקעה כלשהו

משכורת נעה בין 6000-7000 ככל הנראה אכניס 5000 בחודש לתיק ההשקעות במשך השנה הקרובה, ואחרי שאתגייס המשכורת תתרסק במעל חצי:)

במקור תכננתי ללכת על קרן או שילוב קרנות מחקות מדד, אך לאחרונה עלתה לי המחשבה שאולי לאחר הצבא/במהלך הקבע (כלומר עוד 4-7 שנים לערך) ארצה לקנות דירה להשקעה.

יש לי מספר שאלות:
1. האם לדעתם כדאי להשקיע באפיק אחר מקרן מחקה מדד לטווח זמן זה / האם עדיף לוותר או לדחות את קניית הדירה?
2. האם לדעתכם כדאי למכור את קופת הגמל וחיסכון לכל ילד בשלב זה? מטעמי pfic ומטעמי תשואה גבוהה יותר באפיקי השקעה אחרים.
3. בפוסט על מייק, בנספח לאזרחים אמריקאים דובר על VT ושילוב בין VXUS, VTI, פרט להבדלים בדמי ניהול, מה ההבדלים בתשואה הממוצעת ובדיבידנדים?
4. לגבי הפנסיה, מסלול 50 ומטה הוא המסלול האופטימלי בשלב זה בחיים שלי? ואשמח לשמוע על היבטים בבחירת קרן השתלמות/פנסיה, שכן אני לא מאוד סומך על הסוכן שהעבודה סיפקה.

אם יש לכם עוד הערות או נקודות חשובות אשמח אם תאירו את עיני!

בנוסף, אשמח להגיד תודה למתורגמן הפיננסי, לתמיר מנדבוסקי מהשקעות לעצלנים ולפוסטים הרבים כאן שממש עזרו לי ללמוד.
(לא לגמרי ידעתי באיזה נושא בפורום להכניס את זה, מקווה שבחרתי נכון:) )

נערך לאחרונה ב:
האם לדעתם כדאי להשקיע באפיק אחר מקרן מחקה מדד לטווח זמן זה / האם עדיף לוותר או לדחות את קניית הדירה?
אין בעיה עם קרן מחקה לטווח זמן הזה, אבל לא חייב 100% מחקה מדד מניות. אפשר לשלב עם אג"ח.
תלוי בפרופיל הסיכון שלך אפשר למצוא אחוז שמתאים לך למניות ואת היתרה לקנות בו אג"ח ממשלתי צמוד מדד ל-5 שנים (שהוא בערך באמצע טווח הזמן שהגדרת).

לגבי לדחות את רכישת הדירה, בהנחה ויש לך הון עצמי, זו כבר שאלה יותר אינדיבידואלית מכלכלית.

2. האם לדעתכם כדאי למכור את קופת הגמל וחיסכון לכל ילד בשלב זה? מטעמי pfic ומטעמי תשואה גבוהה יותר באפיקי השקעה אחרים.
את קופת הגמל בוודאות. את החיסכון לכל ילד רק אחרי שתקבל את כל הבונוסים (בגיל 21 להבנתי מקבלים עוד 500 שח).

3. בפוסט על מייק, בנספח לאזרחים אמריקאים דובר על VT ושילוב בין VXUS, VTI, פרט להבדלים בדמי ניהול, מה ההבדלים בתשואה הממוצעת ובדיבידנדים?
ההבדל הוא בערך 0.025% והתשואה (לפני דמי ניהול) זהה.
זה יותר שיקול של פשטות לעומת תועלת. אני לא רואה בעיה בלפצל בשביל לחסוך קצת דמי ניהול, אבל זה באמת קצת.

לגבי הפנסיה, מסלול 50 ומטה הוא המסלול האופטימלי בשלב זה בחיים שלי? ואשמח לשמוע על היבטים בבחירת קרן השתלמות/פנסיה, שכן אני לא מאוד סומך על הסוכן שהעבודה סיפקה.
לדעתי מסלול לבני 50 ומטה הוא מאוד שמרני יחסית לגילך. כל עוד פרופיל הסיכון האישי שלך מאפשר אתה צריך להיות במסלול שהוא 100% מנייתי, בעדיפות מחקה מדד. יש כמעט לכל חברות הביטוח מסלול מחקה מדד SP5000 ולאינפיניטי יש מסלול מחקה מדד מניות עולמי.

אין בעיה עם קרן מחקה לטווח זמן הזה, אבל לא חייב 100% מחקה מדד מניות. אפשר לשלב עם אג"ח.
תלוי בפרופיל הסיכון שלך אפשר למצוא אחוז שמתאים לך למניות ואת היתרה לקנות בו אג"ח ממשלתי צמוד מדד ל-5 שנים (שהוא בערך באמצע טווח הזמן שהגדרת).
היי, אתחיל בתודה על התשובה ועל הבלוג שלך!
אם אני לא טועה, ציינת בבלוג כי יש לקנות את האג"ח באופן ישיר, מה הדרך "האופטימלית" לקנות אג"ח ממשלתי בתור אזרח אמריקאי שחי בארץ? במידה ואני יוצר חשבון בIB.

ציינת בבלוג כי יש לקנות את האג"ח באופן ישיר, מה הדרך "האופטימלית" לקנות אג"ח ממשלתי בתור אזרח אמריקאי שחי בארץ? במידה ואני יוצר חשבון בIB.
תהיה חייב דרך הבנק שלך (לא אופטימלי בגלל דמי משמרת), או לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות ישראלי.

לאחרונה עלתה לי המחשבה שאולי לאחר הצבא/במהלך הקבע (כלומר עוד 4-7 שנים לערך) ארצה לקנות דירה להשקעה.
אני לא מאמין שבגילך אפשר לתכנן לטווח כזה. כל כך הרבה יכול להשתנות.
הכי חשוב לפתח את היכולת שלך להרוויח בעתיד. הכסף שיש לך היום מתגמד מול המשכורות העתידיות שתוכל לקבל (בהתנהלות נכונה).
האם ומתי כדאי לקנות דירה להשקעה? כשזה יהיה רלוונטי תחשוב.

תהיה חייב דרך הבנק שלך (לא אופטימלי בגלל דמי משמרת), או לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות ישראלי.
האם קרן מחקה אגח כמו BIL או SGOV יכולה להוות את החלק הסולידי בתיק?
האם בהכרח כדאי לי לשלם את העמלות הנוספות שנלוות ליצירת חשבון בבית השקעות ישראלי/בבנק כדי לדאוג לחלק מינורי מהתיק, שבכל אופן נותן תשואה נמוכה מהחלק המנייתי כדי לקנות אגח של ממשלת ישראל?

את קופת הגמל בוודאות. את החיסכון לכל ילד רק אחרי שתקבל את כל הבונוסים (בגיל 21 להבנתי מקבלים עוד 500 שח).
לגבי קופת הגמל, גיליתי שמדובר על קופת גמל(רגילה) מלפני 2006 והיא פטורה ממס, לכן אעדיף לשמור עליה ולעבור למסלול שיותר מתאים לפרופיל הסיכון שלי.
האם קופג (רגילה, בקונסטלציה זו) היא pfic?
במידה ופתחתי חשבון דרך ibkr וקניתי שם דברים, האם אני צריך לדווח על הכסף שם בfbar?

האם קרן מחקה אגח כמו BIL או SGOV יכולה להוות את החלק הסולידי בתיק?
האם בהכרח כדאי לי לשלם את העמלות הנוספות שנלוות ליצירת חשבון בבית השקעות ישראלי/בבנק כדי לדאוג לחלק מינורי מהתיק, שבכל אופן נותן תשואה נמוכה מהחלק המנייתי כדי לקנות אגח של ממשלת ישראל?
קרן לא טובה בדיוק מהסיבה שציינת "חלק מינורי שנותן תשואה נמוכה מהחלק המנייתי", זה בעצם החלק שאמור להיות 'כרית הביטחון' הרגשית או האמיתית במקרה של מפולת בשווקים, לכן אין היגיון לקנות קרן אגח"ית מה שבעצם אומר שלעד אתה תקוע עם המח"מ ומסתכן מתנודות במחיר האג"ח מסיבות שונות.
בניגוד לכך, בקניה ישירה של אג"ח לאמצע הטווח שלך כמו שיעקב ציין, אתה פשוט יכול לחכות כמו גדול למועד הפדיון ולקבל את כל הכסף.

לא אשקר התרגשתי קצת ממך. כל כך כיף לקרוא על בחור צעיר וכל כך מודע, סקרן, חוקר. יישר כוח קודם כל.
זה אולי קצת מוקדם מאוד לדעת, אבל אם אתה חושב שקניית דירה היא משהו שבוודאות אתה מעוניין בו (רבים מעדיפים שכירות), לא הייתי משקיע בקרן מחקה כרגע. בגלל הסיכון של נפילה משמעותית. אג"ח נשמע אידיאלי אם דירה היא המטרה שלך ., אפילו אולי פקדון בבנק (לעשות סקר שוק ולהתמקח!!)
אם דירה לא "לחוצה" לך, מה מונע ממך להשקיע לזמן ארוך יותר, עד הפנסיה למעשה?

אם אני הייתי בנעליך, הייתי משקיע באג"ח או פקדון כלשהו עד לאחר הצבא, ולאחר הצבא תעשה חושבים. לך תדע איפה תיהיה. תרצה לעשות תואר, תכיר חבר/חברה ותרצו להשכיר ביחד. העולם עוד לפניך וזה לדעתי עוד קצת מוקדם מדי לקבל החלטות כבדות משקל.

המחשבה והמודעות שלך במקום הנכון. זה מה שחשוב. תמשיך ללמוד ולהתפתח, תצמח תתבגר כאדם ותגיע להחלטות מושכלות יותר לאחר הצבא. העולם לא בורח לשום מקום.
לגבי הפנסיה בהחלט לשנות מסלול, כפי שכבר ציינו

אם אתה חושב שקניית דירה היא משהו שבוודאות אתה מעוניין בו (רבים מעדיפים שכירות)
הכוונה הייתה דירה להשקעה. בכל אופן, נכון להיום הורדתי את זה מסדר העדיפויות, ייתכן ובעתיד אראה לנכון, אבל כרגע זה ירד מהשולחן.
אעדכן שפתחתי חשבון בibkr וכל חודש אני מעביר לשם מעל 90 אחוז מההכנסות שלי (עובד במשרה חלקית, 10 בחודש לערך).
החלק הסולידי שלי כרגע הוא אותו פקדון, וכשיגיע סופו אצטרך לחשוב עליו שוב.
תרצה לעשות תואר
לגבי הפנסיה בהחלט לשנות מסלול, כפי שכבר ציינו
שיניתי מסלול בפנסיה! ולגבי התואר אני כבר על זה, עוד מעט מסיים!

לגבי סקר שוק והתמקחות על תנאים בפקדון, איך לעשות את זה אם אני לא לקוח של אותו בנק? לקבוע תורים לפתיחת חשבון ולדון איתם על התנאים? או שיש בבנקים שלוחות ייחודיות לזה?

לגבי סקר שוק והתמקחות על תנאים בפקדון, איך לעשות את זה אם אני לא לקוח של אותו בנק? לקבוע תורים לפתיחת חשבון ולדון איתם על התנאים? או שיש בבנקים שלוחות ייחודיות לזה?
אין לי מושג, יכול להיות גם שזה משתנה מבנק לבנק. הייתי מתקשר למוקד הצטרפות לבנק (בטוח יענו מהר מאוד) ושואל. אם לא ידעו לענות, תבקש להעביר אותך למי שכן יודע לענות.
אני רוצה להאמין שאפשר לעשות את זה גם בלי להגיע פיזית לבנק אבל יכול להיות שהגעה לבנק הכרחית. לי באופן אישי אין ניסיון בכלל עם פקדונות ואג"ח.
בכל אופן תציג את עצמך כפי שעשית כאן. תסביר להם למה כדאי להם לתת לך תנאים טובים. אתה לקוח שבנקים ישמחו שיהיה להם, במיוחד עתידית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G השקעה בקרן השתלמות מחקה מדד msci world פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
S השקעה בקרן נאמנות מחקה מדד או תעודת סל מחקה מדד שוק ההון 1
א השקעה בקרן מחקה מדד שוק ההון 3
הדב רגע האמת - התחלת השקעה ארוכת טווח בקרן מחקה מדד - שאלות שוק ההון 3
T תוחלת השקעה בקרן מחקה אגח שוק ההון 30
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
mk1 הבדלים בין מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O השקעה בקרן חוב נדל״ן נדל"ן 10
E השקעה בקרן גידור - Trend Following שוק ההון 52
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ש השקעה בקרן נדלן הולנדית במטבע אירו נדל"ן 16
K השקעה כקבוצה בקרן על מנת לעבור סכום מינימום - דרך חוקית? שוק ההון 2
V מגבלות השקעה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T סגירת מסלול בקרן פנסיה או שינוי מדיניות השקעה תוך גרימה לקיבוע הפסדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
פ מס ירושה על השקעה בקרן אמריקאית במסגרת חשבון השתלמות IRA מיסים 8
XpH השקעה בקרן s&p 500 הדולרית שוק ההון 3
B השקעה בקרן גידור בשוק אינפלציני קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
ה השקעה בקרן פאגיה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בקרן מנוהלת בינלאומית שוק ההון 4
Y השקעה בקרן small cap עולמית שוק ההון 1
B עזרה בהבנת השקעה ראשונה בקרן נאמנות שוק ההון 7
M השקעה בקרן [נערך] שוק ההון 3
A השקעה בקרן פרייבט אקוויטי שוק ההון 8
Y מה דעתכם על השקעה בקרן אשראי צרכני ? שוק ההון 8
T השקעה בקרן נורדית נדל"ן 3
O השקעה בקרן של קרנות שמנהל בנק אירופאי נדל"ן 9