• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השלכות של אי תשלום דוח אגרה באוסטריה

• פותח הנושא פותח הנושא Iron_man
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Iron_man

משתמש רגיל
דירוג
402
היי לכולם,
אשמח להעזר בחכמת ההמונים פה.
במספטמבר שעבר שכרתי רכב במהלך טיול מוינה לזלצבורג. בחברת ההשכרה נאמר לי בצורה חד משמעית (לצערי רק בע"פ) שהרכב מכוסה בצורה מלאה מבחינת אגרות ושאני יכול לנסוע בצורה חופשית בכל כבישי המדינה. בפועל זה לא היה המצב ולאחר כמה חודשים קיבלתי דוח של 300€ (!!!) על אי תשלום של נסיעה באחת המנהרות שם (בנוסף ל30€ שחברת ההשכרה גבתה ממני על דמי הטיפול).

עכשיו רציתי לדעת אם מישהו יודע מה הן
ההשלכות של לא לשלם את הדוח בהנחה שאני לא מתכוון להיכנס לאוסטריה ב10+ השנים הקרובות?
האם אני צפוי להעצר בשדה התעופה של מדינות אחרות באיחוד?
שמעתי על מקרים שבהם אנשים קיבלו איומים בתביעה ממשרד עורכי דין בארץ שמייצג רשויות באירופה, אבל שמדובר בשיטת מצליח ושאין פה באמת קייס מבחינה משפטית.

א. ברור שיש קייס משפטי כי בחוזה עם חברת ההשכרה התחייבת לשלם את זה.
ב. לא תשכור רכב בחברה הזו ב 10 השנים הבאות ?
ג. בדרך כלל ביציאה ממקומות כאלה יש מחסום עם מקום לתשלום או שעברת במקרה לשוויץ או ארץ אחרת במנהרה הזו ?

ככל שאני יודע, דוח של 300 יורו זה לא דוח רגיל על נסיעה ללא תשלום אגרה. אני קיבלתי פעם משהוא כזה היה יותר לכיוון של 20 יורו פלוס העמלה של ההשכרה , ושילמתי כמובן כי למה להסתבך ?

נערך לאחרונה ב:
עכשיו רציתי לדעת אם מישהו יודע מה הן
אפילו אם יימצא בפורום מומחה לדיני תעבורה אוסטריים ומדיניות עכשווית של סיוע בין מדינתי בגביית קנסות - שווה לך להסתמך על זה ולהיות עם דפיקות לב כל פעם שתרד ממטוס בשביל לחסוך 1000 שקל?

אפילו אם יימצא בפורום מומחה לדיני תעבורה אוסטריים ומדיניות עכשווית של סיוע בין מדינתי בגביית קנסות - שווה לך להסתמך על זה ולהיות עם דפיקות לב כל פעם שתרד ממטוס בשביל לחסוך 1000 שקל?
לדעתי הלא משפטית אין לחברת הרכב שום יכולת להפעיל סנקציות מחוץ לאוסטריה, ובאופן אישי לא הייתי חושש לבקר במדינות אחרות בעתיד.
אני מדבר בשם עצמי בלבד ולא לוקח שום אחריות.

אוסטריה באמנת שנגן שאמנם לא נועדה לתפוס מי שלא משלם דו"חות אבל בהחלט יש מעבר חופשי של מידע בינה לבין שאר האיחוד האירופי. לא הייתי לוקח סיכון כזה, הכי הרבה מבקש להפחית את הקנס אם זה אפשרי בכלל.

לדעתי הלא משפטית אין לחברת הרכב שום יכולת להפעיל סנקציות מחוץ לאוסטריה, ובאופן אישי לא הייתי חושש לבקר במדינות אחרות בעתיד.
אני מדבר בשם עצמי בלבד ולא לוקח שום אחריות.
הוא שאל על פעולה מצד הרשות ואתה כותב על פעולה מצד חברת ההשכרה (כלומר, בהנחה שהיא תשלם את הדוח). אלו שאלות שונות.
במקרה של חברת ההשכרה דווקא קל יותר לבדוק לפחות חלקית ולעיין בהסכם. אם חברת ההשכרה ישראלית או שיש לה סניף בישראל, הסיכוי שלא יתבעו אותו די נמוך לדעתי. מצד שני, אני מסכים איתך שהם החוב הוא לחברה פרטית ולא קנס פלילי, אז באף שדה תעופה לא יעצרו אותו.

הוא שאל על פעולה מצד הרשות ואתה כותב על פעולה מצד חברת ההשכרה (כלומר, בהנחה שהיא תשלם את הדוח). אלו שאלות שונות.
הרשויות לא מכירות אותו, הרכב מקבל קנס והוא עובר לבעלי הרכב, דהיינו חברת ההשכרה, שבתורה מנסה לגבות את הקנס מהשוכר.
במקרה של חברת ההשכרה דווקא קל יותר לבדוק לפחות חלקית ולעיין בהסכם. אם חברת ההשכרה ישראלית או שיש לה סניף בישראל, הסיכוי שלא יתבעו אותו די נמוך לדעתי.
אם חברת ההשכרה ישראלית או שההזמנה בוצעה מהסניף הישראלי, אתה כמובן צודק.
אם ההשכרה בוצעה ישירות מהסניף האוסטרי של חברה כלשהי, הסיכוי שהנציגות בארץ תתבע אותו הוא אפס לדעתי (ושוב - זהו לא ייעוץ), בין השאר כי לבית המשפט הישראלי אין סמכות שיפוט על חוב של ישראלי לחברה אוסטרית.

הרשויות לא מכירות אותו, הרכב מקבל קנס והוא עובר לבעלי הרכב, דהיינו חברת ההשכרה, שבתורה מנסה לגבות את הקנס מהשוכר.
אבל מה הסיכוי שחברת ההשכרה לא תקבל עזרה מהרשויות? הרי ידוע אצל מי היה הרכב בתאריך והשעה של קבלת הדו"ח.

אם המצב הוא כמו שאתה מתאר, אז תיירים יכולים לעשות מה שבא להם עם הרכב ולחזור הביתה כאילו כלום לא קרה?

אגב בטח שהרשויות מכירות אותו, הוא אדם שנכנס למדינה ויש עליו רשומה כמובן.

אם אתה יודע שזה הדין באוסטריה, אז אין בעיה. לפחות בישראל מה שכתבת לא מדוייק או לפחות שנוי במחלוקת למיטב ידיעתי הלא מקצועית.
אם ההשכרה בוצעה ישירות מהסניף האוסטרי של חברה כלשהי, הסיכוי שהנציגות בארץ תתבע אותו הוא אפס לדעתי (ושוב - זהו לא ייעוץ), בין השאר כי לבית המשפט הישראלי אין סמכות שיפוט על חוב של ישראלי לחברה אוסטרית.
זה נושא שאני קצת מכיר (שוב, לא ייעוץ מקצועי). בסכסוך חוזי נותנים בדרך כלל משקל רב להסכמה בחוזה לגבי סמכות השיפוט ולכן די קל לבדוק. כפי שכתבת, אם ההסכם עם חברה ישראלית, אז קשה יהיה לטעון שאין סמכות בישראל, אבל גם אם החוזה עם סניף זר של חברה ישראלית או עם חברה זרה שיש לה סניף או עסקים אחרים בישראל, המצאת הזימון בישראל לדיון בבית משפט אוסטרי היא דבר מאד פשוט לכל עורך דין והשאלה היחידה היא אם יש מספיק עבודה כדי שלחברת ההשכרה יהיה כדאי להתעסק עם זה, כי מבחינה משפטית המקרה נשמע מאד פשוט (לא לטובת השואל).

אבל מה הסיכוי שחברת ההשכרה לא תקבל עזרה מהרשויות? הרי ידוע אצל מי היה הרכב בתאריך והשעה של קבלת הדו"ח.
קודם כל, לא כל הקנסות שווים - יש הבדל בין עבירת תנועה לבין אי תשלום בכביש אגרה לבין עבירת חניה. בעבירות תנועה אולי חשוב לרשויות למצוא את הנהג העבריין (וגם פה זה תלוי כמה משאבים נדרש מהן).
בעבירות חניה או תשלום אגרות, מדובר בעבירות שבהן אין חשיבות אמיתית לזהות מבצע העבירה, ואפשר לגבות את הקנס מבעלי הרכב - חברת ההשכרה. תחשוב נגיד על חברת דרך ארץ - אם היא יכולה לגבות את החיוב משלמה סיקסט, למה שיעניין אותה מי הנהג ששכר את הרכב?

לא לגמרי ברור מההודעה של פותח השרשור מיהו הגורם שנתן את הקנס, לדעתי גם למידע הזה יש משמעות.
אם המצב הוא כמו שאתה מתאר, אז תיירים יכולים לעשות מה שבא להם עם הרכב ולחזור הביתה כאילו כלום לא קרה?
חברות הרכב משאירות לרוב פיקדון למשך מספר שבועות בדיוק למקרים כאלו. הבעיה שלפעמים דוחות ואגרות מגיעים אליהן באיחור.

אם אתה יודע שזה הדין באוסטריה, אז אין בעיה. לפחות בישראל מה שכתבת לא מדוייק או לפחות שנוי במחלוקת למיטב ידיעתי הלא מקצועית.

זה נושא שאני קצת מכיר (שוב, לא ייעוץ מקצועי). בסכסוך חוזי נותנים בדרך כלל משקל רב להסכמה בחוזה לגבי סמכות השיפוט ולכן די קל לבדוק. כפי שכתבת, אם ההסכם עם חברה ישראלית, אז קשה יהיה לטעון שאין סמכות בישראל, אבל גם אם החוזה עם סניף זר של חברה ישראלית או עם חברה זרה שיש לה סניף או עסקים אחרים בישראל, המצאת הזימון בישראל לדיון בבית משפט אוסטרי היא דבר מאד פשוט לכל עורך דין והשאלה היחידה היא אם יש מספיק עבודה כדי שלחברת ההשכרה יהיה כדאי להתעסק עם זה, כי מבחינה משפטית המקרה נשמע מאד פשוט (לא לטובת השואל).
אני אודה לך אם תציג דוגמא של חברה בינלאומית עם נציגות בישראל שתבעה לקוח ישראלי על חוב לנציגות אחרת שלהם (כאשר לנציגות הישראלית לא היה חלק בתהליך ההזמנה או קבלת השירות).

אני אודה לך אם תציג דוגמא של חברה בינלאומית עם נציגות בישראל שתבעה לקוח ישראלי על חוב לנציגות אחרת שלהם (כאשר לנציגות הישראלית לא היה חלק בתהליך ההזמנה או קבלת השירות).
השאלה היתה על הרשויות. אתה זה שהעלה את האפשרות שהמחלוקת היא עם חברת ההשכרה ואני לא יודע אם זה נכון. עד כמה שאני יודע, מה שכתב פותש נכון והמחלוקת היא עם הרשות ולא עם חברת ההשכרה. בכל מקרה, אין לי הכרות עם מדיניות חברות השכרת רכב בתשלום וגבייה באוסטריה או כל מדינה אחרת, כך שהחיפוש שלי טוב כמו של כל אחד אחר

אגב לא לשכוח שהקנס כנראה ימשיך לעלות עם השנים, כך שקבלת החלטה לא נכונה עכשיו עלולה לגרום לנזק כספי חמור בעתיד.

אגב לא לשכוח שהקנס כנראה ימשיך לעלות עם השנים, כך שקבלת החלטה לא נכונה עכשיו עלולה לגרום לנזק כספי חמור בעתיד.
וכן שמדובר במדינות מאד תיירותיות עם לא מעט מלכודות תנועה לתיירים, כך שגם אם היום לא גובים, יכול לבוא פקיד חרוץ בעתיד ולהחליט שהסכום הכולל מצדיק פעולות גביה מחוץ למדינה.

השאלה היתה על הרשויות. אתה זה שהעלה את האפשרות שהמחלוקת היא עם חברת ההשכרה ואני לא יודע אם זה נכון. עד כמה שאני יודע, מה שכתב פותש נכון והמחלוקת היא עם הרשות ולא עם חברת ההשכרה. בכל מקרה, אין לי הכרות עם מדיניות חברות השכרת רכב בתשלום וגבייה באוסטריה או כל מדינה אחרת, כך שהחיפוש שלי טוב כמו של כל אחד אחר
השאלה לא הייתה על חוב לרשויות אלא על חוב שחברת ההשכרה דורשת ממנו, עקב אי תשלום אגרה. אולי פותח השרשור יוסיף הבהרה מי הגורם שדורש ממנו תשלום כעת.

השאלה לא הייתה על חוב לרשויות אלא על חוב שחברת ההשכרה דורשת ממנו, עקב אי תשלום אגרה. אולי פותח השרשור יוסיף הבהרה מי הגורם שדורש ממנו תשלום כעת.
זה לא מה שאני הבנתי
האם אני צפוי להעצר בשדה התעופה
שמעתי על מקרים שבהם אנשים קיבלו איומים בתביעה ממשרד עורכי דין בארץ שמייצג רשויות באירופה
כתבתי לך כבר בהודעה הראשונה שאתה והוא שואלים שאלות שונות, לדעתי.

אני רק רוצה לספר שלפני כמה חודשים מכר שלנו נסע לאיטליה עם חברים (בחור כבן 40 עם 3 ילדים קטנים בבית) ונעצר מיד עם הגעתו בגין קנס ישן נושן מטיול קודם שלו.
הוא נאלץ להשתחרר בערבות אחרי יום-יומיים, לחזור לארץ ולנסוע שוב כדי להתייצב למשפט נגדו. למה לך לקחת צ'אנסים?

אגב זה בעיה מעצבנת הנוכלות של נציגי חברות ההשכרה.
לצערי לא בדקתי את נושא האגרה לפני ששכרתי רכב במקום כלשהו בארה"ב. הייתי צריך לבצע נסיעה בכביש אגרה (בין שני ערים מרכזיות, שם הייתי צריך להחזיר את הרכב) והפקידה אמרה לי שאין אופציה לשלם במזומן אגרות ולכן האופציה היחידה היא לשלם מראש על כל האגרות (הכל כלול). שאלתי אם אין אף אופציה אחרת והיא התעקשה שלא.
אחרי שלקחתי את הרכב הסתכלתי על זה יותר לעומק כי זה נראה שהיא חייבה אותי סכום ממש מוגזם (מעל 100$ כשהנסיעה בכביש אגרה הזה עולה 20$..). אחרי שעבדתי על לפענח את החשבון שקיבלתי, גיליתי שחוץ מהאגרה שהיתה הרבה יותר יקרה ממה שהייתי צריך, היא דחפה לי עוד איזה שירות דרכים שלא ביקשתי (במהלך המסירה הופיע רק סכום אחד, בלי פירוט, ה"פירוט" הופיע במסך קודם עם שמות קוד של 3 אותיות וללא סכומים, שאלתי אותה מפורשות על מה הסכום הזה והיא אמרה שזה על האגרה). מעבר לזאת גיליתי שכברירת מחדל החברת השכרה גובה את האגרה + עמלה של כמה דולרים לכל יום שמשתמשים בזה. בקיצור שיקרה לי בפנים.
היה לי התכתבות זועמת עם השירות לקוחות שלהם במיילים, בסוף החזירו לי את הכסף (ולא גבו ממני את האגרה אחר כך ד"א...)
אגב גם בקבלה מאחורה היה שלט עם מחירי הדלק המקומיים בניסיון למכירת תשלום על כל מיכל הדלק מראש במחיר מאוד "מוזל", והם היו שקריים לגמרי בהפרש גדול (בונים על כך שלתיירים שרק נוחתים אין מושג מה מחיר הדלק באותו סטייט). גם בזה נפלתי כי הגעתי מסטייט אחר עם מחיר דלק גבוה. אבל לפחות פה נדפקתי רק בסכום מאוד קטן...

כמו בארץ, כדאי להקליט שיחות. ואם פרקטי, עדיף לתקשר בהתכתבויות.

אני רוצה להוסיף כמה פרטים רלוונטיים בעקבות חלק מהתגובות.
הרשויות כן מכירות אותי, שלחו לי מכתב בדואר לפני קבלת הדוח שבו אני מצהיר שאני זה שנהגתי ברכב. אני מניח שזה כביכול מסיר את האחריות מחברת ההשכרה לשאת בעלויות.
אז נכון לעכשיו ההתנהלות היא מול אחת הרשויות האוסטריות. ההתקשרות מולם מאוד מסובכת ולא יעילה, אין מענה טלפוני והם מסרבים לתקשר באנגלית אז אני צריך לעבור דרך גוגל טרנסלייט - מה שעוד יותר מוריד לי את החשק לשלם להם.

בכל אופן, שאלתי אותם אם יש אפשרות להקטין את הסכום. אמרו לי שאני יכול לערער. הגשתי ערעור וחזרו אליי אחרי כחודשיים עם התשובה הבאה:

A penalty reduction is not possible because the penalty imposed is the statutory minimum penalty. Should you therefore uphold your objection, we would have to issue a penal decision, whereby procedural costs of € 30 (10% of the penalty) would have to be prescribed in addition to the penalty imposed. You are therefore asked to let us know whether you maintain your objection.

Kind regards

עושה רושם שאין לי ממש סיכוי בערעור וזה סתם יעלה לי עוד כסף.
בעיקרון זה מרגיש לי כמו קנס לא מידתי וסוג של עקיצה. אני מודע לזה שיש פה מהצד שלי עניין של פרנציפ ואגו ושהדבר החכם לעשות הוא לספוג את זה וזהו, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת מה ההשלכות אם אבחר באופציה השניה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
caterpillar השלכות עתידיות של ידועים בציבור המיועדים להתחתן פוסטים מאיכות נמוכה 0
T השלכות של פרעון משכנתה מוקדם נדל"ן 4
N השלכות של איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 1
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3
ח חריגה בחשבון לכמה שעות, יש השלכות? צרכנות פיננסית 2
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
כ חשבון נאמנות. השלכות? השקעות אלטרנטיביות 4
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
L השלכות מס לתושב חוץ - קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות מיסים 5
P השלכות ביטול צ'ק (לא גדול)? צרכנות פיננסית 18
shlomi171 קניית קרן מוגבלת- השלכות פוסטים מאיכות נמוכה 0
ח השלכות כניסה ישראלית אפשרית למדד אירופאי פוסטים מאיכות נמוכה 9
ד השלכות תוכנית המטרו על היצע הדירות והתחדשות עירונית נדל"ן 2
niceguy23 אחת ולתמיד - השלכות מסים לתושב ארה״ב שגר בישראל מיסים 4
T השלכות מכירת פסגות לאלטשולר על פעילות הברוקראז' שוק ההון 9
unrealx השלכות קופת גמל מול קרן פנסיה צרכנות פיננסית 1
T נורמליזציה עם איחוד האמירויות - השלכות כלכליות ופוליטיות אוף טופיק 0
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
הק995 שתי דעות מנוגדות עם השלכות עצומות. מה דעתכם? שוק ההון 18
P השלכות דירוג אשראי בישראל צרכנות פיננסית 4
סטרבו השלכות חשבון זוגי בIB שוק ההון 6
לא חשוב שמות השלכות להתנהלות עצמאית מול חברת הפנסיה ללא סוכן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
Sesquiterpene חובות ועיקולים - השלכות לטווח הארוך אוף טופיק 9
פשוט מכירת פעילות קרנות נאמנות - השלכות שוק ההון 8
S ריבית שלילית - השלכות שוק ההון 20
י התעקשות של יזם על בלעדיות בהתחדשות עירונית נדל"ן 8
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
M נעילה של סניף בבנק משכנתא נדל"ן 1
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 3
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
א כיצד מחושבת ריבית והצמדה של החזר מס? מיסים 8
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 7
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
singleton שחרור ממורשה חתימה במקרה של מתמודד/ת נפש צרכנות פיננסית 1
ב מה החוק אומר במקרה של פגיעת טיל בבניין בבניה? נדל"ן 5
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
נ מהפכת החשמול של הרכב הפרטי השפעות חיוביות על הסביבה מבחינת זיהום אוויר ורעש אוף טופיק 23
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2

נושאים דומים

Back
למעלה