• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הצעת שכר הייטק שכר TC vs

solidix2

משתמש רגיל
דירוג
310
אשמח לשמוע משועלי הפורום מה דעתם על המקרה הבא:
התראיינתי למשרת פיתוח ועניתי שציפיות השכר שלי הן X
קיבלתי מהחברה הצעה כאשר הTC (בונוס + שכר + RSU) = איקס + 2, כאשר משכורת הבסיס שממנה נגזרים התנאים הסוציאליים נמוכים מהשכר שנקבתי.

איך הייתם ממליצים לי לענות להצעה שקיבלתי במידה ואני מעוניין לעשות משא ומתן על השכר?
(צפיתי בוידאו המצויין של יפתח)

על פניו יש פה הצעה גבוהה מציפיות השכר שביקשתי אבל משכורת הבסיס נמוכה ממה שביקשתי וזו נקודה מצויינת להתחלת המשא ומתן.
על RSU ובונוס לא מקבלים תנאים סוציאליים וזה לא מעט כסף מצד אחד, מצד שני RSU זה מנגנון שיכול מאוד לתגמל.

עוד שאלה:
1 - האם נהוג לברר על הREFRESH? יש מצב שאין בכלל הקצאה חדשה של RSU? עד כמה זה שכיח?

תודה

מישהו יודע מה קורה לאופציות VESTED במקרה שעובד עזב את החברה והחברה יצאה להנפקה בתקופה של עד 3 חודשים מהעזיבה?

RSU בחדשה, אופציות בנוכחית
אני מנסה להעריך את השווי של האופציות שברשותי למול ההצעה שקיבלתי שכוללת RSU

לדעתי זה בעיקר תלוי באיזה חברות מדובר...
(לא מספיק מבינה באופציות בשביל לענות)

עניתי שציפיות השכר שלי הן X
קיבלתי מהחברה הצעה כאשר הTC (בונוס + שכר + RSU) = איקס + 2,
כשאמרת מהן ציפיות השכר שלך היה לך בראש המספר הכולל או רק המשכורת?
אם התייחסת בעיקר למשכורת אז חשוב להעלות את המשכורת לסדרי הגודל שאתה מצפה לקבל (מבחינת הציפיות שלך עבור המשכורת עצמה). הבונוס וה- RSU אמורים להיות אקסטרה. לא להוריד את המשכורת הבסיסית לרמה נמוכה ואז ״כאילו״ להעלות לך בחזרה באמצעות בונוס ו- RSU.
כמו שבעצמך אמרת - אתה לא מקבל תנאים סוציאליים על בונוס ו- RSU.
בנוסף, אם אתה לא יודע מה המדיניות של הבונוסים והרפרש של ה- RSU אז אתה יכול ממש לצנוח בשכר במיוחד אם הוא לא עומד בפני עצמו בציפיות השכר שלך.

מצד שני, אם היה לך בראש המספר הכולל והם עלו עליו. אז מצבך טוב יותר. כמובן שתמיד שווה להתמקח עוד.

לדעתי זה בעיקר תלוי באיזה חברות מדובר...
אכן זה בעיקר משחק של ניחושים, אני מניח שאחרי ההנפקה מחיר המניה יקפוץ - השאלה בכמה ותוך כמה זמן, זה הנעלם הגדול.
כשאמרת מהן ציפיות השכר שלך היה לך בראש המספר הכולל או רק המשכורת?
ציפיות השכר שלי כללו רק את המשכורת ואמרתי שכר ברף העליון+.
הבונוס וה- RSU אמורים להיות אקסטרה
בדיוק, הם פשוט הסתכלו על הTC וטענו שחיבלת השכר > מציפיות השכר שלי.
בנוסף, אם אתה לא יודע מה המדיניות של הבונוסים והרפרש של ה- RSU אז אתה יכול ממש לצנוח בשכר במיוחד אם הוא לא עומד בפני עצמו בציפיות השכר שלך.
אני יודע מה מדיניות הבונוסים אבל לא מה מדיניות הרפרש, זה משהו חשוב שאברר כדי שאוכל לשקלל את כל המספרים באקסל.

ציפיות השכר שלי כללו רק את המשכורת ואמרתי שכר ברף העליון+.
יש לך הצעות נגדיות כלשהן?
היום אתה מרוויח שכר חודשי שקרוב לזה?
אני מנסה להעריך איכשהו את הסיכוי שפשוט זרקת מספר מאוד גבוה שמתאים יותר לtc ולא לשכר חודשי...
בלי קשר, מההיכרות שלי, השכר החודשי בחברות קטנות (ומצליחות) שבהן אין בונוסים וrsu נוטה להיות גבוה יותר מהשכר החודשי במקומות שיש.

למה זה משנה?
זה משנה כי זה יכול לעזור לך במשא ומתן.
עם כל הכבוד לחלקים האחרים בחבילה (ויש כבוד) המשכורת הבסיסית היא בכל זאת משמעותית מאוד. גם בגלל שהיא קבועה בחוזה, גם בגלל התנאים הסוציאלים וגם בגלל שהרבה פעמים החלקים האחרים בחבילה נגזרים ממנה.

- האם נהוג לברר על הREFRESH? יש מצב שאין בכלל הקצאה חדשה של RSU? עד כמה זה שכיח?
תשאל, כל חברה מתנהגת שונה וזה צריך להיות חלק מהשיקולים שלך אם לעבור או לא.

תגידו, בהפקדה לקרן השתלמות מעל התקרה, המעסיק מפריש 7.5% על כל השכר והעובד 2.5% גם על כל השכר או רק עד התקרה?

החברה לא מתחייבת לבונוס - הייתי מתעלם ממנו. ואם היא כן מוכנה "להתחייב" למינימום בונוס, תבקש שימירו אותו אצלם בהצעה לשכר. בשנות משבר / הכנסות נמוכות סיכוי סביר שמדיניות הבונוסים תשתנה ולכן אתה לא יכול לבנות על מדיניות.

RSU זה כלי שיכול לתגמל מאוד, אבל יכול גם להיות שווה פרוטות באותה מידה. כתגמול הוא נחות משמעותית ממשכורת.

אולי בניסוח אחר אבל זה הבסיס שהייתי יוצא איתו למומ.
וכמובן הכלי החזק ביותר במומ - שיהיו חלופות ושתהיה מוכן להפסיד את ההצעה

כתגמול הוא נחות משמעותית ממשכורת
לא חושב שנחות משמעותית, כמו לכל דבר גם לו יש יתרונות וחסרונות, הרבה פעמים לחברות יש תקרת שכר שקשה מאוד לנפץ אבל בחלוקת RSU היד יותר חופשית.
כמובן שלא הכל כסף בחיים והצד המקצועי מאוד אבל מאוד חשוב.

תגידו, בהפקדה לקרן השתלמות מעל התקרה, המעסיק מפריש 7.5% על כל השכר והעובד 2.5% גם על כל השכר או רק עד התקרה?
אני מכיר שהעובד והמעביד מפרישים אחוזים עבור אותו סכום. האם זה עד תקרה או על הכל - תלוי במדיניות המעסיק

לא חושב שנחות משמעותית, כמו לכל דבר גם לו יש יתרונות וחסרונות, הרבה פעמים לחברות יש תקרת שכר שקשה מאוד לנפץ אבל בחלוקת RSU היד יותר חופשית
השוותי לשכר, לא לכלום :) כמובן שצריך לבדוק מול הקונטקסט של החלופות והציפיות שלך.

מול שכר אין לו שום יתרון (טוב נו, יש קצת דחיית מס, ויש שיגידו גם חסכון כפוי), אתה תמיד יכול לקחת את השכר ולקנות איתו מניות

עוד שאלה:
1 - האם נהוג לברר על הREFRESH? יש מצב שאין בכלל הקצאה חדשה של RSU? עד כמה זה שכיח?
חשוב מאוד לברר. בחברה הנוכחית הם אומרים שלרוב הם נותנים מניות נוספות כל שנה, עד שמגיעים לרוויה לאחר 4 שנים, ואפילו אמרו מה צפוי להיות היחס בין שכר הבסיס ל TC.
בחברה הקודמת לא היו הענקות נוספות בכלל לתקופה של הארבע שנים הראשונות.

חשוב מאוד לברר. בחברה הנוכחית הם אומרים שלרוב הם נותנים מניות נוספות כל שנה, עד שמגיעים לרוויה לאחר 4 שנים, ואפילו אמרו מה צפוי להיות היחס בין שכר הבסיס ל TC.
בחברה הקודמת לא היו הענקות נוספות בכלל לתקופה של הארבע שנים הראשונות.
לא יכולים להתחייב אבל אומרים שכל שנה בוחנים את השכר ואת חבילת המניות. בקיצור לא אומרים כלום.

נכון שזה לא שקול למצב שבו כן התחייבו לך (או פשוט מראש העניקו לך הרבה יותר), אך אני עדין מאמין שאפשר על פי זה להעריך שהסיכוי שזה יקרה הוא משמעותית גבוה מחברה שבה מראש ידוע שלא נותנים.

לא יכולים להתחייב אבל אומרים שכל שנה בוחנים את השכר ואת חבילת המניות. בקיצור לא אומרים כלום.

מכיוון שזה לא רשום בחוזה זה אף פעם לא מובטח. תנסה להבין האם זה מקובל ואם כן באיזה היקף זה מקובל.
יש הבדלים מאוד גדולים ברפרשים בין החברות ויש חברות שגם אם נותנים זה זה בהיקף מאוד מצומצם.
לכן, זו עוד סיבה להתמקח בעיקר על הגדלת משכורת הבסיס.

עוד היבט של ה- RSU - עד כמה אתה מאמין בחברה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
M תרגום הצעת שכר TC לשכר ישראלי אוף טופיק 19
ט הצעת מחיר למחשב מק אוף טופיק 10
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
yossik הצעת רכש לרכישת מניות של אל על שוק ההון 5
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
א וועדת הכספים: "הצעת החוק הראשונה תהיה: כשהריבית עולה, ריביות המשכנתאות לא יעלו" פוסטים מאיכות נמוכה 60
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
Know one תוקף הצעת משכנתא נדל"ן 33
1337justme הצעת כסף מזומן לקשיש בפינוי בינוי במקום הדירה החדשה -התלבטות נדל"ן 25
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D אשמח לביקורת על הצעת משכנתא שקיבלתי נדל"ן 7
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס הצעת פנסיה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול הצעת מגורים לא שגרתית שקיבלתי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
Cfy הצעת רכש לסלע נדל"ן? שוק ההון 2
ת הצעת מחיר במוסך שכתוב עליה "זמני- פרופורמה" למה הכוונה? אוף טופיק 2
ת שאלה מעולם הביטוח (רכב) הגיוני שאם קיבלתי הצעת מחיר מסוכנות צרכנות פיננסית 5
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
ג הצעת רכש של גזית גלוב שוק ההון 39
F סיכונים אפשריים בהעברת פרטי ת.ז. לחברות הביטוח למטרת קבלת הצעת מחיר צרכנות פיננסית 24
ש הצעת טיפול שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ש הצעת השקעה באורלנדו לנכס עם שוכרים ממשלתיים נדל"ן 22
D הצעת רכש שוק ההון 13
mr.mo צילום הצעת משנתא 230,000 נדל"ן 13
A מסחר עצמאי בארה"ב: הצעת מיטב דש טרייד- הייטק זון - האם כדאי? צרכנות פיננסית 39
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
P הצעת עבודה מול חוזה עבודה אוף טופיק 4
R הצעת מחיר ניהול במיטב טרייד שוק ההון 25
D מה ההשפעה של הצעת רכש על מניה? שוק ההון 6
חסכונית הצעת חוק שוק ההון 41
O הצעת מחיר מ ibi צרכנות פיננסית 41
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
R מס על שכר דירה מיסים 2
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
M שכר התחלתי של מהנדס תוכנה ומהנדס חשמל התפתחות אישית 45
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1