• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

העברת ני"ע מ IB לחשבון השקעות בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא Nav
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nav

משתמש סולידי
דירוג
5
שלום לכולם,
יש לי חשבון בInter-il עם התנאים של דיבידעת, עמלת המרה של 10 ש"ח וסנט למניה עם מינ' של 1.4$ שהם באמת עמלות זולות.
מצד שני יש לי חשבון השקעות בבנק הבינלאומי ללא דמי ניהול, אבל עם עמלת המרת מט"ח של יציג+220 פיפס, ועמלת קניה של 0.15% מסך העסקה ומינ' של 7$ שאלו סבירות יחסית לבנק בישראל אבל יקרות ביחס לInter-il.

ההפרש בין קניה של מניות ב75 אלף ש"ח בין IB לבנילאומי זה יותר מ200 ש"ח עמלות.
מכיוון שהם מאפשרים העברה בחינם של ני"ע פע בחודש למקום אחר, חשבתי לנסות ולנצל את זה כדי לעשות את הקניות דרך Inter-il ולהעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
ככה אני מרוויח את הביטחון היחסית גדול יותר שיש לי כלפי הבנק שלי לעומת inter-il וגם פותר אותי מנושאי דו"חות למס הכנסה שמטרידים אותי.

האם זה באמת פרצה נוחה או שאני מפספס פה משהו?

לא בטוח שהבנתי מה הפירצה - אינירקטיב יקבלו את אותן עמלות שהיית משלם בין כה וכה, הם לא מפסידים. הבנק לא מקבל כלום, אבל כנראה גם לא עולה לו (כמעט) כלום.
אבל מה אתה מקבל מזה?
בנושא הבטיחות כמה פעמים כהר דנו בזה והרוב מסכימים שהבנק דווקא פחות בטוח.
בנושא המס - כנראה שבכל מקרה לא היית צריך לדווח כלום, ואם כן - לא בטוח שזה יפטור אותך.

הבינלאומי לא יגבו ממך "עמלת קבלת ניירות"?
אתה לא תמכור אף פעם?

לגבי המכירה זה באמת עניין טריקי, אולי עד אז התיק יגדל משמעותית ואני אוכל לקבל תנאים טובים יותר.
לגבי העמלה שציינת, אני אבדוק את זה, תודה

לגבי המכירה זה באמת עניין טריקי, אולי עד אז התיק יגדל משמעותית ואני אוכל לקבל תנאים טובים יותר.
זה לא רק המכירה, מניח שתרצה להמיר חזרה מדולרים לשקלים, זה הכסף הגדול.

לא בטוח שהבנתי מה הפירצה - אינירקטיב יקבלו את אותן עמלות שהיית משלם בין כה וכה, הם לא מפסידים. הבנק לא מקבל כלום, אבל כנראה גם לא עולה לו (כמעט) כלום.
אבל מה אתה מקבל מזה?
בנושא הבטיחות כמה פעמים כהר דנו בזה והרוב מסכימים שהבנק דווקא פחות בטוח.
בנושא המס - כנראה שבכל מקרה לא היית צריך לדווח כלום, ואם כן - לא בטוח שזה יפטור אותך.

אני לא מתכנן למכור בקרוב, ייתכן שעד שארצה למכור התיק שלי יהיה גדול וכן אצטרך לשלם מס ואולי אוכל לקבל תנאים טובים יותר בבנק בגלל גודל התיק
לגבי עניין הבטיחות ראיתי השוואה רק בין ib העולמית לinter il
אני אחפש דיונים שמשווים בין inter il לבנק ישראלי

לגבי העמלה שציינת, אני אבדוק את זה, תודה
תבדוק את כול העמלות. כולל כמו שציינו המרת מט"ח.
אני על הדרך הייתי בודק גם כמה הבנק יחייב במקרה שתרצה להעביר את הנירות משם.
הייתי שוקל חשבון ישירות ב IB במקום כול העניין הזה. נשמע כמו שילוב מנצח של גוף בטוח ועמלות זולות.
לא ממליץ\מיעץ

להעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
כל התגובות פה זרמו עם ההנחה האופטימית שהבנק לא ישנה את התנאים ויתחיל לגבות דמי משמורת במצב בו כל המסחר נעשה בחוץ??

מהנסיון שלי עם הבינלאומי בעבר, הוא ישנה את התנאים בהזדמנות הראשונה.

אני לא מתכנן למכור בקרוב
אם אתה לא מוכר בקרוב אז למה לא להחזיק את הניירות ב ib ?
עד שלא תמכור כנראה שגם ככה לא תצטרך להגיש דו"חות למס הכנסה.

שלום לכולם,
יש לי חשבון בInter-il עם התנאים של דיבידעת, עמלת המרה של 10 ש"ח וסנט למניה עם מינ' של 1.4$ שהם באמת עמלות זולות.
מצד שני יש לי חשבון השקעות בבנק הבינלאומי ללא דמי ניהול, אבל עם עמלת המרת מט"ח של יציג+220 פיפס, ועמלת קניה של 0.15% מסך העסקה ומינ' של 7$ שאלו סבירות יחסית לבנק בישראל אבל יקרות ביחס לInter-il.

ההפרש בין קניה של מניות ב75 אלף ש"ח בין IB לבנילאומי זה יותר מ200 ש"ח עמלות.
מכיוון שהם מאפשרים העברה בחינם של ני"ע פע בחודש למקום אחר, חשבתי לנסות ולנצל את זה כדי לעשות את הקניות דרך Inter-il ולהעביר לחשבון בבנק הבינלאומי מכיוון שאין לי עמלות דמי ניהול.
ככה אני מרוויח את הביטחון היחסית גדול יותר שיש לי כלפי הבנק שלי לעומת inter-il וגם פותר אותי מנושאי דו"חות למס הכנסה שמטרידים אותי.

האם זה באמת פרצה נוחה או שאני מפספס פה משהו?

@Nav האם בסוף הצלחת? אני בסיטואציה דומה- שוקל לפתוח חשבון ב-IB המתווך אך ורק בשביל להמיר מט"ח ולהעביר את הדולרים לחשבון אחר בבית השקעות. אצלי הסיבה קצת שונה, אני רוצה לקנות קרן גידור הון מסוימת שלא פתוחה ל-IB.
תודה.

אשמח לדוגמא אם זה לא סוד
אני מניח שהיא לא אמריקאית, בגלל זה?

בדקת שזה אפשרי?

זו הקרן: https://www.blackshieldfund.com
אכן בגלל שהיא לא אמריקאית, לא ניתן לקנות דרך בנקים אמריקאים (בדקתי סיטי ושוואב).

העברה אמורה להיות אפשרית בכפוף לאישור חשבון מ-IB. אני הולך לנסות בכל מקרה, אדווח אם אצליח.

תבדוק את כול העמלות. כולל כמו שציינו המרת מט"ח.
אני על הדרך הייתי בודק גם כמה הבנק יחייב במקרה שתרצה להעביר את הנירות משם.
הייתי שוקל חשבון ישירות ב IB במקום כול העניין הזה. נשמע כמו שילוב מנצח של גוף בטוח ועמלות זולות.
לא ממליץ\מיעץ
@nicepo1 אולי יש ך מושג
העברתי מט"ח מחשבון ההשקעות שלי במיטב לבנק שלי (זה כנראה ההסכם) שלחתי אישור ניהול חשבון ובתעריפון כתוב בפירוש
העברת מטבע חוץ בארץ ומבנק אחר בארץ
לחשבון או מחשבון אותו לקוח -10 דולר בפיקוח

הבנק לקח לי משהו כמו 1.5% בקיצור לישט 55 ודולר 65 דולר. זה אמנם לא הרבה כסף, אבל מה היה קורה אם הייתי מעבירה סכום גדול. בעת ההעברה הפקידה שטענה שהיא אחראית מטח (כי שאלתי אם אוכל לקבל מישהו אחר-בחורה שכבר אמרה לי פעם עם חתימה על כרטיס ויזה שאבוא עוד שבועיים והיא לא ביצעה הוראה) אמרה שלא יכולה לומר לי כמה זה יצא. שלחתי לה במייל את התעריפון והיא אמרה שהיא לא מבינה מה אני שולחת...
לאחר מכן, התווכחתי איתם שזה נוגד את התעריפון ופניתי לנציב התלונות. הייתה לי שיחה עם סגן מנהל הבנק היום. בהתחלה הוא פשוט ציין סעיף אחר ושלחתי לו את הסעיף המדובר הוא התווכח שזה העברה יוצאת ולא נכנסת ושוב הקראתי את הסעף. בסיכום הוא אמר לי -אכתוב להם שלא הבנת נכון.
אמרתי לו שזה כתוב בפירוש. קיצור נראה לי ניסה לכסתח את הנושא כדי לסגור את התלונה בנציב.
אבל אולי העברה ממיטב אינה נחשבת לחשבון שלי? 4 פעמים בחודש אני עושה לחברה שעובדת עבורה העברות ליחידת מטח במיטב ושם זה בחשבון נאמנות שאולי על שם החברה, לא לוקחים שקל.
אני כועסת לחינם?

אני כועסת לחינם?
אני מנחש שחשבון הבנק של בית ההשקעות שלך עבור מט״ח הוא לא חשבון ישראלי. זה בד"כ המצב.
זה אומר שההעברה הזו היא לא העברה בארץ, והיא עולה יותר.

אני מנחש שחשבון הבנק של בית ההשקעות שלך עבור מט״ח הוא לא חשבון ישראלי. זה בד"כ המצב.
זה אומר שההעברה הזו היא לא העברה בארץ, והיא עולה יותר.
בארץ. מיטב דש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
C העברת ני"ע מבנק בארץ ל IB שאלה לגבי השכבות שוק ההון 7
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y תיאור תהליך העברת ני"ע מבית השקעות בישראל --> בנק בישראל --> IB (2022) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 62
A העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות בניהול עצמאי שוק ההון 6
L העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית) שוק ההון 121
I בעיה העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 41
O העברת ני״ע מ-ib לבנק שוק ההון 0
Y מהי עמלת העברת ני"ע זר מבנק ישראלי לברוקר ישראלי? שוק ההון 4
יבגני_ל היסטוריית רכישה של ני"ע בעת העברת תיק שוק ההון 0
D העברת ני"ע ללא מכירה וקנייה שוק ההון 3
ס העברת ני"ע מ- IB לבנק ישראלי כדי למכור שוק ההון 3
wa11a האם מישהו עשה ויכול לשתף על תהליך העברת ני"ע ממיטב דש ל IB ? שוק ההון 4
נ עלויות העברת ני"ע ומט"ח מ/אל IB שוק ההון 33
Zach Moshe עמלת העברת ני״ע לברוקר חו״ל לא מפוקחת (5 ש״ח)? שוק ההון 27
P העברת ני"ע בפתיחת חשבון השקעות דרך האינטרנט שוק ההון 2
I עמלת העברת תיק ני"ע - קיים פיקוח? צרכנות פיננסית 40
A העברת תיק ני״ע מאדם לאדם שוק ההון 4
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
E העברת הפסדי הון משנים קודמות - האם שווה לי להתעסק? מיסים 14
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
P העברת קופות גמל לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ארנונה- העברת דירה ע"ש הרוכש נדל"ן 13
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
I העברת דולר במזומן לפקדון דולרי צרכנות פיננסית 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
A העברת מטבע זר ל IB שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A העברת כסף לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
ס העברת זהב לib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ העברת אחזקה בקרן כספית מבית השקעות לבנק שוק ההון 4
SwingMan העברת השקעה ב-iwda מישראל לחו"ל שוק ההון 8