אהלן חברים,
רקע:
60,000 ש"ח בחשבון עצמאי דרך בית השקעות בארץ.
40,000 ש"ח דרך קופ"ג להשקעה(מסלול מנייתי)- דרך משרתי הקבע של צה"ל.
את הכסף שיש לי בקופ"ג הכנסתי לפני שנתיים כשנכנסתי לקבע.
מאז למדתי וקראתי ופתחתי חשבון עצמאי למסחר.
אני רוצה למשוך את הכסף בקופ"ג ולהעביר אותו לתיק העצמאי שלי כדי שאוכל לנהל את ההשקעות לבד ולא להיות תלוי בבית ההשקעות.
נמנעתי מלעשות את זה כל עוד היו לי רווחים (אמנם יחסית נמוכים, אבל היו) כי רציתי להימנע ממס רווחי הון.
כרגע בשל המצב, אין לי רווחים בקופ"ג ואני "מופסד" בערך ב25%.
השאלה שלי:
האם שווה לי כרגע להוציא את הכסף ולהעביר אותו לתיק העצמאי שלי?
הדילמה בעיקר עולה לי כי אם אני מבין נכון- ברגע שאעביר את הכסף בהפסד, כל רווח שיהיה לי עליו בחשבון העצמאי ימוסה.
לעומת זאת, אם אשאיר את הכסף בקופ"ג ואחכה שיעלה חזרה לסכום ההשקעה (בהנחה שזה יקרה כמובן) אוכל להעביר אותו ללא ניכוי מס.
אשמח לדעת כמובן אם יש דרך נוספת לבצע את המעבר-
לדוגמא שאעביר עכשיו את הכסף עכשיו, ועד שאגיע לסכום ההשקעה המקורי בתיק העצמאי הוא בכל זאת לא ימוסה.
תודה!
רקע:
60,000 ש"ח בחשבון עצמאי דרך בית השקעות בארץ.
40,000 ש"ח דרך קופ"ג להשקעה(מסלול מנייתי)- דרך משרתי הקבע של צה"ל.
את הכסף שיש לי בקופ"ג הכנסתי לפני שנתיים כשנכנסתי לקבע.
מאז למדתי וקראתי ופתחתי חשבון עצמאי למסחר.
אני רוצה למשוך את הכסף בקופ"ג ולהעביר אותו לתיק העצמאי שלי כדי שאוכל לנהל את ההשקעות לבד ולא להיות תלוי בבית ההשקעות.
נמנעתי מלעשות את זה כל עוד היו לי רווחים (אמנם יחסית נמוכים, אבל היו) כי רציתי להימנע ממס רווחי הון.
כרגע בשל המצב, אין לי רווחים בקופ"ג ואני "מופסד" בערך ב25%.
השאלה שלי:
האם שווה לי כרגע להוציא את הכסף ולהעביר אותו לתיק העצמאי שלי?
הדילמה בעיקר עולה לי כי אם אני מבין נכון- ברגע שאעביר את הכסף בהפסד, כל רווח שיהיה לי עליו בחשבון העצמאי ימוסה.
לעומת זאת, אם אשאיר את הכסף בקופ"ג ואחכה שיעלה חזרה לסכום ההשקעה (בהנחה שזה יקרה כמובן) אוכל להעביר אותו ללא ניכוי מס.
אשמח לדעת כמובן אם יש דרך נוספת לבצע את המעבר-
לדוגמא שאעביר עכשיו את הכסף עכשיו, ועד שאגיע לסכום ההשקעה המקורי בתיק העצמאי הוא בכל זאת לא ימוסה.
תודה!