• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-*******************

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אפשר מדריך לפתיחת חשבון והעברות כספים במינימום עמלות בבקשה?

פתיחת החשבון:
מתקשרת ל"אינטראקטיב ישראל" ואומרת שאת מעוניינת לפתוח חשבון דרך הקבוצה של דיבידעת שמקנה הנחה. הם ישלחו לך מדריך במייל וידריכו אותך בעל פה במקרה הצורך.
תצטרכי למלא כל מיני טפסים באינטרנט ולשלוח צילומי תעודת זהות ורישיון נהיגה (או מסמכים מזהים אחרים). לאחר מספר ימי עסקים החשבון יאושר.

איך משקיעים ב-4 שלבים?
1. יצירת נוטיפיקציה ב-IB.
2. העברה רגילה פשוטה מחשבון הבנק שלך אל IB (או העברת זה"ב בתשלום).
3. ביום למחרת, המרת שקלים (ILS) לדולרים (USD) בחשבון ב-IB.
4. רכישת יחידות של VTI או VXUS.

1. יצירת נוטיפיקציה ב-IB.

מטעמי הלבנת הון, IB מעוניינים לדעת איזה חשבון בנק עתיד להפקיד כסף בחשבון שלהם וכמה כסף בדיוק הוא הולך להפקיד שם.

Sign in to your IB account => Funding => Fund Tranfers

הכניסי ל-3 השדות שיווצרו לך את הערכים הבאים: Deposit, ILS, Wire.
הכניסי את הסכום המדוייק שאת מעוניינת להעביר בשקלים מחשבון הבנק שלך לחשבון ב-IB לצורך השקעה (לדוגמה: 10000.0).
כעת תצטרכי להכניס את פרטי חשבון הבנק שלך ולקרוא למקור הזה באיזה שם שאת רוצה.
לאחר שתכניסי את הפרטים בפעם הראשונה, לא תצטרכי לעשות זאת בפעמים הבאת. תוכלי פשוט ללחוץ שם על "Saved Bank Information" ואז
“Yes, use saved bank information…”.
אם את לא בטוחה שאת הולכת להעביר את אותו סכום בדיוק מדי חודש, אז תקפידי ש“Would you like to make this a recurring transcaction” מסומן על "No".

2. העברה רגילה פשוטה מחשבון הבנק שלך אל IB (או העברת זה"ב בתשלום).

מניסיוני משני בנקים (ירושלים ולאומי) אין צורך בהעברת זה"ב אלא די בהעברה רגילה שחינמית בבנקים רבים.
את מעבירה את הסכום המדויק שנתת בנוטיפיקציה בשלב 1 מחשבון הבנק שלך אל החשבון של IB בסיטי בנק. אינטראקטיב כבר ימסרו לך את פרטי החשבון. מדובר בחשבון של סיטי בנק בסניף הראשי שלהם (001).

חשוב מאוד
: כדי שיידעו לנתב את הכספים שאת מעבירה לחשבון שלך ב-IB, עליך להוסיף הערה בהעברה. תחת "מטרת ההעברה" לחצי על "אחר" ורשמי את פרטי החשבון שלך הכוללים את שמך המלא באנגלית ומספר החשבון שלך ב-IB (לדוגמה: Yael Zilberman U683249).

במקרה שפתחת חשבון משותף יחד עם בן זוגך, לא תמיד יהיה לך מקום להכניס את כל הפרטים לשדה המצומצם וההעברה עלולה להיכשל. הפיתרון לכך הוא להכניס את שם בעל החשבון העיקרי (Primary holder) ואת שם משפחתו בלבד, תוך השמטת בן הזוג השני.
כך במקום לנסות להכניס את Yael and Ovadia Zilberman U683249 שכנראה יהיה ארוך מדי, יש לכתוב רק את בעל החשבון העיקרי ומספר החשבון. לדוגמה: Yael Zilberman U683249 או Ovadia Zilberman U683249.

3. ביום למחרת, המרת שקלים (ILS) לדולרים (USD) בחשבון ב-IB.

במקרה של העברה רגילה, תראי למחרת את השקלים שהעברת בחשבונך ב-IB. מכיוון שהגדרת את חשבון הבסיס שלך ב-IB בדולרים (USD) תראי את השקלים בתור דולרים, אך זכרי שעד לביצוע המרה מדובר בשקלים.

כדי לבצע המרה עליך קודם להוריד את תוכנת ה-TWS שאיתה תעבדי ב-IB. תוכלי למצוא אותה בגוגל.
היכנסי לתוכנה על ידי הזנת שם המשתמש והסיסמה שלך.

בצד שמאל למטה לחצי על "Classic TWS" - תצוגה שנוחה לעבודה.
בצד שמאל למעלה לחצי על הלשונית "Account". בערך באמצע החלון שנפתח לך, תוכלי לראות את מאזן המטבעות שלך. כמה שקלים (ILS) וכמה דולרים (USD) יש לך.
כדי להמיר את השקלים לדולרים, פשוט לחצי מקש ימני בעכבר על ה-ILS ואז "Close Currency Balance".
זה ימיר את השקלים לדולרים. תוכלי לראות שיש לך דולרים פתאום והשקלים נעלמו כמעט לגמרי או שנכנסת למינוס קטנטנן.

4. רכישת יחידות של VTI או VXUS.

כדי לא לבזבז כסף מיותר על עמלות קניה, הגיוני לקנות לסירוגין את שתי הקרנות: חודש ראשון רק VTI, בחודש הבא רק VXUS, בחודש לאחר מכן רק VTI וכן הלאה.
כדי לבצע רכישה, בצד שמאל למעשה יש ללחוץ על הלשונית "Order".
ב"Contract" לכתוב למשל VTI, ללחוץ על Enter ולבחור באפשרות שנסחרת NYSE arca (וול סטריט בניו יורק).
יש לוודא שה-"Action" מסומן על "Buy".
כדי לקבוע כמה יחידות VTI לקנות (כמה יחידות לרשום ב"Quantity") את יכולה לראות ב-Account כמה דולרים יש לך, לקחת בחשבון שיירדו לך מהם 1.4 דולר עמלת קניה במקרה שהצטרפת דרך קבוצת דיבידעת ולקנות בהתאם.
לדוגמה:
יש לך 2000 דולר ב-Account.
את יודעת שאת הולכת לשלם 1.4 דולר עמלת קניה.
כלומר, יש לך כ-3998 דולר לקניה באופן מעשי.
את רואה בגוגל שמניית VTI נסחרת עכשיו בכ-121.31 (את מקבלת את הנתונים בדיליי של כמה דקות. הם לא העדכניים).
את מחלקת 3998 ב-121.31. את רואה שאת יכולה לרכוש כמעט 32 או 33 יחידות. עם 32 לא תיכנסי למינוס אבל יישארו לך דולרים שלא יושקעו ויצברו ריבית וחבל. עם 33 תיכנסי למינוס קטנטן שכנראה שווה את זה מכיוון שעוד מניה מתחילה לעבוד "מייד". קחי בחשבון שאני לא יודע מהי הריבית המדוייקת שתשלמי על המינוס.

אם כן, מכניסה בלשונית Order את מספר היחידות שבחרת לקנות (למשל, 33).
מכיוון ששתי הקרנות סחירות ביותר, יש צורך בפקודת Market בלבד כדי לקנות. לכן, ב-Order Type בחרי ב-"MKT".
לחצי Transmit ואז עוד Transmit במקרה הצורך והקניה תתבצע. תוכלי לראות שההיא התבצעה כשיקפוץ חלון בצד ימין למטה של המסך.

אם תלכי ללשונית Account תוכלי לראות שאת מחזיקה כעת 33 יחידות של VTI וב-Unrealized P&L שם תוכלי לראות את הרווח או ההפסד שלך עד כה.

זהו. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

תזכורת: לא ממליץ, לא מייעץ ולא לוקח אחריות על אמיתות הנתונים.

נערך לאחרונה ב:
במקרה של העברה רגילה, תראי למחרת את השקלים שהעברת בחשבונך ב-IB.
@OnTheVerge סיכום מושלם!!! תודה רבה!

אבל...
אזהרה!!!
העברתי כסף מחשבון שלי (הבינלאומי) בהעברה רגילה (כולל נוטיפיקציה באתר של IB), וזה הופיע בחשבון שלי רק לאחר שבוע וחצי. וזאת לאחר פניות חוזרות ונשנות גם ל-IB וגם לאינטראקטיב ישראל כדי שיזרזו אותם.
לאחר שהופיע כתבו לי מ-IB שזה קרה בגלל שהעברתי בהעברה רגילה ולא זה"ב. ראו לציין שמספר החשבון שלי נחתך בהערה שכתבתי והופיע רק השם המלא שלי והאות הראשונה של מספר החשבון.
עדיין לא ענו לי למה לוקח יותר משבוע להתאים העברה לנוטיפיקציה.

בצד שמאל למטה לחצי על "Classic TWS" - תצוגה שנוחה לעבודה.
בצד שמאל למעלה לחצי על הלשונית "Account". בערך באמצע החלון שנפתח לך, תוכלי לראות את מאזן המטבעות שלך. כמה שקלים (ILS) וכמה דולרים (USD) יש לך.
כדי להמיר את השקלים לדולרים, פשוט לחצי מקש ימני בעכבר על ה-ILS ואז "Close Currency Balance".
יש הבדל בין הדרך הזו להמרת מט״ח ״רגילה״ דרך פקודת IDEAL PRO USD.ILS?

@OnTheVerge עבודה יפה, כל הכבוד, גזור ושמור
יש הבדל בין הדרך הזו להמרת מט״ח ״רגילה״ דרך פקודת IDEAL PRO USD.ILS?
אין
ראו לציין שמספר החשבון שלי נחתך בהערה שכתבתי
אני הפסקתי לכתוב את השם של החשבון ואני משאיר רק את ה Uxxxxxx
למדתי שיטה מהירה, שבוע שעבר העברתי זה"ב, הכנתי כוס קפה, שוטטתי קצת באינטרנט ובדקתי לאחר חצי שעה, הכסף כבר היה בחשבון
אני מבצע את ההעברה בין השעות 16:30 ל 18:00 ביום חול (לא יום א') וזה עובר מיידית

אני הפסקתי לכתוב את השם של החשבון ואני משאיר רק את ה Uxxxxxx
בהעברת זהב זה לא קורה לי, רק בהעברה רגילה זה נחתך.
אתה חושב שאם אעשה העברה רגילה רק עם מספר החשבון זה יעבור חלק?

אתה חושב שאם אעשה העברה רגילה רק עם מספר החשבון זה יעבור חלק?
אתה יכול לעשות ניסוי (או כמה) על סכום נמוך מאוד.
(ואל תשכח לשתף ;))

כדי לבצע המרה עליך קודם להוריד את תוכנת ה-TWS שאיתה תעבדי ב-IB. תוכלי למצוא אותה בגוגל.
היכנסי לתוכנה על ידי הזנת שם המשתמש והסיסמה שלך.

תודה רבה על ההסבר המפורט!
חייבים את התוכנה בשביל לבצע את הפעולה הזו? אין אפשרות בממשק בדפדפן? (או באפליקציה בטלפון?)

חייבים את התוכנה בשביל לבצע את הפעולה הזו? אין אפשרות בממשק בדפדפן? (או באפליקציה בטלפון?)

דרך הדפדפן (WebTrader) אפשר לרכוש כרגיל בפקודת Market אבל לא ראיתי אפשרות להמרה נוחה ומהירה כמו שמתאפשר דרך ה-TWS.

יש דרך לעשות אוטומציה לכל התהליך? נגיד אני חוסך כל חודש את אותו סכום, מגדיר בבנק העברה קבועה, notification קבוע ב IB לקליטת הכסף. יש אפשרות גם שההמרה תתבצע אוטומטית והקנייה של ה ETFs (לצורך הפשטות נגיד שאני קונה כל חודש את שניהם ולא לסירוגין, ומחלק את הסכום בדיוק 50:50 בין שניהם)? כך שאני לא צריך לעשות כלום כל עוד נכנסת משכורת כל חודש?

יש דרך לעשות אוטומציה לכל התהליך? נגיד אני חוסך כל חודש את אותו סכום, מגדיר בבנק העברה קבועה, notification קבוע ב IB לקליטת הכסף. יש אפשרות גם שההמרה תתבצע אוטומטית והקנייה של ה ETFs (לצורך הפשטות נגיד שאני קונה כל חודש את שניהם ולא לסירוגין, ומחלק את הסכום בדיוק 50:50 בין שניהם)? כך שאני לא צריך לעשות כלום כל עוד נכנסת משכורת כל חודש?
זה פרוייקט, אבל אני חושב שכן. notification קבוע אפשר להגדיר בהגדרות של הנוטיפיקציה(אתה פשוט מגדיר שהיא חוזרת על עצמה כל תקופת זמן שהיא). המרת מט״ח וקניית מניות אוטומטית אפשר לעשות לדעתי דרך הAPI שלהם(דורש ידע בסיסי בתכנות). באופן אירוני הייתי אומר שהחלק הכי מסובך יהיה לשכנע את הבנק לעשות הוראת קבע של זה״ב (אלא אם עובד לך עם הרגילה).

זה פרוייקט, אבל אני חושב שכן. notification קבוע אפשר להגדיר בהגדרות של הנוטיפיקציה(אתה פשוט מגדיר שהיא חוזרת על עצמה כל תקופת זמן שהיא). המרת מט״ח וקניית מניות אוטומטית אפשר לעשות לדעתי דרך הAPI שלהם(דורש ידע בסיסי בתכנות). באופן אירוני הייתי אומר שהחלק הכי מסובך יהיה לשכנע את הבנק לעשות הוראת קבע של זה״ב (אלא אם עובד לך עם הרגילה).

דרך ה API, הכוונה שאני אצטרך שהתזמון יהיה על איזשהו מחשב שלי / שרת שישלח להם את הפקודה פעם בחודש? אי-אפשר לסגור לופ פנימית אצלם בלי תשדורת חיצונית רב-פעמית?

כדאי לבדוק עם הצאט שלהם אם אפשר. יש בתוכנה שלהם מיליון אפשרויות ואולי זאת אחת מהן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
הירהורים הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
~berlin~ הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4
ש הפקדה לקרן השתלמות וקופת גמל במסלול פאסיבי שוק ההון 4
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
מ הפקדה שלילית בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
M הפקדה מעל לתקרת הפנסיה המקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א הפקדה מעל תקרת הפטור בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
U קופת גמל בניהול אישי - סכום הפקדה ראשוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C הפקדה לפנסיה וקה"ש בחופשת לידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
deussex אחוז הפקדה 7% לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme דוגמא ל"טופס קוביות" ושאלה על ביטוח אכ"ע מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה