• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הקמת משרד רואי חשבון

• פותח הנושא פותח הנושא the cpa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

the cpa

משתמש רגיל
דירוג
35
שלום לכולם,

אני נמצא בתחילת הקריירה החשבונאית שלי וכמו (כמעט) כל אחד במקצוע, אני חושב על מספר אפיקים שאותם ארצה לבחון לעומק. לאחר שיחה עם חבר טוב, אני שוקל להקים משרד רואי חשבון קטן בעוד כמה שנים ולצאת לעצמאות. כדי להבין האם הדבר בכלל מתאים לי, חשבתי להתחיל ולדון בנושא כאן.

אני חושב להיות עצמאי כי זה מאוד מפתח אישית ונותן מוטיבציה להיות הכי טוב, זה מחדד כישורים נוספים לידע ויכולות מקצועיות, זה אמור להיות מספק יותר כי יוצרים דבר מ-0 וכמובן שבסדר גודל מסוים זה גם מתגמל יותר כלכלית מלהיות שכיר. באופי שלי אני אדם שאוהב יציבות וודאות, אבל יש דברים בחיים שאני מוכן ללכת בשבילם עד הסוף, במיוחד אם ההצלחה תלויה בי ולא רק באחרים.

עקב כך, עלו לי מספר שאלות:
1. עד כמה קשה לגייס לקוחות?
2. במה מומלץ להתמחות כדי לגייס לקוחות איכותיים (כלומר לא רק יחידים, אלא גם חברות)? האם יותר כדאי להתמחות בביקורת, מיסים או שלא משנה?
3. האם ניתן להיכנס בשותפות עם עורך דין? לפי חוק רואי חשבון אסור, אבל ראיתי כבר מספר משרדים שנותנים שירותי ראיית חשבון וערכית דין ביחד.
4. כמה זמן לוקח "לעמוד על הרגליים"? אני יודע שזה משתנה ממשרד למשרד, אבל אשמח לשמוע על מקרים שאולי שמעתם.

עוד שיקול שאני לוקח בחשבון הוא אוטומציה. בעתיד הנה"ח תיעשה אוטומטית ואני מאמין שגם חלק מהביקורת והמס. יחד עם זאת, אני חושב שמי שנמצא בקודקוד וחותם על הדוחות כמו כן מבצע את החלק המהותי בביקורת אמור להיות חסין כי בכל זאת צריך להפעיל שיקול דעת ויש את עניין האחריות המקצועית של רו"ח, בנוסף הוא גם זה שמייצג במ"ה.
האם אתן חושבים שזה משהו שצריך להטריד בעל משרד רואי חשבון? מה אתם חושבים על הנושא הזה?

תודה מראש.

אי אפשר להגיד אם זה מתאים לך או לא בלי שתתנסה בזה. לדעתי זה די מיותר בהתחשב בעובדה שלמדת במשך שנים תקינה בינלאומית, חשבונאות ומיסים ובסוף אתה הולך לעשות עבודה שכל מנהל חשבונות ויועץ מס מסוגלים לעשות אחרי קורס של שנה וחצי יומיים בשבוע באיזה משרד פח זבל בתעשייה מעל האגזוז של השווארמה בקומת קרקע. אז בשביל מה למדת את כל זה? לא חבל?

בנוסף, ברגע שתפתח משרד תגלה שהשוק מוצף רואי חשבון, יועצי מס ומנהלי חשבונות שיושבים בכל מיני משרדים מצ'וקמקים באזורי תעשייה או בכלל עובדים מהבית, יודעים לעשות בדיוק מה שאתה עושה ועובדים תמורת נזיד עדשים.

יש גם את העניין של השתעבדות למע"מ והכנת משכורות כלומר בין ה-1 ל-15 של כל חודש ובגלל נפלאות מע"מ מקוון יש לקוחות שמורחים את המע"מ עד ה-19 ואפילו 21 אתה לא יכול לטוס לחו"ל, לא יכול להיות חולה, לא יכול לקחת הפסקה.

אני כרגע שכיר בביג 4 וגם עובד בתור עצמאי בקטנה פה ושם מכין דוחות מס אמריקאיים/ישראלים ועושה קצת הנהלת חשבונות בשביל תוספת הכנסה. אני לא רואה את עצמי מתייבש לבד באיזה משרד 15 מ"ר ורודף אחרי חשבוניות דלק דהויות של לקוחות.

כל האנשים שאני מכיר שעושים כסף טוב במקצוע הם סמנכ"לי כספים, שותפים במשרדים גדולים, חשבים או כאלה שיצאו לכל מיני תפקידים בבנקים/קרנות הון סיכון/קרן אנג'לים ועוד ועוד ועוד. יש שניים שקנו משרד של רואה חשבון שיצא לפנסיה, אבל אני לא יודע כמה כסף הם לוקחים הביתה אחרי שכירות + משכורות + הוצאות משרד.

having said that אם אתה יודע לשווק את עצמך ויש לך רשת חברתית שתאפשר לך לבנות בסיס ראשוני של 20-30 לקוחות ומשם להתחיל לצמוח אתה יכול להרוויח בסדר. לא יודע אם תעשה יותר כסף מסניור מנג'ר במשרד גדול או חשב בחברה רצינית, אבל כנראה תעבוד פחות שעות מהם. מה שכן מבחינת תאריכים אתה נעול כל חודש בין ה-1 עד ה-15. קח את זה בחשבון.

אבל שוב זה בכלל שאלה אם אתה תאהב לעשות את העבודה שעושים במשרדים הקטנים. אני, אישית, לא סובל את זה. אני אוהב לעבוד מול הרבה אנשים ועל דברים מורכבים והמשרדים הקטנים לא מציעים עבודה מהסוג הזה.

נערך לאחרונה ב:
אי אפשר להגיד אם זה מתאים לך או לא בלי שתתנסה בזה. לדעתי זה די מיותר בהתחשב בעובדה שלמדת במשך שנים תקינה בינלאומית, חשבונאות ומיסים ובסוף אתה הולך לעשות עבודה שכל מנהל חשבונות ויועץ מס מסוגלים לעשות אחרי קורס של שנה וחצי יומיים בשבוע באיזה משרד פח זבל בתעשייה מעל האגזוז של השווארמה בקומת קרקע. אז בשביל מה למדת את כל זה? לא חבל?

בנוסף, ברגע שתפתח משרד תגלה שהשוק מוצף רואי חשבון, יועצי מס ומנהלי חשבונות שיושבים בכל מיני משרדים מצ'וקמקים באזורי תעשייה או בכלל עובדים מהבית, יודעים לעשות בדיוק מה שאתה עושה ועובדים תמורת נזיד עדשים.

יש גם את העניין של השתעבדות למע"מ והכנת משכורות כלומר בין ה-1 ל-15 של כל חודש ובגלל נפלאות מע"מ מקוון יש לקוחות שמורחים את המע"מ עד ה-19 ואפילו 21 אתה לא יכול לטוס לחו"ל, לא יכול להיות חולה, לא יכול לקחת הפסקה.

אני כרגע שכיר בביג 4 וגם עובד בתור עצמאי בקטנה פה ושם מכין דוחות מס אמריקאיים/ישראלים ועושה קצת הנהלת חשבונות בשביל תוספת הכנסה. אני לא רואה את עצמי מתייבש לבד באיזה משרד 15 מ"ר ורודף אחרי חשבוניות דלק דהויות של לקוחות.

כל האנשים שאני מכיר שעושים כסף טוב במקצוע הם סמנכ"לי כספים, שותפים במשרדים גדולים, חשבים או כאלה שיצאו לכל מיני תפקידים בבנקים/קרנות הון סיכון/קרן אנג'לים ועוד ועוד ועוד. יש שניים שקנו משרד של רואה חשבון שיצא לפנסיה, אבל אני לא יודע כמה כסף הם לוקחים הביתה אחרי שכירות + משכורות + הוצאות משרד.

having said that אם אתה יודע לשווק את עצמך ויש לך רשת חברתית שתאפשר לך לבנות בסיס ראשוני של 20-30 לקוחות ומשם להתחיל לצמוח אתה יכול להרוויח בסדר. לא יודע אם תעשה יותר כסף מסניור מנג'ר במשרד גדול או חשב בחברה רצינית, אבל כנראה תעבוד פחות שעות מהם. מה שכן מבחינת תאריכים אתה נעול כל חודש בין ה-1 עד ה-15. קח את זה בחשבון.

אבל שוב זה בכלל שאלה אם אתה תאהב לעשות את העבודה שעושים במשרדים הקטנים. אני, אישית, לא סובל את זה. אני אוהב לעבוד מול הרבה אנשים ועל דברים מורכבים והמשרדים הקטנים לא מציעים עבודה מהסוג הזה.
תודה על התגובה. באיזה משרד אתה עובד ובאיזה שלב אתה בקריירה?

אני חושב שהקשיים שאתה מתאר פה (חוץ מהשתעבדות עד ה15 לחודש) מתארים קושי של כל עצמאי לגייס לקוחות. כלומר גם מישהי שעושה לק ג'ל יכולה להתקשות לגייס לקוחות וכך גם ספר או בעל פיצוציה.
ולגבי עבודה של עצמאי, אתה בטוח שזה מה שהם עושים? הרי מה עם ביקורת או מיסים? רק רו"ח יכול לחתום בסוף. מה לגבי ייעוץ ועוד כל מיני שירותים שאתה יכול לדחוף? אני חושב שאתה קצת טועה לגבי עבודה עם אנשים - בתור עצמאי אתה חייב לעבוד מול הרבה אנשים וגורמים.

תודה על התגובה. באיזה משרד אתה עובד ובאיזה שלב אתה בקריירה?

בביג 4 ונשאיר את זה ככה.

אני חושב שהקשיים שאתה מתאר פה (חוץ מהשתעבדות עד ה15 לחודש) מתארים קושי של כל עצמאי לגייס לקוחות. כלומר גם מישהי שעושה לק ג'ל יכולה להתקשות לגייס לקוחות וכך גם ספר או בעל פיצוציה.

אפילו לא קרוב. כמות הלקוחות הפוטנציאליים שלך הרבה יותר קטנה. בישראל אין חובת דיווח כללית במשק ו-90% מהציבור הישראלי הם שכירים. בנוסף, לקוחות מגיעים לרואה חשבון בעיקר מפה לאוזן. אם אין לכם הרבה חברים עצמאיים או בכללי מעגל חברי/משפחתי גדול בו שמכם יוכל להתפשט אתם בבעיה.

ולגבי עבודה של עצמאי, אתה בטוח שזה מה שהם עושים?

כן כי עשיתי את זה 4 שנים בתור שכיר במשרד קטן וגם בתור עצמאי. אתה עושה הנהלת חשבונות, שכר וטיפולים מול הרשויות. דוחות מס של יחידים מכינים פעם בשנה. הצהרת הון מכינים פעם בכמה שנים טובות. בגדול העבודה שלך בין ה-1 עד ה-15 היא לרדוף אחרי מע"מ של לקוחות והכנת משכורות. מ-16 עד סוף החודש אתה מטפל בכל השאר.

בשנים האחרונות מס הכנסה מאפשרים לדווח מע"מ עד ה-19 למי שמשלם בכרטיס אשראי (בימינו כולם) ו-23 למי שיש חובת מע"מ מקוון. בפועל זה אומר שהמע"מ שלך נמרח עד ה-19 ואפילו מאוחר יותר.

הרי מה עם ביקורת או מיסים? רק רו"ח יכול לחתום בסוף.

ככה אתה לומד לביקורת? ההבדל היחיד בין רואה חשבון למנהל חשבונות הוא שרואה חשבון יכול לחתום על חוות דעת של רואה חשבון המבקר. לא צריך להיות רואה חשבון כדי להכין דו"ח מס של יחיד או של חברה. בעצם כל אחד יכול להכין דוחות מס. heck, כל אחד יכול להיות גם חשב או סמנכ"ל כספים.

הרבה יועצי מס/מנהלי חשבונות עושים איזה דיל עם רואה חשבון שהם מכינים את הדוח הכספי והרואה חשבון חותם תמורת אחוזים. ממילא לאף אחד לא אכפת מאיזה דוח כספי קיקיוני של חברה פרטית של 3 עובדים.

אגב, כתוצאה מכך גם הסטנדרטים המקצועיים של הרבה משרדים קטנים הם עלובים. אני פעם עבדתי במשרה נוספת בערב במשרד בראשון שבעל הבית היה רוסי וכתוצאה מכך המון עצמאיים רוסים מראשון ובת ים הלכו אליו. הם היו זורקים את החומר בתוך איזה ארגז ובגלל שהיה המון חומר ולא היה זמן העובדים אפילו לא היו טורחים להקליד את החומר בחשבשבת. הם היו עושים מהר חישוב באופן ידינו ומדווחים לרשויות. בעל הבית היה מסתובב עם סיגר בפה ומעשן ללקוחות שלו בפרצוף. בקיצור פח אשפה. עפתי משם אחרי חודש.

הבעיה שיש המון משרדים כאלה והם יהיו המתחרים שלך. הם יביאו כל מיני עובדות שמרוויחות 6,000 שקל בחודש שיושבות ומקלידות וזה מאפשר להם לגבות שכ"ט פח. אז איך אתה מתכנן להתחרות בהם?

מה לגבי ייעוץ ועוד כל מיני שירותים שאתה יכול לדחוף? אני חושב שאתה קצת טועה לגבי עבודה עם אנשים - בתור עצמאי אתה חייב לעבוד מול הרבה אנשים וגורמים.

כמה שירותים אתה כבר יכול לדחוף לעצמאי שמביא לך את החומר מקומט בתוך שקית מהסופר? אם תוציא ממנו 350 שקל הנהלת חשבונות חודשית תגיד תודה.

תבין, תור הזהב של המקצוע הזה הסתיים. הימים שהשכ"ט היה נקוב בדולרים ועל הצהרת הון מסכנה שילמו 5,000 - 6,000 שקל הסתיימו ולא ישובו. התחום מפוצץ בחורות שמחפשות משרה של 7 שעות ביום. יש המון משרדים שרבים על פירורים. שכ"ט בקרשים. סטנדרטים ירודים כי אין שום פיקוח על המשרדים.

קרעת את הישבן 4 שנים + התמחות ובסוף השאיפה שלך בחיים זה לשבת באיזה משרד בדרום תל אביב ליד הצמיגים של מוחמד ולעשות הנהלת חשבונות?

לדעתי אם אתה לא רואה את עצמך חשב בחברה ציבורית/סמנכ"ל כספים/עובד בקרן הון סיכון חבל על הזמן שלך. תעשה הסבה מקצועית כל עוד אתה צעיר. באמת שלא חסר הזדמנויות לצעירים חכמים וחרוצים.

נערך לאחרונה ב:
בביג 4 ונשאיר את זה ככה.

אפילו לא קרוב. כמות הלקוחות הפוטנציאליים שלך הרבה יותר קטנה. בישראל אין חובת דיווח כללית במשק ו-90% מהציבור הישראלי הם שכירים. בנוסף, לקוחות מגיעים לרואה חשבון בעיקר מפה לאוזן. אם אין לכם הרבה חברים עצמאיים או בכללי מעגל חברי/משפחתי גדול בו שמכם יוכל להתפשט אתם בבעיה.

יש לנו חברים עצמאיים וכל אחד מאיתנו מכיר לא מעט אנשים (מאמין שזה יתרחב עוד יותר עם השנים)

כן כי עשיתי את זה 4 שנים בתור שכיר במשרד קטן וגם בתור עצמאי. אתה עושה הנהלת חשבונות, שכר וטיפולים מול הרשויות. דוחות מס של יחידים מכינים פעם בשנה. הצהרת הון מכינים פעם בכמה שנים טובות. בגדול העבודה שלך בין ה-1 עד ה-15 היא לרדוף אחרי מע"מ של לקוחות והכנת משכורות. מ-16 עד סוף החודש אתה מטפל בכל השאר.

בשנים האחרונות מס הכנסה מאפשרים לדווח מע"מ עד ה-19 למי שמשלם בכרטיס אשראי (בימינו כולם) ו-23 למי שיש חובת מע"מ מקוון. בפועל זה אומר שהמע"מ שלך נמרח עד ה-19 ואפילו מאוחר יותר.

ככה אתה לומד לביקורת? ההבדל היחיד בין רואה חשבון למנהל חשבונות הוא שרואה חשבון יכול לחתום על חוות דעת של רואה חשבון המבקר. לא צריך להיות רואה חשבון כדי להכין דו"ח מס של יחיד או של חברה. בעצם כל אחד יכול להכין דוחות מס. heck, כל אחד יכול להיות גם חשב או סמנכ"ל כספים.

הרבה יועצי מס/מנהלי חשבונות עושים איזה דיל עם רואה חשבון שהם מכינים את הדוח הכספי והרואה חשבון חותם תמורת אחוזים. ממילא לאף אחד לא אכפת מאיזה דוח כספי קיקיוני של חברה פרטית של 3 עובדים.
נו, אז יש לי עוד יותר לקוחות. אני יכול לבוא למנהל חשבונות או אפילו לכמה ולעבוד איתם ושהם ישלמו לי על החתימות. מה שחשוב זה החתימה.
אגב, כתוצאה מכך גם הסטנדרטים המקצועיים של הרבה משרדים קטנים הם עלובים. אני פעם עבדתי במשרד בראשון שבעל הבית היה רוסי וכתוצאה מכך המון עצמאיים רוסים מראשון ובת ים הלכו אליו. הם היו זורקים את החומר בתוך איזה ארגז ובגלל שהיה המון חומר ולא היה זמן העובדים אפילו לא היו טורחים להקליד את החומר בחשבשבת. הם היו עושים מהר חישוב באופן ידינו ומדווחים לרשויות. בעל הבית היה מסתובב עם סיגר בפה ומעשן ללקוחות שלו בפרצוף. בקיצור פח אשפה.
מצטער על החוויה הלא נעימה הזו, אבל זה לא אומר שכל המשרדים הם ככה.
הבעיה שיש המון משרדים כאלה והם יהיו המתחרים שלך. הם יביאו רוסיות/חרדיות שמרוויחות 6,000 שקל בחודש שיושבות ומקלידות וזה מאפשר להם לגבות שכ"ט פח. אז איך אתה מתכנן להתחרות בהם?
לעבוד לבד בלי עובדים.
כמה שירותים אתה כבר יכול לדחוף לעצמאי שמביא לך את החומר מקומט בתוך שקית מהסופר? אם תוציא ממנו 350 שקל הנהלת חשבונות חודשית תגיד תודה.
לא יודע, אבל לפי מה שאני רואה באתרים של הרבה רואי חשבון אני מתרשם שהנהלת חשבונות זה רק חלק זניח מההכנסות ושהרבה מהם מתפרנסים מביקורת.
חוץ מזה, כל רואי החשבון העצמאיים שאני מכיר גרים בווילות (חלקים גם בווילות שלא יביישו את הבית של ביבי בקיסריה). אתה באמת חושב שהכל מהנה"ח או שירותים ש"כל אחד" יכול לתת?
גם אני לא בטוח שכל אחד יכול להיות סמנכ"ל כספים. צריך הרבה ידע חשבונאי, הבנה, אסטרטגיה, אופי, חריצות, נחישות ויכולת הנהגה.

נו, אז יש לי עוד יותר לקוחות. אני יכול לבוא למנהל חשבונות או אפילו לכמה ולעבוד איתם ושהם ישלמו לי על החתימות. מה שחשוב זה החתימה.

למה שהם ישלמו לך ולא למישהו אחר? אגב, ברגע שאתה חותם אתה גם לוקח על עצמך את כל האחריות. בתור רואה חשבון המבקר אתה הכל*ה של הרשויות.

לעבוד לבד בלי עובדים.

השאיפה שלך בחיים זה להיות תקוע לבד באיזה חדר ולהקליד חשבוניות דלק דהויות?

לא יודע, אבל לפי מה שאני רואה באתרים של הרבה רואי חשבון אני מתרשם שהנהלת חשבונות זה רק חלק זניח מההכנסות ושהרבה מהם מתפרנסים מביקורת.

על סמך מה החלטת את זה? באתרים אתה רואה את מכלול השירותים שהם מציעים או לפחות מתיימרים להציע. מאין לך לדעת אם הוא בכלל יודע לעשות 10% מהדברים שהוא רושם באתר שלו או מה התפלגות ההכנסות שלו?

חוץ מזה, כל רואי החשבון העצמאיים שאני מכיר גרים בווילות (חלקים גם בווילות שלא יביישו את הבית של ביבי בקיסריה). אתה באמת חושב שהכל מהנה"ח או שירותים ש"כל אחד" יכול לתת?

