• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

העברת כספים מאב לבן

• פותח הנושא פותח הנושא amir_sela
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

amir_sela

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
אני שכיר המחוייב להגיש מס דו"ח שנתי 1301 לפי בקשת פקיד השומה (092) וגם היה שכר מעל התקרה לפטור בהגשת דו"ח (מעל 640000 ש"ח) .
כל חשבונותי מתנהלים בארץ בלבד בהשקעות סולידיות דרך הבנקים.
בנוסף לפני 12 שנה העברתי סכום כסף גדול אותו חסכתי בעבר מעבודה כל חיי (מעל 500000 ש"ח) לאבא שלי מסיבות אישיות שלי ויחסים טובים בן אבא לבן.
חשוב לציין כי תמיד הייתי ועדיין שכיר ומשלם מס כחוק.
הכסף היה בפיקדונות שונים בבנקים בארץ וצבר ריביות (הסכום היום עומד על 800000 ש"ח).
ראוי לציין כי אני מיופה כוח בחשבון זה של אבי אשר נפתח כחשבון פקדון לכסף זה.
ברצוני כעת להעביר את הכסף בחזרה אלי לחשבון ואז שאבי יסגור את החשבון הקודם.
מבחינת הבנק אין בעיה לכך.

השאלות:
1. האם צריך לדווח על כך בדוח השנתי שלי 1301?
2. האם דיווח לבנק בלבד ײהעברה מאב לבן ללא תמורהײ מספקת למס הכנסה (הרי זה לא ממש מתנה אלא שמרתי את הכסף על שמו) ?
3. האבא הוא פנסיונר כך שזכאי להנחה במס על פיקדונות, האם יכולים לעשות בעיות במס הכנסה כאשר יקבל הנחה זו, או להכנס כשותף לחשבון כדי למנוע הנחה זאת?
4. עברתי הרבה בנקים ב-12 שנה אלו ולא תמיד שמרתי מסמכים וטפסי 106, האם מס הכנסה יבקש במקרה זה מסמכים לפני 12 שנה ?
5. האם עדיף להכנס כשותף לחשבון ואז אחרי מספר חודשים להעביר כספים אלו לחשבון שלח באותו בנק? ומה צריך לדווח במקרה זה למס הכנסה בדוח השנתי 1301 (אם צריך בכלל) ?
6. מה כדאי ואלו הצהרות ביני לבין אבא שלי כדאי לשמור לשנים קדימה במידה ויפנו ממס הכנסה?

תודה לכולם.

נערך לאחרונה ב:
צ'מע, בנושאים כאלו, אתה פשוט צריך למצוא רואה חשבון שאתה יכול לסמוך עליו.

שווה להשקיע קצת זמן בחיפוש, עד שתמצא מישהו הגון שנוח לך לעבוד איתו (אני ממליץ משרד קטן או בינוני, אולי מבין פורשי רשות המסים לשעבר). הוא יטפל עבורך בדוחות, ייצג אותך במס הכנסה אם צריך,ינחה אותך בשאלות כאלו. עצם העובדה שיש לך מייצג ורשה, מקטינה את הסיכון לביקורת עצבנית. מנסיוני, המחיר של ייעוץ מקצועי אמין שווה המון. בניגוד ליועצי השקעות שמבנה השכר שלהם עובד נגדך, לא כל כך קשה למצוא רואה חשבון טוב, כי את שכרו הוא מקבל ממך.

אל תסמוך על עצות של אנשים רנדומיים בפורומים באינטרנט, אפילו אם הם מלאים בביטחון עצמי ויודעים לדבר על קרנות איריות, או לדון ב- "ביטקוין: אספקטים פוליטיים". וגם, אם פתאום גילית שומה מגודלת, לך לרופא עור, לא לאינטרנט.

אל תסמוך על עצות של אנשים רנדומיים בפורומים באינטרנט, אפילו אם הם מלאים בביטחון עצמי ויודעים לדבר על קרנות איריות, או לדון ב- "ביטקוין: אספקטים פוליטיים". וגם, אם פתאום גילית שומה מגודלת, לך לרופא עור, לא לאינטרנט.
חייב לציין שהעצות של האנשים הרנדומליים בפורום כאן היו שוות פי כמה מכל מי שמצאתי ב"חיים האמיתיים" ...

חייב לציין שהעצות של האנשים הרנדומליים בפורום כאן היו שוות פי כמה מכל מי שמצאתי ב"חיים האמיתיים" ...
לא בנושאי מס והלבנת הון. יש כאן ידענים גדולים לצד אנשים שמציעים לעשות עבירות פליליות. עדיף לשלם קצת ולישון בשקט.

שלום,
אני שכיר המחוייב להגיש מס דו"ח שנתי 1301 לפי בקשת פקיד השומה (092) וגם היה שכר מעל התקרה לפטור בהגשת דו"ח (מעל 640000 ש"ח) .
כל חשבונותי מתנהלים בארץ בלבד בהשקעות סולידיות דרך הבנקים.
בנוסף לפני 12 שנה העברתי סכום כסף גדול אותו חסכתי בעבר מעבודה כל חיי (מעל 500000 ש"ח) לאבא שלי מסיבות אישיות שלי ויחסים טובים בן אבא לבן.
חשוב לציין כי תמיד הייתי ועדיין שכיר ומשלם מס כחוק.
הכסף היה בפיקדונות שונים בבנקים בארץ וצבר ריביות (הסכום היום עומד על 800000 ש"ח).
ראוי לציין כי אני מיופה כוח בחשבון זה של אבי אשר נפתח כחשבון פקדון לכסף זה.
ברצוני כעת להעביר את הכסף בחזרה אלי לחשבון ואז שאבי יסגור את החשבון הקודם.

השאלות:
1. האם צריך לדווח על כך בדוח השנתי שלי 1301?
2. האם דיווח לבנק בלבד ײהעברה מאב לבן ללא תמורהײ מספקת למס הכנסה (הרי זה לא ממש מתנה אלא שמרתי את הכסף על שמו) ?
3. האבא הוא פנסיונר כך שזכאי להנחה במס על פיקדונות, האם יכולים לעשות בעיות במס הכנסה כאשר יקבל הנחה זו, או להכנס כשותף לחשבון כדי למנוע הנחה זאת?
4. עברתי הרבה בנקים ב-12 שנה אלו ולא תמיד שמרתי מסמכים וטפסי 106, האם מס הכנסה יבקש במקרה זה מסמכים לפני 12 שנה ?
5. האם עדיף להכנס כשותף לחשבון ואז אחרי מספר חודשים להעביר כספים אלו לחשבון שלח באותו בנק? ומה צריך לדווח במקרה זה למס הכנסה בדוח השנתי 1301 (אם צריך בכלל) ?
6. מה כדאי ואלו הצהרות ביני לבין אבא שלי כדאי לשמור לשנים קדימה במידה ויפנו ממס הכנסה?

תודה לכולם.

מתנות בין קרובים הן פטורות ממס. אם היית חייב בהגשת הצהרת הון, הייתי מציעה לרשום זאת בשדה 209 -הכנסות פטורות, כדי שלאחר מכן עם הדרישה להגיש הצהרת הון -יהיה קל לך להסביר
במקרה שלך סעיף הפטור הוא 97(א) 5 פטור
(5) מתנה לקרוב וכן מתנה ליחיד אחר אם שוכנע פקיד השומה כי המתנה ניתנה בתום לב ובלבד שמקבל המתנה אינו תושב חוץ;
והקטע עם תושב חוץ הוא לופ מטורף לעקוץ את מס הכנסה כי ניתן להעביר כספים למי שאינו תושב שעושה עלייה ולגהץ עליו כספים עצומים ורוחים בתקופת פטור 10 שנים לעולה/תושב חוזר

עוד לפני מס הכנסה תהיה לך בעיה עם הבנק. מפתיע שאמרו לך שלא תהיה בעיה.
רוב הסיכויים שגם הבנק המעביר (של אבא שלך) וגם הבנק המקבל (שלך) ירצו מסמך בכתב - הסכם החזר הלוואה או הסכם מתנה. כנראה גם ירצו שיהיה מאומת ע"י עוה"ד.

כעקרון לא רואה בעיות מיוחדות מלבד דברים פורמליים.
מניח שאם לא הייתי מחויב להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה אזי לא הייתי חייב לדווח על העברה זו.
העניינים כשרים ופשוטים יחסית ולא רוצה לסבך אותם מעבר לנדרש.

בכל מקרה כמובן אמשיך לאתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון, אך לצערי מנסיון עבר, גם שם כל אחד מציע ואומר משהו אחר.

גם לי זה ברור.
השאלה מה פקיד השומה התורן חושב ...
במקרה הגרוע נוציא פירוטים של חשבונות לפני 15 שנה (מניח שקיים במערכת הבנק), מה גם שמסמכים על העברה כספים עדיין אצלי.

ברור שכן,
העברה בנקאית פשוטה בין משפחה.
גם לי זה ברור.
השאלה מה פקיד השומה התורן חושב ...
אם הייתי פקיד שומה*, זה מה שהייתי מנסה להבין כדי להחליט:
הרי זה לא ממש מתנה אלא שמרתי את הכסף על שמו
מה זה אומר?

*אבל אני לא. אולי אני לא חושב נכון

אם הייתי פקיד שומה*, זה מה שהייתי מנסה להבין כדי להחליט:

מה זה אומר?

*אבל אני לא. אולי אני לא חושב נכון

העברת כספים בין משפחה ללא תמורה.
ניתן להגדיר זאת מתנה או הלוואה אבל לא נראה שרלוונטי הרי הדברים ללא תמורה אלא מערכת יחסים בן הורים לילדיהם.
לא נעשו בכספים אלה שימוש מעולם על ידי אבי למעט פקדונות.

לא נעשו בכספים אלה שימוש מעולם על ידי אבי למעט פקדונות.
זה בדיוק העניין. אתה כותב "הרי זה לא ממש מתנה אלא שמרתי את הכסף על שמו" ושהוא לא היה צריך אותו והשתמש בו רק לפקדונות.
אז זו השאלה (אני לא צריך עליה תשובה, כמובן): האם באמת נתת לו את הכסף במתנה (מה שנקרא, בתום לב)? כי מאוד לא ברור למה שתעשה את זה כשהוא בכלל לא צריך ולא מתכוון להשתמש בזה. אם העברת את הכסף על שמו משיקולים אחרים (לדוגמה, מס על פקדונות. סתם זורק) אז קשה לטעון שזו מתנה בתום לב, וזה נראה לי מתחיל לגלוש לכיוונים של העלמת מס.
אני מניח שגם לזה שזה קרה לפני 12 שנה יש משמעות (ואני מניח גם שחיובית מבחינתך), אבל ממש ממש אין לי מושג.

זה בדיוק העניין. אתה כותב "הרי זה לא ממש מתנה אלא שמרתי את הכסף על שמו" ושהוא לא היה צריך אותו והשתמש בו רק לפקדונות.
אז זו השאלה (אני לא צריך עליה תשובה, כמובן): האם באמת נתת לו את הכסף במתנה (מה שנקרא, בתום לב)? כי מאוד לא ברור למה שתעשה את זה כשהוא בכלל לא צריך ולא מתכוון להשתמש בזה. אם העברת את הכסף על שמו משיקולים אחרים (לדוגמה, מס על פקדונות. סתם זורק) אז קשה לטעון שזו מתנה בתום לב, וזה נראה לי מתחיל לגלוש לכיוונים של העלמת מס.
אני מניח שגם לזה שזה קרה לפני 12 שנה יש משמעות (ואני מניח גם שחיובית מבחינתך), אבל ממש ממש אין לי מושג.
מה אתה מגדיר תום לב המאפשרת העברות בן הורים לילדיהם?
לדוגמה:
1. האם העברה בגלל ניהול כסף על ידי ההורים נחשב תום לב?
2. האם העברה לצורך העברת בעלות על כספים ששולמו עליהם מס במקור, בגלל אירוע כלשהו ושמירת הכספים ײבמקום מבטחיםי הינו תום לב (כמובן במידה ונעשה ללא תמורה בין הורה לילד) ?

