• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הקמת חברה בע"מ

• פותח הנושא פותח הנושא bartsimpsons
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bartsimpsons

משתמש רשום
דירוג
33
שלום לכולם,

נושא ראשון שלי בפורום, למרות שאני קורא ותיק מאוד גם של הבלוג וגם של הפורומים...

קצת רקע על עצמי - בשנות ה-30 לחיי, נשוי+2, עובד כשכיר בחברת הייטק גדולה ובנוסף גם נותן שירותי ייעוץ במסגרת עסק שהקמתי לפני כשנתיים (עוסק מורשה). כיום ההכנסה שלי מתחלקת בערך חצי-חצי בין העבודה כשכיר ובין העסק, ויוצא שאני משלם המון מס הכנסה (בשנתיים האחרונות, חלק נכבד מההכנסות של העסק כבר ממוסות במס יסף).

בעקבות המיסוי הגבוה, ובנוסף לחץ פיסי מתון מכיוון הרו"ח שלי, אני מתחיל לשקול ברצינות להקים חברה בע"מ ורציתי לשמוע את חוות דעתכם. אני יודע שהנושא נידון כבר בעבר בפורום (מצאתי שני דיונים רלוונטיים), אבל הדיונים כבר התיישנו, החקיקה קצת השתנתה ולכן אני פותח נושא חדש.

נכון להיום, אני כנראה עובר את תנאי הסף כדי לא להחשב כחברת ארנק (יש לי יותר משלושה לקוחות), אבל לא בטוח שאני מבין כמה המהלך ישתלם לי כלכלית.
אז כמו שאני מבין על כל רווח מהעסק, אני אשלם מס חברות בשיעור 23%, ולאחר מכן יש מספר אפשרויות:
1. משיכה מיידית של הרווחים כדיבידינד - מס דיבידנדים של 30% - במקרה כזה המס האפקטיבי הוא כ-46% שזה בערך חסכון של 2-3% ביחס להיום.
2. תשלום משכורת לעצמי - יגרור תשלומי מיסים גם כעובד וגם כמעביד ככה שזאת בטח לא אופציה טובה.
3. תשלום משכורת לאשתי (שנמצאת במדרגת מס נמוכה) - נמצא להבנתי בתחום אפור מבחינת מס הכנסה, ולא בטוח שיאפשרו זאת. אבל אם כן, המהלך יחסוך מס שולי, אך מנגד ידרשו תשלומי מעביד לביטוח לאומי, מס בריאות, הפרשות פנסיוניות, וכו'.
4. השארת הכסף בחברה והשקעתו - זאת כנראה האופציה הכי אטרקטיבית מבחינת דחיית מס, אבל גם פה כמו שאני מבין, אם סתם אקנה VT בכסף, מס הכנסה יכול לכפות עליי לחלק את הכסף כדיבידנד (ואולי גם אדרש לשלם מקדמות על הרווח השנתי המוערך מההשקעה?).

האם פיספסתי משהו?

בגדול, הפעלת חברה היא פרוצדורה ששווה להכנס אליה רק אם זה באמת באמת משתלם. יש לך עלויות רו"ח והנהלת חשבונות מוגדלות, יש לך סכום שנתי לרשם חברות, על כל פעולה מול מוסדות אתה נדרש להחתים עו"ד.

השאלה היא כמה מהכסף אתה מתכוון להשאיר בחברה וכמה למשוך. אם אחוז גדול של הכסף אתה מתכוון להשאיר בחברה ולהשקיע אותו לטווח ארוך אז ישתלם לך לפתוח חברה בע"מ בגלל דחיית המס העצומה. כמו שאמרת, יש את הנושא של כפיית חלוקת דיבידנדים אם מס הכנסה יחשוב שאתה משתמש בחברה כדי להמנע מתשלום מס דיבידנדים ועל זה יש להתייעץ עם רו"ח שמבין עיניין. אם את הכסף שנשאר בחברה אתה משקיע בעסק שלך בחזרה, אז אין שום בעיה עם זה, זו המטרה בגדול של רמות המיסוי הנמוכות יותר של חברה בע"מ.

לגבי חלוקת משכורת אלייך, זה מעולה, אתה אמנם משלם מס בתור יחיד, אבל אתה קובע את המשכורת ואתה יכול לקבוע שהיא תיהיה בערך כמו מס החברות שתשלם גם ככה או קצת יותר אבל הכסף שלך מכיוון שזו הוצאה מוכרת לחברה במלואה.
לא היתי מעסיק מקורב אם אין לו תפקיד אמיתי בחברה, זה כבר לשחק באש.

לא רו"ח, לא ממליץ, לא מייעץ.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א רוברט קיוסאקי | הקמת חברה אוף טופיק 8
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
S הקמת LLC משפחתי בשיתוף הילדים נדל"ן 1
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
T התייעצות - השפעה של הקמת מפעל מחזור פסולת ענק על ערך הדירה נדל"ן 4
H הקמת סטארטאפ טכנולוגי התפתחות אישית 1
T הקמת משרד רואי חשבון התפתחות אישית 31
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
T הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
נ הקמת קבוצת רכישה קרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
ו הקמת LLC (או יישות משפטית אחרת) לצורך השקעה בפלטפורמות אמריקאיות נדל"ן 7
י הקמת בית השקעות חדש שלא ירוויח כסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל הקמת עסק לגיוס עובדים ,פרילאנס, אוף טופיק 11
T הלוואה לצורך הקמת מערכות סולאריות צרכנות פיננסית 1
O הקמת קרן/חברת נדל"ן נדל"ן 15
Modric19 הקמת אתר התפתחות אישית 24
Dim עלות הקמת עסק VS קרן השתלמות שוק ההון 10
Tomtom הקמת חנות באינטרנט התפתחות אישית 1
R הקמת חברת השקעות לשם השקעה באינדקס שוק ההון 15
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
ש מחפש מסלול להשקעה שבה לא משקיעים בשום חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
D מעבר חברה פרטית לחו"ל מיסים 9
א מוצרי מזון - חברה מוכרת בלבד? אוף טופיק 52
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
D השקעה דרך חברה בע"מ יזמות והגדלת הכנסות 14
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
ראובן7 יש חשיבות אמיתית לרצף ביטוחי באותה חברה? צרכנות פיננסית 0
SpidiMan ניכוי במקור בחשבונות Ib באמצעות חברה ייעודית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 201
D חברה בעמ בבעלות בני זוג מיסים 6
K חברה משותפת בבעלות של כמה חברות יזמות והגדלת הכנסות 14
yancuk רכב חברה - כדאיות צרכנות פיננסית 14
A איתור מטען במכס לפי ח.פ או שם חברה מיסים 0
K מיסוי הכנסות מפירוק חברה בבעלות מלאה מיסים 5
S השקעות דרך חברה בע"מ יזמות והגדלת הכנסות 13
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
א אחזקה של חברה זרה הנסחרת בny - חשוף למס ירושה? שוק ההון 4
ע איך לחקור חברה? שוק ההון 12
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
U שאלה גסה - חברה מומלצת לניהול תיק השקעות שוק ההון 7
L האם מסחר דרך חברה בע"מ נחשב PFIC לאזרח אמריקאי? שוק ההון 19
SolidBixby השקעת במדדים דרך חברה ישראלית שוק ההון 5
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
M שותפות בסטארט אפ ומהלך הדברים בעת פתיחת חברה התפתחות אישית 25

נושאים דומים

Back
למעלה