• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הפקדת צוואות אצל רשם לענייני ירושה

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
499
שלום חברים,

ההורים שלי מילאו צוואה משותפת, וישנם 3 עותקים עבור כל אחד מהם.

העו"ד (נוטריון) שמולו הם חתמו, הציע להם להפקיד את אחד העותקים אצל רשם לענייני ירושה כדי שהדבר יהיה מתועד ובטוח.

ההורים מבוגרים ולא הכי מבינים, ואשמח לעזרה על הפרוצדורה, כדי שאוכל לעזור להם.

הבנתי שניתן להגיע ולהפקיד פיזית עותק מכל צוואה שלהם - אם מישהו יוכל להסביר, מה הם מקבלים (אסמכתא, קישור לעתידי) ומה עושים לאחר ההפקדה כדי למצוא את הצוואה שתהיה פעילה, ולהפעיל בקלות.

כמו כן ראיתי שבאתר ניתן להפקיד גם אונליין, אם כי הלינק נראה שבור, מוזר מאוד, באתר ממשלתי.

כמו כן הנוטריון אמר שאפשר דרכו, אך זה יעלה עבור כל אחד 200 ש"ח לא כולל מע"מ, ומטון הדיבור שלו, הוא רמז שמדובר בפרוצדורה פשוטה.

אם מישהו ביצע את התהליך ויכול להדריך על התהליך.

כמו שנראה לי, אולי עדיף גם אונליין וגם לשמור העתק אצל הרשם לענייני ירושה, כדי להיות בטוחים.

כמו כן עוד שאלה - במקרה שמישהו מנסה לפעול כנגד הצוואה, מי או מה בפועל מוודא שהצוואה מיושמת ?

תודה מראש.

הציע להם להפקיד את אחד העותקים אצל רשם לענייני ירושה כדי שהדבר יהיה מתועד ובטוח.
חשוב מאוד.
לא תאמין כמה פעמים צוואות "נעלמות" או שנמצאות מספר גרסאות שלהן.

אם מישהו ביצע את התהליך ויכול להדריך על התהליך.
לא זוכר שהיה משהו מורכב, פשוט הגעתי למשרד שלהם ומסרתי את הצוואה לאחסון תמורת תשלום לא יקר במיוחד.
נדמה לי שהם בודקים שהיא חתומה גם ע"י עו"ד.

כמו כן עוד שאלה - במקרה שמישהו מנסה לפעול כנגד הצוואה, מי או מה בפועל מוודא שהצוואה מיושמת ?
אם אני זוכר נכון אז חשבונות בנק ננעלים עד שמגיע צו ירושה לגבי חלוקת הכספים. אני מניח שיש מנגנון דומה לגבי נכסים אחרים.

לא זוכר שהיה משהו מורכב, פשוט הגעתי למשרד שלהם ומסרתי את הצוואה לאחסון תמורת תשלום לא יקר במיוחד.
נדמה לי שהם בודקים שהיא חתומה גם ע"י עו"ד.
עשית גם הפקדה באונליין ?
מה אתה מקבל לאחר שאתה מפקיד - איזשהו מספר רפרנס, כלומר לפי מה הם מוצאים אותה לאחר מכן, שם ות.ז ?

כמו כן הנוטריון אמר שאפשר דרכו, אך זה יעלה עבור כל אחד 200 ש"ח לא כולל מע"מ, ומטון הדיבור שלו, הוא רמז שמדובר בפרוצדורה פשוטה.
היא באמת יחסית פשוטה.

לא קיבלת תשובות כאן?

היתרון (חלק יראו בזה חסרון) של צוואה שמופקדת אצל רשם לענייני ירושה, זה שכאשר בעתיד תוגש לרשם בקשה לקבלת צו ירושה/קיום צוואה, המערכת תקפיץ הודעה לרשם, שיש צוואה מופקדת.

כשאין צוואה מופקדת, עקרונית אפשר להגיש בקשה לקבלת צו ירושה (כאילו אין צוואה) או בקשה לקיום צוואה (של צוואה אחרת).

נערך לאחרונה ב:
אחרי הפקדה אצל הרשם לא צריך לעשות כלום. כשזה במערכת אין מצב שיפספסו אותה בבוא הזמן. זה אמור לעלות 100 וקצת לצוואה.

כמובן אין דבר כזה הפקדה שכולה נעשית אונליין אפשר להתחיל את התאריך אונליין אבל צריך להתייצב אח"כ ולהגיש הצוואה המקורית ולקבל חותמת 'נתקבל'.

אם מישהו רוצה לפעול נגד צוואה הוא צריך להגיש התנגדות ואז יש משפט די ארוך.

ממליץ לך לא להתערב גם בתיאומים וסידורים מסביב לצוואת הוריך, זה עלול להתהפך עליך בפרט אם אתה נהנה באופן מיוחד בצוואה לעומת אחרים.

כמובן אין דבר כזה הפקדה שכולה נעשית אונליין אפשר להתחיל את התאריך אונליין אבל צריך להתייצב אח"כ ולהגיש הצוואה המקורית ולקבל חותמת 'נתקבל'.
נראה שהלינק אונליין לא עובד, יש לך מושג אם יש לינק אחר ?
בכניסה למערכת: https://www.gov.il/he/service/will_deposit

ממליץ לך לא להתערב גם בתיאומים וסידורים מסביב לצוואת הוריך, זה עלול להתהפך עליך בפרט אם אתה נהנה באופן מיוחד בצוואה לעומת אחרים.
מקבל את העצה, אם כי דווקא בצוואה אני נהנה בצורה מופחתת לעומת אחרים, נטו עוזר בטפסיידה כי הם חיכו 3 שנים ולא יודעים איך ומה. אני פשוט רוצה שהם יהיו רגועים, וגם שלא יהיה בלאגן בעתיד, שהכל יהיה מוסדר ומובן ולשכוח מזה.

אתה שולח סריקה אונליין ותוך פרק זמן מסויים, נראה לי 90 יום זה צריך להגיע למשרדי הרשם.
תשלח בדואר רשום ותוודא אחרי שבוע שזה הגיע.

שים לב שאתה צריך להעלות סריקה כאשר אתה נכנס לאתר הממשלתי מהחשבון של אבא וגם של אמא.

מתי שמעדכנים צוואה תזכור להעלות באתר ולשלוח לו את העותק המעודכן.

עוד משהו חשוב, אם יש סיכוי ולו הקלוש ביותר שתהיה אחר כך טענה שהם לא הבינו על מה הם חותמים ובמיוחד אם אתה אומר שהן מבוגרים ולא כל כך מבינים, תביא פסיכיאטר שיסביר להם את הצוואה ויאשר שהם היו כשירים ובדעה צלולה הבינו את הצוואה, ותצרף את חוות הדעת לצוואה כאשר אתה שולח אותה לרשם הצוואות, וגם תבקש מהעו"ד לשמור עותק.

עוד כמה תובנות בנושא:
קיום צוואה לוקח גם שנה, עד אז כל החשבונות שלהם מוקפאים.
אם החשבון בנק שלהם משותף הוא יוקפא גם בפטירת אחד מהם, יש טופס מיוחד שחותמים בבנק והוא משאיר את החשבון פתוח.
מוטב גובר על צוואה, אז אם יש ביטוח חיים או ביטוח מנהלים עם מוטב x, הוא יקבל את הכסף מידית ללא קשר לצוואה.
אם יש להם קרנות פנסיה ותיקות, לפעמים צריך להודיע להם תוך 90 יום או משהו כזה, תבדוק את התקנון.

נערך לאחרונה ב:
שים לב שאתה צריך להעלות סריקה כאשר אתה נכנס לאתר הממשלתי מהחשבון של אבא וגם של אמא.
נראה שבאתר ברגע שלוחצים על הלינק של כניסה למערכת להעלות סריקה, זה לינק שבור. אתה יכול לשלוח את הלינק שאתה מתכוון אליו ?

נערך לאחרונה ב:
עוד משהו חשוב, אם יש סיכוי ולו הקלוש ביותר שתהיה אחר כך טענה שהם לא הבינו על מה הם חותמים ובמיוחד אם אתה אומר שהן מבוגרים ולא כל כך מבינים, תביא פסיכיאטר שיסביר להם את הצוואה ויאשר שהם היו כשירים ובדעה צלולה הבינו את הצוואה, ותצרף את חוות הדעת לצוואה כאשר אתה שולח אותה לרשם הצוואות, וגם תבקש מהעו"ד לשמור עותק.
אם יש סיכוי שמישהו בעתיד יתנגד לצוואה, הדבר הנכון לעשות הוא, להתחרחק מכל מעורבות בטיפול בצוואה.

