• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסבר על קיזוז פחת בהקשרי מס הכנסה ומס שבח

• פותח הנושא פותח הנושא rontg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rontg

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
לצורך הדוגמא נדבר על דירה באיזור המרכז שנרכשה בשנת 2000 אך החלה להיות מושכרת לראשונה במסלול פטור חלקי רק בשנת 2020 (20 שנה אחרי).

ראשית לגבי קיזוז הפחת כנגד הכנסות שוטפות - ניתן לבחור רק במסלול תקנות מגורים כלליות, כלומר 2-4 אחוז על חלק המבנה בלבד ללא מרכיב הקרקע:
1. האם ניתן לקבוע שרירותית 2/3 מבנה בהתאם לנהוג, או שמכיוון שמדובר באיזור המרכז סביר להניח שאחוז הקרקע גדול יותר וחייבים לקחת בעל מקצוע להערכה מדויקת?
2. האם הקיזוז מחושב מרגע הרכישה או רק מרגע ההשכרה, או רק בשנים שהנכס הושכר? כלומר, האם בשנת 2020 ברשותי 100% מהמבנה לקזז ממנו, או שהפסדתי כבר 80% (20 שנה כפול 4%) ונותרו רק 20% שממשיכים להיות מקוזזים ללא תלות באם הדירה הושכרה ובאם דרשתי בפועל את הקיזוז או לא?

כעת בהקשרי חישוב מס השבח:
3. התקנות קובעות כי גם אם לא קוזז פחת במהלך השנים, הוא יקוזז לצורכי הגדלת מס השבח בהתאם לפחת המקסימלי שהיה ניתן לקזז על פי חוק, אך ורק בשנים בהם הדירה הייתה מושכרת - כלומר במקרה שלנו, גם אם מבחינת מס הכנסה "הפסדתי" 20 שנה של קיזוזים, מבחינת מס שבח הקיזוז יבוצע בהתאם לשנות השכירות בפועל. אני צודק?
4. האם יש התייחסות למסלול שבה הדירה הושכרה במהלך השנים במקרה כזה? מכיוון שהמסלול שנבחר הוא פטור חלקי, לא ניתן לקזז לפי פחת דירות מגורים (2% צמוד), מכאן שאני מסיק שגם לצרכי מס שבח זה לא מסלול הקיזוז שיבחר?
5. במידה ובחרתי לקזז במהלך תקופת ההשכרה 2% פחת רכוש כללי על המבנה (במקום 4%), האם בחישוב מס השבח יקוזז הפחת שבחרתי בפועל או שיקוזזו 4%, וזאת מכיוון שזה הפחת המקסימלי שניתן לקזז על פי חוק בהתאם למסלול הספציפי שבחרתי?

6. לסיכום, כרגע אני מסיק שתמיד כדאי לקזז פחת מתי שאפשר, מכיוון שהוא בכל מקרה יקוזז כנגדי בהקשרי מס הכנסה ומס שבח, גם אם לא ניצלתי את ההטבה לאורך הדרך להקטנת חבות המס שלי. כלומר, אין לי את האופציה לבחור שלא לקזז ובכך לא לפגוע בשבח העתידי, ואין לי את האופציה לבחור שלא לקזז כדי לשמור את אופציית הקיזוז לשנים עתידיות רווחיות יותר. האם מדובר במסקנה נכונה?

תודה רבה!

1. האם ניתן לקבוע שרירותית 2/3 מבנה בהתאם לנהוג, או שמכיוון שמדובר באיזור המרכז סביר להניח שאחוז הקרקע גדול יותר וחייבים לקחת בעל מקצוע להערכה מדויקת?
2. האם הקיזוז מחושב מרגע הרכישה או רק מרגע ההשכרה, או רק בשנים שהנכס הושכר? כלומר, האם בשנת 2020 ברשותי 100% מהמבנה לקזז ממנו, או שהפסדתי כבר 80% (20 שנה כפול 4%) ונותרו רק 20% שממשיכים להיות מקוזזים ללא תלות באם הדירה הושכרה ובאם דרשתי בפועל את הקיזוז או לא?
הנוהג הוא שליש קרקע, כלומר, 2/3 מבנה.
כל עוד אתה לא מעוניין בחלוקה שונה, אז אין צורך להביא שמאי וניתן להתבסס על זה.
פחת הוא על התקופה שייצרת הכנסה מהעסק, כלומר אם מדובר בדירה להשכרה, אז רק על החודשים שהדירה הושכרה בפועל.
3. התקנות קובעות כי גם אם לא קוזז פחת במהלך השנים, הוא יקוזז לצורכי הגדלת מס השבח בהתאם לפחת המקסימלי שהיה ניתן לקזז על פי חוק, אך ורק בשנים בהם הדירה הייתה מושכרת - כלומר במקרה שלנו, גם אם מבחינת מס הכנסה "הפסדתי" 20 שנה של קיזוזים, מבחינת מס שבח הקיזוז יבוצע בהתאם לשנות השכירות בפועל. אני צודק?
4. האם יש התייחסות למסלול שבה הדירה הושכרה במהלך השנים במקרה כזה? מכיוון שהמסלול שנבחר הוא פטור חלקי, לא ניתן לקזז לפי פחת דירות מגורים (2% צמוד), מכאן שאני מסיק שגם לצרכי מס שבח זה לא מסלול הקיזוז שיבחר?
5. במידה ובחרתי לקזז במהלך תקופת ההשכרה 2% פחת רכוש כללי על המבנה (במקום 4%), האם בחישוב מס השבח יקוזז הפחת שבחרתי בפועל או שיקוזזו 4%, וזאת מכיוון שזה הפחת המקסימלי שניתן לקזז על פי חוק בהתאם למסלול הספציפי שבחרתי?
הפחת שיקוזז מעלות הנכס בחישוב השבח, הוא בהתאם לפחת שנוכה בדיווח למס הכנסה.
אם לא תוכל להוכיח כמה נוכה, אז יתייחסו לפחת המרבי האפשרי בחודשי השכירות.

איני איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד
מומלץ לפנות לעורך דין למקרקעין בנושא
אתה צריך להעביר לעורך הין שמבצע את המכירה את כל ההוכחות בהקשר של הפחת שנוכה בפועל, והוא יחשב את הסכומים.
6. לסיכום, כרגע אני מסיק שתמיד כדאי לקזז פחת מתי שאפשר, מכיוון שהוא בכל מקרה יקוזז כנגדי בהקשרי מס הכנסה ומס שבח, גם אם לא ניצלתי את ההטבה לאורך הדרך להקטנת חבות המס שלי. כלומר, אין לי את האופציה לבחור שלא לקזז ובכך לא לפגוע בשבח העתידי, ואין לי את האופציה לבחור שלא לקזז כדי לשמור את אופציית הקיזוז לשנים עתידיות רווחיות יותר. האם מדובר במסקנה נכונה?
אם אתה מגיש דוחות שנתיים, ושם רואים במפורש שלא נוכה פחת, אז גם במכירת הנכס לא יקוזז הפחת מהעלות.
אבל זה צריך להראות בבירור בנספח 1321 לדוח

איני איש מקצוע והשימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
יש לפנות לעורך דין מקרקעין בנושא

הנוהג הוא שליש קרקע, כלומר, 2/3 מבנה.
כל עוד אתה לא מעוניין בחלוקה שונה, אז אין צורך להביא שמאי וניתן להתבסס על זה.
פחת הוא על התקופה שייצרת הכנסה מהעסק, כלומר אם מדובר בדירה להשכרה, אז רק על החודשים שהדירה הושכרה בפועל.

הפחת שיקוזז מעלות הנכס בחישוב השבח, הוא בהתאם לפחת שנוכה בדיווח למס הכנסה.
אם לא תוכל להוכיח כמה נוכה, אז יתייחסו לפחת המרבי האפשרי בחודשי השכירות.

איני איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד
מומלץ לפנות לעורך דין למקרקעין בנושא
אתה צריך להעביר לעורך הין שמבצע את המכירה את כל ההוכחות בהקשר של הפחת שנוכה בפועל, והוא יחשב את הסכומים.

אם אתה מגיש דוחות שנתיים, ושם רואים במפורש שלא נוכה פחת, אז גם במכירת הנכס לא יקוזז הפחת מהעלות.
אבל זה צריך להראות בבירור בנספח 1321 לדוח

איני איש מקצוע והשימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
יש לפנות לעורך דין מקרקעין בנושא
תודה רבה על התגובה.

שאלה נוספת - הדירה שבדוגמא צפויה לעבור בירושה. במקרה של מכירה בעתיד ע"י היורש ללא פטור ממס שבח - ערך הבסיס הוא מחיר הרכישה או ערך הדירה ביום קבלת הירושה? והאם מערך זה יקזזו את הפחת שקוזז בפועל ע"י המוריש?

נערך לאחרונה ב:
שלום,
לצורך הדוגמא נדבר על דירה באיזור המרכז שנרכשה בשנת 2000 אך החלה להיות מושכרת לראשונה במסלול פטור חלקי רק בשנת 2020 (20 שנה אחרי).

ראשית לגבי קיזוז הפחת כנגד הכנסות שוטפות - ניתן לבחור רק במסלול תקנות מגורים כלליות, כלומר 2-4 אחוז על חלק המבנה בלבד ללא מרכיב הקרקע:

תודה רבה!
תעשה גוגל "מיסוי מקרקעין – יחסי קרקע/מבנה, ושמירת תיעוד" ותראה מאמר שדן בעניין של יחס קרקע מבנה לעניין פחת.

אתה צריך לדעתי להחליט עם העורך דין שלך או מי שמטפל בדיווח למס שבח האם יש חובה לצרף שמאות ומה המשמעות אם תגיש יחס שונה בין קרקע למבנה (1/3 קרקע 2/3 מבנה) ללא שמאות והשומה שלך לא תתקבל.

אני מכיר מקרים שבתל אביב למשל - התקבל יחס שונה בין קרקע למבנה ללא שמאות (ייתכן שזה היה בשיטת מצליח) - אבל אני לא ממליץ לך לעשות כך או אחרת. זו אחריות של איש המקצוע שייצג אותך בעניין.

בישראל במקרה של ירושה אין step up של שווי הנכס (כמו למשל בארה"ב) והשווי לעניין חישובי פחת הוא שווי היסטורי.

הפחת לעניין חישוב מס שבח לדירות מגורים הוא רק לגבי השנים שבהם הדירה היתה מושכרת.

יש פסיקה שאומרת שאם הנישום הגיש דוחות מס כדין ולא ניכה פחת במסגרת הדוחות השנתיים הוא לא חייב לנכות פחת במכירת הנכס - ראה פסק דין ע"א 5883/18 מנהל מיסוי מקרקעין נגד PIV BV

במסלול 10 אחוז אין אפשרות לנכות פחת בדוחות השנתיים ועל פי הפקודה חייבים בכל מקרה להוסיף לשווי המכירה את הפחת - סעיף 122 ג לפקודה.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

תעשה גוגל "מיסוי מקרקעין – יחסי קרקע/מבנה, ושמירת תיעוד" ותראה מאמר שדן בעניין של יחס קרקע מבנה לעניין פחת.

אתה צריך לדעתי להחליט עם העורך דין שלך או מי שמטפל בדיווח למס שבח האם יש חובה לצרף שמאות ומה המשמעות אם תגיש יחס שונה בין קרקע למבנה (1/3 קרקע 2/3 מבנה) ללא שמאות והשומה שלך לא תתקבל.

אני מכיר מקרים שבתל אביב למשל - התקבל יחס שונה בין קרקע למבנה ללא שמאות (ייתכן שזה היה בשיטת מצליח) - אבל אני לא ממליץ לך לעשות כך או אחרת. זו אחריות של איש המקצוע שייצג אותך בעניין.

בישראל במקרה של ירושה אין step up של שווי הנכס (כמו למשל בארה"ב) והשווי לעניין חישובי פחת הוא שווי היסטורי.

הפחת לעניין חישוב מס שבח לדירות מגורים הוא רק לגבי השנים שבהם הדירה היתה מושכרת.

יש פסיקה שאומרת שאם הנישום הגיש דוחות מס כדין ולא ניכה פחת במסגרת הדוחות השנתיים הוא לא חייב לנכות פחת במכירת הנכס - ראה פסק דין ע"א 5883/18 מנהל מיסוי מקרקעין נגד PIV BV

במסלול 10 אחוז אין אפשרות לנכות פחת בדוחות השנתיים ועל פי הפקודה חייבים בכל מקרה להוסיף לשווי המכירה את הפחת - סעיף 122 ג לפקודה.

תודה רבה. השאלה לגבי מס שבח עתידי היא תיאורטית וכרגע אין כוונה למכור, ולכן גם אין עו"ד שמייצג בעניין. אני מסיק מכך שאם אבחר בסטנדרט של שליש ושני שליש לא אתקל בבעיות בהמשך, גם אם הדירה נמצאת באיזור המרכז.

לגבי הפסיקה שאם הנישום הגיש דוחות מס כדין ולא ניכה פחת, הוא לא חייב לנכות פחת במכירה - זה תקף גם אם קוזז פחת על ריהוט בלבד, ללא פחת על המבנה?

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה. השאלה לגבי מס שבח עתידי היא תיאורטית וכרגע אין כוונה למכור, ולכן גם אין עו"ד שמייצג בעניין. אני מסיק מכך שאם אבחר בסטנדרט של שליש ושני שליש לא אתקל בבעיות בהמשך, גם אם הדירה נמצאת באיזור המרכז.
לא שמעתי שרשות המסים מנסה באזורי ביקוש להחיל חלוקה שונה לעניין ניכוי הפחת במסגרת ההוצאות השנתיות על הנכס וזה גם לא סביר בעיני שהיא תנסה לעשות את זה. זה הסטנדרט המקובל לעניין חלוקה.

שווה להתיעץ עם עו"ד שמתמחה במיסוי ו/או רואה חשבון שמגיש דוחות באופן קבוע, לרבות לגבי השאלה שלך לעניין ניכוי פחת על ריהוט בלבד ולגבי הרלוונטיות של הפסיקה לגבי אי ניכוי פחת מההכנסות וההשפעה לאחר מכן על מס שבח - לנסיבות הספאציפיות שלך.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י בקשת הסבר - יתרון העברת הפסד לטובת קיזוז מס בעתיד שוק ההון 24
D back to basic - הסבר על אפקט הריבית-דריבית בתעודות סל שוק ההון 2
R הסבר על מקדמות מס הכנסה מיסים 5
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
ג רכישת ETF זר - הסבר? שוק ההון 0
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
Y למישהו יש הסבר אינטואטיבי על מרטינגל חסום? אוף טופיק 5
מ הסבר איך מבינים כמה מגן מס יש לי מיסים 3
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
ה הסבר לפערי עקיבה שוק ההון 1
א צמוד למדד - הסבר נדל"ן 7
F הסבר בבקשה על פער בין 1159193 שנסחרת ב7310 אגורות לבין IUIT שנסחרת ב-20.99 דולר? שוק ההון 2
P הסבר ודוגמאות לטופס 1320 (חישוב הכנסה מעסק)? מיסים 0
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5
ט הסבר על קרן כספית שוק ההון 1
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
אוגורן נפילת FTX - הסבר לטיפשים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
S הסבר על צבירת דיבידנדים (1159250) שוק ההון 5
A רכישת דירה מקבלן - הסבר לגבי מצב חשבון, ממה להיזהר? נדל"ן 2
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D הסבר על חשבונות של בית השקעות ובנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
notavailable הסבר על תיאור פעולות במערכת Spark Ordernet ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Dinoman עמלות ודמי שמירה בברוקרים אצל SLICE הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D למה לשוק יש נטייה לגדול אקספוננציאלית? יש לכך הסבר תיאורטי מעבר לתצפיות אמפיריות? שוק ההון 31
A הסבר על -קסם ETF משולבת מניות ארה"ב שוק ההון 11
מ הסבר על מס שוק ההון 4
W ETF - הסבר על קביעת המחיר שוק ההון 0
S בקשת הסבר אודות רווח בקרנות פנסיה אלטשולר (תשואה מוצגת מול רווח כספי בפועל) צרכנות פיננסית 0
L למה חולים יותר בחורף, יש לזה הסבר? זה הקור? אוף טופיק 12
L מורים - שביתות - הסבר?? אוף טופיק 25
B דרוש הסבר - אג"ח מסוים או מוצר עוקב מדדי אג"ח שוק ההון 4
unrealx עמלות רכישת מניות בבית השקעות - הסבר? שוק ההון 6
ע הסבר על חישוב ה-SEC Yield של bond etf שוק ההון 5
ח הסבר לגבי קרן השתלמות צרכנות פיננסית 1
לא חשוב שמות הסבר על תוכניות חיסכון בבנקים שוק ההון 76
לא חשוב שמות סרטון לא ברור על מתווה הגז, אפשר הסבר? אוף טופיק 1
לא חשוב שמות בהקשר לחסכנות ואנטי-צרכנות - אפשר בבקשה הסבר על הסרטון הבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
OkanemochiJanai הסבר חישובים בשוקולד מריר שוק ההון 11
י שוק חופשי מדומה - הצד הפילוסופי (הסבר מפורט יותר) אוף טופיק 178
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
חדש בשוק מבקש קצת הסבר לגבי IB שוק ההון 32
לא חשוב שמות האם אפשר לבקש הסבר מעמיק בנוגע למכפיל יעילות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20

נושאים דומים

Back
למעלה