כרגע אני מסוגל להעביר יורו לחשבון שלי בib, אבל לא דולרים. לא בא לי שמשהו ישתנה ואז אני אתקע.
בינתיים דברים משתנים בעיקר לטובה אצל TW. אבל גם אם תהיה בעיה, אתה יודע ש-TW הוא רק אחד מיני רבים, נכון? TW הוא EMI (מוסד כסף אלקטרוני - מונח של האיחוד האירופי), ויש כמוהו עשרות רבות של שירותים סמי-בנקאיים. הוא אמנם אחד המוצלחים והידועים שבהם, אבל הוא לא הראשון, ובטח לא היחיד. רובם המכריע אירופאים, ורבים מקבלים ישראלים.
יצרתי כמה הוראות קבע בחשבון
ל-TW אין standing orders, אבל יש repeat transfer. ל-EMIs אחרים יש SO, אם זה מאוד חשוב לך.
המקרה הזה ואחרים מלמדים, חשבון בנק "אמיתי" עדיין נחשב שונה מחשבון וירטואלי
בנקים אכן שונים מ-EMIs:
1. בנקים יכולים לספק קרדיט (=הלוואות), בניגוד ל-EMIs, שיכולים רק לתת לך להשתמש בכסף שכבר יש לך.
2. בנקים משתמשים בכספי הלקוחות על מנת למנף את עצמם (בין אם זה כדי לתת קרדיט ללקוחות אחרים או כדי להשקיע). הדרישה מ-EMI היא פשוטה - הלימות ההון
חייבת להיות 100% בכל זמן. הם לא יכולים לסכן את הכסף שלך. הוא יושב בחשבונות בנק נושאי ריבית, וזהו. לשם השוואה, הלימות ההון בבנקים ישראלים היא 12.5%. כמובן שבסופו של דבר הכסף כן יושב בבנק כלשהו (בד"כ בנק גדול ויציב, ב-TW למיטב זכרוני משתמשים בעיקר ב-Lloyds), כי אין דרך אחרת לאחסן אותו, אבל קריסה של חברת ה-EMI עצמה לא יכולה (בתאוריה כמובן) להשפיע על הלקוחות.
בכל מקרה, לא מפתיע שפקידי בנק לא מסכימים לקבל מסמכי EMI כחלק מ-KYC. אני לא מצפה מפקידים לדעת שבתכלס על EMI יש פיקוח, רגולציה, ודרישות KYC נוקשות (יש גם כאלה שידרשו אימות מסמכים).
הנזק הוא בדיוק מה שאתה חווה עכשיו, וסביר שיחזור על עצמו לאורך ההתקשרות. זה מוסד מיושן שמתנהל באיטיות ובבירוקרטיות. בנוסף, הפעולות, כשיהיו, כנראה יהיו הרבה יותר יקרות.
לא ידעתי על הצ׳קים, אבל עוד יתרון.
למיטב ידיעתי רוב המשכירים והשוכרים מעדיפים standing orders על צ'קים (בכלל, צ'ק זה משהו שהולך ונעלם).