• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הקמת סטארטאפ טכנולוגי

HomoDeus

משתמש רגיל
דירוג
57
היי, קצת אסקפיזם לתקופה.

הערה כללית: את כל השאלות פה רשמתי עם AI אבל אפשר להחליף גם בנושא כמו חישוב קוונטי שאולי יעלה עוד כמה שנים או קריפטו שהיה לפני כמה שנים.

יש המון סטארטאפים שמתמשים היום בAI, אני לא יודע עד כמה מתוכם זה נטו לקחת מודלים קיימים עם api ולהשתמש עם שינויים בapi ועד כמה זה לבנות/לשנות מודלים.

נשמע שלבנות משהו כמו GPT עולה הון(נניח וחברה רוצה לעשות custimization), רק מבחינת עלות עיבוד עצמה ואימון.
נניח ואני רוצה להקים סטארטאפ, זה היה חלום שלי מגיל מאוד צעיר, ואני רוצה לעשות את זה בעתיד(בין 5 שנים מהיום ל15 שנים מהיום), אני תמיד ניסיתי לגייס לעצמי כלים טכנולוגיים שונים ככל האפשר, פרונט, בק, ובגדול מתכנת טוב ידע לעבור מפלטפורמה A לפלטפורמה B.

עם זאת, יוצא שהרבה מהפיתוחים החדשים של חברות עובדים עם AI, היום אין לי שום clue לאיך לעבוד עם AI ולהוביל מוצר שמתבסס על זה ברובו, להשתמש בAPI זה נחמד אבל זה אומר שאתה מבסס את הליבה של המוצר שלך על חברה אחרת, בלי להכנס לשמות אבל לצורך העניין אותה חברה יכולה ברגע לעלות לי את המחיר ולהוציא אותי מהשוק, או לחילופין כל תרחיש אחר, שבו אני מאוד תלוי טכנולוגית בה.

לפתח מוצר שבסיסו AI או שהוא חלק גדול ממנו אין לי ידע,

עכשיו לשאלה,

אנשים שפותחים או אנשים שמכירים כאלה שפותחים סטארטאפים/יוזמים וכו... עד כמה AI ששילבתם הוא משהו שאתם פיתחתם(בין אם בהתבסס על עבודה קודמת), עד כמה הייתם צריכים אנשים עם ידע מעמיק(תואר שני/דוקטורט) ועד כמה זה היה משהו שאפשר ללמוד בכמה חודשים/שנה עם הסמכה כזאת או אחרת.

אם המוצר שלכם מתבסס על מודל של חברה אחרת, בלי שינויים שלכם/עם הבנה מאוד שטחית שלכם/ האם אתם מרגישים בנוח להשתמש בזה ולהיות המוביל הטכנולוגי במקום שאתם נמצאים בו ?

האם נראה בעתיד חסם כניסה מאוד משמעותי לפתח מוצרי בינה מלאכותית in-house בגלל העלות הגבוהה של אימון מודלים והצורך באנשים בעלי כישורים מאוד מאוד ספציפיים?

למחשבות בנושא אודה

1. לא לכל סטארט אפ יש איזה מתכון סודי טכנולוגי. יש הרבה מאוד סטארטאפים שפשוט יודעים להנגיש טכנולוגיה קיימת, להתנהל נכון עסקית ושיווקית ולמכור.

2. סביב GEN AI מתפתח אקו סיסטם שלם, ממש כמו שבענן אתה יכול לבחור בין AWS לגוגל, מיקרוסופט ואחרים, כך גם ב GEN AI תוכל לקבל שירותים דומים מספקיות שונות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
S הקמת LLC משפחתי בשיתוף הילדים נדל"ן 1
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
T הקמת משרד רואי חשבון התפתחות אישית 31
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
T הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
נ הקמת קבוצת רכישה קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
ו הקמת LLC (או יישות משפטית אחרת) לצורך השקעה בפלטפורמות אמריקאיות נדל"ן 7
י הקמת בית השקעות חדש שלא ירוויח כסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל הקמת עסק לגיוס עובדים ,פרילאנס, אוף טופיק 11
T הלוואה לצורך הקמת מערכות סולאריות צרכנות פיננסית 1
א רוברט קיוסאקי | הקמת חברה אוף טופיק 8
O הקמת קרן/חברת נדל"ן נדל"ן 15
Modric19 הקמת אתר התפתחות אישית 24
B הקמת חברה בע"מ צרכנות פיננסית 2
Dim עלות הקמת עסק VS קרן השתלמות שוק ההון 10
Tomtom הקמת חנות באינטרנט התפתחות אישית 1
R הקמת חברת השקעות לשם השקעה באינדקס שוק ההון 15
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
S "התאבדות" על חברת סטארטאפ יזמות והגדלת הכנסות 39
א סטארטאפ התפתחות אישית 10
M מניות של סטארטאפ בנאמנות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
נ מימוש אופציות בעזיבת סטארטאפ שוק ההון 5
S טופס עזר ל161 אחרי רכישת סטארטאפ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower סטארטאפ שוק ההון 3
C סטארטאפ לעומת חברה גדולה אוף טופיק 34
Yuvalbuz3 יזמות טכנולוגית בלי רקע טכנולוגי ? אוף טופיק 9

נושאים דומים

Back
למעלה