• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העברת ני"ע מ IB לחשבון השקעות בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא Nav
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nav

משתמש סולידי
דירוג
5
שלום לכולם,
יש לי חשבון בInter-il עם התנאים של דיבידעת, עמלת המרה של 10 ש"ח וסנט למניה עם מינ' של 1.4$ שהם באמת עמלות זולות.
מצד שני יש לי חשבון השקעות בבנק הבינלאומי ללא דמי ניהול, אבל עם עמלת המרת מט"ח של יציג+220 פיפס, ועמלת קניה של 0.15% מסך העסקה ומינ' של 7$ שאלו סבירות יחסית לבנק בישראל אבל יקרות ביחס לInter-il.

ההפרש בין קניה של מניות ב75 אלף ש"ח בין IB לבנילאומי זה יותר מ200 ש"ח עמלות.
מכיוון שהם מאפשרים העברה בחינם של ני"ע פע בחודש למקום אחר, חשבתי לנסות ולנצל את זה כדי לעשות את הקניות דרך Inter-il ולהעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
ככה אני מרוויח את הביטחון היחסית גדול יותר שיש לי כלפי הבנק שלי לעומת inter-il וגם פותר אותי מנושאי דו"חות למס הכנסה שמטרידים אותי.

האם זה באמת פרצה נוחה או שאני מפספס פה משהו?

לא בטוח שהבנתי מה הפירצה - אינירקטיב יקבלו את אותן עמלות שהיית משלם בין כה וכה, הם לא מפסידים. הבנק לא מקבל כלום, אבל כנראה גם לא עולה לו (כמעט) כלום.
אבל מה אתה מקבל מזה?
בנושא הבטיחות כמה פעמים כהר דנו בזה והרוב מסכימים שהבנק דווקא פחות בטוח.
בנושא המס - כנראה שבכל מקרה לא היית צריך לדווח כלום, ואם כן - לא בטוח שזה יפטור אותך.

הבינלאומי לא יגבו ממך "עמלת קבלת ניירות"?
אתה לא תמכור אף פעם?

לגבי המכירה זה באמת עניין טריקי, אולי עד אז התיק יגדל משמעותית ואני אוכל לקבל תנאים טובים יותר.
לגבי העמלה שציינת, אני אבדוק את זה, תודה

לגבי המכירה זה באמת עניין טריקי, אולי עד אז התיק יגדל משמעותית ואני אוכל לקבל תנאים טובים יותר.
זה לא רק המכירה, מניח שתרצה להמיר חזרה מדולרים לשקלים, זה הכסף הגדול.

לא בטוח שהבנתי מה הפירצה - אינירקטיב יקבלו את אותן עמלות שהיית משלם בין כה וכה, הם לא מפסידים. הבנק לא מקבל כלום, אבל כנראה גם לא עולה לו (כמעט) כלום.
אבל מה אתה מקבל מזה?
בנושא הבטיחות כמה פעמים כהר דנו בזה והרוב מסכימים שהבנק דווקא פחות בטוח.
בנושא המס - כנראה שבכל מקרה לא היית צריך לדווח כלום, ואם כן - לא בטוח שזה יפטור אותך.

אני לא מתכנן למכור בקרוב, ייתכן שעד שארצה למכור התיק שלי יהיה גדול וכן אצטרך לשלם מס ואולי אוכל לקבל תנאים טובים יותר בבנק בגלל גודל התיק
לגבי עניין הבטיחות ראיתי השוואה רק בין ib העולמית לinter il
אני אחפש דיונים שמשווים בין inter il לבנק ישראלי

לגבי העמלה שציינת, אני אבדוק את זה, תודה
תבדוק את כול העמלות. כולל כמו שציינו המרת מט"ח.
אני על הדרך הייתי בודק גם כמה הבנק יחייב במקרה שתרצה להעביר את הנירות משם.
הייתי שוקל חשבון ישירות ב IB במקום כול העניין הזה. נשמע כמו שילוב מנצח של גוף בטוח ועמלות זולות.
לא ממליץ\מיעץ

להעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
כל התגובות פה זרמו עם ההנחה האופטימית שהבנק לא ישנה את התנאים ויתחיל לגבות דמי משמורת במצב בו כל המסחר נעשה בחוץ??

מהנסיון שלי עם הבינלאומי בעבר, הוא ישנה את התנאים בהזדמנות הראשונה.

אני לא מתכנן למכור בקרוב
אם אתה לא מוכר בקרוב אז למה לא להחזיק את הניירות ב ib ?
עד שלא תמכור כנראה שגם ככה לא תצטרך להגיש דו"חות למס הכנסה.

שלום לכולם,
יש לי חשבון בInter-il עם התנאים של דיבידעת, עמלת המרה של 10 ש"ח וסנט למניה עם מינ' של 1.4$ שהם באמת עמלות זולות.
מצד שני יש לי חשבון השקעות בבנק הבינלאומי ללא דמי ניהול, אבל עם עמלת המרת מט"ח של יציג+220 פיפס, ועמלת קניה של 0.15% מסך העסקה ומינ' של 7$ שאלו סבירות יחסית לבנק בישראל אבל יקרות ביחס לInter-il.

ההפרש בין קניה של מניות ב75 אלף ש"ח בין IB לבנילאומי זה יותר מ200 ש"ח עמלות.
מכיוון שהם מאפשרים העברה בחינם של ני"ע פע בחודש למקום אחר, חשבתי לנסות ולנצל את זה כדי לעשות את הקניות דרך Inter-il ולהעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
ככה אני מרוויח את הביטחון היחסית גדול יותר שיש לי כלפי הבנק שלי לעומת inter-il וגם פותר אותי מנושאי דו"חות למס הכנסה שמטרידים אותי.

האם זה באמת פרצה נוחה או שאני מפספס פה משהו?

@Nav האם בסוף הצלחת? אני בסיטואציה דומה- שוקל לפתוח חשבון ב-IB המתווך אך ורק בשביל להמיר מט"ח ולהעביר את הדולרים לחשבון אחר בבית השקעות. אצלי הסיבה קצת שונה, אני רוצה לקנות קרן גידור הון מסוימת שלא פתוחה ל-IB.
תודה.

אשמח לדוגמא אם זה לא סוד
אני מניח שהיא לא אמריקאית, בגלל זה?

בדקת שזה אפשרי?

זו הקרן: https://www.blackshieldfund.com
אכן בגלל שהיא לא אמריקאית, לא ניתן לקנות דרך בנקים אמריקאים (בדקתי סיטי ושוואב).

העברה אמורה להיות אפשרית בכפוף לאישור חשבון מ-IB. אני הולך לנסות בכל מקרה, אדווח אם אצליח.

תבדוק את כול העמלות. כולל כמו שציינו המרת מט"ח.
אני על הדרך הייתי בודק גם כמה הבנק יחייב במקרה שתרצה להעביר את הנירות משם.
הייתי שוקל חשבון ישירות ב IB במקום כול העניין הזה. נשמע כמו שילוב מנצח של גוף בטוח ועמלות זולות.
לא ממליץ\מיעץ
@nicepo1 אולי יש ך מושג
העברתי מט"ח מחשבון ההשקעות שלי במיטב לבנק שלי (זה כנראה ההסכם) שלחתי אישור ניהול חשבון ובתעריפון כתוב בפירוש
העברת מטבע חוץ בארץ ומבנק אחר בארץ
לחשבון או מחשבון אותו לקוח -10 דולר בפיקוח

הבנק לקח לי משהו כמו 1.5% בקיצור לישט 55 ודולר 65 דולר. זה אמנם לא הרבה כסף, אבל מה היה קורה אם הייתי מעבירה סכום גדול. בעת ההעברה הפקידה שטענה שהיא אחראית מטח (כי שאלתי אם אוכל לקבל מישהו אחר-בחורה שכבר אמרה לי פעם עם חתימה על כרטיס ויזה שאבוא עוד שבועיים והיא לא ביצעה הוראה) אמרה שלא יכולה לומר לי כמה זה יצא. שלחתי לה במייל את התעריפון והיא אמרה שהיא לא מבינה מה אני שולחת...
לאחר מכן, התווכחתי איתם שזה נוגד את התעריפון ופניתי לנציב התלונות. הייתה לי שיחה עם סגן מנהל הבנק היום. בהתחלה הוא פשוט ציין סעיף אחר ושלחתי לו את הסעיף המדובר הוא התווכח שזה העברה יוצאת ולא נכנסת ושוב הקראתי את הסעף. בסיכום הוא אמר לי -אכתוב להם שלא הבנת נכון.
אמרתי לו שזה כתוב בפירוש. קיצור נראה לי ניסה לכסתח את הנושא כדי לסגור את התלונה בנציב.
אבל אולי העברה ממיטב אינה נחשבת לחשבון שלי? 4 פעמים בחודש אני עושה לחברה שעובדת עבורה העברות ליחידת מטח במיטב ושם זה בחשבון נאמנות שאולי על שם החברה, לא לוקחים שקל.
אני כועסת לחינם?

אני כועסת לחינם?
אני מנחש שחשבון הבנק של בית ההשקעות שלך עבור מט״ח הוא לא חשבון ישראלי. זה בד"כ המצב.
זה אומר שההעברה הזו היא לא העברה בארץ, והיא עולה יותר.

אני מנחש שחשבון הבנק של בית ההשקעות שלך עבור מט״ח הוא לא חשבון ישראלי. זה בד"כ המצב.
זה אומר שההעברה הזו היא לא העברה בארץ, והיא עולה יותר.
בארץ. מיטב דש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
C העברת ני"ע מבנק בארץ ל IB שאלה לגבי השכבות שוק ההון 7
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y תיאור תהליך העברת ני"ע מבית השקעות בישראל --> בנק בישראל --> IB (2022) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 62
A העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות בניהול עצמאי שוק ההון 6
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121
I בעיה העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות שוק ההון 32
O העברת ני״ע מ-ib לבנק שוק ההון 0
Y מהי עמלת העברת ני"ע זר מבנק ישראלי לברוקר ישראלי? שוק ההון 4
יבגני_ל היסטוריית רכישה של ני"ע בעת העברת תיק שוק ההון 0
D העברת ני"ע ללא מכירה וקנייה שוק ההון 3
ס העברת ני"ע מ- IB לבנק ישראלי כדי למכור שוק ההון 3
wa11a האם מישהו עשה ויכול לשתף על תהליך העברת ני"ע ממיטב דש ל IB ? שוק ההון 4
נ עלויות העברת ני"ע ומט"ח מ/אל IB שוק ההון 33
Zach Moshe עמלת העברת ני״ע לברוקר חו״ל לא מפוקחת (5 ש״ח)? שוק ההון 27
P העברת ני"ע בפתיחת חשבון השקעות דרך האינטרנט שוק ההון 2
I עמלת העברת תיק ני"ע - קיים פיקוח? צרכנות פיננסית 40
Y העברת תיק ני״ע מאדם לאדם שוק ההון 4
NightStyle העברת זהב מ-ib לדיסקונט טאצ'ר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Dim העברת כספים מ- ibi ל-רבולוט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Z דוח שנתי - העברת יתרות לשנת המס הבאה מיסים 1
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
M העברת מזומן מ-IB לשוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
א העברת מטח עם one zero או חלופה אחרת צרכנות פיננסית 18
G העברת 2000$ לחשבון השקעות של אקסלנס: איך להימנע מעמלות מיותרות? שוק ההון 11
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
I העברת rsu להורה מיסים 33
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
ש העברת פלח האג"ח לברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
A העברת קרן ACWI שקלית מברוקר ישראלי ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ העברת הפסדים משנת 2023 מיסים 7
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8