• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העברת כסף מאינטרקטיב לחשבון בנק באירופה

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,561
האם מישהו יודע אם ניתן להעביר כסף מהחשבון שלי בIB לחשבון בנק על שמי במדינה במדינה אירופית (ביורו)? עד עכשיו העברתי רק בתוך ישראל ואז לארהב.

האם מישהו יודע אם ניתן להעביר כסף מהחשבון שלי בIB לחשבון בנק על שמי במדינה במדינה אירופית (ביורו)? עד עכשיו העברתי רק בתוך ישראל ואז לארהב.
כל חשבון שהוא על שמך אתה צריך להיות מסוגל למשוך אליו.
תתחיל תהליך של משיכה, תמלא את כל פרטי הבנק ותנסה.
אולי תתחיל מסכום קטן בשביל העברת חוטר.

הי תודה.
פתחתי טיקט על זה, אבל כן זה רעיון טוב, אנסה עם סכום קטן.

הקטע שבהעברות לחשבון אמריקאי אני מבין למה זה ככ זול (כי זה בין הברוקר שממוקם בארהב לחשבון שלי בארהב), אבל השאלה אם יש להם גם חשבון בנק אירי(אני מעוניין להעביר ביורו לאירלנד) כמו שיש להם ישראלי. אני לא מצאתי לזה עדות, ואם אין להם, אז אני תוהה אם זה יהיה זול.

הי תודה.
פתחתי טיקט על זה, אבל כן זה רעיון טוב, אנסה עם סכום קטן.

הקטע שבהעברות לחשבון אמריקאי אני מבין למה זה ככ זול (כי זה בין הברוקר שממוקם בארהב לחשבון שלי בארהב), אבל השאלה אם יש להם גם חשבון בנק אירי(אני מעוניין להעביר ביורו לאירלנד) כמו שיש להם ישראלי. אני לא מצאתי לזה עדות, ואם אין להם, אז אני תוהה אם זה יהיה זול.
העברות יורו באיחוד, בין בנקים הם בדרך כלל בחינם "SEPA" (הבנקים חייבים לתת תעריף שווה להעברה בתוך המדינה ובכל האיחוד).

בIB זה עולה סך הכל 1 אחד למשיכה כשבוחרים העברת SEPA (אחרי משיכה ראשונה מהחשבון בחודש שהיא חינם בכל מקרה).

העברות יורו באיחוד, בין בנקים הם בדרך כלל בחינם "SEPA" (הבנקים חייבים לתת תעריף שווה להעברה בתוך המדינה ובכל האיחוד).

בIB זה עולה סך הכל 1 אחד למשיכה כשבוחרים העברת SEPA (אחרי משיכה ראשונה מהחשבון בחודש שהיא חינם בכל מקרה).

מגניב, אז יש להם פשוט חשבון בנק אירופאי כלשהו ומשם אפשר להעביר?

אם ככה העלות צריכה להיות העברה של שקלים מהחשבון הישראלי שלי לib (שישה וחצי שקלים להעברת זהב), המרה ליורו (כמה יורו עמלת המרה ללא מרווח שער) והעברה לחשבון שלי באירלנד בחינם. נכון?

מגניב, אז יש להם פשוט חשבון בנק אירופאי כלשהו ומשם אפשר להעביר?
יש להם. ההוראה לביצוע ההעברה, מתבצעת בחשבון שלך בIB בדיוק כמו משיכה בשקלים או בדולרים (אתה לא בוחר מאיזה בנק הם שולחים את הכסף, זה עניין שלהם).
אם ככה העלות צריכה להיות העברה של שקלים מהחשבון הישראלי שלי לib (שישה וחצי שקלים להעברת זהב), המרה ליורו (כמה יורו עמלת המרה ללא מרווח שער) והעברה לחשבון שלי באירלנד בחינם. נכון?
נכון. אחרי ההעברה הראשונה בחודש, זה יורו אחד נוסף לכל העברה (כשבוחרים SEPA).

נכון. אחרי ההעברה הראשונה בחודש, זה יורו אחד נוסף לכל העברה (כשבוחרים SEPA).
תודה רבה.
זה לא פחות ממדהים. מי שמעביר מטח מדי פעם, חוסך דרך IB סכומים אדירים, רק על זה שווה להיות אצלם (ג.נ. סתם לקוח מרוצה...).

[הדיון התחיל כאן - מתכנת]
אני מנסה כבר מעל חודשיים לפתוח חשבון בנק במדינת איחוד אירופי
למה אתה צריך חשבון בנק "אמיתי"? להפקדת צ'קים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה אתה צריך חשבון בנק "אמיתי"? להפקדת צ'קים?
1. כרגע אני מסוגל להעביר יורו לחשבון שלי בib, אבל לא דולרים. לא בא לי שמשהו ישתנה ואז אני אתקע.
2. יצרתי כמה הוראות קבע בחשבון ב transferwise שאני לא בטוח בכלל שזה אפשרי.
3. למרות היותו של transferwise כלי מדהים, עדיין כפי שהמקרה הזה ואחרים מלמדים, חשבון בנק "אמיתי" עדיין נחשב שונה מחשבון וירטואלי. לא יודע במה זה עשוי להתבטא, אבל זה עשוי.
4. אין בזה שום נזק , כל עוד מחזיקים מעל 2500 יורו בחשבון אין עמלות.
5. לא ידעתי על הצ׳קים, אבל עוד יתרון.

כרגע אני מסוגל להעביר יורו לחשבון שלי בib, אבל לא דולרים. לא בא לי שמשהו ישתנה ואז אני אתקע.
בינתיים דברים משתנים בעיקר לטובה אצל TW. אבל גם אם תהיה בעיה, אתה יודע ש-TW הוא רק אחד מיני רבים, נכון? TW הוא EMI (מוסד כסף אלקטרוני - מונח של האיחוד האירופי), ויש כמוהו עשרות רבות של שירותים סמי-בנקאיים. הוא אמנם אחד המוצלחים והידועים שבהם, אבל הוא לא הראשון, ובטח לא היחיד. רובם המכריע אירופאים, ורבים מקבלים ישראלים.
יצרתי כמה הוראות קבע בחשבון
ל-TW אין standing orders, אבל יש repeat transfer. ל-EMIs אחרים יש SO, אם זה מאוד חשוב לך.
המקרה הזה ואחרים מלמדים, חשבון בנק "אמיתי" עדיין נחשב שונה מחשבון וירטואלי
בנקים אכן שונים מ-EMIs:
1. בנקים יכולים לספק קרדיט (=הלוואות), בניגוד ל-EMIs, שיכולים רק לתת לך להשתמש בכסף שכבר יש לך.
2. בנקים משתמשים בכספי הלקוחות על מנת למנף את עצמם (בין אם זה כדי לתת קרדיט ללקוחות אחרים או כדי להשקיע). הדרישה מ-EMI היא פשוטה - הלימות ההון חייבת להיות 100% בכל זמן. הם לא יכולים לסכן את הכסף שלך. הוא יושב בחשבונות בנק נושאי ריבית, וזהו. לשם השוואה, הלימות ההון בבנקים ישראלים היא 12.5%. כמובן שבסופו של דבר הכסף כן יושב בבנק כלשהו (בד"כ בנק גדול ויציב, ב-TW למיטב זכרוני משתמשים בעיקר ב-Lloyds), כי אין דרך אחרת לאחסן אותו, אבל קריסה של חברת ה-EMI עצמה לא יכולה (בתאוריה כמובן) להשפיע על הלקוחות.

בכל מקרה, לא מפתיע שפקידי בנק לא מסכימים לקבל מסמכי EMI כחלק מ-KYC. אני לא מצפה מפקידים לדעת שבתכלס על EMI יש פיקוח, רגולציה, ודרישות KYC נוקשות (יש גם כאלה שידרשו אימות מסמכים).
אין בזה שום נזק
הנזק הוא בדיוק מה שאתה חווה עכשיו, וסביר שיחזור על עצמו לאורך ההתקשרות. זה מוסד מיושן שמתנהל באיטיות ובבירוקרטיות. בנוסף, הפעולות, כשיהיו, כנראה יהיו הרבה יותר יקרות.
לא ידעתי על הצ׳קים, אבל עוד יתרון.
למיטב ידיעתי רוב המשכירים והשוכרים מעדיפים standing orders על צ'קים (בכלל, צ'ק זה משהו שהולך ונעלם).

למיטב ידיעתי רוב המשכירים והשוכרים מעדיפים standing orders על צ'קים (בכלל, צ'ק זה משהו שהולך ונעלם).
הצ׳ק יגיע מחברת הניהול, לא השוכר.
כמובן שעדיף להמנע מפיסות נייר מעופפות בין יבשתיות אם אפשר.

הצ׳ק יגיע מחברת הניהול, לא השוכר.
כמובן שעדיף להמנע מפיסות נייר מעופפות בין יבשתיות אם אפשר.
חברת הניהול לא יכולה לעשות פשוט העברה בנקאית?
אני יודע שבארה"ב הם עושים לי ach כל חודש (ידנית, כי הסכום יכול להיות שונה. הם מנכים הוצאות ותיקונים אם יש.)

בינתיים דברים משתנים בעיקר לטובה אצל TW. אבל גם אם תהיה בעיה, אתה יודע ש-TW הוא רק אחד מיני רבים, נכון? TW הוא EMI (מוסד כסף אלקטרוני - מונח של האיחוד האירופי), ויש כמוהו עשרות רבות של שירותים סמי-בנקאיים. הוא אמנם אחד המוצלחים והידועים שבהם, אבל הוא לא הראשון, ובטח לא היחיד. רובם המכריע אירופאים, ורבים מקבלים ישראלים.
שוב, זה לא תחליף ל -TW, שאני מאוד מרוצה מהם מכל הבחינות, אבל הם עדיין לא נתפסים רציניים באותה מידה כמו בנק רגיל בעיניי צד ג' שונים. ואכן, תהליך הפתיחה מייגע, אבל לאחר מכן אני לא צופה קשיים מיוחדים (ייתכן שאתבדה...).

ל-TW אין standing orders, אבל יש repeat transfer. ל-EMIs אחרים יש SO, אם זה מאוד חשוב לך.
המממ לא בטוח מה אומרות ההגדרות הללו, אבל אני צריך לספק לחברת החשמל ולחברת האינטרנט חשבון בנק ממנו תצא הוראת קבע. זה אומר ש-TW לא תומכים בזה?

הנזק הוא בדיוק מה שאתה חווה עכשיו, וסביר שיחזור על עצמו לאורך ההתקשרות. זה מוסד מיושן שמתנהל באיטיות ובבירוקרטיות. בנוסף, הפעולות, כשיהיו, כנראה יהיו הרבה יותר יקרות.
הפעולות שאני מתכנן לבצע יהיו רק של העברה בתוך האיחוד האירופי (מ- ול- חשבון של IB בגרמניה). זה אמור להיות בחינם כאמור כל עוד אני מחזיק 2,500 יורו בחשבון (לא בעייתי מבחינתי).

אני עוד לא יודע איך זה יתנהל. הדירה תושכר ב-AIRBNB, אני חושב שבמקרה הזה גם כן הכסף יעבור בהעברה בנקאית.

אבל הם עדיין לא נתפסים רציניים באותה מידה כמו בנק רגיל בעיניי צד ג' שונים
למה זה רלוונטי איך TW נתפסים בעיני מישהו? כשאתה נותן את ה-IBAN שלך לצד ג' אין לו דרך לדעת שהוא ב-TW. זה IBAN של Handelsbank בגרמניה. ל-EMIs אחרים יש IBANs בבנקים אחרים. אף אחד לא ידע שאתה מחזיק חשבון "לא רציני".
אני צריך לספק לחברת החשמל ולחברת האינטרנט חשבון בנק ממנו תצא הוראת קבע. זה אומר ש-TW לא תומכים בזה?
נשמע שאתה רוצה direct debit ולא standing order. כלומר אתה נותן לחברת החשמל הרשאה לחייב את החשבון שלך ישירות בסכום החשבון המשתנה. TW לא תומכים ב-direct debit, יש EMIs שכן. דרך אגב, ג'נרלי ספיקינג, עדיף לשלם חשבונות עם כרטיס אשראי עם ריוורדס. במקרה של כרטיס אמריקאי תחסוך איזה 2% מהחשבון.
הדירה תושכר ב-AIRBNB, אני חושב שבמקרה הזה גם כן הכסף יעבור בהעברה בנקאית
כן, העברה בנקאית. אמור לעבוד מצוין עם TW.

חברת הניהול לא יכולה לעשות פשוט העברה בנקאית?
אני יודע שבארה"ב הם עושים לי ach כל חודש (ידנית, כי הסכום יכול להיות שונה. הם מנכים הוצאות ותיקונים אם יש.)
יכולה אם יש לך חשבון בנק. ברור שעדיף, פשוט צ׳ק זאת אלטרנטיבה.

למה זה רלוונטי איך TW נתפסים בעיני מישהו? כשאתה נותן את ה-IBAN שלך לצד ג' אין לו דרך לדעת שהוא ב-TW. זה IBAN של Handelsbank בגרמניה. ל-EMIs אחרים יש IBANs בבנקים אחרים. אף אחד לא ידע שאתה מחזיק חשבון "לא רציני".
אז דוגמא ראשונה זה העובדה שאני לא יכול להעביר דולרים ל-IB. לא יודע למה.
דוגמא שניה- מסמך על טרנזקציה מ-TW לא תפס כשביקשו ממני הוכחה לכתובת מבנק. מסמך רשמי מבנק כן.
נשמע שאתה רוצה direct debit ולא standing order. כלומר אתה נותן לחברת החשמל הרשאה לחייב את החשבון שלך ישירות בסכום החשבון המשתנה. TW לא תומכים ב-direct debit, יש EMIs שכן. דרך אגב, ג'נרלי ספיקינג, עדיף לשלם חשבונות עם כרטיס אשראי עם ריוורדס. במקרה של כרטיס אמריקאי תחסוך איזה 2% מהחשבון.
מצאתי רק את World first, אם כי זכור לי שיש להם בעיה עם ישראלים. יש לך המלצה לשירות כזה (עד שיאושר חשבון הבנק?). לא כ"כ הבנתי את ההערכה על כרטיס אשראי עם ריוורדס. איך אני מוציא כרטיס אמריקאי (יש לי כרגע מסטרקארד שהוצאתי בארץ)? מדובר באירלנד, לא בארה"ב.

מה הכוונה "לא יכול להעביר דולרים"? נראה לי נורא מוזר.
באיזה שלב זה נכשל? אתה מעביר נוטיפיקציה ועושה העברת ACH ופשוט דוחים אותה? (אאל"ט TW לא תומכים ב BILL PAY, רק ב ACH ו WIRE)
אומנם לא העברתי כספים בין TW ל IB עדיין, אבל העברתי בין TW לבנק אחר שיש לי (ב ACH) ולא היית שום בעיה.

