• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

הצהרת 2 נכסים בקניה דירה מפוצלת

• פותח הנושא פותח הנושא phnmnn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

phnmnn

משתמש רשום
דירוג
0
כאשר קונים דירת גן 130 מטר, כאשר 30 מטר זה יחידת דיור עם כניסה נפרדת. (לא תוספת בניה, אלא סגרו חלק מדירה לטובת יחידה)
עו״ד סבור שצריך לציין בחוזה שקונים שני נכסים ולשלם מס רכישה על נכס שני. האם זה באמת יותר טוב או זה יכול לשחק להפך, להזמין מבט מערייה לחריגת בניה ולסבך קבלת משכנתא?

לקחת עורך דין שעוסק רק בנדלן?

איך זה מופיע בתשריט בעירייה? כמה תת חלקות זה בטאבו?

מופיע בתשריט וטאבו כתת חלקה אחד. עו״ד שלי לא עוסק רק בנדלן. עו״ד של מוכרים עוסק ביקר בנדלן והוא עומד על זה שנכון לשלם מס רכישה.(אולי הוא רק רוצה להגן על עצמו).

מופיע בתשריט וטאבו כתת חלקה אחד. עו״ד שלי לא עוסק רק בנדלן. עו״ד של מוכרים עוסק ביקר בנדלן והוא עומד על זה שנכון לשלם מס רכישה.(אולי הוא רק רוצה להגן על עצמו).
אז תעשה לעצמך טובה ותיקח עורך דין שמתמחה רק בנדלן, יש מספיק כאלו בארץ.

את העורך דין של המוכר אתה לא יכול להחליף, אבל נשמע שגם הוא לא מתמחה בנדלן.

אם בכל הרישומים הדירה מוגדרת כתת חלקה אחת אז מדובר בדירה אחת ואין אפשרות להתייחס לזה אחרת.

עו״ד סבור שצריך לציין בחוזה שקונים שני נכסים ולשלם מס רכישה על נכס שני. האם זה באמת יותר טוב או זה יכול לשחק להפך, להזמין מבט מערייה לחריגת בניה ולסבך קבלת משכנתא?
לגבי העירייה זה משצנה בין עיר לעיר, בכל אופן אתה חייב לקחת שמאות מקדימה כדי לדעת כמה מימון תקבל, כי בנכסים מחולקים או עם חריגות בנייה השמאי מוריד מערך הדירה, ורוב הבנקים לא נותנים משכנתאות על נכסים כאלו.

העורך דין לא אמור לדעת שזו דירה מפוצלת.

זו עסקה יחידה, ותחליף עורך דין במהירות.

איזה עו"ד אמר לך?
שלך או של המוכרים?

איזה עו"ד אמר לך?
שלך או של המוכרים?
של המוכרים. עו״ד של המוכרים אומר שזה עבירה על חוק אם לא מדווחים את העסקה לרשויות המס כ-2 נכסים. והוא רוצה לחייב מוכרים לשלם מס שבח על היחידה ואותי מס רכישה לפי 8% כמו על נכס השני (8% על שווי יחידה בצורה יחסית מכלל דירה). אני יכול להחליף עו״ד אבל אני לא בטוח שזה יעזור, צד של מוכרים ככול הנראה לא ירצו להחליף עו״ד שלא ידרוש דיווח על 2 נכסים ועסקה תתפוצץ, ואני מעוניין בדירה זו. אני יכול לנסות לגלגל את מס רכישה על מוכרים, שהם ישלמו(להפחית מסכום עסקה). שאלה אם עצם הדיווח על 2 נכסים רק עולה לי במס רכישה או יכול לסבך אותי בעוד דברים?

של המוכרים. עו״ד של המוכרים אומר שזה עבירה על חוק אם לא מדווחים את העסקה לרשויות המס כ-2 נכסים. והוא רוצה לחייב מוכרים לשלם מס שבח על היחידה ואותי מס רכישה לפי 8% כמו על נכס השני (8% על שווי יחידה בצורה יחסית מכלל דירה). אני יכול להחליף עו״ד אבל אני לא בטוח שזה יעזור, צד של מוכרים ככול הנראה לא ירצו להחליף עו״ד שלא ידרוש דיווח על 2 נכסים ועסקה תתפוצץ, ואני מעוניין בדירה זו. אני יכול לנסות לגלגל את מס רכישה על מוכרים, שהם ישלמו(להפחית מסכום עסקה). שאלה אם עצם הדיווח על 2 נכסים רק עולה לי במס רכישה או יכול לסבך אותי בעוד דברים?
אתה בטוח שהוא דיבר על היחידה ולא דיבר על זכויות בניה?
במקרה של זכויות בניה אז עבור המוכר מחושב מס שבח כאילו היו שני נכסים נפרדים (בכפוף לתנאים מסויימים), עבור הקונה בכל מקרה מס רכישה מחושב בתור נכס אחד.

אם בכל זאת מדובר על יחידה אחת בטאבו, ורישום אחד במרשם הבתים המשותפים, ובכל מקום אחר, אז גם אם עורך הדין ינסה לבצע מכירה כאילו אלה שני נכסים, מיסוי מקרקעין לא יאפשר לו.

בטאבו זה יחידה אחת ורישום אחד במרשם הבתים המשותפים

בטאבו זה יחידה אחת ורישום אחד במרשם הבתים המשותפים
אז אולי תנסה לשאול את עורך הדין, אם בשני המקומות זה נכס אחד, איך הוא מתכוון לבצע רישום של שני נכסים בטאבו?

אז אולי תנסה לשאול את עורך הדין, אם בשני המקומות זה נכס אחד, איך הוא מתכוון לבצע רישום של שני נכסים בטאבו?
לא עושים שום שינוי בטאבו או במרשם הבתים המשותפים. רק ידווח המכר למיסוי מקרקעין תוך פיצול סכום התמורה על פי ההסכם, באופן שסכום X מסכום עסקה ייוחס ליחידה וישולמו מס שבח ומס רכישה בגינה על ידי הצדדים.

לא עושים שום שינוי בטאבו או במרשם הבתים המשותפים. רק ידווח המכר למיסוי מקרקעין תוך פיצול סכום התמורה על פי ההסכם, באופן שסכום X מסכום עסקה ייוחס ליחידה וישולמו מס שבח ומס רכישה בגינה על ידי הצדדים.
תמצא לך עורך דין שמבין במקרקעין, כפי שאני מכיר את החוק פיצול כזה לעתים מתחייב במס שבח, אבל בלתי אפשרי במס רכישה

של המוכרים. עו״ד של המוכרים אומר שזה עבירה על חוק אם לא מדווחים את העסקה לרשויות המס כ-2 נכסים
מה אכפת לך מה העו"ד של המוכרים אומר? למה אתה מדבר איתו בכלל?
מה זה עניינו איך ולמי אתה מדווח?
תתייעץ עם העו"ד שלך ותן לו לנסות ללבן את הכל עם העו"ד של המוכר וכמו שזה נשמע הסיכוי לזה לא גבוה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
ToshavHozerVatik הצהרת הון של תושב חוזר ותיק? מיסים 15
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
R הצהרת הון ואינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 2
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
ה טופס הצהרת אומנים מיסים 4
אחד_שיודע הצהרת הון - האם לדווח על דירה שנרכשה ונמכרה בין הצהרות הון מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W הצהרת מס באינטראקטיב ברוקר האמריקאי מיסים 1
מ הצהרת הון - טפסים אינם עדכניים ל31.12.22 מיסים 5
O הצהרת הון מיסים 1
ל איך בודקים אם יש החרגות או הצהרת בריאות בקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
M הצהרת הון באופן עצמאי - החלקים המתקילים מיסים 25
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
A שאלה בנושא הצהרת הון מיסים 3
C הצהרת הון מיסים 3
א שאלה בקשר לדוח הצהרת הון מיסים 9
S הצהרת הון לאחר מעבר לברוקר זר/החזר מס מיסים 9
S הצהרת הון ראשונה שוק ההון 1
ע הצהרת תושבות אצל הברוקר הישראלי שוק ההון 2
הק995 מסירת הצהרת הון ל- IB שוק ההון 2
N איך לבטל קנס על איחור בהגשת הצהרת הון? אוף טופיק 4
E מילוי הצהרת הון למי שאינו נשוי ע"פ חוקי מדינת ישראל אוף טופיק 4
Y הצהרת הון ושותפות להשקעה בנדלן נדל"ן 7
R הצהרת מס בישראל - מסחר דרך ברוקר חו"ל IB שוק ההון 14
A השלכות אפשריות של הצהרת מקום מגורים ב-IBKR צרכנות פיננסית 3
מרק סרפדים שירותי ייעוץ מס וראיית חשבון + הצהרת הון שוק ההון 1
Golan הצהרת הון לסולידים צרכנות פיננסית 24
M האם יש התיישנות על הצהרת בריאות? צרכנות פיננסית 27
מוריה הצהרת הון פעם ראשונה... מיסים 24
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M הקצאת נכסים אופטימלית: מחקר חדש שוק ההון 52
Kipodi ניתוח דוחות כספיים - נכסים פיננסיים שוק ההון 6
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2
Y האם יש פה אזרחים אמריקאים שלקחו משכנתא בארהב על נכסים בארהב? נדל"ן 0
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
A איזון נכסים לאחר גירושין נדל"ן 1
ש מימוש של מגוון נכסים סחירים שוק ההון 1
ש הנזלת נכסים לקניית בית נדל"ן 3
S רכישת נכס בפורטוגל - דרוש מאתר נכסים נדל"ן 8
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
ב נכסים דיגיטליים כהכנסה נוספת יזמות והגדלת הכנסות 15