• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הנדסת מכונות- האם ללמוד ?

אבל כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, תמיד מספידים את ההייטק בכל משבר. עשרים שנה וכל פעם מחדש נדמה לכמה שעתיד ההייטק בערפל. אז מה יוביל אם לא ההייטק? חקלאות ישראלית? תעשיית רכב או קידוחי נפט ישראליים?
אין לי תשובה בשבילך לשאלות האלה, אבל זה לא באמת משנה. יש פשוט מדינות שאין להן מנועי-צמיחה וזהו. בלי ההייטק, ישראל היתה לדעתי ברמה של מדינות מזרח-אירופה כמו צ׳כיה, פולין וכד׳... לא מדינה עניה, אבל לא מדינה מי-יודע-מה משגשגת.
אז מה מוביל את כלכת ישראל היום?
כרגע עדיין ההייטק, אבל אי אפשר לדעת אם זה ימשך או לא.

מה שאת עושה זה ״הכשל הלוגי של תרנגול ההודו״: תרנגול ההודו חושב שיאכילו אותו גם מחר, כי האכילו אותו בכל יום מהרגע שבקע. עד שמגיעה הסכין של השוחט...

וההיסטוריה מלאה במדינות שהיו משגשגות לפרק זמן מסוים, ואז זה פשוט נגמר. ולפעמים הן המשיכו להידרדר הרבה מאז.
ארגנטינה למשל, בתחילת המאה ה-20 היתה אחת המדינות הכי עשירות בעולם. הארגנטיני הממוצע היה יותר עשיר מהאמריקאי/בריטי הממוצע והתשתיות שלהם היו מאוד מתקדמות.
בהייטק יש עליות וירידות, אולי היום מקבלים קצת פחות אבל בוא לא נגזים - עדיין משתכרים שם הכי הרבה. אני מכירה ביקוש ענק למדמחיסטים, וכאלה שעובדים בהייטקס פשוט לא ב25+ אלף שהיו רגילים כג'וניורים אלא ב15+ אלף.
ועדיין, יש מהנדסי מכונות ג'וניורים שמקבלים 10-13 אלף עם או בלי משבר, ויש גם מהנדסי מכונות שלא מוצאים עבודה, כי כשכלכלה נפגעת אז מעל 50% מעובדי המשק נפגעים גם.
וכמובן שבהייטקס לא עובדים רק מדמחיסטים וגל הפיטורים הוא רוחבי, גם לעובדי משאבי האנוש, למעצבים ואפילו לעובדי הקבלן.
את מספרת לי?! אני עובד בתעשייה ועדיין מקבל הצעות גם היום. פשוט, זה כבר לא מצב כמו שהיה. הרבה עובדים פוטרו - עובדים שאני מכיר. קשה יותר למצוא עבודה גם אם יש לך ניסיון. ג׳וניורים, אין על מה לדבר איתם עד 2025 במקרה הטוב.
אז פרופורציות...
אני הכי בפרופורציות שיש. זו התגובה שלך שהיסטרית.
 
ג׳וניורים, אין על מה לדבר איתם עד 2025 במקרה הטוב
מצד אחד
זו התגובה שלך שהיסטרית
מצד שני

בכל אופן,
כנראה ששנינו לא נסכים וזה בסדר.
ברור שאי אפשר לדעת מה ילד יום אבל לתאר מצב שלמדמחיסטים אין הצעות עבודה כאילו בינתיים מהנדסי מכונות שותים קוקטיילים היא חד צדדית ולא נכונה. הייתי עוד הולכת צעד ואומרת שאם בהייטק קשה אז קל וחומר בלואוטק. אם ההייטק יחטוף מכה קשה סביר להניח שגם הלואוטק במידה כזו או אחרת יסבול אבל ההפך פחות סביר.
למהנדסים שאינם בהייטק יש יכולת השתכרות נמוכה יותר גם בזמנים טובים, אז כשיש קצת ירידות בסטארטאפים ובהייטק, זה לא אומר שיכולת ההשתכרות של הלואוטקים עלתה.
 
גדולים יש בעיקר בצפון
יש גם בדרום (רמת חובב)... אבל אין מפעל בארץ שמתקרב לסדר גודל של מפעל גדול בחו''ל, שם מפעל בודד יכול לפרנס עיר שלמה בגודל של כפר סבא.

בלי קשר לנושא,
אני די בטוח שמהנדס המכונות שיושב לשמאלי ברגע זה לא החזיק מברג מימייו.
זהו מקור התסכול העיקרי של המכונאים.
יושב אדם במשרד שמעולם לא לכלך את ידיו ומשרטט שירטוטים למכונה שעובדת נהדר עד שמתקלקלת, ואז צריך לפרק אותה מהיסוד רק כדי להחליף חלק מינורי.
עולם התחזוקה היה הרבה יותר יפה אילולא מהנדסי מכונות היו נשלחים לחודש עבודה עם הידיים.
 
  • אהבתי
Reactions: A42
יש גם בדרום
נכון, כמו שכתבתי:
בדרום כמו בבאר שבע יש את מפעלי נאות חובב או את מפעלי ים המלח.

נשלחים לחודש עבודה עם הידיים.
במדינות מסויימות באירופה ידוע לי (לא בטוחה עד כמה זה באמת נכון או סוג של מיתוס) יש "התמחות" וכל מיני סדנאות מעשיות
אתה צודק
 
זהו מקור התסכול העיקרי של המכונאים.
יושב אדם במשרד שמעולם לא לכלך את ידיו ומשרטט שירטוטים למכונה שעובדת נהדר עד שמתקלקלת, ואז צריך לפרק אותה מהיסוד רק כדי להחליף חלק מינורי.
אני מסכים שזו בעיה אם המהנדס עוסק בתכן מכאני. מה שניסיתי להמחיש בדוגמא הזאת
זה שהנדסת מכונות זה עולם רחב יותר.
 
סליחה מראש כי לא קראתי את כל התגובות אבל אני רוצה להוסיף משהו בנושא התכנות

אני גם לא נהנתי בתואר מהקורס תכנות ואפילו הצהרתי לעצמי שאני לא רוצה לעבוד בזה ומעדיף עבודות מעבדה למיניהן, אבל תכנות זה תחום מאוד רחב ויש הבדל בין לתכנת אתרים, אוטומציה, תכנות לשם התכנות (אלגוריתמים/ זמני ריצה/ לשפר ב0.0001 מילי שניה/ללמוד אינסוף ספריות) או תכנות שהוא קרוב יותר למכונה כמו תכנות קושחה, מידול חומרה, עולמות האמבדד וכאלה.

אני כרגע עוסק בעולם תוכן מהצד של החומרה בתכנות, כשרוב היום אני צורך ידע חומרה נטו והתכנות זה סהכ כלי ויש פחות דגש על עקרונות תכנות (זה עדיין חשוב אבל זה לא העיקר) ולדעתי זה נהדר. זאת התפשרות סבירה למי שלא רוצה לתכנת כי בסוף רוב העבודה היא במחשב בסימולציות וזה או שכותבים קוד או שעובדים עם תוכנות CAD למיניהן ודווקא פה אני מעדיף תכנות


מעבר לזה, ראיתי לאחרונה פוסט בלינקדאין בדיוק על השאלה שלך, האם כדאי ללמוד הנדסת מכונות, ובקצרה: מי שלא באמת רוצה את זה ויודע למה הוא נכנס זה לא כדאי כי מדובר בנישה. ללכת לזה בלי באמת לרצות לדעתי זו טעות ואם אין לך חלום להיות מהנדסת מכונות או כיוון ברור אז הנדסת חשמל פותחת הכי הרבה אפשרויות תעסוקה בעתיד (גם כאלה ללא תכנות)
 
היי,
גם לי הייתה אפשרות ללמוד חשמל, בסוף למדתי מכונות. לא יודע אם קבלתי החלטה נכונה כמובן, אבל זה המצב כי לעשות הסבה מאחד לשני זה לא כזה סביר.
כמוך, גם כן נרתעתי מתכנות, אבל היום זה כבר בלתי נמנע וגם מהנדסי מכונות עוסקים בתכנות כזה או אחר - כנראה בצורה שטחית בהרבה, אבל יש קוד.
2 התחומים האלה מאד רחבים, וניתן להגיע לענפים שונים עם כל אחד מהם
מה נשמע לך מעניין במכונות או חשמל? אפשר לכתוב מילות מפתח בלינקדין/גוגל/יוטיוב ולמצוא אנשים שעוסקים בתחום אפשר ליצור איתם קשר או לנסות לקבל מושג.

