• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור?

• פותח הנושא פותח הנושא alice.lankri
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alice.lankri

משתמש רשום
דירוג
1
היי,

קניתי נכס בפרדס חנה בעלות של מיליון שקלים לפני מספר שנים,
נראה מבדיקה ראשונית שכעת ערכו עלה לכ1.6-1.8 (הידד!)

אני מנסה להבין האם כדאי מבחינה כלכלית למכור נכס ולסגור את המשכנתא, ואולי לקנות נכס אחר גדול יותר במקומו?
האם זו מחשבה נכונה - ואם כן אז מתי? או מה הייתם ממליצים לעשות במצב הזה, אם בכלל?

נשארה לי כ300 א״ש במשכנתא.

אציין שבמקביל כיוון שכעת אני תושבת גרמניה ולא תושבת ישראל יותר, וכנראה זכאית למשכנתא כאן, אני חושבת לקחת משכנתא בגרמניה ולקנות כאן נכס נוסף.

תודה

השאלה העיקרית היא מה האלטרנטיבה, לכל שינוי יש עלויות עסקה גבוהות כספית ומנטלית בתחום הזה.

אם את לא רוצה לשמור נכס בארץ, תמכרי ותעברי הלאה. אם את בגרמניה, לנהל נכס בישראל זה סתם סיבוך.
אם את רוצה נכס בישראל, לא הייתי מוכר, פרדס חנה מקום שיחסית שומר על הערך שלו.

אם יש לך נכס נוסף לבית בפרדס חנה, כולל מחוץ לישראל - את צפויה לשלם מס שבח על מכירת הבית. זה יכול להיות כואב בכיס, כדאי לתכנן ולהיערך.

אם זה הנכס היחיד, עדיף למכור אותו לפני רכישת נכס אחר (ותוך 18 חודש) ולהימנע ממס השבח.

לא ייעוץ, אני לא בקיאה מספיק.

אם יש לך נכס נוסף לבית בפרדס חנה, כולל מחוץ לישראל - את צפויה לשלם מס שבח על מכירת הבית. זה יכול להיות כואב בכיס, כדאי לתכנן ולהיערך.

אם זה הנכס היחיד, עדיף למכור אותו לפני רכישת נכס אחר (ותוך 18 חודש) ולהימנע ממס השבח.

לא ייעוץ, אני לא בקיאה מספיק.
בטוח? אני הבנתי שפטור דירה יחידה ממס שבח מתחשב רק בדירות בישראל

בטוח? אני הבנתי שפטור דירה יחידה ממס שבח מתחשב רק בדירות בישראל
בעת המכירה של נכס בישראל על תושב חוץ
להביא מסמך המראה שאין לו נכס במדינת התושבות ולהצהיר שאין בכל מקום אחר, אחרת יישלם מס שבח.

גם אני תושבת חוץ ומחזיקה נכס בישראל ובמדינת התושבות ולכן לא מוכרת את הנכס בישראל...

בעת המכירה של נכס בישראל על תושב חוץ
להביא מסמך המראה שאין לו נכס במדינת התושבות ולהצהיר שאין בכל מקום אחר, אחרת יישלם מס שבח.

גם אני תושבת חוץ ומחזיקה נכס בישראל ובמדינת התושבות ולכן לא מוכרת את הנכס בישראל...
הבנתי, תודה.
רק בשביל לחדד - אם מדובר בתושב ישראל שמחזיק דירה יחידה בישראל ועוד 100 דירות ברחבי העולם, כשהוא מוכר את הדירה בישראל הוא פטור ממס שבח ולא צריך להצהיר כלום לגבי דירות בחו"ל, נכון?

רק בשביל לחדד - אם מדובר בתושב ישראל שמחזיק דירה יחידה בישראל ועוד 100 דירות ברחבי העולם, כשהוא מוכר את הדירה בישראל הוא פטור ממס שבח ולא צריך להצהיר כלום לגבי דירות בחו"ל, נכון?
אני לא יודעת, אבל אם יש לו כל כך הרבה דירות זה עסק לכל דבר ומיסוי אחר...

יועץ מס יוכל לתת תשובה מדויקת.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
__DanDan שווי הנכס עלה, שיעור המימון ירד. למחזר מסלול קלצ? נדל"ן 5
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
A הלוואת בלון קבלן - איך אפשר באם הנכס כבר משועבד? נדל"ן 5
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
ר לקיחת משכנתא כשאתה לא בעל הנכס נדל"ן 10
M האם יש חברה המלווה ובודקת את הנכס - תכנון ,שכנים תוכניות עתידיות באזור וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
C איך אתם מתמחרים את שווי הנכס שלכם בתוך הפרוטפוליו השקעות? נדל"ן 11
ח העלת שווי הנכס שמשועבד למשכנתא נדל"ן 1
ש השקעה כבעל המשכנתא בארה"ב ולא בעל הנכס שוק ההון 4
J רכישת נכס עם מימון ללא משכון הנכס הנקנה נדל"ן 3
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
Y מה דעתכם על קנית קרנות ותעודות סל של הנכס כאשר הוא ממונף? שוק ההון 5
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
ר sicp עלה ב150% ואני תקועה עם הרווח! שוק ההון 5
A אני מקבל פנסיה ממגדל החל ממרץ 2023 והפנסיה לא עודכנה מאז למרות שהמדד עלה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I מיקרוסופט - השווי עלה פי 10 ב- 10 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 4
D למה קרן הנאמנות שלי ירדה כשהמדד עלה פוסטים מאיכות נמוכה 6
Dončić מה השתנה כשמס רווחי ההון בישראל עלה ל25%? מיסים 4
N איך מגלים מה עלה בגורלה של דירה בירושה מהעבר? והאם החזקת חלק מדירה שקול להחזקת דירה? נדל"ן 6
D מכפיל הרווח של s&p 500 עלה ל37 - זה גבוה? שוק ההון 50
P מה עלה בגורל התוכנית לרישיונות נהיגה עד גיל 70? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
Liron2035 טוב זה כבר מסקרן: שגיאת חישוב, השוק עלה. הבורסה נסגרה ונמצאה השגיאה..מה יקרה ביום שני? שוק ההון 22
ג מדד המניות העולמי MSCI עלה ב-715% משנת 2010? שוק ההון 1
A אינטרנט הוט - המחיר עלה [שימו לב] מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 44
milx בית שעלה בערכו ב-3 מיליון שח - האם יש לשלם מיסים במכירתו? פוסטים מאיכות נמוכה 3

נושאים דומים

Back
למעלה