דוגמא שניה- מסמך על טרנזקציה מ-TW לא תפס כשביקשו ממני הוכחה לכתובת מבנק. מסמך רשמי מבנק כן.
הדוגמאות לא באמת קשורות לתפיסת הרצינות של TW. הראשונה היא עניין טכני (הכסף יוצא מחשבון המאגר ולא מחשבון על שמך). IB לא דוחים את ההעברה כי TW "לא רציניים". יש גם בנקים שמוגבלים על ידי אותה מגבלה טכנית, כתלות בדרך האופרציה שלהם. הדוגמה השניה לא רלוונטית כי סיפרת בעצמך לבנק שהספק הוא TW. כל עוד אתה מקבל תשלומים ב-TW אין לאף אחד דרך לדעת שאתה עובד דרכם.
מצאתי רק את World first
מציע בחום להתרחק.
איך אני מוציא כרטיס אמריקאי (יש לי כרגע מסטרקארד שהוצאתי בארץ)? מדובר באירלנד, לא בארה"ב
כרטיסי אשראי אמריקאיים נותנים הטבות שאי אפשר לקבל מכרטיסים באף מקום אחר בעולם. יש לא מעט אנשים בפורום שמשתמשים בהם ביום-יום, גם בישראל. קרא את השרשור הזה. אם אין לך כרטיס או לפחות חשבון בארה"ב כרגע אז זה לא רלוונטי לך עד הביקור הבא שם.
יש לך המלצה לשירות כזה (עד שיאושר חשבון הבנק?)
Leopay (לשעבר Leupay) יכול להתאים לך למשל. הם מקבלים ישראלים, החשבון חינמי, העברות זולות, נותנים שני כרטיסי דביט חינם, ותומכים בדיירקט דביט. תוכל לקשר אחד מהכרטיסים שתקבל לחשבון היורו שלך שם ולשלם את החשבונות שלך דרכו ללא עמלות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A העברת כסף לחו"ל צרכנות פיננסית 76
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס מיסים 3
B העברת כסף מ IB לצורך תשלום צרכנות פיננסית 6
A העברת כסף לחו"ל עבור תשלום לפרילנסרים - איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
M העברת כסף מישראל לארה"ב לקרוב משפחה מדרגה ראשונה צרכנות פיננסית 5
A עיתוי העברת כסף לחו"ל - מה השיקולים? שוק ההון 1
M העברת כסף לארה"ב (סכומים קטנים) צרכנות פיננסית 2
G העברת כסף לשוואב צרכנות פיננסית 3
K העברת כסף מ-IB לבנק בארץ פוסטים מאיכות נמוכה 1
tomchoook העברת כסף לחו״ל בעזרת IB צרכנות פיננסית 20
A העברת כסף לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
XpH העברת כסף מנאמן ל IB (תמורה ממכירת ESPP/RSU ב ETRADE) שוק ההון 5
rotembar העברת כסף ל IB - אזרח ישראלי vs אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
B העברת כסף לבנק בחו"ל מכרטיס האשראי צרכנות פיננסית 3
ת העברת כסף לחשבון שלי בחול שוק ההון 2
D העברת כסף בין מדינות דרך אינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
O העברת כסף מבנק הפועלים לאינטאקטיב ברוקרס - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
D העברת כסף לחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
B העברת כסף בין ישראל לבין חשבון בקרן נאמנות אמריקאית שוק ההון 2
X פתיחת חשבון בIB לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) באינטרקטיב ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ העברת כסף מpaypal לinteractive brokers שוק ההון 2
D האם יש מגבלה על העברת כסף בין בני משפחה צרכנות פיננסית 29
צ העברת כסף מקופת גמל לקרן הפנסייה צרכנות פיננסית 4
צ העברת כסף מקופת גמל לקרן הפנסייה צרכנות פיננסית 1
P גמל להשקעה העברת כסף וקניית נכסים שוק ההון 3
Liron2035 עמלת העברת כסף מ-IB חזרה לחשבון בנק בארץ? שוק ההון 2
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
M העברת כסף מקופת גמל לא נזילה לנזילה באמצעות אופציות? צרכנות פיננסית 38
E העברת כסף מארה"ב לארץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
S העברת כסף לקנדה- עמלות שוק ההון 2
N העברת קרן השתלמות ל-IRA והוספת כסף שוק ההון 5
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
Z דוח שנתי - העברת יתרות לשנת המס הבאה מיסים 1
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 10
E העברת דולר מחשבון IBKR לבנק הפועלים. Correspondent? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
M העברת מזומן מ-IB לשוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
צ העברת חשבון בנק - סיוט או קלי-קלות? צרכנות פיננסית 18
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
א העברת מטח עם one zero או חלופה אחרת צרכנות פיננסית 18
G העברת 2000$ לחשבון השקעות של אקסלנס: איך להימנע מעמלות מיותרות? שוק ההון 11
Y העברת חסכון משקלי לדולרי שוק ההון 4
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
I העברת rsu להורה מיסים 33

נושאים דומים

Back
למעלה