1. תכן מכני - התחום הגדול ביותר (בפער) מבחינת מספר האנשים - דורש ידע ואינטואיציה בסטטיקה ובכניקת מוצקים (מומנטים, מאמצים), ובסוף גם ידע בסרטוט בתוכנות CAD כמו SolidWorks. מהנדס תכן מכני בגדול משרטט מודלים תלת מימדיים של מנגנונים מכניים. והרצת סימולציות של מאמצים. זה יכול להיות בורג ויכול להיות ספינה (וכל מה שבינהם).
2. חומרים / מטא חומרים - נכנסים לתוך פיסיקה של מבנים קריסטליים של חומרים כמו מתכות וחומרים מרוכבים אחרים, מנסים לזקק תכונות מסויימות לחומר תוך הבנת התהליכים הדרושים לשם כך.
3. אנרגיה / תרמודינמיקה / זרימה / מעבר חום - המרות אנרגיה, איך עובדות תחנות כוח (מכונת קרנו), איך ניתן "לקצור" אנרגיה ומה הנצילות של כל פיתרון. התפשטות של חום במרחב, מכניקת זורמים.
4. בקרה ורובוטיקה - ייצוג מתמטי של מערכות, חקר היציבות של מערכת, הפיכת מערכת ליציבה בעזרת חוג בקרה (משוב). סטטיקה ודינמיקה של זרועות רובוטיות, תכנוני מסלול לרובוטים, ואלגוריתמי ניווט של רובוטים בתוך מבנים. לוקליזציה של אובייקט (מיקום ואוריינטציה) במרחב על-סמך חיישנים שונים.
5. ביומכניקה - תחום החוקר את הפולסים המכניים הקורים בתוך תאים ורקמות במצבים שונים. (למיטב ידיעתי) נכון להיום זה תחום בעיקר אקדמי.
בנוסף לזה הייתי גם מוסיף אופטיקה כתחום התמחות אפשרי וגם אווירונאוטיקה למרות שבטכניון זה פקולטה נפרדת. אילו הכיוונים הכללים בלימודים אבל כדאי לציין שהייחודית של הנדסת מכונות זה בסעיף 1, לשאר התחומים יש חפיפה מסוימת עם הנדסות אחרות (חומרים, כימית, חשמל, ביו-רפואה...).

כמה נקודות להתייחסות:
מבחינת אפשרויות תעסוקה, ממה שידוע לי (ניסיון, חברים-מכרים וכו') מהנדסי חשמל בממוצע ישתכרו יותר ממכונות.
בדומה למהנדסי חשמל, מהנדסי מכונות יכולים להיות מועסקים בשלל תעשיות - ציוד רפואי, תעופה, בטחוני, תעשייה פטרוכימית וגם הייטק (תחפשי משרות למהנדסי מכונות בנבידיה, אפל, innoviz , אינטל - לא רק במפעל בקרית גת, אפלייד מטריאליס, סולאר-אדג' ועוד ועוד). בהתאם לאופי התעשייה, יהיה גם השכר.

לגבי תפקידים - גם כן יש מגוון רחב החל ממתכן מכאני ועד למהנדס פרויקט ומהנדס מערכת. כמו כן יצא לי להכיר מהנדסי מכונות ש"מפעילים" מכונה - למשל מדפסת תלת מימד, מכונות עיבוד שבבי ועוד. מניח שבחשמל יש מקרים דומים שמהנדס חשמל נדרש להפעיל ציוד מסובך יחסית.

לסיכום: כלכלית כנראה שנכון יותר ללמוד חשמל, אם את לא אוהבת תכנות נראה שיש עוד אפשרויות (למשל - https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001458022) כמו חומרה.
אשמח לשמוע לחוות דעת מאנשים שמגיעים מהתחום ויודעים קצת לספר מה מצב מהנדסי המכונות היום בשוק ? יש ביקוש ? תנאים טובים ?
מבחינת המצב כיום - להבנתי השכר ההתחלתי לבוגר טרי עלה בכמה אלפים (לפני 5-8 שנים דברו על 12 אלף, היום זה 15+), יש ביקוש, התנאים תלויים במעסיק - וזה לדעתי נכון לכל מקצוע אבל סך הכל טובים.
נשמח לשמוע עדכונים ובהצלחה!
 
לדעתי כל בוגר של תואר בהנדסה צריך לדעת לתכנת ברמה גבוהה מאוד וזה טעות עקרונית של הפקולטה למכונות. אם את חוששת את יכולה לשלב עם מדעי המחשב כמו שעושים ביואינפרומטיקה(שזה 50 נקודות במדעי המחשב). תואר במכונות זה 140 נקודות אם תרצי אפשר למצוא קורסים חופפים ולקבל אישורים. (זה לא מסלול סטנדארטי).
 
לדעתי כל בוגר של תואר בהנדסה צריך לדעת לתכנת ברמה גבוהה מאוד וזה טעות עקרונית של הפקולטה למכונות.
אני שומע את הטענה הזאת לא מעט, אבל בתור מהנדס מכונות שיצא לו לעבור כמה תפקידים בשנים האחרונות, כולם בתחום של תכן מכני, באף אחד מהם לא נדרשה ממני אפילו טיפונת של ידע בתכנות.
וכידוע תכן זאת עדיין הדיסציפלינה הכי גדולה (ומתגמלת) מבחינת היצע משרות שיש למהנדסי מכונות.
 
  • אהבתי
Reactions: A42
אולי קל לי לדבר כי אני מפתח תכנה אבל לדעתי האישית אם סיימת תואר בהנדסה בצורה טובה (כלומר, בהצלחה, עם ממוצע טוב) אז ללמוד לתכנת זה הדבר האחרון שאמור להדאיג אותך.

חלק מהדברים שתואר מלמד אותך זה איך ללמוד בצורה אפקטיבית חומר מסובך בזמן די קצר. וזה טוב, זה הופך אותך לבן אדם דינמי שיכול ללמוד מה שלא יזרקו עליו. את של התיכון ואת של אחרי תואר בהנדסה זה לא אותו בן אדם מבחינת יכולת להכיל וללמוד דברים חדשים.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
M הנדסת חשמל או הנדסת מכונות? התפתחות אישית 27
ל הנדסת מכונות, בן גוריון או הטכניון התפתחות אישית 4
א משרת סטודנט הנדסת חשמל התפתחות אישית 3
M כלכלה וחשבונאות או להמשיך בלימודי הנדסת תעשיה וניהול? התפתחות אישית 1
A התלבטות בין הנדסת נתונים לכלכלה וסטטיסטיקה התפתחות אישית 8
amit ייעוץ בעבודה ראשונה , הנדסת חשמל טכניון פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל הנדסת תעשייה וניהול התפתחות אישית 1
M הנדסת תוכנה התפתחות אישית 2
ב הנדסת חשמל, או הנדסת חשמל ופיזיקה? התפתחות אישית 34
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
L הנדסת תעשיה וניהול התלבטות התפתחות אישית 10
ל הנדסת אינסטלציה-היכן? התפתחות אישית 4
Y יש סטודנטים/מהנדסי מכונות/חשמל בקהל? אוף טופיק 28
יונתן אופק מידע לגבי חסכוניות מכונות כביסה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
R כמה שאלות לבוגרים / סטודנטים בהנדסת מכונות אוף טופיק 12
ברננקי יש מהנדסי מכונות בקהל? אוף טופיק 4
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 7
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
T איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
C ללמוד אנגלית התפתחות אישית 10
T ללמוד ML התפתחות אישית 19
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
מ פפר ינבסט ככלי ללמוד את הבסיס שוק ההון 7
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
א מקור טוב ללמוד על אגחים? שוק ההון 5
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
א ללמוד שפה בחודש? התפתחות אישית 25
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
yancuk ללמוד את תחום הנדל"ן התפתחות אישית 0
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16
N להתחיל ללמוד מדמ"ח בגיל 28 פוסטים מאיכות נמוכה 4
W מתחיל ללמוד בבר אילן במקום בעברית (מדמ"ח), האם זאת טעות? התפתחות אישית 25
חדש בשוק משאבים ללמוד את התחום התפתחות אישית 2
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
aminadav איך ללמוד על שוק ההון? מחפש ספר הכי חופר שאתם מכירים. אוף טופיק 5
N מה ללמוד ואיפה? התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה