• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הערכות להוצאה משמעותית בטווח זמן בינוני

• פותח הנושא פותח הנושא Dalembert
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dalembert

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,

אני חדש בפורום ובכלל בכל נושא שוק ההון.
פתחתי לא מזמן חשבון מסחר והתחלתי להשקיע בקרן מחקה מדד S&P 500.
מעבר לכך, יש לי סכום כסף שאני מייעד להוצאה גדולה, בערך בעוד 5 שנים.
אני מתלבט איך נכון להתנהל עם הכסף הזה.
עברתי על תרשים הזרימה של הבלוג, וראיתי שההמלצה היא "חסכו בקפידה בתכנית חיסכון בנקאית או במוצר נטול סיכון מקביל". כרגע הכסף בקרן כספית, שלהבנתי עונה על ההגדרה הזאת.
אני מתלבט האם לא נכון יותר להעביר את הכסף (או חלק ממנו?) למקום עם חשיפה מנייתית גבוהה יותר, למשל קופת גמל להשקעה במסלול סולידי (למשל ראיתי שבאלטשולר שחם יש מסלול של 75% אג"ח ו-25% מניות).
לגבי הסיכון שאני יכול להכיל - סיבולת הסיכון שלי לגבי הכסף הזה נמוכה. יכול להיות שזה כשלעצמו כבר עונה על השאלה ונכון להשאיר בקרן כספית...?

תודה רבה :)

כמה משמעותי עבורך הסכום הזה? כמה משנה אם הוא יקטן או יגדל בנניח 10-20%?
כמה וודאי התקופה של חמש שנים? יש מצב שזה ישתנה לשנתיים או שמונה שנים?
מה אופי ההוצאה? דולרית? שקלית? צמודה למדד כלשהו?

לשים את רוב הכסף שצבוע להוצאה הזאת באג"ח/פיקדון לטווח הזמן הצפוי. קרן כספית זה אג"ח לטווח קצר שבדרך כלל נותן פחות ריבית.

תודה!
כמה משמעותי עבורך הסכום הזה? כמה משנה אם הוא יקטן או יגדל בנניח 10-20%?
כמה וודאי התקופה של חמש שנים? יש מצב שזה ישתנה לשנתיים או שמונה שנים?
מה אופי ההוצאה? דולרית? שקלית? צמודה למדד כלשהו?
תודה על התגובה!
הסכום משמעותי עבורי. אם הוא יקטן ב-10-20% בנוסף לכך שהערך הריאלי שלו נשחק לאורך התקופה זה יכאב.
אורך התקופה לא בסלע, אבל לא צפוי להשתנות מאוד. שנתיים - אין סיכוי, שמונה שנים - גם לא כל כך. הייתי אומר 5-6 שנים.
ההוצאה שקלית.
לשים את רוב הכסף שצבוע להוצאה הזאת באג"ח/פיקדון לטווח הזמן הצפוי. קרן כספית זה אג"ח לטווח קצר שבדרך כלל נותן פחות ריבית.
כלומר פחות נזילות והיתרון הוא ריבית גבוהה יותר? מה אחוז הריבית שאפשר לצפות לו?
תודה על התגובה

פחות נזילות והיתרון הוא ריבית גבוהה יותר
היתרון במצב היום הוא בעיקר קיבוע ריבית. זה לא יתרון דרמטי לטווח של 5 שנים. חזוי (ותחזיות הם לאו דווקא אמינות) משהו כמו הבדל של 3-6 אחוז על פני כל ה5 שנים לטובת אג"ח בינוני מול קצר. בתרחיש הפחות צפוי הריבית תעלה ואז עדיף להיות עם אג"ח קצר כמו קרן כספית. אבל גם אז לא צפוי הבדל דרמטי (אלא אם הריבית תנסוק).

הכי בטוח צמוד מדד, בייחוד אם עלות ההוצאה הצפויה משתנה בדומה למדד.

הסכום משמעותי עבורי. אם הוא יקטן ב-10-20% בנוסף לכך שהערך הריאלי שלו נשחק לאורך התקופה זה יכאב.
אורך התקופה לא בסלע, אבל לא צפוי להשתנות מאוד. שנתיים - אין סיכוי, שמונה שנים - גם לא כל כך. הייתי אומר 5-6 שנים.
ההוצאה שקלית.
אם זה המצב, באמת נשמע לי שאין לך מה לחפש במניות.
או קרן כספית, והיתרון שלה הוא שאין סיכוי להפסד נומינלי,
או אג״ח לחמש שנים, והיתרון הוא עודף תשואה וקיבוע ריבית (גובה הריבית יהיה ידוע מראש), במחיר שבמקרה שתאלץ לפדות את האג״ח לפני הזמן ייתכן והוא ירד במספר אחוזים. אם תחכה עד סוף הפדיון מובטח לקבל את הקרן חזרה.
אולי תשקול גם אג״ח לטווח ביניים, בו אתה מאזן בין יתרון הכספית ליתרון באג״ח.

היתרון במצב היום הוא בעיקר קיבוע ריבית. זה לא יתרון דרמטי לטווח של 5 שנים. חזוי (ותחזיות הם לאו דווקא אמינות) משהו כמו הבדל של 3-6 אחוז על פני כל ה5 שנים לטובת אג"ח בינוני מול קצר. בתרחיש הפחות צפוי הריבית תעלה ואז עדיף להיות עם אג"ח קצר כמו קרן כספית. אבל גם אז לא צפוי הבדל דרמטי (אלא אם הריבית תנסוק).

הכי בטוח צמוד מדד, בייחוד אם עלות ההוצאה הצפויה משתנה בדומה למדד.
תודה רבה!

אם זה המצב, באמת נשמע לי שאין לך מה לחפש במניות.
או קרן כספית, והיתרון שלה הוא שאין סיכוי להפסד נומינלי,
או אג״ח לחמש שנים, והיתרון הוא עודף תשואה וקיבוע ריבית (גובה הריבית יהיה ידוע מראש), במחיר שבמקרה שתאלץ לפדות את האג״ח לפני הזמן ייתכן והוא ירד במספר אחוזים. אם תחכה עד סוף הפדיון מובטח לקבל את הקרן חזרה.
אולי תשקול גם אג״ח לטווח ביניים, בו אתה מאזן בין יתרון הכספית ליתרון באג״ח.
תודה רבה!
כשאתה כותב "במחיר שבמקרה שתאלץ לפדות את האג״ח לפני הזמן ייתכן והוא ירד במספר אחוזים" הכוונה אם אקנה אג"ח שסגור ל-5 שנים למשל ובאופן בלתי צפוי אצטרך את הכסף אחרי 4 שנים למשל? אם אני מבין נכון במקרה שאני מחכה עד סוף הפדיון המינימום המובטח הוא שמירת ערך הקרן? כולל שמירת ערך כנגד האינפלציה?

תודה רבה!
כשאתה כותב "במחיר שבמקרה שתאלץ לפדות את האג״ח לפני הזמן ייתכן והוא ירד במספר אחוזים" הכוונה אם אקנה אג"ח שסגור ל-5 שנים למשל ובאופן בלתי צפוי אצטרך את הכסף אחרי 4 שנים למשל? אם אני מבין נכון במקרה שאני מחכה עד סוף הפדיון המינימום המובטח הוא שמירת ערך הקרן? כולל שמירת ערך כנגד האינפלציה?
אג״ח מהווה הבטחה של המלווה לרוכש. אתה יכול ללמוד את התנאים מראש, לפני הרכישה, לראות שמקובלים עליך, תאריך פדיון הסופי וכו׳. לכן אם תחזיק עד סוף ההתחייבות, ותעמוד בתנאי התאריך, תקבל מה שהלווה התחייב לו.
שמירת ערך כנגד האינפלציה - מחויב רק באג״ח צמוד. באג״ח שאיננו צמוד, הריבית שתקבל תהיה גבוהה יותר אך שאינה תלויה במדד המחירים לצרכן לטובה או לרעה (נניח 5% קבוע לעומת מדד + 2%).

אם תחליט למכור את האג״ח, ההתחייבות של הלווה תעבור לקונה החדש, אבל תנאי המכירה יקבעו לפי המקובל בשוק באותו זמן. ייתכן ותרוויח מהסיפור כמה אחוזים מהמכירה וייתכן ותפסיד כמה אחוזים. מספר האחוזים תלוי בגובה הריבית שתהיה אז לעומת היום. אם תהיה גבוהה יותר לעומת נמוכה יותר.

לפי צרכיך נשמע שאם אתה מכוון לרכוש את הקניה שלך עוד בדיוק חמש שנים, קנה אג״ח לחמש שנים. אם לפחות עוד שלוש, קנה אג״ח לשלוש שנים.
כאמור אופציה נוספת היא רכישה של קרן שמחזיקה אג״ח קצר יותר כל תקופה, נניח קרן כספית שמחזיקה כל פעם אג״ח לשלושה חודשים, או קרן שמחזיקה אג״ח עד שנה.

שלום לכולם,

אני חדש בפורום ובכלל בכל נושא שוק ההון.
פתחתי לא מזמן חשבון מסחר והתחלתי להשקיע בקרן מחקה מדד S&P 500.
מעבר לכך, יש לי סכום כסף שאני מייעד להוצאה גדולה, בערך בעוד 5 שנים.
אני מתלבט איך נכון להתנהל עם הכסף הזה.
עברתי על תרשים הזרימה של הבלוג, וראיתי שההמלצה היא "חסכו בקפידה בתכנית חיסכון בנקאית או במוצר נטול סיכון מקביל". כרגע הכסף בקרן כספית, שלהבנתי עונה על ההגדרה הזאת.
אני מתלבט האם לא נכון יותר להעביר את הכסף (או חלק ממנו?) למקום עם חשיפה מנייתית גבוהה יותר, למשל קופת גמל להשקעה במסלול סולידי (למשל ראיתי שבאלטשולר שחם יש מסלול של 75% אג"ח ו-25% מניות).
לגבי הסיכון שאני יכול להכיל - סיבולת הסיכון שלי לגבי הכסף הזה נמוכה. יכול להיות שזה כשלעצמו כבר עונה על השאלה ונכון להשאיר בקרן כספית...?

תודה רבה :)
לא ממליץ וגם לא מהתחום סתם נקודות כלליות למחשבה

1. בפשטות - קרן כספית, אגח קצר, פקדונות קבועים / משתנים, או צמוד מדד יתנו תוצאה די דומה שתיהיה די קרובה למדד עצמו. ההבדלים בינהם בהנחה שעשית סקר שוק רציני ומיקוח יהיו לאורך זמן עד 1 אחוז הבדל.
כלומר עבור כל 1 מליון שקל במסלול כזה בהנחה שהלכת על האפשרות הכי משתלמת שקשה לחזות מראש מה היא, הרווחת 10 אלף שקל פר שנה. (מעל שמירת ערך הכסף)

2. מניות במדד רחב כמו הsp500 היסטורית יכולת להיחתך די בפתאומיות בעד 50 אחוז (ויכולת התאוששות יכולה להיות בדרכ עד עשור) וזה הסיכון העיקרי ודי התרחיש הרע ביותר.
מהצד השני היסטורית הם עושים תשואה עודפת של 7 אחוז מעל ערך הכסף או 5 אחוז אחרי מיסים ועמלות

בשביל להבין מה אחוז הסיכון שלך תחשוב כמה מהכסף אתה מוכן לסכן ויכול לחיות עם הפסד של חצי ממנו

בדוגמא של ה1 מליון
נניח תשים 900 אלף בכספית
ו100 במניות מדד רחב

אופציה א אופטימית תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 25 כלומר סהכ הרווחת 70 אלף שקל

אופציה ב הפאסימית תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 50 - כלומר הפסדת 5 אלף שקל

אופציה ג החלומית (שוק המניות יעלה ב25 אחוז כל שנה כמו ב5 שנים האחרונות) תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 125 כלומר תרוויח 170 אלף
תשחק עם המספרים עד שתמצא את המקום הנוח לך.

*התעלמתי מריבית דה ריבית ועוד כמה דברים קטנים בשביל לפשט את החישוב לארוך תקופה קצה של 5 שנים זה לא מאוד משמעותי.

קח בחשבון שבקופג להשקעה אתה משלם דמי ניהול די גבוהים על כל הדבר הזה (סביב ה0.8) אחוז) כלומר על סכום של 1 מיליון תשלם 40 אלף שקל עמלות לאורך 5 שנים
שזה יותר מחצי מהרווח שלך בתרחיש האופטימי אפילו

אז אישית במקרים האלה אני מחפש את הדרך הכי זולה להשקיע עם המיסוי הכי נמוך כי שם מצוי הרווח הבטוח
(לרוב זה יהיה קרן כספית שקונים בחינם דרך הבנק והמיסוי הוא ראלי + קניה ישירה של מחקה מדד אירי שיקלי בבית השקעות בתמהיל שנכון לך)

אג״ח מהווה הבטחה של המלווה לרוכש. אתה יכול ללמוד את התנאים מראש, לפני הרכישה, לראות שמקובלים עליך, תאריך פדיון הסופי וכו׳. לכן אם תחזיק עד סוף ההתחייבות, ותעמוד בתנאי התאריך, תקבל מה שהלווה התחייב לו.
שמירת ערך כנגד האינפלציה - מחויב רק באג״ח צמוד. באג״ח שאיננו צמוד, הריבית שתקבל תהיה גבוהה יותר אך שאינה תלויה במדד המחירים לצרכן לטובה או לרעה (נניח 5% קבוע לעומת מדד + 2%).

אם תחליט למכור את האג״ח, ההתחייבות של הלווה תעבור לקונה החדש, אבל תנאי המכירה יקבעו לפי המקובל בשוק באותו זמן. ייתכן ותרוויח מהסיפור כמה אחוזים מהמכירה וייתכן ותפסיד כמה אחוזים. מספר האחוזים תלוי בגובה הריבית שתהיה אז לעומת היום. אם תהיה גבוהה יותר לעומת נמוכה יותר.

לפי צרכיך נשמע שאם אתה מכוון לרכוש את הקניה שלך עוד בדיוק חמש שנים, קנה אג״ח לחמש שנים. אם לפחות עוד שלוש, קנה אג״ח לשלוש שנים.
כאמור אופציה נוספת היא רכישה של קרן שמחזיקה אג״ח קצר יותר כל תקופה, נניח קרן כספית שמחזיקה כל פעם אג״ח לשלושה חודשים, או קרן שמחזיקה אג״ח עד שנה.
תודה רבה!

לא ממליץ וגם לא מהתחום סתם נקודות כלליות למחשבה

1. בפשטות - קרן כספית, אגח קצר, פקדונות קבועים / משתנים, או צמוד מדד יתנו תוצאה די דומה שתיהיה די קרובה למדד עצמו. ההבדלים בינהם בהנחה שעשית סקר שוק רציני ומיקוח יהיו לאורך זמן עד 1 אחוז הבדל.
כלומר עבור כל 1 מליון שקל במסלול כזה בהנחה שהלכת על האפשרות הכי משתלמת שקשה לחזות מראש מה היא, הרווחת 10 אלף שקל פר שנה. (מעל שמירת ערך הכסף)

2. מניות במדד רחב כמו הsp500 היסטורית יכולת להיחתך די בפתאומיות בעד 50 אחוז (ויכולת התאוששות יכולה להיות בדרכ עד עשור) וזה הסיכון העיקרי ודי התרחיש הרע ביותר.
מהצד השני היסטורית הם עושים תשואה עודפת של 7 אחוז מעל ערך הכסף או 5 אחוז אחרי מיסים ועמלות

בשביל להבין מה אחוז הסיכון שלך תחשוב כמה מהכסף אתה מוכן לסכן ויכול לחיות עם הפסד של חצי ממנו

בדוגמא של ה1 מליון
נניח תשים 900 אלף בכספית
ו100 במניות מדד רחב

אופציה א אופטימית תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 25 כלומר סהכ הרווחת 70 אלף שקל

אופציה ב הפאסימית תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 50 - כלומר הפסדת 5 אלף שקל

אופציה ג החלומית (שוק המניות יעלה ב25 אחוז כל שנה כמו ב5 שנים האחרונות) תקבל עוד 5 שנים תוספת של 45 + 125 כלומר תרוויח 170 אלף
תשחק עם המספרים עד שתמצא את המקום הנוח לך.

*התעלמתי מריבית דה ריבית ועוד כמה דברים קטנים בשביל לפשט את החישוב לארוך תקופה קצה של 5 שנים זה לא מאוד משמעותי.

קח בחשבון שבקופג להשקעה אתה משלם דמי ניהול די גבוהים על כל הדבר הזה (סביב ה0.8) אחוז) כלומר על סכום של 1 מיליון תשלם 40 אלף שקל עמלות לאורך 5 שנים
שזה יותר מחצי מהרווח שלך בתרחיש האופטימי אפילו

אז אישית במקרים האלה אני מחפש את הדרך הכי זולה להשקיע עם המיסוי הכי נמוך כי שם מצוי הרווח הבטוח
(לרוב זה יהיה קרן כספית שקונים בחינם דרך הבנק והמיסוי הוא ראלי + קניה ישירה של מחקה מדד אירי שיקלי בבית השקעות בתמהיל שנכון לך)

וואו! תודה רבה על ההשקעה. בהחלט עושה סגר. תודה רבה לך

• אהבתי
Reactions: A42
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
M הערכות ותחזיות לגבי רובעים 3-4/צפון ישן בת"א נדל"ן 36
A חוב להוצאה לפועל שלא כחוק צרכנות פיננסית 9
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
כ דברים שמשביחים דירה חדשה משמעותית? נדל"ן 14
ד הגדלה משמעותית של תיק לטווח ארוך - מאיפה להתחיל שוק ההון 2
א האם נכון לוותר על חלק "ביטוח מנהלים" עבור הטבה משמעותית בדמי ניהול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
J אסטרטגיית השקעה כאשר יש הפקדה משמעותית לפנסיה וקה״ל שוק ההון 8
Jenia29 מרוויח משמעותית יותר מהבת זוג. יש מה לעשות? אוף טופיק 6
דן ג תשואה גבוהה משמעותית בתיק מנוהל? שוק ההון 8
K אחרי קניה של מניה, מופיע שער עלות למס שגבוה משמעותית (15%) משער הקניה, למה? שוק ההון 1
ש אנשים שהגיעו להכנסה פאסיבית משמעותית יומני מסע אישיים 13

נושאים דומים

Back
למעלה