• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

העברת קופת גמל למסלול אחר

• פותח הנושא פותח הנושא hillgor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hillgor

משתמש רשום
דירוג
1
יש לי קופת גמל שפתחו לי בילדותי (1991) שהסכום האחרון שהופקד בה היה לפני שנים רבות (לפני 2005).
כלומר, זוהי קופת גמל עצמאית.

(לא ברור אם רלוונטי, אבל סך ההפקדות הגיע למעט יותר מ-10.000 ש"ח וכיום הסכום בקופה גדול מ-30.000).

דמי הניהול בקופה הם 1.05%, וההרכב שלה הוא 17% מניות בארץ, 18% מניות בחוץ לארץ 10% אגח ממשלתי צמוד 17% אגח ממשלתי שקלי 8% אגח קונצרני צמוד מדד 3% אגח קונצרני שקלי 8% אגח קונצרני צמוד מטח 9% פקדונות והלוואות 1% מזומנים ושווי מזומנים 3% אגח קונצרני לא סחיר 1% אגח ממשלתי צמוד מטח 5% אחר.

מכיוון שאני מתחת לגיל 30, הבנתי שעדיף לי לעבור לקופה מנייתית יותר, אבל גם חשוב לי לשמור על המעמד העצמאי של הקופה (גם בגלל הפטור ממס וגם בגלל שאין מגבלת משיכה מתחת לגיל הפרישה).

אז שתי שאלות:

1. האם בכלל אפשר להעביר את הקופה הזו בלי לפגוע במעמד שלה? האם אפשר רק בתוך בית ההשקעות או שאפשר להעביר אותה לבית השקעות אחר - כשכאמור הפרמטר החשוב כאן הוא לא לפגוע במעמד שלה.

2. במידה שאפשר להעביר בלי לפגוע במעמד הקופה, מה ההבדל בין קופת גמל "מנייתית" (ציטוט: במסלול זה יושקעו לא פחות מ- 75% מנכסי המסלול במניות ו/או בניירות ערך המירים למניות ו/או כתבי אופציה ובכפוף להוראות ההסדר התחיקתי ולמגבלות שנקבעו על פיו; יתרת הנכסים, תושקע על פי שיקול דעת החברה המנהלת ובכפוף להסדר התחיקתי) - לבין קופת גמל "פסיבית מדדי מניות" (ציטוט: נכסי המסלול בשיעור שלא יפחת מ- 75% ולא יעלה על 100%, יושקעו במדדי מניות. יתרת הנכסים, למעט שיעור הנכסים אשר יושקע במזומנים לצורך טיפול בהפקדות, משיכות והעברות כספים, תושקע במדדים שונים, בכפוף להוראות הדין ובכפוף לשיקול דעת וועדת השקעות)?

בקיצור - אם זה היה הכסף שלכם וקופת הגמל שלכם, איפה הייתם שמים אותה?

נערך לאחרונה ב:
1. האם בכלל אפשר להעביר את הקופה הזו בלי לפגוע במעמד שלה? האם אפשר רק בתוך בית ההשקעות או שאפשר להעביר אותה לבית השקעות אחר - כשכאמור הפרמטר החשוב כאן הוא לא לפגוע במעמד שלה
כן - לרבות העברה בין בתי השקעות.

נערך לאחרונה ב:
דמי הניהול בקופה הם 1.05%
בדמי ניהול הללו לא הייתי נשאר שם בשום מצב.
צריך לזכור שפטור ממס זה נחמד, אבל דמי ניהול הם גם מס (שהולך לבית ההשקעות במקום לממשלה) והם נגבים מסך הנכסים.
לא ברור אם רלוונטי, אבל סך ההפקדות הגיע למעט יותר מ-10.000 ש"ח וכיום הסכום בקופה גדול מ-30.000)
דמי הניהול בקופה הם 1.05%
בדמי ניהול האלה לא משתלם לך להחזיק את החשבון משום שהטבת המס נאכלת לך על ידי דמי הניהול.
הייתי מחפש לעבור לקופת גמל עם דמי ניהול של 0.5% ומטה. אם לא אפשרי הייתי שוקל מאוד לפדות את הקופה ולהשקיע בעצמי בחשבון ממוסה.

אין לזה תשובה מוחלטת.
רוב המנהלים (כ80%) נכשלים. האם אתה חושב שאתה מכיר את המנהל שינהל את הכספים בצורה טובה יותר?
הערה: גם אם קופה הצליחה להכות את המדד בעבר, סביר מאד שמגע הקסם שלה כבר נעלם.

ג"נ: לא מחזיק בקרנות אקטיביות.

ניתן לנייד בין מסלולים/חברות ללא בעיה ,שום פעולה מסוג זה לא פוגעת בוותק.
במידה והחלטת לעבור לחברה אחרת אז כמובן לראות רק שקלטו את הקופה באותו מעמד. אחוז נמוך של טעויות מסוג זה אבל יכול לקרות.
ראוי להתאים את החשיפה למניות לטווח הזמן. אלי נניח קרנות השתלמות/פנסיה במניות מנוהל.
השקעות אישיות/גמל להשקעה פסיבי. זו החלוקה אצלי. כמובן כל אדם והבחירות שלו.
יש לא מעט מידע בפורום/בלוג.
תנסה לרדת בדמי ניהול לטווח של 0.5-0.8 גם ב30K לרוב תינתן הטבה.
זה יופי של קופות. אני ראיתי בעבר סביבות ה680 לירות שהופקדו אז שהפכו ל73,000 אחרי קצת יותר מ30 שנה. זה נייס.
איך איינשטיין אמר "ריבית דריבית היא הפלא השמיני בתבל. מי שמבין זאת, מרוויח. מי שלא – משלם."

ראוי להתאים את החשיפה למניות לטווח הזמן. אלי נניח קרנות השתלמות/פנסיה במניות מנוהל.
השקעות אישיות/גמל להשקעה פסיבי.
למה דווקא בחרת את ההשתלמות והפנסיה להיות מנוהלות ואת הגמל פסיבית?

קרן ההשתלמות שלי מנייתית פאסיבית, והפנסיה גם כן מנייתית (לא ברור אם מנוהל או לא, זה מסלול לפי גיל שעם השנים החשיפה למניות יורדת)

אז קופת גמל - באתרי השוואה יש לדוגמא קופות מנוהלות שנראה שיש להן ביצועים מצויינים (נגיד של ילין לפידות), וקופות פאסיביות עם רווחים נמוכים יותר (נגיד פסגות גדיש). השאלה היא אם לשים במנוהלות יהיה טעות פטאלית והמספרים היפים שלהם הם אשליה מבחינת תכנון לטווח ארוך... בתחום הזה יש לי הבנה מצומצמת למדי

השאלה היא אם לשים במנוהלות יהיה טעות פטאלית והמספרים היפים שלהם הם אשליה מבחינת תכנון לטווח ארוך
זו לא תהיה טעות פטאלית, אבל שים לב לגרף הזה של @עש לילה שמראה שאין קשר בין התשואות ב-5 השנים האחרונות ל-5 שיבואו אחריהן.
תחשוב מבחינה פסיכולוגית איך תרגיש אם במשך כמה שנים המנהל שבחרת לא יכה את המדד ולאילו פעולות לא רצויות זה עלול לגרום

@hillgor - בשלב זה היית מציע לך קודם כל לגשת לקרוא בבלוג של הסולידית. חסר לך רקע קריטי לקבלת ההחלטות הללו שקל להשלים (כך למשל, לדעתי אתה שוגה בסיווג הקרנות שהזכרת, ולא קרן הפנסיה ולא הקרן של פסגות הן פסיביות).

רשימת פוסטים טובים להתחלה (מהם תתגלגל הלאה לפי הקישורים שבתוכם):
מהי השקעה פסיבית
כך-תשקיעו-בזול
איך-לבחור-קרן-השתלמות

תשקיע, תקרא, ואנחנו פה לשאלות.

@hillgor - בשלב זה היית מציע לך קודם כל לגשת לקרוא בבלוג של הסולידית. חסר לך רקע קריטי לקבלת ההחלטות הללו שקל להשלים (כך למשל, לדעתי אתה שוגה בסיווג הקרנות שהזכרת, ולא קרן הפנסיה ולא הקרן של פסגות הן פסיביות).

רשימת פוסטים טובים להתחלה (מהם תתגלגל הלאה לפי הקישורים שבתוכם):
מהי השקעה פסיבית
כך-תשקיעו-בזול
איך-לבחור-קרן-השתלמות

תשקיע, תקרא, ואנחנו פה לשאלות.

תודה, באתי לפורום אחרי שכבר קראתי את כל אלה ובעקבות הפוסטים גם פתחתי קרן השתלמות - שאני מקווה שהיתה בחירה טובה (קרן השתלמות מנייתית מחכה מדד חול משולב).

באמת זה לא התחום שלי, ולכן באתי לכאן לחדד את מה שלא ברור לי. מודה מאוד על כל העזרה!

having said that, יש לי קייס היפותטי להציג, ואני מקווה שלפי ההסברים שלכם על הדוגמא שאציג אני אצליח להבין את המושגים והגישות שעוד לא ברורים לי בדיוק...

יש לדוגמא כמה קופות גמל בשוק:

1. קופת גמל "פסיבי מדדי מניות" -
הרכב נכסים: 93.6% מניות, 49% נכסים בחו"ל ובמטח, 1.4% מזומן, ממשלתי 0%, לא סחיר 5.3%;
תשואות: 12 חודשים 9.4%, 36 חודשים 10.4%, 60 חודשים 22.8%.

2. קופת גמל "מסלול מניות" -
הרכב נכסים: מניתו 79.7%, נכסי חו"ל ומט"ח 9.7%, מזומן ופקדונות 12.3%, ממשלתי 36.2%, לא סחיר 3.1%
תשואות: 12 חודשים 17.1%, 36 חודשים 27.5%, 60 חודשים 73.7%.

א) ההנחה שלי היא שקופה 1 היא לא מנוהלת וקופה 2 היא מנוהלת. עד כאן נכון?
ב) ההפרש בתשואות הוא ענק. האם זה אומר שההנחה שהלא מנוהלת עדיפה על המנוהלת היא לא נכונה? מה משמעות הפער?
ג) מה ההבדלים ביניהן שאין לי יכולת לזהות מעבר למנוהלת/לא מנוהלת (מעבר להרכב הנכסים)?
ד) מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן?
ה) מה אתם הייתם בוחרים לעצמכם?

מקווה שהתשובות יעזרו לי להבין את התיאוריה יותר טוב, ולא רק להבין איפה להשקיע תכלס...

המון תודה על כל העזרה!

בקיצור - אם זה היה הכסף שלכם וקופת הגמל שלכם, איפה הייתם שמים אותה?
אשתי הייתה במצב דומה לשלך. היו לה שתי קופות כאלה שפתחו לה סבא וסבתא עם דמי ניהול מחפירים. העברנו את שתיהן לסנופי בIBI. אתה צפוי לקבל קיזוז של כמה עשרות אחוזים. אפשר לקבל הצעה מעוד שני גופים ולנסות להוריד אותם עוד.

אינני מייעץ, רק משקף את מה שעשינו.

קרן השתלמות מנייתית מחכה מדד חול משולב
האם אתה מדבר על הקרן הזו של IBI?
לדעתי היא לא פסיבית במובן זה שמדיניות ההשקעה יכולה להשתנות ע"פ החלטת מנהל הקרן. מעין "חצי פסיבית".

ההנחה שלי היא שקופה 1 היא לא מנוהלת וקופה 2 היא מנוהלת. עד כאן נכון?
לצורך בדיקה נזדקק להפנייה לעמוד שמתאר את הקרן, אחזקותיה ומדיניות ההשקעה שלה. השם פעמים רבות יכול להטעות.

ההפרש בתשואות הוא ענק. האם זה אומר שההנחה שהלא מנוהלת עדיפה על המנוהלת היא לא נכונה? מה משמעות הפער?
המשמעות היא שהפער בעבר היה גדול. מחקרים אמפיריים שונים שבוצעו בעולם (ואפילו פה בפורום ע"י @עש לילה ) מראים כי אין קורלציה בין הצלחה בתקופות מסוימות להצלחה בתקופות אחרות. כולם מנחשים - ולכן אנחנו בוחרים להתמקד בנטרול ה"מנחש", או ה"אנליסט" שיושב ובוחר לנו את מי שלדעתו ינצח בעתיד (ע"י השקעה במדדים רחבים שכוללים שווקים שלמים, מבלי לתעדף חברות מסוימות מתוכם) וע"י הפחתת הגורם הוודאי היחיד במשוואה - גובה העמלות ודמי הניהול שנגבים מאיתנו.

לשאר השאלות נוכל להתייחס לאחר שנבין באילו קרנות מדובר :)

תודה על התשובה
שאלות הבהרה:

1. מה זה סנופי?
2. מה המשמעות של קיזוז?
סנופי זה הכינוי חיבה לS&P 500, מדד של חברת הדירוג Standard & Poor. ה500 מסמל את 500 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בשוק המניות האמריקאי. זהו benchmark נפוץ ל"מצב השוק". הקופת גמל מתחקה אחרי המדד הזה, כלומר היא קונה מניות (למעשה חוזים עתידיים) של חברות לפי המשקל היחסי שלהם.
*ההסבר נועד למקרה שאינך מכיר את המדד :)
בקיזוז התכוונתי פשוט לכך שדמי הניהול שיוצעו לך יהיו בעשרות אחוזים פחות ממה שיש לך עכשיו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ העברת קופת גמל להשקעה לבית השקעות אחר שוק ההון 0
קורא הדוק העברת קופת גמל למוצר שמשלם קצבה לפני פרישה שוק ההון 3
A העברת קופת גמל להשקעה שוק ההון 1
A העברת יתרת קופת גמל לפנסיה. האם כדאי? צרכנות פיננסית 9
M ניוד קופת IRA - עמלת "העברת יומן לבנק זר" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I העברת דולר במזומן לפקדון דולרי צרכנות פיננסית 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
A העברת מטבע זר ל IB שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A העברת כסף *********** ****** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס העברת זהב *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ העברת אחזקה בקרן כספית מבית השקעות לבנק שוק ההון 4
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8
NightStyle העברת זהב מ-ib לדיסקונט טאצ'ר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Dim העברת כספים מ- ibi ל-רבולוט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ העברת תיק *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Z דוח שנתי - העברת יתרות לשנת המס הבאה מיסים 1
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
מ העברת מזומן מ-IB לשוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
א העברת מטח עם one zero או חלופה אחרת צרכנות פיננסית 18
G העברת 2000$ לחשבון השקעות של אקסלנס: איך להימנע מעמלות מיותרות? שוק ההון 11
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
I העברת rsu להורה מיסים 33
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
ש העברת פלח האג"ח לברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17

נושאים דומים

Back
למעלה