• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העברת rsu להורה

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Investoril

משתמש רגיל
דירוג
32
האם ניתן להעביר מתנה rsu להורים? האם המיסוי הוא לפי המדרגה שלי? או שלהם? (מה בדבר החלק של המענק לעומת החלק של הרווי)
השאלה נטו על מנת לעזור להורים, אין בעיה לספק למס הכנסה אסמכתא למיעוט הכנסות.

לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט.

גם אם אני בוחר לתת אותה במתנה להורה? לעמותה כלשהי?
כן גם אם אתה בוחר לתת אותם, הם לא שלך עד שאתה מממש, ולכן אתה גם לא יכול לתת לפני זה (אי אפשר לתת רכוש שאינו שלך), ובמימוש כאמור יש תשלום מס.

כן גם אם אתה בוחר לתת אותם, הם לא שלך עד שאתה מממש, ולכן אתה גם לא יכול לתת לפני זה (אי אפשר לתת רכוש שאינו שלך), ובמימוש כאמור יש תשלום מס.
ומה בדבר נתינת מניה במתנה, הבנתי שיש פטור ממס רווח הון. לא?

אחרי שזה יהיה רכוש שלך, תוכל לתת מתנה.
אבל כמו שכבר רשמתי, כדי שזה יהיה שלך, אתה צריך לממש ולשלם מס.
מימוש יכול להיות גם בדרך של העברת המניות לחשבון הפרטי שלך, אז אחרי שתוציא מהנאמן , תוכל לתת

מניה שהיא שלך, אתה יכול לתרום לעמותה מוכרת, גם לא תמוסה על רווח ההון וגם תקבל זיכוי 35% על מלוא שווי המניה ביום התרומה.

אבל כאמור רק מניה שהיא שלך.

מה בדבר הסעיף הזה, לקוח מאתר פרישה.
הוראות סעיף 97 לפקודת מס הכנסה - פטור ממס - (חלק מהוראות הסעיף הנוגעות לענייננו) -

(א) ריווח הון יהיה פטור ממס אם הוא נובע מאחד מאלה:

(4) מתנה למדינה, לרשות מקומית, לקרן קיימת לישראל, לקרן היסוד - המגבית היהודית המאוחדת לישראל, או למוסד ציבורי כמשמעותו בסעיף 9(2);

(5) מתנה לקרוב וכן מתנה ליחיד אחר אם שוכנע פקיד השומה כי המתנה ניתנה בתום לב ובלבד שמקבל המתנה אינו תושב חוץ;
"קרוב" – (כהגדרתו בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה) - כל אחד מאלה:
(1) בן זוג, אח, אחות, הורה, הורה הורה, צאצא וצאצא של בן זוג, ובן זוגו של כל אחד מאלה;
(2

הוראות סעיף 97 לפקודת מס הכנסה - פטור ממס - (חלק מהוראות הסעיף הנוגעות לענייננו) -
כרגע זה לא נוגע לעניין, אלה עדיין לא מניות שלך עד שלב המימוש מהנאמן.
זה כמו שאני אגיד, אני רוצה שהמעיק יתרום בשמי מהברוטו, אבל אני אקל את הזיכוי במס.

האם אני יכול לשלם את המס בגין המניה ולמסור אותה במתנה מבלי למכור? האם דבר כזה אפשרי?
@ירח אפל

האם אני יכול לשלם את המס בגין המניה ולמסור אותה במתנה מבלי למכור? האם דבר כזה אפשרי?
חוקית זה אפשרי, ואפילו יכול לחסוך עמלות המרה.
בפועל, אני לא יודע מה ההליך מול הנאמן, ולא יודע כמה זה משתלם.
תנסה לברר מול הנאמן מה ההליך.

הוצאת המניה מידי הנאמן דורשת להעביר לו את גובה המס שאותו הוא ינכה במקור, ואז הוא מעביר אותן לברוקר הפרטי שלך.

הוצאת המניה מידי הנאמן דורשת להעביר לו את גובה המס שאותו הוא ינכה במקור, ואז הוא מעביר אותן לברוקר הפרטי שלך.
אז האם אני אשלם מס מלא על המניה? ומה לגבי רווח ההון? ובהנחה ונתתי מתנה להורה (נעשה על מנת לעזור להורה שיוצא לפנסיה, לאמא שלי). לאחר המסירה מה יחשב עבורה בתור המחיר קניה? לעומת הרווח הון?

אז האם אני אשלם מס מלא על המניה? ומה לגבי רווח ההון? ובהנחה ונתתי מתנה להורה (נעשה על מנת לעזור להורה שיוצא לפנסיה, לאמא שלי). לאחר המסירה מה יחשב עבורה בתור המחיר קניה? לעומת הרווח הון?
אם אני מבין נכון, לנאמן אתה משלם גם מס רווח הון כאילו מימשת את הנכס, ומחיר הקניה אצל הברוקר יהיה המחיר שעד אליו שילמת מס רווח הון - כלומר שקול (בהתעלם מעמלות) למכירה דרך הנאמן וקניה מחדש דרך הברוקר.

כן אתה משלם מס מלא.
מחיר העלות עבור אמא שלך, יהיה המחיר שבו מימשת את המניה מהנאמן.

ביצעתי שחרור מניות מנאמן והעמלה קצת יותר נמוכה מאשר במכירה (0.11% לעומת 0.2% אם אני זוכר נכון).
צריך להעביר להם כסף לשלם את כל המס והעמלות והם לא היו מוכנים לעשות סוג של sale to cover.

הבנתי תודה לכם, והדין במניות רגילות לא rsu. זה שאפשר להעביר ולהנות מפטור מס הון? כלומר מקבל המתנה?

הבנתי תודה לכם, והדין במניות רגילות לא rsu. זה שאפשר להעביר ולהנות מפטור מס הון? כלומר מקבל המתנה?
אין אירוע מס בהעברת מניות במתנה בין קרובי משפחה.
כשמקבל המתנה ימכור את המניות, הרווח הון הריאלי שלו יהיה בהתאם למועד ועלות המניות עבור נותן המתנה

כלומר אם קניתי מניה ב100 דולר, עלתה ל200 ומסרתי אותה ב200. מי שקיבל את המתנה בעצם יצטרך לשלם מס רווחי הון על 100 בלבד נכון?

כלומר אם קניתי מניה ב100 דולר, עלתה ל200 ומסרתי אותה ב200. מי שקיבל את המתנה בעצם יצטרך לשלם מס רווחי הון על 100 בלבד נכון?
לא. אצל מקבל המתנה יחושב רווח או הפסד ההון, כאשר ימכור את נייר הערך, עם שער עלות של 100.
בכפוף לכך שפקיד השומה ישוכנע שהמתנה בתום לב ושהמקבל אינו תושב חוץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
T האם חובה לדווח על העברת כספים לחו״ל ישירה במכירת RSU מיסים 5
XpH העברת כסף מנאמן ל IB (תמורה ממכירת ESPP/RSU ב ETRADE) שוק ההון 5
A העברת RSU לib צרכנות פיננסית 15
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
ב העברת RSU לברוקר זר שוק ההון 10
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 11
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 61
Z דוח שנתי - העברת יתרות לשנת המס הבאה מיסים 1
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 10
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
M העברת מזומן מ-IB לשוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
א העברת מטח עם one zero או חלופה אחרת צרכנות פיננסית 18
G העברת 2000$ לחשבון השקעות של אקסלנס: איך להימנע מעמלות מיותרות? שוק ההון 11
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
ש העברת פלח האג"ח לברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
A העברת קרן ACWI שקלית מברוקר ישראלי ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ העברת הפסדים משנת 2023 מיסים 7
NightStyle העברת תיק מ-IB לבית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
T העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
N העברת דולרים מPayPal לחשבון בנק שקלי צרכנות פיננסית 6
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
ל העברת מניות במתנה לילדים - פיצול שכבות שוק ההון 9
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
L העברת דולרים מבנק ישראלי לIB שוק ההון 14
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
מ העברת מט"ח מחשבון ישראלי לחשבון השקעות ישראלי שוק ההון 1
M העברת השקעה מכספית ל? שוק ההון 5
R העברת מט״ח מפידליטי לחשבון בנק בארץ שוק ההון 3
T העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה