• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנחות למילואימניקים

• פותח הנושא פותח הנושא yam_golan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yam_golan

משתמש רשום
דירוג
4
היי, אשמח לעזרת הפורום הנכבד.
בתור מילואימניק שדיי נקרע במהלך המלחמה + מחוסר דיור אני רוצה לבדוק את האפשרות של ההנחות של המדינה וההגרלות.
ניסיתי להכנס לאתרים השונים ונשארתי מאוד מבולבל...
יש לי כמה שאלות שאשמח לעזרה בהם:
א. לא יודע כמה היא ניתנת לתשובה, אבל אשמח לשמוע האם לדעתכם יש באמת הנחה "שווה" באחת מההגרלות
ב. נכנסתי לhttps://apps.land.gov.il/MichrazimSite/#/search ואני רואה רשימה של מכרזים אבל לאף אחד מהם אין חוברת מכרז פעילה?
ג. כהמשך לב', נניח שמחר יפרסמו את חוברת המכרז, מה זה אומר מכרז-הגרלה למילואימניקים? יש הגרלה על מחיר פיקס? יש מכרז שכמילואימניק אני אנצח בו למרות שאהיה מעט פחות בהצעה שלי?
ד. ניסיתי להכנס גם לאתר של מחיר למטרה, ונניח הפרוייקט הזה: https://dira.moch.gov.il/78599/2608/ProjectInfo , איך קוראים את זה? במצב הפרוייקט כתוב :"טרם הוגשה בקשה להיתר", אבל בעמוד הראשי זה פתוח להגרלה, המחיר למטר שכתוב הוא: "18,969.00" אבל קצת אחר כך כתוב "המחיר המוצג הוא לפני הנחה .... ממחיר הדירה המעודכן בסך 25,491 ₪ (ללא מע"מ) למ"ר", השאיר אותי מבולבל לגמרי לגבי מה המחיר בפועל שאדרש לשלם.
ה. איפה אפשר לבדוק מה גודל הדירה?

אעריך כל עזרה, נשארתי ממש מבולבל

נערך לאחרונה ב:
ב. נכנסתי לhttps://apps.land.gov.il/MichrazimSite/#/search ואני רואה רשימה של מכרזים אבל לאף אחד מהם אין חוברת מכרז פעילה?
ג. כהמשך לב', נניח שמחר יפרסמו את חוברת המכרז, מה זה אומר מכרז-הגרלה למילואימניקים? יש הגרלה על מחיר פיקס? יש מכרז שכמילואימניק אני אנצח בו למרות שאהיה מעט פחות בהצעה שלי?
גם הסתכלתי על זה, החוברות כבר היו אמורות להיות מפורסמות, לא יודע למה לא פרסמו
בנוגע להנחה להבנתי באזורי הביקוש היא תהיה דיי נמוכה, מכוון שאין חוברת אז לא ברור איך זה יתנהל, אתה יכול לעבור על מכרזים ישנים שנסגרו כדי לנסות להבין

ד. ניסיתי להכנס גם לאתר של מחיר למטרה, ונניח הפרוייקט הזה: https://dira.moch.gov.il/78599/2608/ProjectInfo , איך קוראים את זה? במצב הפרוייקט כתוב :"טרם הוגשה בקשה להיתר", אבל בעמוד הראשי זה פתוח להגרלה, המחיר למטר שכתוב הוא: "18,969.00" אבל קצת אחר כך כתוב "המחיר המוצג הוא לפני הנחה .... ממחיר הדירה המעודכן בסך 25,491 ₪ (ללא מע"מ) למ"ר", השאיר אותי מבולבל לגמרי לגבי מה המחיר בפועל שאדרש לשלם.
הוצאת אישור זכאות? תוציא זה עולה כמה שקלים (200?) תוודא שנרשמת כמשרת מילואים (לוחם?), זה יקנה לך העדפה בהגרלות (שלא ברור כמה זמן ימשכו ובאיזו מתכונת).
עכשיו נפתחה הגרלה. יש אפשרות להירשם לעד 3 יישובים כמו בעבר (כולל כל ההגרלות באותו יישוב), 50% מהדירות למשרתי מילואים פעילים, מתוכם 25% ללוחמים בלבד.
בהצלחה

הוצאת אישור זכאות? תוציא זה עולה כמה שקלים (200?) תוודא שנרשמת כמשרת מילואים (לוחם?), זה יקנה לך העדפה בהגרלות (שלא ברור כמה זמן ימשכו ובאיזו מתכונת).
עכשיו נפתחה הגרלה. יש אפשרות להירשם לעד 3 יישובים כמו בעבר (כולל כל ההגרלות באותו יישוב), 50% מהדירות למשרתי מילואים פעילים, מתוכם 25% ללוחמים בלבד.
בהצלחה
כן, הוצאתי.
לא הבנתי את ההגרלה :(

מה הגיל שלך? אני גם פעם ראשונה בהגרלה ולקח זמן להבין איך זה מתנהל. גם אצלי בחלק מהפרוייקטים עוד אין אישור להיתר זה ממש לא הפריע לאלפים להירשם כבר על היום הראשון, וההגרלה פתוחה אז גם אני נרשמתי. באיזור האישי באתר צריך להופיע שאתה משרת מילואים פעיל וגם בן מקום אם יש הגרלה בעיר שלך. בהגרלה פעם ראשונה אפשר להירשם עד שלושה יישובים/ערים ולהשתתף בכל ההגרלות שמתקיימות בהם. ברגע שנרשמים מקבלים אישור על כך בסמס ובאימייל ונשאר רק להמתין לתוצאות.

מה הגיל שלך? אני גם פעם ראשונה בהגרלה ולקח זמן להבין איך זה מתנהל. גם אצלי בחלק מהפרוייקטים עוד אין אישור להיתר זה ממש לא הפריע לאלפים להירשם כבר על היום הראשון, וההגרלה פתוחה אז גם אני נרשמתי. באיזור האישי באתר צריך להופיע שאתה משרת מילואים פעיל וגם בן מקום אם יש הגרלה בעיר שלך. בהגרלה פעם ראשונה אפשר להירשם עד שלושה יישובים/ערים ולהשתתף בכל ההגרלות שמתקיימות בהם. ברגע שנרשמים מקבלים אישור על כך בסמס ובאימייל ונשאר רק להמתין לתוצאות.
אתה מדבר כנאה על ההגרלות של מחיר מטרה (מחיר למשתכן לשעבר).
מה שהוא שואל זה על הגרלות שנפתחו למילואימניקים על קרקעות לבניה עצמית ושמפוסמות באתר רמ"י.
אני מציע להיעזר בכל מיני הדרכות שהתקיימו או בקבוצות פייסוק/ווצאפ בנושא
מצרף כאן קישור ליוטיוב עם הדרכה שהתקיימה:
בכל אופן, בהגרלות רמ"י זה קצת יותר מסובך מההגרלות של מחיר מטרה. צריך להשאיר פיקדון על סך 5,000 ש"ח על כל הגרלה שנרשמים אליה וכו'.
בגדול, הכלל הוא לעשות באת של רמ"י סינון למכרזים שהם הרשמה והגרלה בלבד או סינון של בנייה נמוכה/קרקע. יש גם אפשרות לסנן לפי מכרזים שמיועדים למילואימניקים.
בהצלחה!

לא הבנת את ההגרלה? את סדר הזוכים? או את ההנחה שמתקבלת?
איך עובד השילוב הזה של מכרז והגרלה?
את סדר הזוכים דווקא הבנתי (כתוב במכרזים הפתוחים את הקבוצות).

גם את ההנחה הסופית המתקבלת לא הבנתי :(

אם הבנתי נכון, במכרזי רמ"י אין מכרז, יש הגרלה.

כלומר המדינה קובעת את המחיר הסופי. שימו לב שלמרות שמחיר הקרקע (לפני בניה) הוא נראה יחסית אטרקטיבי, אז צריך להוסיף על זה עלויות פיתוח.
שהן יכולות להגיע למאות אלפים ואפילו יותר. בכל אופן כל המחירים האלה הם FIXED ואמורים להיות ידועים לפני ההרשמה להגרלה.

נניח יש 40 מגרשים על 1000, אז 40 הזוכים יקבלו כולם את אותו המחיר.

לגבי הגרלות דירה בהנחה שנפתחו להרשמה, לא בדקתי את המחירים הספציפיים בהגרלות הנוכחיות, אבל ככלל המחיר למ״ר מלכתחילה אטרקטיבי (מבוסס על שומה שנעשתה בשנת 202/2021) ומגלם הנחה ממחיר השוק. על מחיר זה גם יש הנחה נוספת שהיא בעצם הסיפא של הציטוט שהבאת.
לרוב ההגרלות באזור גוש דן, ירושלים מגלמות את ההנחה הגדולה ביותר.
אם תציין את מספרה של אחת ההגרלות שמעניין אותך, אוכל לייצר דוגמה קונקרטית שתבהיר לך מה עשוי להיות מחיר דירה סופי.

במקרים שאני ראיתי זה היה מכרז, אבל אולי יש גם וגם
יש גם וגם, ההנחות הגדולות זה בהגרלות. במכרזים ההנחות צנועות יותר, כ100,000 ש"ח.

ד. ניסיתי להכנס גם לאתר של מחיר למטרה, ונניח הפרוייקט הזה: https://dira.moch.gov.il/78599/2608/ProjectInfo , איך קוראים את זה? במצב הפרוייקט כתוב :"טרם הוגשה בקשה להיתר"
אני זכיתי בהגרלה לפני שנה ועדיין כתוב אותו דבר
לפי הפוסטים בפייסבוק יש דירות שהוגרלו לפני שלוש שנים ועכשיו קיבלו היתר ומזמינים אותם לבחור דירות
המחיר למטר שכתוב הוא: "18,969.00" אבל קצת אחר כך כתוב "המחיר המוצג הוא לפני הנחה .... ממחיר הדירה המעודכן בסך 25,491 ₪ (ללא מע"מ) למ"ר", השאיר אותי מבולבל לגמרי לגבי מה המחיר בפועל שאדרש לשלם.
גם אני מבולבל בנושא
מאמין שכשיגיע הזמן לבחור דירות אבין יותר לעומק
לרוב בפרוייקטים יש דירות בכמה גדלים, בקומות שונות וכו'
עכשיו היזם עדיין לא יודע בדיוק כמה דירות באלו גדלים הוא יוכל לבנות, עד שהאדריכלים שלו יסיימו לתכנן ולאשר את הדירות
אחרי אישור בנייה היזם ידע בדיוק אילו דירות אושרו לו, והוא קורא לזוכים לפי סדר הזכייה לבחור דירות
ואז המחיר של כל דירה הוא המחיר למטר שמופיע - עם תוספת בקומות מסויימות

אני זכיתי בהגרלה לפני שנה ועדיין כתוב אותו דבר
לפי הפוסטים בפייסבוק יש דירות שהוגרלו לפני שלוש שנים ועכשיו קיבלו היתר ומזמינים אותם לבחור דירות

גם אני מבולבל בנושא
מאמין שכשיגיע הזמן לבחור דירות אבין יותר לעומק

לרוב בפרוייקטים יש דירות בכמה גדלים, בקומות שונות וכו'
עכשיו היזם עדיין לא יודע בדיוק כמה דירות באלו גדלים הוא יוכל לבנות, עד שהאדריכלים שלו יסיימו לתכנן ולאשר את הדירות
אחרי אישור בנייה היזם ידע בדיוק אילו דירות אושרו לו, והוא קורא לזוכים לפי סדר הזכייה לבחור דירות
ואז המחיר של כל דירה הוא המחיר למטר שמופיע - עם תוספת בקומות מסויימות
יש פרוייקטים עם דירות גדולות במיוחד? (180 מר בנוי ומעלה)

המחיר למטר ברעננה הוא 22-23K למטר כולל מע"מ ואחרי הנחה
יש בד"כ דירות 3 חדרים באזור ה85 מ' 4 חדרים באזור ה105 מ' ו5 חדרים באזור ה125 מ'
זה בחירה שלך איזה דירה לקחת (לפי סדר רשימת הזוכים בהגרלה מי שיצא ראשון בוחר ראשון וכו')
יש פרוייקטים עם דירות גדולות במיוחד? (180 מר בנוי ומעלה)
לא
יש עד 125 מ' בנוי ויכול להיות גם 200 מ' מרפסת בנוסף
במצב הפרוייקט כתוב :"טרם הוגשה בקשה להיתר",
מרגע הזכייה עד חתימת החוזה, יש בין שנתיים לשלוש שנים

זה בחירה שלך איזה דירה לקחת (לפי סדר רשימת הזוכים בהגרלה מי שיצא ראשון בוחר ראשון וכו')

לא

המחיר בהגרלות ברעננה הוא 22-23k אחרי מע״מ ו*לפני* הנחה (נכון שזה מלכתחילה מחיר נמוך ממחיר השוק, זה בגלל שהוא מבוסס על שומה משנת 2021, אבל עדיין יש עוד הנחה אחר כך..)
ממחיר הדירה הסופי (שמבוסס על מ״ר בנוי, חניות, מרפסת ומחסן), מחסירים עוד 25% או 500k ממחיר דירה שמבוסס על מחיר למ״ר גבוה יותר, הנמוך מביניהם.
הדרך הכי פשוטה להבין מה עשוי להיות המחיר למ״ר בפרויקט מסוים היא ללכת לאתר המכרזים של רמ״י ולמצוא את המכרז שבו הקבלן זכה בקרקע, יש שם חישובים מפורטים בחוברת.

ובנוסף - בוודאי שיש דירות גדולות מ125 מ׳.. אנחנו רכשנו אחת כזאת במחיר מטרה (140 מ׳ פלוס 30 מרפסת).
אני גם לא הייתי מסתמכת על השנתיים-שלוש שפעם היו מחכים לבחירת דירה בכדי לצבור הון. יש היום פרויקטים שבחרו בהם משמעותית יותר מהר (חודשים ספורים מהזכיה), ואנשים הופתעו ונאלצו לוותר כי לא חסכו מספיק.

אעזור עם דוגמה:
1. נניח שמחיר הדירה לפי המחיר למ״ר הוא 1.2 מליון. ממנו מחסירים 25% שהם 300k, כלומר מחיר הדירה לאחר הנחה הוא 900k.
2. עכשיו מחשבים את המחיר של אותה דירה בדיוק אבל עם המחיר למ״ר הגבוה יותר. נניח שמחיר הדירה בחישוב הזה הוא 1.6 מליון. ממחיר זה מחסירים 600k ומחיר הדירה אחרי הנחה הוא מליון ש״ח.
מאחר ומחיר זה גבוה מ-900k (כלומר מגלם הנחה יותר קטנה), זה יהיה מחיר הדירה.
3. במקרה שהמחיר אחרי הנחה של 600k יוצא יותר גבוה ממחיר הדירה שחושב בסעיף 1 בלי 25% הנחה (1.2 מליון), מחיר הדירה יהיה לפי המחיר נמוך למ״ר אבל בלי 25% הנחה (כלומר..1.2 מליון). אני חושבת שזה edge case ורוב מחירי הדירות לא יחושבו לפי סעיף זה.

לא

תודה!
א. איך אתה יודע ש"המחיר למטר ברעננה הוא 22-23K למטר כולל מע"מ ואחרי הנחה"?
ב. מותר לי להרשם ל3 הגרלות של דירות ובנוסף להגרלות על הקרקעות? (אם כן, מה קורה במקרה של זכיה באחד מהם? איך נראה התהליך הזה?)

המחיר בהגרלות ברעננה הוא 22-23k אחרי מע״מ ו*לפני* הנחה
אתה טועה זה אחרי הנחה

תודה!
א. איך אתה יודע ש"המחיר למטר ברעננה הוא 22-23K למטר כולל מע"מ ואחרי הנחה"?
זה החשבון
ציטוט מהאתר
המחיר המוצג (19K למ' לא כולל מע"מ) הוא לפני הנחה. סכום ההנחה במסלול זה עומד על הנמוך מבין אלה:

א. 25% ממחיר הדירה המוצג (כולל מע"מ)

ב. 500,000 ₪ (בהתאם ליישוב) ממחיר הדירה המעודכן בסך 25,764 ₪ (ללא מע"מ) למ"ר. בכל מקרה, מחיר הדירה לא יעלה על המחיר המוצג ללא הנחה

והמחיר המוצג ללא הנחה הוא 19,000 למ' ללא מע"מ מוסיפים מע"מ 18% וזה המחיר הסופי
3. במקרה שהמחיר אחרי הנחה של 600k יוצא יותר גבוה ממחיר הדירה שחושב בסעיף 1 בלי 25% הנחה (1.2 מליון), מחיר הדירה יהיה לפי המחיר נמוך למ״ר אבל בלי 25% הנחה (כלומר..1.2 מליון). אני חושבת שזה edge case ורוב מחירי הדירות לא יחושבו לפי סעיף זה.
רוב הדירות מחושבות לפי הסעיף הזה
כמו במקרה שלנו שמחיר הדירה המעודכן הוא מעל 31K למ' ואחרי הנחה של 500K
זה עדיין יותר גבוה מהמחיר הנקוב (23K כולל מע"מ) ולכן זה יהיה המחיר

מצורפת טבלה של המחירים הסופיים אחרי הנחה כולל מע"מ לכל הישובים ולגדלי דירות שונים (קרדיט טל זכריה)
2038118-f6b4112d8d954dfabd60f96f1c79e0db.jpg

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה