• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הצבתי מטרות ואני יודע מה אני מחפש, אבל אני לא יודע איך להרים את הכפפה ולהשקיע את כספי

בייניש

משתמש סולידי
דירוג
12
שלום לכולם,
אני מרגיש קצת אבוד מכל המידע שקראתי בפורום הזה וגם בבלוג עצמו. מה גם שכמעט כל פוסט של "מתחילים" נראה מפורט ועם מטרות ברורות של מה אותם אנשים רוצים לעשות עם הכסף שלהם. אני לא בדיוק שם ולכן אני אשמח לעזרה.
אני בן 25, עוד לא נשוי אבל אני ובת הזוג שלי כן רוצים להתחתן בשנה הקרובה.
רקע:
יש לי 133 אלף ש"ח בבנק. 55 בעו"ש ו78 בתיק ניירות ערך. התיק נפתח כשהייתי ילד והוא לא באמת מניב איזשהי תשואה.
יש לי 40 אלף ש"ח בקרן השתלמות (אלטשולר).
יש לי 90 אלף ש"ח בפנסיה (הפניקס).

כל התיקים והמסלולים נקבעו עבורי כאשר נכנסתי לשוק העבודה של "המבוגרים" בגיל 22 והייתי רוצה לקחת עליהם שליטה. הבנתי שפנסיה וקרן השתלמות אפשר להעביר למסלולים יותר רווחיים (עוקבים SP500 לדוגמא), אבל בפוסט הזה הייתי שמח לשים יותר דגש על הכסף הנזיל שיש לי.

לי ולבת הזוג שלי אין הון עצמי (גם לא להורים), אבל אין לנו איזה מטרה ספציפית לקנות דירה בקרוב ולכן אני רוצה ליצור לעצמי תיק "סטנדרטי" או סולידי שיהיה קיים לטווח רחוק (10-15 שנים?).

התחלתי עבודה חדשה לאחרונה ויש לנו אופציה לחסוך כ4000-5000 שקל כל חודש, לכן יש סיכוי שזה עוד שיקול לקחת בנוגע לאופן ההשקעה. האם להכניס סכום אחד בהתחלה וזהו? האם להפקיד X כסף בסוף כל חודש?

התיקים שהסתכלתי עליהם הם סטייל שוקולד מריר והארי בראון. נראה שיש בפורום קונצנזוס לגביהם והיות ואין לי צרכים מיוחדים, אני מאמין שהם יכולים להתאים לי בול.

שקלתי לפזר את התיק שלי באופן הבא:
- 70 אחוז מניות
- 30 אחוז אג"ח
לא רציתי להיכנס לעולמות של זהב ונדל"ן כי זה מרגיש גדול עלי (גם ככה כל הפוסט הזה מרגיש כאילו אני כותב שטויות).

נניח והחלטתי שאני רוצה בית השקעות בארץ, האם זה נכון שנשאר לי "רק" 2 דברים לעשות?
1. להתקשר לכל בתי ההשקעות, להסביר מה אני רוצה ולשאול מה דמי הניהול.
2. לבחור מניות ואג"חים.

האם יוצא שאני מפספס משהו? אשמח לכל טיפ שאפשר לקבל.
המון תודה.

nicepo1

משתמש בכיר
דירוג
4,107
התחלתי עבודה חדשה לאחרונה ויש לנו אופציה לחסוך כ4000-5000 שקל כל חודש, לכן יש סיכוי שזה עוד שיקול לקחת בנוגע לאופן ההשקעה. האם להכניס סכום אחד בהתחלה וזהו? האם להפקיד X כסף בסוף כל חודש?
רק אתה יכול לענות מה מתאים לך, מתמטית הכי משתלם להכניס כול מה שזמין ואז לחסוך ולהכניס כמה שיותר כול חודש.
פסיכולוגית זה מרגיש להרבה אנשים לא נכון, כמה זה משנה תלוי בעיקר לאיזה תקופה אתה פורס את זה(כמובן שתלוי יותר בהתנהגות הבורסה אבל ההנחה שאין לך שליטה\ידע לגבי זה).
נניח והחלטתי שאני רוצה בית השקעות בארץ, האם זה נכון שנשאר לי "רק" 2 דברים לעשות?
1. להתקשר לכל בתי ההשקעות, להסביר מה אני רוצה ולשאול מה דמי הניהול.
2. לבחור מניות ואג"חים.

האם יוצא שאני מפספס משהו?
בהקשר הזה נראה שלא.
אולי עדיף קודם להחליט מה תרכוש ואז להתרכז בעמלות הרלבנטיות לך,לדוגמא במידה ואתה רוכש תעודות דולריות תתעניין יותר בעלות המרת מט"ח וקניהשל נירות בחו"ל ובמידה ובשקלים אז בעלות חודשית\עלות קניה ארץ.
ההבדלים קטנים יחסית ולכן עדיף כבר להתאים אותם לשימוש האישי אם משקיעים בזה זמן ואנרגיה.
בכול מקרה ההבדלים די קטנים.

בייניש

משתמש סולידי
דירוג
12
רק אתה יכול לענות מה מתאים לך, מתמטית הכי משתלם להכניס כול מה שזמין ואז לחסוך ולהכניס כמה שיותר כול חודש.
פסיכולוגית זה מרגיש להרבה אנשים לא נכון, כמה זה משנה תלוי בעיקר לאיזה תקופה אתה פורס את זה(כמובן שתלוי יותר בהתנהגות הבורסה אבל ההנחה שאין לך שליטה\ידע לגבי זה).

פסיכולוגית אני מעוניין להישאר עם X כסף בעו"ש. נניח 20 אלף שקל שיהיה זמין מעכשיו לעכשיו. בראש שלי, יכולה להיכנס משכורת, שכ"ד ירד, הוצאות שוטפות ירדו ועדיין ישאר לי נגיד 22 אלף ש"ח, משמע אני אכניס החודש 2000 שקל לתוך תיק ההשקעות שלי.

בהקשר הזה נראה שלא.
אולי עדיף קודם להחליט מה תרכוש ואז להתרכז בעמלות הרלבנטיות לך,לדוגמא במידה ואתה רוכש תעודות דולריות תתעניין יותר בעלות המרת מט"ח וקניהשל נירות בחו"ל ובמידה ובשקלים אז בעלות חודשית\עלות קניה ארץ.
ההבדלים קטנים יחסית ולכן עדיף כבר להתאים אותם לשימוש האישי אם משקיעים בזה זמן ואנרגיה.
בכול מקרה ההבדלים די קטנים.
אולי אז לא הבנתי. אני לא קונה הכל בשקלים? לדוגמא: קרן פופולרית שראיתי כאן: MTF מחקה MSCI World. אם אני מעוניין לקנות אותה, איך אדע האם אני קונה בשקלים או בדולרים? אני סתם מסבך? כל קרן שכתוב "שקליות" זה שקלי וכל דבר אחר זה דולרי?

nicepo1

משתמש בכיר
דירוג
4,107
כל קרן שכתוב "שקליות" זה שקלי וכל דבר אחר זה דולרי?
אני מאמין שכן, אבל מעולם לא רכשתי קרנות שקליות או השתמשתי בברוקר ישראלי אז אני לא בטוח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex הצבת מטרות - אחת אחת או במקביל ? התפתחות אישית 18
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
C פידבק לתיק השקעות מטרות משולבות שוק ההון 10
N מטרות מטרות מטרות התפתחות אישית 21
צ מטרות יומני מסע אישיים 0
I שיפור החיסכון הפנסיוני אל מול מטרות צרכנות פיננסית 11
alnetsto ריבוי מטרות שוק ההון 7
אורי מטרות לשנה החדשה התפתחות אישית 7
ע הזמן רץ ורץ ואני תקוע באותו מקום. התפתחות אישית 29
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
M יש לי נזילה מהתקרה ואני גר בשכירות. מה האופציות? אוף טופיק 11
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
Gari הוצאות ותשלומים שכרגע משולמים במשכורת ואני אצטרך לשלם בעצמי בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
XpH פנסיה - החלטתי לעזוב את הסוכן ואני חושב לחזור בי צרכנות פיננסית 3
ד האם להעביר את תיק ההשקעות מהבנק במידה ואני חוסך לדירה ב3 שנים הקרובות ? שוק ההון 1
Liron2035 פספוס - חישוב לא נכון ואני במינוס 4$ בIB שוק ההון 4
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
B אני יחסית חדשה בנושא ואני לא מצליחה להבין למה את אומרת שוק ההון 2
מ בטח יש כזה אתר ואני פשוט לא מכיר אותו שוק ההון 9

נושאים דומים

למעלה