• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון

• פותח הנושא פותח הנושא yalyal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yalyal

משתמש רשום
דירוג
0
לפני כמה שנים פתחתי פוליסה להשקעה (לא גמל להשקעה) באמצעות משווק של החברה לא סוכן.
עכשיו אני שואל האם כדאי שאמנה סוכן שיהיה לי מייעץ ומנטור בים המסלולים והאם סוכן (תותח) מקבל דמי ניהול נמוכים יותר?

עכשיו אני שואל האם כדאי שאמנה סוכן שיהיה לי מייעץ ומנטור בים המסלולים והאם סוכן (תותח) מקבל דמי ניהול נמוכים יותר?
מה מביא אותך לשאול את השאלה?

מעמלות חברת הביטוח שלא נלקחות מהחיסכון שלי (נבדק). הסוכן עצמו אמר שיש לו קשר טוב עם החברה וביכולתו להוריד את דמי הנינול

נערך לאחרונה ב:
מעמלות חהרת הביטוח שלא נלקחות מהחיסכון שלי (נבדק). הבוכן עצמו אמר שיש לו קשר טוב עם החברה וביכולתו להוריד את דמי הנינול
שיביא הצעה לשולחן, אם הוא מצליח להוזיל את מה שיש לך כרגע, אין עם זה בעיה. אם לא יביא הצעה משפרת, תסיר אותו.
זאת אם נתעלם מדעתי על מכשירים מנוהלים.

מביא אותי לשאול את השאלה העובדה שאין לי סוכן והוא היחיד שמותר לו לייעץ לי ולנסות למנוע הפסדים מטופשים במסלולי התאבדות. כמתימטיקאי אני הולך על סטטיסטיקה אבל לא מבין כלום באפיקי השקעה.(עוקב מדדי אג"ח שפרץ עם 6%+ בקריסה והפסדתי שם כסף שיכל לסדר לי את כל צרכי בית ספר של הבנות לשנה שלמה). סוכן לא היה מכוון אותי למסלול הזה.

"אזרח קטן" לא יודע להשקיע לבד לא מבין כלום בשוק ההון. אז הצטרפתי לחיסכון מנוהל ואני יכול לשנות מסלול בכל יום שזה חצי משחק בבורסה. זה המיטב שאני מסוגל לעשות.

לא יודע להשקיע לבד לא מבין כלום בשוק ההון. אז הצטרפתי לחיסכון מנוהל ואני יכול לשנות מסלול בכל יום שזה חצי משחק בבורסה. זה המיטב שאני מסוגל לעשות.
היכולת לשנות מסלול בכל יום אינה יתרון בעיניי. דווקא בניית אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח והתעלמות מרעשי רקע נכונה יותר, כך טוענים מחקרים רבים.

כדאי להפריד בין התפקיד של סוכן ובין המושג יועץ - הוא מוכר לך מוצרים לפי סט קריטריונים שהגדרת לו, הוא לא יועץ השקעות ולא יידע ברוב המקרים איך מתנהג מסלול אג"ח בתקופה של צפי לעליית ריבית וירידת דירוג האשראי של ישראל. הוא כן יידע איזה דמי ניהול מציע כל בית השקעות, מי מציע הלוואות, אולי גם ישכנע אותך להוסיף כיסוי ביטוחי כזה או אחר.

הסוכנת שהוצמדה לי על ידי המעסיק האחרון (תותחית על) אמרה לי כי אם אמנה אותה כסוכנת של פוליסת חיסכון, כשנכון לעכשיו אין לי סוכן) אז חלק מתפקידה יהיה ליעץ לי באילו מסלולים להשקיע ומאיזה להמנע גם אם בתקופה קצרה הם עושים צלצול גדול. (כמו שקרה לי בעוקב מדדי אג"ח 1.72%- ביום אחד). אין לי כיום מי שייעץ לי כי חברת הביטוח אסור לה לייעץ.

בנוגע לשינוי המסלולים באופן תכוף - עשיתי בדיקה מעמיקה בשנת 23 ובשיטת ה"נותנים לך תיקח מרביצים לך תברח" הצלתי אובדן של 1.5% בשנה שגם ככה הייתה גרועה.
במעקב היומי התחלתי ב-2018 אחרי שבמעקב חודשי מצאתי כי הפסדתי כמה אלפי שקלים בחודש במסלול אג"ח עד 10% מניות שזה עוד מסלול סולידי.

אז חלק מתפקידה יהיה ליעץ לי באילו מסלולים להשקיע ומאיזה להמנע גם אם בתקופה קצרה הם עושים צלצול גדול.
והיא תהיה זמינה בקבועי הזמן שאתה מתאר פה (יומי, לכל היותר יומיים)?

יש לה רקורד מוכח של המלצות על שינויי מסלולים בפוליסת חיסכון בשיטת שינויים יומיים?
ממה שאני מכיר רוב הסוכנים יודעים לצטט את הנתונים של מחלקות השיווק על תשואות 1, 3 ו-5 שנים אחורה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ממה שאני מכיר רוב הסוכנים יודעים לצטט את הנתונים של מחלקות השיווק על תשואות 1, 3 ו-5 שנים אחורה.
וגם הם לא בעלי רישיון ייעוץ השקעות (לא שזה בפני עצמו אומר יותר מדי).

Back
למעלה