מה אתה מגדיר תום לב המאפשרת העברות בן הורים לילדיהם?
אני לא מגדיר תום לב, אבל הנקודה היא שתום לב הוא רק תנאי למתנה. מה שאתה מתאר לא נראה בכלל כמו מתנה.
אעצור כאן, כי באמת שעדיף איש מקצוע על פני שאמשיך לברבר.

אני לא מגדיר תום לב, אבל הנקודה היא שתום לב הוא רק תנאי למתנה. מה שאתה מתאר לא נראה בכלל כמו מתנה.
אעצור כאן, כי באמת שעדיף איש מקצוע על פני שאמשיך לברבר.
הקטע שזה 800 אלף וזה סכום שיכול להפריע לפקיד אפור וקנאי.. בגלל זה אתה מקבל תשובות שונות

מסכים בהחלט, אכן יצאתי כפוי טובה, ורוצה להבהיר.

ראשית, הפורום הזה מדהים. אני ממליץ עליו בקביעות לכל חברי ומשפחתי. תודה לכל הסבלניים, אתם נפלאים.

שנית, אני תומך באופן מוחלט ברעיון של מסוגלות פיננסית שהבלוג והפורום מקדמים באופן כל כך נפלא. אדם צריך לדעת מספיק כדי לפקח על היועצים שלו.

עם זאת, יש תחומים בהם ייעוץ פורמלי חשוב מאוד. עצם העובדה שיש ייצוג על ידי מורשה, מעידה שאין כוונה פלילית. התשלום לרו''ח הוא ביטוח נגד הסתבכויות.

לבסוף, באופן יותר עמוק. בפורום אתה מקבל תשובות לשאלות ששאלת. יועץ טוב יעזור לך גם לדעת מה לשאול.

ברצוני לרענן את הדיון עקב שאלה של ידיד בנושא העברת כספים/מתנות במשפחה.
זה המצב - אישה מבוגרת בתהליך מכירת דירתה ומעבר לשכירות מטעמים פיננסים, כלכליים ושינוי אזור מגורים לצורך הורדת יוקר המחיה.
האישה רוצה לחלק את כספי המכירה בין שני ילדיה ולא להמתין עד 120.
שתי אופציות:
1. לבקש מהקונה להעביר את הכספים לילדים, לכל ילד 50%
2. כספי המכירה נכנסים לחשבון האם והיא מעבירה לכל ילד 50%
השאלות:
1. האם בשתי האופציות זה נחשב מבחינת מס הכנסה כמתנה ופטורה ממס או ווטאבר?
2. האם ישראלית והילדים בעלי אזרחות ישראלית ואמריקאית, האם יש השלכות מס לגבי ה IRS
וכן אני יודע ומודע ל:
עם זאת, יש תחומים בהם ייעוץ פורמלי חשוב מאוד.
אבל מעוניין לשמוע גם את דעתכם בעניין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Dim העברת כספים מ- ibi ל-רבולוט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
T העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
L העברת כספים מביטוח מנהלים לגמל - יתרה שאינה מובנת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ העברת כספים לברוקר זר לבנק בחו״ל וספציפית לגבי IB שוק ההון 1
O העברת כספים מ IBKR לבנק הבינלאומי צרכנות פיננסית 10