• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

השקעה באמצעות בית השקעות עבור ישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

איתמר חסון

משתמש רשום
דירוג
2
איזה בתי השקעות ישראלים תומכים במתן שירות עבור אנשים בעלי אזרחות אמריקאית? האם יש בתי השקעות שמומלצים יותר עבור לקוחות כאלה - מבחינת שירות, עמלות וכולי?

עד כמה שידוע לי אסור, או לא כדאי, לאמריקאים להשקיע בקרנות נאמנות לא אמריקאיות. מה הן אם כן ההמלצות להשקעה פאסיבית באמצעות חשבון בבית השקעות ישראלי?

נערך לאחרונה ב:
איזה בתי השקעות ישראלים תומכים במתן שירות עבור אנשים בעלי אזרחות אמריקאית?
IBI ומיטב בוודאות כן. העמלות של כולם הם אותו הדבר +-, השירות שאני מקבל במיטב הוא טוב, לא יודע לגבי השאר.
מה הן אם כן ההמלצות להשקעה פאסיבית באמצעות חשבון בבית השקעות ישראלי?
קרנות אמריקאיות.

IBI ומיטב בוודאות כן. העמלות של כולם הם אותו הדבר +-, השירות שאני מקבל במיטב הוא טוב, לא יודע לגבי השאר.

האם במיטב ירדו לך לחיים לפני שהסכימו לפתוח לך תיק השקעות, או שזה היה פשוט? כי שמעתי על בתי השקעות שעושים חיים קשים לאמריקאים...

האם במיטב ירדו לך לחיים לפני שהסכימו לפתוח לך תיק השקעות, או שזה היה פשוט? כי שמעתי על בתי השקעות שעושים חיים קשים לאמריקאים...
פתחתי שם חשבון הרבה לפני שהם היו מיטב-דש אז לא כ"כ יודע מה המצב כיום אבל לא חושב שתהיה לך בעיה כלשהי, תאלץ לחתום על קצת יותר טפסים מכולם אבל זה לא סיפור גדול.
גם לא ינכו לך מס במקור על אחזקות אמריקאיות.

עוד שאלה - הבנתי שייתכן שתעודות סל ישראליות שעוקבות אחר מדדים ישראלים או בכלל, עוקפות את החוק האמריקאי על מיסוי השקעות פאסיביות. האם זה נכון?

בנוסף, רואה החשבון אמר שצריך למכור את תעודות הסל בסוף השנה לצורך תשלום מס, ולקנות הכול מחדש בתחילת השנה הבאה. האם זה נשמע הגיוני?

תעודות סל ישראליות שעוקבות אחר מדדים ישראלים או בכלל, עוקפות את החוק האמריקאי על מיסוי השקעות פסיביות
כנראה שלא. החוק האמריקאי איננו ברור.
בכל מקרה, מדובר בכלי השקעה גרוע להשקעה בארץ, ועוד יותר להשקעה בחו"ל.

רואה החשבון אמר שצריך למכור את תעודות הסל בסוף השנה לצורך תשלום מס, ולקנות הכול מחדש בתחילת השנה הבאה.
הIRS יחייבו אותך במכירה רעיונית של קרנות (לא תעודות, כנ"ל), ולרו"ח יותר פשוט שתמכור בפועל וכך תחסוך לו הרבה ניירת.

כנראה שלא. החוק האמריקאי איננו ברור.
בכל מקרה, מדובר בכלי השקעה גרוע להשקעה בארץ, ועוד יותר להשקעה בחו"ל.

אמנם זה אוף-טופיק, אבל מדוע מדובר בכלי השקעה גרוע להשקעה בארץ (ועוד יותר להשקעה בחו"ל)? אם תוכל להפנות למקום בו זה מוסבר זה גם יהיה מצוין

הIRS יחייבו אותך במכירה רעיונית של קרנות (לא תעודות, כנ"ל), ולרו"ח יותר פשוט שתמכור בפועל וכך תחסוך לו הרבה ניירת.

מה הכוונה "מכירה רעיונית"? ולא הבנתי - אם לא מחייבים מכירה של תעודות סל, אז יש לך הסבר חלופי לכך שהרו"ח ממליץ למכור, כי כן מדובר בתעודות סל?

מה הכוונה "מכירה רעיונית"? ולא הבנתי - אם לא מחייבים מכירה של תעודות סל, אז יש לך הסבר חלופי לכך שהרו"ח ממליץ למכור, כי כן מדובר בתעודות סל?

והאם יחייבו במכירה רעיונית (מה שזה לא יהיה) רק בגלל שמדובר בהשקעה בתעודות סל או קרנות ישראליות (כלומר לא אמריקאיות), או שגם החזקה בקרנות אמריקאיות תחייב פרוצדורה כזו?

יש לך הסבר חלופי לכך שהרו"ח ממליץ למכור, כי כן מדובר בתעודות סל?
הוא מעדיף את הפרשנות המחמירה שמדובר בPFIC.

מה הכוונה "מכירה רעיונית"?
אם לא תמכור ותקנה, תחויב במס כאילו מכרת וקנית.

גם החזקה בקרנות אמריקאיות תחייב פרוצדורה כזו?
חלילה. קרנות אמריקאיות אינן PFIC.

אם זו באמת אלטרנטיבה שמתחמקת מהמיסוי הדרקוני על PFIC
יש ETFים אמריקאיים זולים, כך שאין צורך לגעת במפלצות המכוערות.

הוא מעדיף את הפרשנות המחמירה שמדובר בPFIC
קיים נייר עמדה של ה-IRS מ-2008 שגורס שתעודות סל זרה דינה כהלוואה לבית ההשקעות. אבל המיסוי עליו הוא כמו של pfic בכל מקרה רק בלי טופס 8621 הדרקוני. כלומר, צריך לדווח על הרווח על הנייר (למרות שלא מכרת) כהכנסה רגילה ועלול לצאת מצב שתהיה חייב מס בגלל זה.
(עריכה) רווח על הנייר - השינוי הדולרי של הנייר מתחילת השנה ועד סוף השנה.

לא הייתי בונה על זה.
צודק, עדיף פשוט להימנע.
אני בדיוק עוזר לאח שלי לצאת מברוך כזה עם תעודות סל וקרנות נאמנות ישראליות שרכש.
תיאום מס כזה לא נראה לי ראו אי-פעם. צריך בעיקרון לתזמן את זה כך שזה יהיה רווח בשקלים אבל הפסד בדולרים (ואז לא צריך להגיש 8621 אלא רק לדווח על זה כהפסד הון).

תודה על העזרה חברים.

לסיכום אני מבין שבניגוד לקרנות נאמנות בתעודת סל אולי יש מקום לפרשנות, אבל עדיף לא להסתכן.
לעניין מכירה בסוף השנה - זה בשביל להיות מסוגלים לשלם מס על הרווח, במקום מכירה רעיונית.
ובכל מקרה האלטרנטיבה העדיפה ממה שאני מבין מכולם היא השקעה בקרנות נאמנות פסיביות אמריקאיות.

זה בשביל להיות מסוגלים לשלם מס על הרווח
אפשר לשלם את המס מכסף אחר - לא חייבים למכור בשביל לשלם את המס.
גם לא בטוח שתהיה חבות מס - זה תלוי במכלול ההכנסות שלך לאותה שנה ובדברים אחרים כמו כמה מס שילמת.
בנוסף, מכירה בסוף כל שנה עושה לרו"ח שלך חיים קלים יותר.

ובכל מקרה האלטרנטיבה העדיפה ממה שאני מבין מכולם היא השקעה בקרנות נאמנות פסיביות אמריקאיות.
אין ספק, גם מבחינת ההשקעה עצמה, וגם מבחינת המיסוי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y השקעה באמצעות בית השקעות - ניהול שלהם או שלי שוק ההון 39
ש השקעה לילדים באמצעות חשבון מקושר בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5
M השקעה בנדל"ן באמצעות margin loan שוק ההון 13
O השקעה באמצעות תיק השקעות עצמאי בסכום נמוך שוק ההון 14
א השקעה בזהב באמצעות קרן השתלמות בניהול אישי שוק ההון 2
G השקעה באמצעות קרן נדל"ן 16
ל דילמת מינוף תיאורטית - השקעה בדירה 100% באמצעות משכנתא נדל"ן 54
א השקעה בנדלן באמצעות Fundrise שוק ההון 0
עש לילה האם השקעה באמצעות קרנות אינדקס הורגת את התחרות בין חברות? שוק ההון 4
ה השקעה באמצעות חברה בע"מ - יתרונות וחסרות מיסים 10
Rahash השקעה באמצעות יורו שוק ההון 6
ה השקעה באמצעות מנהל תיקים בחשבון הבנק לעומת השקעה פסיבית על ידי רכישת קרנות נאמנות שוק ההון 31
מ השקעה במדדים באמצעות הוראת קבע שוק ההון 45
א השקעה באמצעות חברה שוק ההון 174
H השקעה באמצעות דולר שוק ההון 4
doc29 השקעה בנדל"ן בארץ באמצעות "מתווכי חבילה" שוק ההון 40
wa11a השקעה בהודו וסין באמצעות קרנות שוק ההון 3
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
א השקעה ב- S&P 500 שוק ההון 1
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
ש השקעה "לנצח" שוק ההון 3
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
M השקעה במחירי הנפט העולים שוק ההון 1
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
N מסלולי השקעה הגנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
S השקעה בארה"ב נדל"ן 6
H השקעה באג"ח שוק ההון 4