פעילות יתר של אחד היורשים סביב הצוואה (איתור עו"ד, תשלום לעו"ד, מתן הנחיות לעו"ד, איתור פסיכוגריאטר, הסעות הורים לעו"ד, מתן הנחיות להורים וכו') הן פעולות קלאסיות שמשמשות בהמשך כבסיס לטענות של השפעה בלתי הוגנת. יש מספיק דוגמאות של בתי משפט שפסלו צוואות, בגלל שפעולות של יורש עברו את הקו הדק (והלא מוגדר) בין רצון להקל על המצווה לבין מעורבות פעילה ממש בעריכה של הצוואה.

אם יש עו"ד בתמונה, עדיף להורים לשלם לו סכום נוסף, כדי שהוא יטפל בכל הנושא מהתחלה ועד הסוף.

נערך לאחרונה ב:
מה היתרון בהפקדה אונליין אם גם ככה צריך לשלוח עותק פיזי? לא עדיף כבר להגיע פיזית ולסיים עם כל זה בבת אחת או שיש איזו דרישה\יתרון כלשהו להפקדה אונליין?

מה היתרון בהפקדה אונליין אם גם ככה צריך לשלוח עותק פיזי? לא עדיף כבר להגיע פיזית ולסיים עם כל זה בבת אחת או שיש איזו דרישה\יתרון כלשהו להפקדה אונליין?
אני בספק אם אתה יכול להפקיד עבור מישהו אחר.
הרבה יותר קל לשלוח בדואר מאשר להביא את ההורים פיזית לשם.
וגם סתם ככה נראה לי יותר קל ללכת לדואר מאשר למשרד ממשלתי.

וגם סתם ככה נראה לי יותר קל ללכת לדואר מאשר למשרד ממשלתי.
רשום באתר שאחרי הפקדה אונליין צריך להשים בתיבת השירות במשרד הממשלתי הקרוב:
לאחר קבלת אישור במייל או ב-SMS על ביצוע ההפקדה, יש למסור את הצוואה המקורית תוך 45 ימים ללשכת הרשם לענייני ירושה הקרובה למקום מגורי המצווה. ניתן למסור בתיבות השירות בימים א' עד ה' בין השעות 8:30 עד 16:00. לאיתור מחוז מטפל.

לא ראיתי שרשום שניתן לשלוח אותה בדואר רשום, וגם אם כן, לא יותר בטוח להשים אותה לבד בתיבה שלהם? אם שמים בתיבה, כותב הצוואה חייב לעשות את זה בעצמו או שכל אחד יכול להשים את זה בתיבה בשבילו?

רשום באתר שאחרי הפקדה אונליין צריך להשים בתיבת השירות במשרד הממשלתי הקרוב:

לא ראיתי שרשום שניתן לשלוח אותה בדואר רשום, וגם אם כן, לא יותר בטוח להשים אותה לבד בתיבה שלהם? אם שמים בתיבה, כותב הצוואה חייב לעשות את זה בעצמו או שכל אחד יכול להשים את זה בתיבה בשבילו?

זכור לי שבקורונה היה אפשר לשלוח בדואר. אולי שינו את זה או שאני לא זוכר טוב.

לגבי הכנסה לתיבה נראה לי שכל אחד יכול. לא עומד שם פקיד ומשווה תעודת זהות עם תוכן המכתב.

חברים, אז אני רואה לפי האתר של הרשם צוואות 2 דרכים -
1) אחת להעלות pdf אונליין + לשלוח/לשים בתיבה/להביא אישית את העותק המקורי לרשם ולקבל חותמת "נתקבל"

2) פיזית פשוט להגיע לרשם ולתת את העותק.

שאלות:
א. מה אומרת החותמת "נתקבל" בדרך של אונליין, בניגוד להפקדה פיזית בלבד ?

ב. האם לא עדיף בדרך של אונליין, שבו ההפקדה גם נשמרת בעותק דיגיטלי וגם להגיע פיזית להביא אותה כך שהיא נשמרת בשתי דרכים אצל הרשם + מקבלים חותמת "נתקבל" (או מה שזה אומר).

