milx
משתמש רגיל
- דירוג
- 167
לא צריך 50 דק. הוא נותן מספר רב של דוגמאות לשימושים שיש כבר כיום במשך הזמן הזה.יש לי כלל: אם צריך סרטון של 50 דקות שמסביר איך להשתמש במוצר, אני לא צריך להשתמש בו.
למשל כאשר אתה מעביר כסף לארגנטינה (ומספר רב של מדינות) בערוץ רישמי כמו WU או בנק אתה מקבל את השער ה"רישמי" של הדולרים שאותו קובע הריבון, אבל השער האמיתי ברחוב הוא כמעט כפול ואתה כבר יכול לאבד חצי מהכסף שלך.
הבעיה היא שכל כך הרבה בטוחים שהמערכת הקיימת שלנו עובדת מעולה ואין צורך באלטרנטיבה, אבל ל-99% אין מושג בכלל איך כסף באמת עובד. הם פשוט רגילים שזה המצב, עד שזה לא.
אני לא מדבר על הגדרות במחנות, אני מדבר לפני שריכזו אותם, היו מספיק סימנים מקדימים לקום ולברוח לפני שהמצב החמיר.מעניין, סבא רבא דווקא סיפר שהיו גדרות ושהכו וירו בכל מי שניסה לברוח אבל אם להיות רציני, קשה לעזוב בית ומולדת בגלל הרבה דברים שהם לא חפצים - בגלל משפחה, חברים, פחד מהלא נודע וכו'. פרקטית, ובאופן די פרדוקסלי, גם חשבון השקעות דיגיטלי בבנק או ב IBKR נותן מענה לסיטואציה שאתה מתאר.
צר לי אבל אתה מהווה מיעוט מהאוכלוסיה ואתה מסתכל מנוקדת המבט הצרה שלך, למרבית האנושות, מילארדי אנשים, אין גישה לשירותים פיננסים מתקדמים כמונו או שהם חיים תחת משטר טוטליאטרי שיכול להחרים להם הכל. אבל כן יש להם גישה לטלפון נייד פשוט ולרוב גם אינטרנט. באפריקה למשל יש מפתח שמאפשר שימוש בביטקוין בסמס ללא אינטרנט. אבל אני יכול לשלוח למישהו באפריקה ביטקוין וכל מה שהוא צריך זה לבחור 12 מילים רנדומליות.
באשר לכת, אין לי בעיה שתקרא לי מאמין.
אני מאמין במתמטיקה וחוקים שיגנו עלי במקום בשליטים ומחוקקים שהוכיחו במשך אלפי שנים שלא ניתן לסמוך עליהם.