אלו הפוסטים המקדימים למי שמעוניין לקרוא:
1. דירה למגורים עד מיליון שקל במרכז
2. יציאה לדרך חדשה ועזיבת בית ההורים לראשונה בגיל 31
הקדמה קצרה:
אני סובל מבעיה בריאותית שלצערי כרגע אין לה מזור או תרופה שבאמת יכולה לעשות משהו ולעזור - היא מושפעת מאוד מלחץ וממתח, ובאופן כללי היא גורמת לי לקשיי הסתגלות למבוכה, ולקשיים חברתיים.
אני עובד בעבודה במשרה חלקית שבה אני לא מרוויח יותר מדי, ואני בעיקר נסמך על קצבה.
לצערי, לא השכלתי לרכוש מקצוע עד עכשיו.
אני גר בדירה בבעלותי ואין לי עליה שום התחייבויות.
אני לא אכנס למספרים אבל מעבר לזה יש לי גם תיק השקעות יחסית מכובד.
אני לא מרגיש כרגע שיש לי מחסור בכסף, אני לא אדם הכי סולידי ולא בזבזן גדול ולדעתי אני ממוקם איפה שהוא באמצע.
ומעבר לזה, לקנות בכמויות כל מיני דברים זה לא באמת עושה לי את זה. אני כן קונה דברים שמשמשים אותי ואני נהנה מהם.
אז מה כן יכול להטריד אותי?
העתיד שלי - אין לי מקצוע , ואני לא יודע באמת עד כמה אני מאמין בעצמי שאני באמת יכול ומסוגל ללמוד להתקדם ולעבוד במקצוע כלשהו. (יש לי רתיעה מללמוד לתואר ומהלחץ שהוא יכול להביא איתו)
מחסור בדרייב - בא לעבודה וחוזר מהעבודה וכך חוזר חלילה. אני עובד בשביל כסף ובשביל תעסוקה, העבודה מאוד רוטינית ומונוטונית ואין לי שום תשוקה ושום הנאה מהעבודה הזו אבל מה שכן נוח לי שם ולרוב בעבודה הזו אין המון לחץ. אני שם כבר מספר שנים ולפני כן, לא הייתי שורד בעבודות.
מעבר לעבודה מפעם לפעם אני נפגש עם חברים אבל התחביבים שהיו לי דיי התאיידו.
אמנם בהווה אין לי בעיה כלכלית, אבל ההפרשה לפנסיה מאוד נמוכה כתוצאה מהמשכורת, ולא מזמן פתחתי גמל להשקעה ואני משתדל לחסוך באופן עצמאי.
אכן הכסף הוא מרכיב חשוב בחיים, אבל הוא כרגע לא ה- Issue המרכזי. אני מרגיש שלא חסר לי דבר מבחינה חומרית וזה לא באמת מצליח למלא אותי.
אילי ן שום תשוקה ואין שום עניין במה שאני עושה.
אין לי מושג איך להמשיך מכאן, לפעמים אני אומר לעצמי שזה מה שיש ונמשיך עם זה שיש לזה גם יתרונות וגמישות.
אני חושב שהבטחון העצמי בסופו של דבר מושפע מזה וזה מקרין כלפי חוץ.
מנגד - אני דיי מכור לאיזור הנוחות הזה, ואף פעם לא הייתה לי ממש מוטיבציה להתקדם ולהתברג לכל מיני תפקידים וארגונים. כל ראיונות העבודה, תהליכים ומיונים למינהם, מבחנים מכניסים אותי ללחץ וגורמים לי לתחושת גועל. וחוץ מזה, מעולם לא עבדתי טוב תחת הפעלת לחץ עליי. כל מקום עבודה שהפעיל עליי יותר מדי לחץ וישב לי עם פטיש על הראש אני דאגתי לברוח משום במהרה.
כל הסביבה שלי הסתדרה לא רע ורובם עובדים בהייטק/מקצועות מחשבות כלשהם, והם עובדים קשה וקרעו את התחת בשביל להגיע למה שהם הגיעו.
נערך לאחרונה ב: