מתייחסים בחוברת למקרה של שמוכרים לפני חלוף 5 שנים מסיום הבניה אבל לא למקרה שלא בנית בכלל (כך גם בפרק משנה 4.5 לקובץ החלטות המועצה שמפנים אליו).
להלן מה שכתוב בחוברת בנוגע להעברת זכויות:
העברת זכויות תאושר בכפוף להוראות סימנים א' ו-ב' לפרק משנה 4.5 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל או כל עדכון בקובץ ההחלטות שיבוא במקומו, ובכפוף לקבלת אישור ממשרד הבינוי והשיכון.
ידוע למציע כי על פי א' ו-ב' לפרק משנה 4.5 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל, רשות מקרקעי ישראל תאפשר העברת זכויות ללא הגבלה וללא שתגבה תמורה נוספת, 5 שנים החל מסיום הבניה )כהגדרתה בקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל(.
העברת זכויות קודם למועד האמור תהיה בהתאם לקבוע סימנים א' ו-ב' לפרק משנה 4.5 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל או כל עדכון בקובץ ההחלטות שיבוא במקומו.
• במקרים בהם הוקצתה קרקע לבעל זכויות בשל היותו נכה: הרשות תאפשר העברת זכויות ללא הגבלה ולא תגבה תמורה נוספת, בהעברת זכויות לנכה העונה על התבחינים שבגינם הוקצתה הקרקע לבעל הזכויות בשל היותו נכה.
כמו כן יובהר כי העברת זכויות לפני חלוף 5 שנים מסיום הבניה וקבלת טופס 4 במכרזים בהם ניתן סבסוד פיתוח על ידי משרד הבינוי והשיכון באזורי עדיפות לאומית, תתאפשר בהתקיים אחת מאלה ובכפוף למגבלות רמ"י לגבי הקרקע בהתאם לקבוע בסימנים א' ו-ב' לפרק משנה 4.5 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל : מוכר הזכויות ישיב למשרד הבינוי והשיכון את הסבסוד שניתן בהוצאות הפיתוח בהתייחס למגרש בו זכה. לאור האמור, כל העברת זכויות במגרש לבניה נמוכה לפני חלוף 5 שנים מסיום הבניה וקבלת טופס 4 ,כפופה לקבלת אישור המשרד ולא תתאפשר העברת זכויות ללא אישור זה.