AlexNOSAM
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 7/4/15
- הודעות
- 1,937
- דירוג
- 2,570
אין לי תשובה בשבילך לשאלות האלה, אבל זה לא באמת משנה. יש פשוט מדינות שאין להן מנועי-צמיחה וזהו. בלי ההייטק, ישראל היתה לדעתי ברמה של מדינות מזרח-אירופה כמו צ׳כיה, פולין וכד׳... לא מדינה עניה, אבל לא מדינה מי-יודע-מה משגשגת.אבל כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, תמיד מספידים את ההייטק בכל משבר. עשרים שנה וכל פעם מחדש נדמה לכמה שעתיד ההייטק בערפל. אז מה יוביל אם לא ההייטק? חקלאות ישראלית? תעשיית רכב או קידוחי נפט ישראליים?
כרגע עדיין ההייטק, אבל אי אפשר לדעת אם זה ימשך או לא.אז מה מוביל את כלכת ישראל היום?
מה שאת עושה זה ״הכשל הלוגי של תרנגול ההודו״: תרנגול ההודו חושב שיאכילו אותו גם מחר, כי האכילו אותו בכל יום מהרגע שבקע. עד שמגיעה הסכין של השוחט...
וההיסטוריה מלאה במדינות שהיו משגשגות לפרק זמן מסוים, ואז זה פשוט נגמר. ולפעמים הן המשיכו להידרדר הרבה מאז.
ארגנטינה למשל, בתחילת המאה ה-20 היתה אחת המדינות הכי עשירות בעולם. הארגנטיני הממוצע היה יותר עשיר מהאמריקאי/בריטי הממוצע והתשתיות שלהם היו מאוד מתקדמות.
את מספרת לי?! אני עובד בתעשייה ועדיין מקבל הצעות גם היום. פשוט, זה כבר לא מצב כמו שהיה. הרבה עובדים פוטרו - עובדים שאני מכיר. קשה יותר למצוא עבודה גם אם יש לך ניסיון. ג׳וניורים, אין על מה לדבר איתם עד 2025 במקרה הטוב.בהייטק יש עליות וירידות, אולי היום מקבלים קצת פחות אבל בוא לא נגזים - עדיין משתכרים שם הכי הרבה. אני מכירה ביקוש ענק למדמחיסטים, וכאלה שעובדים בהייטקס פשוט לא ב25+ אלף שהיו רגילים כג'וניורים אלא ב15+ אלף.
ועדיין, יש מהנדסי מכונות ג'וניורים שמקבלים 10-13 אלף עם או בלי משבר, ויש גם מהנדסי מכונות שלא מוצאים עבודה, כי כשכלכלה נפגעת אז מעל 50% מעובדי המשק נפגעים גם.
וכמובן שבהייטקס לא עובדים רק מדמחיסטים וגל הפיטורים הוא רוחבי, גם לעובדי משאבי האנוש, למעצבים ואפילו לעובדי הקבלן.
אני הכי בפרופורציות שיש. זו התגובה שלך שהיסטרית.אז פרופורציות...