• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הקצאה בתיק לחברות או סקטור מועדף

• פותח הנושא פותח הנושא Megic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Megic

משתמש סולידי
דירוג
19
היי, התיק שלי המבוסס על מדדי מניות מרכזיים: סנופי, עולמי ולאחרונה הוספתי גם Smallcap במיצוע חלק בכל רבעון.

לאחרונה יצא לי להתעמק בדוחות של מספר חברות שמעניינות אותי, בסקטורים של שבבים וביומד.
נניח ואני רוצה לבחון חשיפה ביתר לסקטור מסוים או לכמה חברות שמעניינות אותי, איך כדאי להתייחס לזה בתיק? בתור תיק נפרד?

באופן כללי, אלה סקטורים שקשורים ישירות לתחום העיסוק שלי ולכן יש לי הטייה מסוימת כלפיהם, וניתן לומר שאני כבר חשוף לתחומים אלה בגלל המקצוע שלי.

איך אתם מתמודדים עם חברות או תחומים שמעניינים אתכם במסגרת תיק ההשקעות? אם בכלל.

היי, התיק שלי המבוסס על מדדי מניות מרכזיים: סנופי, עולמי ולאחרונה הוספתי גם Smallcap במיצוע חלק בכל רבעון.

לאחרונה יצא לי להתעמק בדוחות של מספר חברות שמעניינות אותי, בסקטורים של שבבים וביומד.
נניח ואני רוצה לבחון חשיפה ביתר לסקטור מסוים או לכמה חברות שמעניינות אותי, איך כדאי להתייחס לזה בתיק? בתור תיק נפרד?

באופן כללי, אלה סקטורים שקשורים ישירות לתחום העיסוק שלי ולכן יש לי הטייה מסוימת כלפיהם, וניתן לומר שאני כבר חשוף לתחומים אלה בגלל המקצוע שלי.

אני חושב שאם כבר להשקיע פרטנית במניות, אז כדאי לך להשקיע בתחומים אשר יש לך איזשהי זיקה אליהם ובתקווה יותר מזה...מומחיות אמיתית.
ואם כבר אתה עושה את זה...אז עדיף לנסות להשקיע בחברות קטנות יותר שבהן "כמות העיניים" אשר מסתכלות על אותן חברות...קטנה יותר.

לגבי איך לעשות זאת...אני יכול להגיד לך מה עשיתי עם החלק הפעיל שאני משקיע/השקעתי...
התחלתי באחוז קטן מהתיק(הרוב היה מדדי), שמתי לעצמי את מדד הS&P כbenchmark....והגדרתי לעצמי חמש שנים שבהן או שאני מביס את המדד , או שאין טעם ומדובר בבזבוז זמן כי יש לי אלטרנטיבה קלה יותר.
בנוסף הגדרתי חוק שאם אני יוצא מהשקעה בהפסד, אז הסכום חייב ללכת להשקעה מדדית...כי טעיתי.

אם אתה צודק לגבי היכולות שלך ולגבי החברות בהן תשקיע...אז החלק הפעיל יגדל מעצמו ומשם תתקדם...אם לא, תעודת סל וחסל.

אני חושב שאם כבר להשקיע פרטנית במניות, אז כדאי לך להשקיע בתחומים אשר יש לך איזשהי זיקה אליהם ובתקווה יותר מזה...מומחיות אמיתית.
ואם כבר אתה עושה את זה...אז עדיף לנסות להשקיע בחברות קטנות יותר שבהן "כמות העיניים" אשר מסתכלות על אותן חברות...קטנה יותר.

לגבי איך לעשות זאת...אני יכול להגיד לך מה עשיתי עם החלק הפעיל שאני משקיע/השקעתי...
התחלתי באחוז קטן מהתיק(הרוב היה מדדי), שמתי לעצמי את מדד הS&P כbenchmark....והגדרתי לעצמי חמש שנים שבהן או שאני מביס את המדד , או שאין טעם ומדובר בבזבוז זמן כי יש לי אלטרנטיבה קלה יותר.
בנוסף הגדרתי חוק שאם אני יוצא מהשקעה בהפסד, אז הסכום חייב ללכת להשקעה מדדית...כי טעיתי.

אם אתה צודק לגבי היכולות שלך ולגבי החברות בהן תשקיע...אז החלק הפעיל יגדל מעצמו ומשם תתקדם...אם לא, תעודת סל וחסל.

ז"א להריץ ניסוי על אחוז קטן מהתיק עם יעד מוגדר וחוקים קשיחים אבל פשוטים שכוללים פעולות למקרה שהיעד לא מושג או שהחוקים לא מתקיימים.
עצה טובה.

מה לגבי התמקדות בסקטור? שזה כמובן קל יותר כי ETF פשוט.

לא בטוח שהבנתי...אתה שוקל האם לשים סקטור מסויים כbenchmark?
אני לא חושב שזה נכון … אתה צריך לשים כבנצמארק את האלטרנטיבה הכי טובה שיש לך גישה אליה שהיית משקיע בה במידה ולא היית משקיע באופן עצמאי.

הסנופי הוא אלטרנטיבה עם סיכוי סביר לייצר תשואה סבירה לאורך זמן ארוך בגלל סיבות רבות…זוהי אלטרנטיבת השקעה קלה שיש לך…אין שום סיבה מיוחדת להניח שהסקטור מסויים בכלכלה ייצר לך איזשהי תשואה או שמהווה אלטרנטיבת השקעה טובה.(הסנופי מאזן אוטומטית …סקטורים פחות מוצלחים יורדים ויותר מוצלחים עולים).

לא בטוח שהבנתי...אתה שוקל האם לשים סקטור מסויים כbenchmark?
אני לא חושב שזה נכון … אתה צריך לשים כבנצמארק את האלטרנטיבה הכי טובה שיש לך גישה אליה שהיית משקיע בה במידה ולא היית משקיע באופן עצמאי.

הסנופי הוא אלטרנטיבה עם סיכוי סביר לייצר תשואה סבירה לאורך זמן ארוך בגלל סיבות רבות…זוהי אלטרנטיבת השקעה קלה שיש לך…אין שום סיבה מיוחדת להניח שהסקטור מסויים בכלכלה ייצר לך איזשהי תשואה או שמהווה אלטרנטיבת השקעה טובה.(הסנופי מאזן אוטומטית …סקטורים פחות מוצלחים יורדים ויותר מוצלחים עולים).

התכוונתי במקום חברה ספציפית או סקטור+חברה או שתיים.
ברור שהסנופי צריך להיות הבנצ'מארק. גם אם אני מניח וחושב שבשנים הקרובות סקטור מסוים עשוי לצמוח ולעבור את סנופי? (תיאורטי לחלוטין). כלומר אם אני מניח שסקטור מסוים עשוי להצליח יותר בשנים הקרובות, אולי יש היגיון להגדיל חשיפה אליו.

התכוונתי במקום חברה ספציפית או סקטור+חברה או שתיים.
ברור שהסנופי צריך להיות הבנצ'מארק. גם אם אני מניח וחושב שבשנים הקרובות סקטור מסוים עשוי לצמוח ולעבור את סנופי? (תיאורטי לחלוטין). כלומר אם אני מניח שסקטור מסוים עשוי להצליח יותר בשנים הקרובות, אולי יש היגיון להגדיל חשיפה אליו.
אין שום בעיה בזה … אם אתה משוכנע שהסקטור יבצע(ככלל) משמעותית יותר מאשר הבאנצמארק אז לך על זה …
רק תשמור על עצמך אובייקטיבי …תמיד לשים מול הפנים את הבאנצמארק …(אני אישית משתמש בsharesight, מקל על החישובים).

לא משנה לתיק ההשקעות. אני לא אנליסט full time ואין לי את הזמן והקשב אפילו לנסות להשתמש בידע ספציפי כדי להכות את השוק.

איך כדאי להתייחס לזה בתיק? בתור תיק נפרד?
למה שזה יהיה תיק נפרד? זה חלק מתיק ההשקעות, אין טעם לייצר איזו אשליה שזה לא. להפך, ההחלטה של כמה להקצות לחלק הזה מתוך התיק אולי אפילו חשובה יותר מחלוקת סנופי/smallcaps

דווקא לסקטור שהעבודה שלי בו אני רוצה להיחשף בחסר
כי במקרה של נפילה בתחום - אני אמצא את עצמי מחוסר עבודה בזמן נפילה בתיק ההשקעות
מניות ספציפיות מתוך הסקטור שאני רואה שעושות עבודה יפה (בפועל, לפני הסתכלות על המניה) - יש מקום לקנות כי יש לך ידע שלרוב השוק לא הגיע

דווקא לסקטור שהעבודה שלי בו אני רוצה להיחשף בחסר
כי במקרה של נפילה בתחום - אני אמצא את עצמי מחוסר עבודה בזמן נפילה בתיק ההשקעות
מניות ספציפיות מתוך הסקטור שאני רואה שעושות עבודה יפה (בפועל, לפני הסתכלות על המניה) - יש מקום לקנות כי יש לך ידע שלרוב השוק לא הגיע

אני חושב באופן דומה לגבי מניות ספציפיות מתוך הסקטור, כרגע חשבתי על 2-3% מתוך התיק. לא רואה את עצמי מגדיל את הנתח הזה בגלל החשיפה המוגברת שלי בתור עובד בסקטור, אבל אולי זה ישתנה בהמשך אם ארגיש עם זה בנוח יותר, בכל מקרה stoplimit of 5%.

אני חושב באופן דומה לגבי מניות ספציפיות מתוך הסקטור, כרגע חשבתי על 2-3% מתוך התיק. לא רואה את עצמי מגדיל את הנתח הזה בגלל החשיפה המוגברת שלי בתור עובד בסקטור, אבל אולי זה ישתנה בהמשך אם ארגיש עם זה בנוח יותר, בכל מקרה stoplimit of 5%.
ואיפה אתה שם את הtake profit שלך?
אם אתה לא יודע למה אתה קונה - אתה לא יודע מתי תמכור ולמה, ואז לא כדאי להיכנס למסחר במניות ספציפיות או סקטורים ספציפיים

אם אתה קונה מניה כי אתה רואה שחברה X הוציאה מוצר מוצלח, או שהיא עושה אחר משהו טוב יותר מהמתחרות שלה ולכן מאמין בה - מברוק, מכיר אנשים שעשו ככה כסף
אם אתה קונה סקטור בלי סיבה נראית לעין - ועוד מתכוון למכור ברגע שתהיה נפילה קטנה בשוק (5% נפילה זה משהו שסקטור עובר כמה פעמים בשנה נורמלית, יכול להיות רק כי חברה אחת הוציאה דו"ח רבעוני עם ירידה בהכנסות, או מייסד שהחליט למכור חלק מהמניות שלו) - נשמע לי כמו מתכון להפסיד עד הסטופ ששמת

ואיפה אתה שם את הtake profit שלך?
אם אתה לא יודע למה אתה קונה - אתה לא יודע מתי תמכור ולמה, ואז לא כדאי להיכנס למסחר במניות ספציפיות או סקטורים ספציפיים

אם אתה קונה מניה כי אתה רואה שחברה X הוציאה מוצר מוצלח, או שהיא עושה אחר משהו טוב יותר מהמתחרות שלה ולכן מאמין בה - מברוק, מכיר אנשים שעשו ככה כסף
אם אתה קונה סקטור בלי סיבה נראית לעין - ועוד מתכוון למכור ברגע שתהיה נפילה קטנה בשוק (5% נפילה זה משהו שסקטור עובר כמה פעמים בשנה נורמלית, יכול להיות רק כי חברה אחת הוציאה דו"ח רבעוני עם ירידה בהכנסות, או מייסד שהחליט למכור חלק מהמניות שלו) - נשמע לי כמו מתכון להפסיד עד הסטופ ששמת
לא הייתי ברור. התכוונתי שהאחזקה תהיה לכל היותר עד 5% משווי התיק. לא אסטרטגיית היציאה שטרם גיבשתי.

אני מגלה שלבחור באסטרטגיית יציאה זה לא ככ פשוט. דווקא בקניה, שילוב של ידע מקצועי על המוצרים ומה עובד יותר ומה פחות, יחד עם ניתוח החברה והסביבה שלה כאמור מוכרת לי יחסית טוב, אני מניח שזה אירוע מגובש יותר מבחינה לוגית.

לגבי יציאה, אני עוד בוחן. חשבתי על שילוב הגישות המוכרות של יעד מחיר מסוים, שינוי מהותי בחברה, ויחס מכפיל רווח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מספר הקצאה לחשבונית מס עבור לקוח מחול מיסים 1
C מכירת espp - האם משנה מאיזה הקצאה למכור שוק ההון 10
1337justme בחירת מודל פרישה: מודל הU לעומת הקצאה קבועה של X% שוק ההון 92
מ שאלה בנושא הקצאה לאג"ח שוק ההון 25
Z הקצאה נכסים במכשירי השקעה - התייעצות שוק ההון 2
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
ה קרן מחקה - הקצאה קבועה שוק ההון 2
ERE בלי ה E הקצאה בתוך ETF ושאלה של קרן אחת מול כמה שוק ההון 1
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
ד התעוררות מאוחרת - מה עושים עם הבלאגן בתיק ני"ע שלי שוק ההון 41
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
א JEPI כחלק הבטוח בתיק תחליף לאגח שוק ההון 0
ד הבנת אגחים ממשלתיים לטווח ארוך כממתן הסיכון בתיק השקעות שוק ההון 6
נ סיכום: מה היו השינויים בתיק ההשקעות של הסילידית לאורך השנים? ולמה? שוק ההון 1
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
א החלק השקלי בתיק השקעות לאזרחית אמריקאית שוק ההון 1
O גובה סיכון בתיק שוק ההון 16
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
ה הקטנת חשיפה בתיק השקעות פרטי שוק ההון 5
M מדד עולמי מול ACWI+שווקים מתפתחים בתיק חדש שוק ההון 14
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
ז פלח אגחי בתיק השקעות, דולרי, וללא מס עזבון שוק ההון 3
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
Y מלכוד בבחירת החלק הסולידי בתיק שוק ההון 14
R עמלה לא ברורה ושינוי שם נייר ערך בתיק שוק ההון 0
K כיצד להתייחס לפנסיה תקציבית בתיק השקעות שוק ההון 35
davidel "מגן מס" בתיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
ו עדכון פלח המניות בתיק שלי שוק ההון 40
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
ב החלק הסולידי בתיק שוק ההון 5
ב החלק המנייתי בתיק שלי שוק ההון 4
T מעבר מבנק לבית השקעות בתיק מעורב שוק ההון 0
B החזקת אג"ח בתיק פסיבי שוק ההון 3
אחד_שיודע שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים שוק ההון 15
M שאלה לגבי מס בתיק מניות מיסים 7
מ כסף לדירה - להמשיך בתיק מנוהל או קרן כספית? שוק ההון 4
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
F לשים ירושה בתיק השקעות ולפרוש שוק ההון 23
B נאסדק 100 בתיק השקעות שוק ההון 0
י שינויים בתיק השקעות שוק ההון 16
Q שילוב מניות דיבידנד בתיק פסיבי שוק ההון 5
T אלוקציה בתיק השקעות פאסיבי --- אשמח לעזרה !! שוק ההון 4
I למה לא לשלב בתיק גם אג"ח ממשלתי בריבית משתנה? שוק ההון 1
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
O עדכון משקולות בתיק השקעות שוק ההון 27
C איזון אג"ח ארוך בתיק הארי בראון שוק ההון 10
I שקלול קרן השתלמות וקופת גמל בתיק שוקולד מריר שוק ההון 1

נושאים דומים

Back