כלומר אם בסוף הכוונה להגיע פיזית בכל מקרה, לא עדיף גם להעלות סריקה ? מה ההבדל, מה עדיף ?

מתוך האתר של הרשם:

באופן מקוון – מומלץ, ניתן לבצע מכל מקום ובכל זמן​

באמצעות האיזור האישי הממשלתי לאחר רישום לאזור האישי הממשלתי.

לאחר קבלת אישור במייל או ב-SMS על ביצוע ההפקדה, יש למסור את הצוואה המקורית תוך 45 ימים ללשכת הרשם לענייני ירושה הקרובה למקום מגורי המצווה. ניתן למסור בתיבות השירות בימים א' עד ה' בין השעות 8:30 עד 16:00. לאיתור מחוז מטפל.

יש לצרף לצוואה המקורית מכתב בו יצויין מספר ההפקדה אשר מופיע באישור.

לקבלת חותמת "נתקבל" ניתן למסור את הצוואה המקורית בלשכות, בימים ב' וד', בין השעות 08:30 עד 12:30, בזימון תור מראש בלבד.

בקבלת קהל​

ניתן לבצע הפקדה של צוואה בימים ב' וד', בין השעות 08:30 עד 12:30, בזימון תור מראש בלבד.

המצווה עצמו חייב להגיע לבצע את ההפקדה ולהביא עימו את הצוואה המקורית שלו.

מומלץ לשלם את התשלום מראש בשירות התשלומים הממשלתי.

האם לא רצוי/כדאי להשאיר את כל הסמטוחה הזאת לעו"ד [עולה כ 1000-1500 ש"ח כולל עריכת צוואה סטנדרטית]?
עורך הדין יפקיד עבורכם וביום פקודה, אם הסמכתם אותו, הוא גם יהיה הממונה על ביצוע נאות של הצוואה.
זה מה שאני עשיתי וישן טוב בלי דאגות. כמובן שידעתי את בני המשפחה מי הוא העו"ד המטפל בצוואה.

האם לא רצוי/כדאי להשאיר את כל הסמטוחה הזאת לעו"ד [עולה כ 1000-1500 ש"ח כולל עריכת צוואה סטנדרטית]?
עורך הדין יפקיד עבורכם וביום פקודה, אם הסמכתם אותו, הוא גם יהיה הממונה על ביצוע נאות של הצוואה.
זה מה שאני עשיתי וישן טוב בלי דאגות. כמובן שידעתי את בני המשפחה מי הוא העו"ד המטפל בצוואה.
מיותר לשלם על פעולה טכנית שלא דורשת מומחיות משפטית.
רצוי לשלם לעו'ד על ניסוח צוואה, בייחוד במקרים של משפחות 'מורכבות' וצפי למחלוקות בין יורשים בעתיד.

בקשה לצו קיום צוואה היא גם עניין טכני/ בירוקרטי, שלא דורש ידע משפטי. לוקחים עו'ד רק אם יש התנגדויות לקיום הצוואה.
אגב, העו'ד שערך את הצוואה לא בהכרח יהיה קיים ביום שהיורשים מבקשים צו קיום צוואה. גם אם יהיה קיים, סביר שלא יזכור את המצווה ולא יהיה לו שום יתרון על כל עו'ד אחר.

הצוואה נכתבה לפני כשנתיים, כמדומני באתר של רשם הצוואות כתוב שהנוטריון יכול להפקיד את הצוואה שערך, 30 יום מהיום שהוא החתים אותם:
  • נוטריון יכול להפקיד צוואה נוטריונית עבור מצווה, ככל שהמצווה מעוניין בכך, וזאת תוך 30 יום ממועד עשיית הצוואה.

ההורים מודעים לדרך הזאת אך הם רוצים להפקיד בעצמם, ולמה לא - שיהיו מעורים טוב יותר בתהליך, ידעו היכן רשם הצוואות וכו'. אגב הם דיברו עם העורך דין, והעורך דין עצמו כפי שציין @חלכאי , רואה בכך פעולה טכנית פשוטה ועצמו רמז שאין עדיפות ממשית לשלם לו. אגב אני בעד שישלמו וזהו, אבל החלטה שלהם.

השאלה מה עדיף מ 2 הדרכים (עושה ריפרייז להשאיר בפוקוס את השאלה):
לפי האתר של הרשם צוואות 2 דרכים -
1) אחת להעלות pdf אונליין + לשלוח/לשים בתיבה/להביא אישית את העותק המקורי לרשם ולקבל חותמת "נתקבל"

2) פיזית פשוט להגיע לרשם ולתת את העותק.

שאלות:
א. מה אומרת החותמת "נתקבל" בדרך של אונליין, בניגוד להפקדה פיזית בלבד ?

ב. האם לא עדיף בדרך של אונליין, שבו ההפקדה גם נשמרת בעותק דיגיטלי וגם להגיע פיזית להביא אותה כך שהיא נשמרת בשתי דרכים אצל הרשם + מקבלים חותמת "נתקבל" (או מה שזה אומר).

כלומר אם בסוף הכוונה להגיע פיזית בכל מקרה, לא עדיף גם להעלות סריקה ? מה ההבדל, מה עדיף ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הפקדת צ'ק בנקאי ע"י צד ג'? צרכנות פיננסית 4
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
M הפקדת צ'ק דולרי צרכנות פיננסית 7
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
SolidBixby הפקדת דולרים לאינטרקטיב מבנק ישראלי שוק ההון 24
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
W הפקדת צ׳ק דולרי אמריקאי צרכנות פיננסית 31
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
identitybridge הפקדת מזומן לחשבון בנק צרכנות פיננסית 2
R הפקדת כספים לניהול אצל יועץ השקעות בלתי תלוי שוק ההון 2
U הפקדת צ'ק דולרי בIB צרכנות פיננסית 5
N הפקדת דולרים לקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Echelon הפקדת צ'ק דולרי מחו"ל צרכנות פיננסית 27
I הפקדת דולרים במזומן לחשבון בנק צרכנות פיננסית 6
naftali10 עמלת הפקדת מט"ח צרכנות פיננסית 0
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O יעילות מבחינת אגרות באיזון תיק באמצעות הפקדת כספים חדשים שוק ההון 4
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M הפקדת כסף בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 103
א הפקדת כספי בונוס לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B הפקדת רטרו לקרן השתלמות עבור שנה שעברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O הפקדת עצמאי לגמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T הפקדת מט"ח (דולר) לברוקר ישראלי, האם אפשרי? שוק ההון 19
כ הפקדת מט"ח במזומן לצורך העברה ל-IB שוק ההון 7
P חשוב לשייך הפקדת פנסיה לכל חודש וחודש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
מ הפקדת צ׳ק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
יבגני_ל הפקדת מזומן בבורסות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
לארוצה הפקדת מט״ח לחשבון בחו״ל של ברוקר ישראלי פוסטים מאיכות נמוכה 0
לאונל הפקדת דולרים מזומנים לקופת גמל להשקעה שוק ההון 3
O הפקדת שקלים לאינטראקטיב העולמי שוק ההון 1
א הפקדת עצמאים לקרן השתלמות: אי בהירות לגבי תקרת פטור ממס רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Homer הפקדת נכסים בנאמנות : ריאלי לאדם הרגיל ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
בובין חוט-השני הפקדת שטרות דולרים והשקעתם שוק ההון 17
Rahash הפקדת פנסיה כעצמאי צרכנות פיננסית 3
S הפקדת פנסיה ופיצויים צרכנות פיננסית 3
א הפקדת מלוא סכום פטור שנתי לקרן השתלמות בחודש בודד שוק ההון 6
love הפקדת דולרים לחשבון עו"ש צרכנות פיננסית 34
ל הפקדת כסף לפיקדון בבנק- 250,000 ש''ח היכן הכי אטרקטיבי? שוק ההון 12
ש הפקדת מעל התקרה לקרן השתלמות שוק ההון 15
S הפקדת כסף מהחתונה לקרן השתלמות של בת זוג עצמאית שוק ההון 5
ד עמלות הפקדת מזומן במטח צרכנות פיננסית 3
E קרן השתלמות לשכיר ללא הפקדת מעסיק שוק ההון 12
P יש בנקים עם הפקדת צ'קים דרך האתר? צרכנות פיננסית 53