על כל רואה חשבון עצמאי שגר בוילה יש 100 שגרים בפח.

גם אני לא בטוח שכל אחד יכול להיות סמנכ"ל כספים. צריך הרבה ידע חשבונאי, הבנה, אסטרטגיה, אופי, חריצות, נחישות ויכולת הנהגה.

No sh*t
מה אתה חושב שכל רואה חשבון עצמאי מגיע לוילה יוקרתית?

נערך לאחרונה ב:
למה שהם ישלמו לך ולא למישהו אחר?

כי אני מכיר אנשים וארחיב את המעגל עם השנים. בנוסף, כמו כל עצמאי, מאמין שאמריא בשלב כלשהו.

לא נראה לי שזה כזה אפל כמו שאתה מתאר את זה. מכיר אחד כזה שעושה את זה מהבית שלו וזה קצת מבאס, אבל זה לא חייב להיות ככה.

על סמך מה החלטת את זה? באתרים אתה רואה את מכלול השירותים שהם מציעים או לפחות מתיימרים להציע. מאין לך לדעת אם הוא בכלל יודע לעשות 10% מהדברים שהוא רושם באתר שלו או מה התפלגות ההכנסות שלו?

אם הוא סתם כותב, אז הוא חאפר. רואה חשבון לא אמור לכתוב משהו שהוא לא יכול לעשות, זה אפילו לא הגיוני ואפשר להשוות את זה לירייה ברגל.

על כל רואה חשבון עצמאי שגר בוילה יש 100 שגרים בפח.

נבדק מחקרית?

No sh*t
מה אתה חושב שכל רואה חשבון עצמאי מגיע לוילה יוקרתית?
ברור שלא. כמו שלא כל מהנדס תוכנה לא ממציא את הווינדוס הבא. אבל זה כן יכול להגדיל את הסיכוי שלי להתעשר.

מהנדס תוכנה לא צריך להמציא את הווינדוס הבא כדי לעשות את ה-40,000 שלו בחודש + מענקי מניות + קרן השתלמות על כל השכר + בונוסים + הפרשות לגמל על כל השכר + רכב + תן ביס.

נערך לאחרונה ב:
למה שהם ישלמו לך ולא למישהו אחר?

כי אני מכיר אנשים וארחיב את המעגל עם השנים. בנוסף, כמו כל עצמאי, מאמין שאמריא בשלב כלשהו.

באוגוסט 1914 האמינו שהחיילים יהיו בבית עד חג המולד.

לא נראה לי שזה כזה אפל כמו שאתה מתאר את זה. מכיר אחד כזה שעושה את זה מהבית שלו וזה קצת מבאס, אבל זה לא חייב להיות ככה.

איך אתה מדמיין את זה אחרת?

אם הוא סתם כותב, אז הוא חאפר. רואה חשבון לא אמור לכתוב משהו שהוא לא יכול לעשות, זה אפילו לא הגיוני ואפשר להשוות את זה לירייה ברגל.

יש המון חאפרים ויש המון תחרות אז רושמים דברים בשביל לבלוט מול המתחרים. ממילא לקוחות שלהם לא יוכלו לדעת אם עשו להם עבודה מקצועית או לא.

מהנדס תוכנה לא צריך להמציא את הווינדוס הבא כדי לעשות את ה-40,000 שלו בחודש + מענקי מניות + קרן השתלמות על כל השכר + בונוסים + הפרשות לגמל על כל השכר + רכב + תן ביס.

נכון, אבל בסוף מדובר במעטים יחסית שמחזיקים ככה לאורך שנים.
וזה בכלל לא רלוונטי לנושא, כי אתה שאלת אם כל רו"ח מגיע לווילה יוקרתית - אז לא, אבל זה לא בלתי אפשרי.
וחוץ מזה - שכר של 40K זה שכר מאד ריאלי לרו"ח. זה פשוט תחום שמתגמל ניסיון לטוב ולרע. אנחנו נמצאים בשלב שזה עוד רע, אבל זה יהפוך לטוב.

באוגוסט 1914 האמינו שהחיילים יהיו בבית עד חג המולד.

אבל הם גם האמינו שהם ינצחו בסוף, לא משנה כמה זמן זה ייקח.

איך אתה מדמיין את זה אחרת?

אתה מציע שירותי ביקורת וייעוץ מס + ייעוץ עסקי ואולי עוד דברים, משתמש בקשרים שלך, עובד לבד או אולי עם שותף שיביא לך עוד לקוחות ואז לאט לאט מפה לאוזן תוך שנה שנתיים יש עסק שעומד. ואז מתחילים לגייס עובדים ולהרחיב עוד יותר עד שאתה נשאר רק עם הלקוחות הטובים ואז אתה יכול "לפטר" את הפחות טובים. בהתחלה עובדים מהבית ואז לוקחים משרד.

יש המון חאפרים ויש המון תחרות אז רושמים דברים בשביל לבלוט מול המתחרים. ממילא לקוחות שלהם לא יוכלו לדעת אם עשו להם עבודה מקצועית או לא.
יכול להיות, את זה אני לא יודע.

החוכמה היא להסתכל לאן מגיע הרואה חשבון הממוצע ולא הכוכבים כי, מה לעשות, רוב האנשים הם ממוצעים. בהתחשב בעובדה שזה אולי הנושא ה-6 או ה-7 שאתה פותח לגבי כיווני קריירה אפשריים בעולם ראיית חשבון זה די ברור שאתה לא יודע מה לעשות עם עצמך. במקום לירות באפלה ולקוות שמשהו יפגע שב עם יועצת קריירה שמבינה עניין בתחום הפיננסי.

שלום לכולם,

אני נמצא בתחילת הקריירה החשבונאית שלי וכמו (כמעט) כל אחד במקצוע, אני חושב על מספר אפיקים שאותם ארצה לבחון לעומק. לאחר שיחה עם חבר טוב, אני שוקל להקים משרד רואי חשבון קטן בעוד כמה שנים ולצאת לעצמאות. כדי להבין האם הדבר בכלל מתאים לי, חשבתי להתחיל ולדון בנושא כאן.

אני חושב להיות עצמאי כי זה מאוד מפתח אישית ונותן מוטיבציה להיות הכי טוב, זה מחדד כישורים נוספים לידע ויכולות מקצועיות, זה אמור להיות מספק יותר כי יוצרים דבר מ-0 וכמובן שבסדר גודל מסוים זה גם מתגמל יותר כלכלית מלהיות שכיר. באופי שלי אני אדם שאוהב יציבות וודאות, אבל יש דברים בחיים שאני מוכן ללכת בשבילם עד הסוף, במיוחד אם ההצלחה תלויה בי ולא רק באחרים.

עקב כך, עלו לי מספר שאלות:
1. עד כמה קשה לגייס לקוחות?
2. במה מומלץ להתמחות כדי לגייס לקוחות איכותיים (כלומר לא רק יחידים, אלא גם חברות)? האם יותר כדאי להתמחות בביקורת, מיסים או שלא משנה?
3. האם ניתן להיכנס בשותפות עם עורך דין? לפי חוק רואי חשבון אסור, אבל ראיתי כבר מספר משרדים שנותנים שירותי ראיית חשבון וערכית דין ביחד.
4. כמה זמן לוקח "לעמוד על הרגליים"? אני יודע שזה משתנה ממשרד למשרד, אבל אשמח לשמוע על מקרים שאולי שמעתם.

עוד שיקול שאני לוקח בחשבון הוא אוטומציה. בעתיד הנה"ח תיעשה אוטומטית ואני מאמין שגם חלק מהביקורת והמס. יחד עם זאת, אני חושב שמי שנמצא בקודקוד וחותם על הדוחות כמו כן מבצע את החלק המהותי בביקורת אמור להיות חסין כי בכל זאת צריך להפעיל שיקול דעת ויש את עניין האחריות המקצועית של רו"ח, בנוסף הוא גם זה שמייצג במ"ה.
האם אתן חושבים שזה משהו שצריך להטריד בעל משרד רואי חשבון? מה אתם חושבים על הנושא הזה?

תודה מראש.
אני נוטה להסכים עם רוב מה שנכתב כאן ...בתור צורך שירותים של ראיית חשבון/הנה"ח ... ובתור מישהו שגייס מספר סמנכ"לי כספים מהביג 4.
אני חושב שזה מקום מאד קשוח בתור עצמאי קטן ומתחיל לשרוד בו ולהרוויח בכבוד...(עזוב וילות...)...
זהו מוצר commodity, עם יכולת תמחור נמוכה, תצטרך לרדוף אחרי לקוחות בשביל שירות ויתווכחו איתך על שכ"ט...תצטרך להעסיק הנה"ח(שמאד קשה למצוא טובות) בשכר נמוך מאד על מנת להיות מסוגל איכשהו להרוויח וכו... זה לא ביזנס טוב להיות בו עצמאי בעיני...הרבה התעסקות בשביל רווח לא גבוה...

אני מסכים גם עם זה שהמסלול הנבון היותר לאלו שנכנסים לעולם ראיית החשבון זה להתקדם בפירמות(רצוי הביג 4), לצאת מתישהו לשוק הפרטי ולהתברג בחברות טובות כחשב/מנהל כספים ובתקווה אם בחרת חברה טובה ו/או הוכחת את עצמך להתקדם לסמנכ"לות כספים וכו ו/או ללכת לנתיבים של התמקצעות ביעוץ מס בינלאומי וכו...אבל אלו שלבים שתהיה בהם אחרי דרך די ארוכה עם לא מעט ניסיון...

כמובן שאם התשוקה שלך היא להיות עצמאי(ויש לך את היכולות...אולי 5% מהאוכלוסיה(ואני נדיב...) יכולים להיות עצמאים מצליחים מאד ולא רק כאלו ששורדים), לנהל תיקים של לקוחות זה משהו שקורץ לך ואתה איש מכירות טוב ++ שיודע לגייס לקוחות...אז אולי זה מסלול שתלך בו בסופו של דבר ותמצא שם פרנסה לא רעה + הצלחה...

אבל אם אתה בתחילת הדרך...לא לשם הייתי מכוון מההתחלה...בוודאי אם מה שמעניין אותך זה להרוויח באופן טוב+ בסיכון/סיכוי הכי טובים...הייתי הולך קודם למסלולים שכירים ובוחר טוב את ההתמחויות המקצועיות שלי ואת החברות בהן אני עובד.

וד"א, במקום להתייעץ עם אנונימים בפורום...הייתי מציע לך ללכת לכמה משרדי רו"ח מקומיים ולשמוע מהם מה הם חושבים על העיסוק מיד ראשונה...

החוכמה היא להסתכל לאן מגיע הרואה חשבון הממוצע ולא הכוכבים כי, מה לעשות, רוב האנשים הם ממוצעים. בהתחשב בעובדה שזה אולי הנושא ה-6 או ה-7 שאתה פותח לגבי כיווני קריירה בעולם ראיית חשבון זה די ברור שאתה לא יודע מה לעשות עם עצמך.

מה הבעיה עם זה שאני בוחן כיוונים שונים? עדיף שאעשה את זה עכשיו מאשר בעוד כמה שנים.

אני מאמין שבכל דבר בחיים, אם תסתכל על מה שכולם עושים אתה תהיה מול כולם ואם תשאף גבוה אולי לא בהכרח תגיע רחוק, אבל לפחות תנסה. להיות כמו כולם אתה תמיד יכול.

אני נוטה להסכים עם רוב מה שנכתב כאן ...בתור צורך שירותים של ראיית חשבון/הנה"ח ... ובתור מישהו שגייס מספר סמנכ"לי כספים מהביג 4.
אני חושב שזה מקום מאד קשוח בתור עצמאי קטן ומתחיל לשרוד בו ולהרוויח בכבוד...(עזוב וילות...)...
זהו מוצר commodity, עם יכולת תמחור נמוכה, תצטרך לרדוף אחרי לקוחות בשביל שירות ויתווכחו איתך על שכ"ט...תצטרך להעסיק הנה"ח(שמאד קשה למצוא טובות) בשכר נמוך מאד על מנת להיות מסוגל איכשהו להרוויח וכו... זה לא ביזנס טוב להיות בו עצמאי בעיני...הרבה התעסקות בשביל רווח לא גבוה...

אני מסכים גם עם זה שהמסלול הנבון היותר לאלו שנכנסים לעולם ראיית החשבון זה להתקדם בפירמות(רצוי הביג 4), לצאת מתישהו לשוק הפרטי ולהתברג בחברות טובות כחשב/מנהל כספים ובתקווה אם בחרת חברה טובה ו/או הוכחת את עצמך להתקדם לסמנכ"לות כספים וכו ו/או ללכת לנתיבים של התמקצעות ביעוץ מס בינלאומי וכו...אבל אלו שלבים שתהיה בהם אחרי דרך די ארוכה עם לא מעט ניסיון...

כמובן שאם התשוקה שלך היא להיות עצמאי(ויש לך את היכולות...אולי 5% מהאוכלוסיה(ואני נדיב...) יכולים להיות עצמאים מצליחים מאד ולא רק כאלו ששורדים), לנהל תיקים של לקוחות זה משהו שקורץ לך ואתה איש מכירות טוב ++ שיודע לגייס לקוחות...אז אולי זה מסלול שתלך בו בסופו של דבר ותמצא שם פרנסה לא רעה + הצלחה...

אבל אם אתה בתחילת הדרך...לא לשם הייתי מכוון מההתחלה...בוודאי אם מה שמעניין אותך זה להרוויח באופן טוב+ בסיכון/סיכוי הכי טובים...הייתי הולך קודם למסלולים שכירים ובוחר טוב את ההתמחויות המקצועיות שלי ואת החברות בהן אני עובד.

וד"א, במקום להתייעץ עם אנונימים בפורום...הייתי מציע לך ללכת לכמה משרדי רו"ח מקומיים ולשמוע מהם מה הם חושבים על העיסוק מיד ראשונה...

תודה על התגובה.

מה הבעיה עם זה שאני בוחן כיוונים שונים? עדיף שאעשה את זה עכשיו מאשר בעוד כמה שנים.

אין עם זה שום בעיה, אבל רואים שאתה מבולבל ואתה בונה לעצמך פנטזיות בראש. להיות בעל משרד שנותן שירותים לעצמאיים זה התמחות בפני עצמה. זה כמו שיש כאלה שמתמחים בביקורת הייטק ויש כאלה שמתמחים במחירי העברה ויש כאלה שמתמחים במיסוי אמריקאי וככה הלאה.

אני ממליץ לך להישאר בביג 4, לצבור ניסיון ולהתקדם בשכר. אני מניח שעם הזמן תבין יותר טוב מי נגד מי. אם תרגיש שהמקצוע בכללי לא בשבילך זה גם טוב. תחתוך כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק בלי שום ייסורי מצפון.

אין עם זה שום בעיה, אבל רואים שאתה מבולבל ואתה בונה לעצמך פנטזיות בראש. להיות בעל משרד שנותן שירותים לעצמאיים זה התמחות בפני עצמה. זה כמו שיש כאלה שמתמחים בביקורת הייטק ויש כאלה שמתמחים במחירי העברה ויש כאלה שמתמחים במיסוי אמריקאי וככה הלאה.

אני ממליץ לך להישאר בביג 4, לצבור ניסיון ולהתקדם בשכר. אני מניח שעם הזמן תבין יותר טוב מי נגד מי. אם תרגיש שהמקצוע בכללי לא בשבילך זה גם טוב. תחתוך כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק בלי שום ייסורי מצפון.

אני לא בונה פנטזיות, אני פשוט מתבסס על מה שאני רואה. יכול להיות שהסביבה של רו"ח שאני מכיר לא מייצגת.

התכנון שלי הוא להישאר בביג 4 בלי קשר. גם אם אפתח משרד, זה יהיה 5 - 10 שנים אחרי ההסמכה, כלומר לפחות עוד 12 שנה. פתחתי את כל הנושא הזה רק כדי שיהיה לי עוד מושג מה מצפה למי שמתכנן יום אחד להיות עצמאי.

איך אני יכול לדעת אם המקצוע פחות בשבילי? את זה גם חשוב לי לדעת. כי בסוף, יכולים להיות לי ימים מבאסים או שלא אתחבר לדברים ספציפיים וזה יכול להיות בכל תחום ולאו דווקא אומר שהתחום לא בשבילי.
אני פשוט לא רואה את עצמי עובד בשום תחום אחר, אלא אם מדובר בהסבה להיות זמר או שחקן - אבל זו באמת פנטזיה...

וואי וואי אז למה בכלל פתחת את הדיון?

יש לי כמה ידידים קרובים בעלי משרד קטן:

1. רואה חשבון חמש שנים. מתוך זה 3 שנים משרד עצמאי. אין לא הרבה עבודה והוא לא מצליח לגייס. עובד גם כשכיר כדי לשלם חשבונות. כל פעם אומר לי המצב קשה.

2. בחורה, רואת חשבון כ 15 שנים. פתחה משרד עצמאי לאחר שהיתה שנתיים בתחום. רק לפני שנה הצליחה לעזוב עבודה כשכירה. היום מתענגת על החיים כיף לה. היום לקוחות מביאים לקוחות אחרים. עובדת לבד ללא עובדים. כבר התחילה לסרב לקחת לקוחות נוספים.

3. רואה חשבון כ 18 שנים. פתח את המשרד לאחר כחמש שנים בתחום.
התחלה היתה קשה. היום מפוצץ עבודה משאיר רק לקוחות שמשלמים טוב. ממיין לגמרי. עובד לבד עם מנהלת חשבונות אחת חצי משרה. מרוויח טוב מאוד. עובד הרבה אבל יעיל.

לכן אם יש מספיק רצון אפשר לעשות פרנסה טובה גם בתחום הזה.
פשוט צריך להתחיל כמה שיותר מוקדם ולעבודה כשכיר במקביל עד שהכדור שלג מספיק גדול.

אם יש לך מספיק כח תתחיל היום.
לוקח הרבה זמן עד שזה הופך להיות למשהו טוב.

עוד דבר חשוב כשיש לך צבר לקוחות משמעותי וטוב, שירותים נלווים צצים מעצמם לא חסר בעיות לבעלי עסקים בישראל.

וואי וואי אז למה בכלל פתחת את הדיון?
כדי לשמוע חוות דעת של אנשים שמכירים את המסלול או עברו אותו וכדי לתכנן את הקריירה שלי.

כתבתי את זה גם בתגובה הראשונה, זה לא משהו שאני מתכנן לעשות עכשיו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
S הקמת LLC משפחתי בשיתוף הילדים נדל"ן 1
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
H הקמת סטארטאפ טכנולוגי התפתחות אישית 1
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
T הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
נ הקמת קבוצת רכישה קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
ו הקמת LLC (או יישות משפטית אחרת) לצורך השקעה בפלטפורמות אמריקאיות נדל"ן 7
י הקמת בית השקעות חדש שלא ירוויח כסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל הקמת עסק לגיוס עובדים ,פרילאנס, אוף טופיק 11
T הלוואה לצורך הקמת מערכות סולאריות צרכנות פיננסית 1
א רוברט קיוסאקי | הקמת חברה אוף טופיק 8
O הקמת קרן/חברת נדל"ן נדל"ן 15
Modric19 הקמת אתר התפתחות אישית 24
B הקמת חברה בע"מ צרכנות פיננסית 2
Dim עלות הקמת עסק VS קרן השתלמות שוק ההון 10
Tomtom הקמת חנות באינטרנט התפתחות אישית 1
R הקמת חברת השקעות לשם השקעה באינדקס שוק ההון 15
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
ש טופס 14 פנסיה לעובד משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
J כניסה כספק של משרד החינוך בתוכנית "גפן" התפתחות אישית 9
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
ס הגשה פיזית של טופס 135 (תקופה לפני 2019)- האם אפשר להגיש אצל כל משרד שומה? מיסים 5
ח השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר) נדל"ן 9
יוזר עד כמה כדאית העזרה של משרד השיכון במשכנתא עבור זכאים? נדל"ן 11
חושב בגדול בעל מקצוע חופשי - רכישת משרד? נדל"ן 7
A בחירת מסלול קרנות פנסיה למורים / משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
י.ג פנסיית ברירת מחדל של משרד האוצר: השיחה שתחסוך לי 85,000 ש"ח צרכנות פיננסית 35
M קייטנות / גנים של משרד הכלכלה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
adamshalev הר הביטוח - אתר חדש של משרד האוצר צרכנות פיננסית 15
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
הסולידית משרד הרווחה יצמיד מנטורים פיננסיים למשפחות קשות יום אוף טופיק 38

נושאים דומים

Back
למעלה