שלום, שתי שאלות בקשר להקצאת נכסים.
נתונים:
* ההון מתחלק בצורה פשוטה ל- 30% נדל״ן, 70% שוק ההון (VT) - תשואה שנתית נטו ממוצעת של 7%~
* אני לא תושב ישראל ונהנה ממדיניות מס מעולה
* עובד באחת מ ״7 המופלאות״ בתחום של Cloud/AI
* יתכן ואני מעוניין לבצע שינוי קטן בחלק של שוק ההון, ביחס שבין VT ל- טכנולוגיה, בעיקר Cloud / AI
האפשרויות הן:
1. לצבור את המניות של החברה שלי (אחת מ- ״7 המופלאות״)
2. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF בתחום ה-AI & Cloud
3. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF של נאסד"ק
4. למכור את המניות ולהשקיע ב- ETF של VT (המצב הנוכחי)
שאלה ראשונה:
בהינתן האפשרויות שלי, האם בהכרח ככל שמגוונים, הסיכון והתשואה יורדים? בלתי אפשרי לשקלל פרמטרים אחרים?
שאלה שנייה:
האם יש צורך לגוון את תחום ההשקעה של הנכסים מהתחום של ההכנסה מעבודה ישירה כאשר עדיין לא נמצאים בשלבי הפרישה?
הרי אין כוונה למכור את הנכסים במקרה פיטורים.
עבור זה יש קרן חירום פרטית וממשלתית, פיצויים, בת זוג עם הכנסה מתחום אחר, הלוואה על חשבון הנכסים, קיצוץ בהוצאות, עבודה בתחום אחר.
אשמח להתייעצות, לא איפה להשקיע, אלא כיצד לגשת לתכנון הקצאת הנכסים במקרה שלי.
תודה!
נתונים:
* ההון מתחלק בצורה פשוטה ל- 30% נדל״ן, 70% שוק ההון (VT) - תשואה שנתית נטו ממוצעת של 7%~
* אני לא תושב ישראל ונהנה ממדיניות מס מעולה
* עובד באחת מ ״7 המופלאות״ בתחום של Cloud/AI
* יתכן ואני מעוניין לבצע שינוי קטן בחלק של שוק ההון, ביחס שבין VT ל- טכנולוגיה, בעיקר Cloud / AI
האפשרויות הן:
1. לצבור את המניות של החברה שלי (אחת מ- ״7 המופלאות״)
2. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF בתחום ה-AI & Cloud
3. למכור את המניות ולהשקיע ב-ETF של נאסד"ק
4. למכור את המניות ולהשקיע ב- ETF של VT (המצב הנוכחי)
שאלה ראשונה:
בהינתן האפשרויות שלי, האם בהכרח ככל שמגוונים, הסיכון והתשואה יורדים? בלתי אפשרי לשקלל פרמטרים אחרים?
שאלה שנייה:
האם יש צורך לגוון את תחום ההשקעה של הנכסים מהתחום של ההכנסה מעבודה ישירה כאשר עדיין לא נמצאים בשלבי הפרישה?
הרי אין כוונה למכור את הנכסים במקרה פיטורים.
עבור זה יש קרן חירום פרטית וממשלתית, פיצויים, בת זוג עם הכנסה מתחום אחר, הלוואה על חשבון הנכסים, קיצוץ בהוצאות, עבודה בתחום אחר.
אשמח להתייעצות, לא איפה להשקיע, אלא כיצד לגשת לתכנון הקצאת הנכסים במקרה שלי.
תודה!