אפשר מדריך לפתיחת חשבון והעברות כספים במינימום עמלות בבקשה?
פתיחת החשבון:
מתקשרת ל"אינטראקטיב ישראל" ואומרת שאת מעוניינת לפתוח חשבון דרך הקבוצה של דיבידעת שמקנה הנחה. הם ישלחו לך מדריך במייל וידריכו אותך בעל פה במקרה הצורך.
תצטרכי למלא כל מיני טפסים באינטרנט ולשלוח צילומי תעודת זהות ורישיון נהיגה (או מסמכים מזהים אחרים). לאחר מספר ימי עסקים החשבון יאושר.
איך משקיעים ב-4 שלבים?
1. יצירת נוטיפיקציה ב-IB.
2. העברה רגילה פשוטה מחשבון הבנק שלך אל IB (או העברת זה"ב בתשלום).
3. ביום למחרת, המרת שקלים (ILS) לדולרים (USD) בחשבון ב-IB.
4. רכישת יחידות של VTI או VXUS.
1. יצירת נוטיפיקציה ב-IB.
מטעמי הלבנת הון, IB מעוניינים לדעת איזה חשבון בנק עתיד להפקיד כסף בחשבון שלהם וכמה כסף בדיוק הוא הולך להפקיד שם.
Sign in to your IB account => Funding => Fund Tranfers
הכניסי ל-3 השדות שיווצרו לך את הערכים הבאים: Deposit, ILS, Wire.
הכניסי את הסכום המדוייק שאת מעוניינת להעביר בשקלים מחשבון הבנק שלך לחשבון ב-IB לצורך השקעה (לדוגמה: 10000.0).
כעת תצטרכי להכניס את פרטי חשבון הבנק שלך ולקרוא למקור הזה באיזה שם שאת רוצה.
לאחר שתכניסי את הפרטים בפעם הראשונה, לא תצטרכי לעשות זאת בפעמים הבאת. תוכלי פשוט ללחוץ שם על "Saved Bank Information" ואז
“Yes, use saved bank information…”.
אם את לא בטוחה שאת הולכת להעביר את אותו סכום בדיוק מדי חודש, אז תקפידי ש“Would you like to make this a recurring transcaction” מסומן על "No".
2. העברה רגילה פשוטה מחשבון הבנק שלך אל IB (או העברת זה"ב בתשלום).
מניסיוני משני בנקים (ירושלים ולאומי)
אין צורך בהעברת זה"ב אלא די בהעברה רגילה שחינמית בבנקים רבים.
את מעבירה את הסכום
המדויק שנתת בנוטיפיקציה בשלב 1 מחשבון הבנק שלך אל החשבון של IB בסיטי בנק. אינטראקטיב כבר ימסרו לך את פרטי החשבון. מדובר בחשבון של סיטי בנק בסניף הראשי שלהם (001).
חשוב מאוד: כדי שיידעו לנתב את הכספים שאת מעבירה לחשבון שלך ב-IB, עליך להוסיף הערה בהעברה. תחת "מטרת ההעברה" לחצי על "אחר" ורשמי את פרטי החשבון שלך הכוללים את שמך המלא באנגלית ומספר החשבון שלך ב-IB (לדוגמה: Yael Zilberman U683249).
במקרה שפתחת חשבון משותף יחד עם בן זוגך, לא תמיד יהיה לך מקום להכניס את כל הפרטים לשדה המצומצם וההעברה עלולה להיכשל. הפיתרון לכך הוא להכניס את שם בעל החשבון העיקרי (Primary holder) ואת שם משפחתו בלבד, תוך השמטת בן הזוג השני.
כך במקום לנסות להכניס את Yael and Ovadia Zilberman U683249 שכנראה יהיה ארוך מדי, יש לכתוב רק את בעל החשבון העיקרי ומספר החשבון. לדוגמה: Yael Zilberman U683249
או Ovadia Zilberman U683249.
3. ביום למחרת, המרת שקלים (ILS) לדולרים (USD) בחשבון ב-IB.
במקרה של העברה רגילה, תראי למחרת את השקלים שהעברת בחשבונך ב-IB. מכיוון שהגדרת את חשבון הבסיס שלך ב-IB בדולרים (USD) תראי את השקלים בתור דולרים, אך זכרי שעד לביצוע המרה מדובר בשקלים.
כדי לבצע המרה עליך קודם להוריד את תוכנת ה-
TWS שאיתה תעבדי ב-IB. תוכלי למצוא אותה בגוגל.
היכנסי לתוכנה על ידי הזנת שם המשתמש והסיסמה שלך.
בצד שמאל למטה לחצי על "Classic TWS" - תצוגה שנוחה לעבודה.
בצד שמאל למעלה לחצי על הלשונית "Account". בערך באמצע החלון שנפתח לך, תוכלי לראות את מאזן המטבעות שלך. כמה שקלים (ILS) וכמה דולרים (USD) יש לך.
כדי להמיר את השקלים לדולרים, פשוט לחצי מקש ימני בעכבר על ה-ILS ואז "Close Currency Balance".
זה ימיר את השקלים לדולרים. תוכלי לראות שיש לך דולרים פתאום והשקלים נעלמו כמעט לגמרי או שנכנסת למינוס קטנטנן.
4. רכישת יחידות של VTI או VXUS.
כדי לא לבזבז כסף מיותר על עמלות קניה, הגיוני לקנות לסירוגין את שתי הקרנות: חודש ראשון רק VTI, בחודש הבא רק VXUS, בחודש לאחר מכן רק VTI וכן הלאה.
כדי לבצע רכישה, בצד שמאל למעשה יש ללחוץ על הלשונית "Order".
ב"Contract" לכתוב למשל VTI, ללחוץ על Enter ולבחור באפשרות שנסחרת NYSE arca (וול סטריט בניו יורק).
יש לוודא שה-"Action" מסומן על "Buy".
כדי לקבוע כמה יחידות VTI לקנות (כמה יחידות לרשום ב"Quantity") את יכולה לראות ב-Account כמה דולרים יש לך, לקחת בחשבון שיירדו לך מהם 1.4 דולר עמלת קניה במקרה שהצטרפת דרך קבוצת דיבידעת ולקנות בהתאם.
לדוגמה:
יש לך 2000 דולר ב-Account.
את יודעת שאת הולכת לשלם 1.4 דולר עמלת קניה.
כלומר, יש לך כ-3998 דולר לקניה באופן מעשי.
את רואה בגוגל שמניית VTI נסחרת עכשיו בכ-121.31 (את מקבלת את הנתונים בדיליי של כמה דקות. הם לא העדכניים).
את מחלקת 3998 ב-121.31. את רואה שאת יכולה לרכוש כמעט 32 או 33 יחידות. עם 32 לא תיכנסי למינוס אבל יישארו לך דולרים שלא יושקעו ויצברו ריבית וחבל. עם 33 תיכנסי למינוס קטנטן שכנראה שווה את זה מכיוון שעוד מניה מתחילה לעבוד "מייד". קחי בחשבון שאני לא יודע מהי הריבית המדוייקת שתשלמי על המינוס.
אם כן, מכניסה בלשונית Order את מספר היחידות שבחרת לקנות (למשל, 33).
מכיוון ששתי הקרנות סחירות ביותר, יש צורך בפקודת Market בלבד כדי לקנות. לכן, ב-Order Type בחרי ב-"MKT".
לחצי Transmit ואז עוד Transmit במקרה הצורך והקניה תתבצע. תוכלי לראות שההיא התבצעה כשיקפוץ חלון בצד ימין למטה של המסך.
אם תלכי ללשונית Account תוכלי לראות שאת מחזיקה כעת 33 יחידות של VTI וב-Unrealized P&L שם תוכלי לראות את הרווח או ההפסד שלך עד כה.
זהו. מקווה שעזרתי. בהצלחה.
תזכורת: לא ממליץ, לא מייעץ ולא לוקח אחריות על אמיתות הנתונים.