• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

המתנה של דייר מוגן להיתר הבנייה של קונה הבניין

בסדר

משתמש רשום
דירוג
1
שלום,
קבלן קנה את הבניין הישן שבו אני מתגורר בדמי מפתח.
כעת הקבלן מחכה להיתר בנייה שייקח בערך עוד שנה ואז הוא יגיש לדיירים הצעה כספית (הבנתי שלא מספקת) כדי להתפנות כדי שהוא יוכל להרוס את הבניין ולבנות רב קומות יוקרתי.
1. האם עליי לחכות בפאסיביות עד להצעה הכספית של הקבלן או שיש איזו הכנה \ מהלך שאני יכול לעשות כבר עכשיו כדי לשפר עמדות במו"מ הכספי שאולי יגיע בסופו לבית המשפט.
2. בנוסף, האם ניתן או כדאי אולי לבקש כבר עכשיו עיכוב של היתר הבנייה כדי שהקבלן יסגור הסכם כספי עם הדיירים עוד לפני קבלת היתר הבנייה?
תודה רבה.

הוספת הבהרה:
הקבלן קנה את הבניין ואני שוכן באחת הדירות שבבניין כדייר מוגן בדמי מפתח.
הקבלן מתכנן להרוס את הבניין ולבנות חדש והוא לא רוצה שנחזור לגור בבניין כשייבנה החדש.
למעשה הוא מתכנן לזרוק אותנו לרחוב בנזיד עדשים.
כשרשויות התכנון נותנות לו היתר בנייה עוד לפני שהוא סגר הסכם עם הדיירים, הן למעשה מזיקות לדיירים, שכן אחרי שהוא יקבל את היתר הבנייה, הוא יתחיל לעשות בעיות לדיירי הבניין כדי שיעזבו במחיר זול.
לכן שאלתי אם יש איך להתכונן למשפט שאולי יגיע ואם כדאי\אפשר בשם זכויות האזרח הקטן לבקש עיכוב היתר בנייה עד שיסגור עם הדיירים הסכם כספי כשהלחץ עליו ולא על הדיירים העניים.
זו פשוט שאלת תם כיצד כאזרח הקטן אוכל לשפר עמדות מול הטייקון הגדול.

נערך לאחרונה ב:

DudeOFortune

משתמש רגיל
דירוג
200
הייתי מתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום.

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
8,645
בנוסף, האם ניתן או כדאי אולי לבקש כבר עכשיו עיכוב של היתר הבנייה כדי שהקבלן יסגור הסכם כספי עם הדיירים עוד לפני קבלת היתר הבנייה?
היתר הבנייה הוא על תכנית הבינוי ונעשה מול רשויות התכנון, למה הוא רלוונטי להסכם הכספי עם הדיירים בעלי הדירות?

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
1. לדעתי תמתין.
2. אין לך עילה, אתה לא בעלים של הנכס ולא ניתן לעכב היתר בנייה אא"כ הוא ניתן שלא כחוק.

דירוג
564
לא הבנתי את הסיטואציה.
הוא קנה את הבניין? אתה שוכן באחת הדירות שבבניין (שהוא קנה?) כדייר מוגן בדמי מפתח?

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
8,645
אין לך עילה, אתה לא בעלים של הנכס ולא ניתן לעכב היתר בנייה אא"כ הוא ניתן שלא כחוק.
הגשת התנגדות בועדות הבנייה רשאי להגיש גם אדם שאינו בעלי הנכס.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
הגשת התנגדות בועדות הבנייה רשאי להגיש גם אדם שאינו בעלי הנכס.
1. לא, הוא צריך להיות לכל הפחות בעל נכס גובל.
2. טענות קנייניות אינן עילה להתנגדות.
3. אתה לא יכול בכלל להתנגד להיתר בנייה, אין חיה כזו, אתה יכול לכל היותר להתנגד להקלות מסוימות תוך נימוק תכנוני להתנגדות להקלה. גם לתב"ע אפשר להתנגד.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
להמתין למשפט? כי ההצעה כנראה תהיה נמוכה.
להמתין למו"מ או ליזום כזה לבד.
"הצעה" זה לא סוף פסוק, זה בסיס למו"מ רק כדאי שתהיה ריאלי בציפיות שלך.

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
8,645
1. לא, הוא צריך להיות לכל הפחות בעל נכס גובל.
חוק תכנון ובנייה, סעיף 100 מדבר על התנגדויות לתכנית בנייה שהופקדה. אין בסעיף סייג לגבי בעלות בנכס או נכס גובל, או בעלות ככלל.
3. אתה לא יכול בכלל להתנגד להיתר בנייה, אין חיה כזו, אתה יכול לכל היותר להתנגד להקלות מסוימות תוך נימוק תכנוני להתנגדות להקלה. גם לתב"ע אפשר להתנגד.
אפשר להתנגד לתכנית שהופקדה (בטרם קבלת ההיתר) מהרבה סיבות שונות ומשונות. כמובן שלא כל סיבה תתקבל וחלקן אף לא ייזכו להישמע, ולפי חוק תכנון ובנייה גם ניתן לחייב את מגיש ההתנגדות בהוצאות במקרה של התנגדות קנטרנית. אבל לא חסרים מקרים שהתנגדויות הביאו לשינויים, לעיכובים וגם לדחיית הבקשה לאישור.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
חוק תכנון ובנייה, סעיף 100 מדבר על התנגדויות לתכנית בנייה שהופקדה. אין בסעיף סייג לגבי בעלות בנכס או נכס גובל, או בעלות ככלל.
היתר בנייה זה לא תוכנית בנייה, לא "מפקידים" היתר בנייה, אין כזה דבר.
אפשר להתנגד לתכנית שהופקדה (בטרם קבלת ההיתר) מהרבה סיבות שונות ומשונות. כמובן שלא כל סיבה תתקבל וחלקן אף לא ייזכו להישמע, ולפי חוק תכנון ובנייה גם ניתן לחייב את מגיש ההתנגדות בהוצאות במקרה של התנגדות קנטרנית. אבל לא חסרים מקרים שהתנגדויות הביאו לשינויים, לעיכובים וגם לדחיית הבקשה לאישור.
שמע אין לך מושג על מה אתה מדבר, מה הקשר בכלל? רוב רובם של היתרי בנייה לא צריכים תוכנית כי כבר יש תוכנית תקיפה.

אי אפשר להתנגד לבקשה להיתר בנייה.

דייר מוגן יכול אולי להגיש התנגדות (מתי שיש אפשרות כזו בכלל) אבל ידחו אותו על הסף, אין לו זכות קניינית, זה כמו ששוכר דירה יגיש התנגדות.

חאלס לקשקש.

בסדר

משתמש רשום
דירוג
1
היתר בנייה זה לא תוכנית בנייה, לא "מפקידים" היתר בנייה, אין כזה דבר.

שמע אין לך מושג על מה אתה מדבר, מה הקשר בכלל? רוב רובם של היתרי בנייה לא צריכים תוכנית כי כבר יש תוכנית תקיפה.

אי אפשר להתנגד לבקשה להיתר בנייה.

דייר מוגן יכול אולי להגיש התנגדות (מתי שיש אפשרות כזו בכלל) אבל ידחו אותו על הסף, אין לו זכות קניינית, זה כמו ששוכר דירה יגיש התנגדות.

חאלס לקשקש.
אז אסכם שלמעשה אין לי יכולת בתור דייר מוגן להביע התנגדות בשום שלב? ואין לי ברירה אלא לחכות בפאסיביות עד שתוגש לי הצעה לעזוב ורק אז אוכל להתנגד בבית משפט אם המו"מ לא יעלה יפה? תודה על המידע, אתכונן בהתאם.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
אז אסכם שלמעשה אין לי יכולת בתור דייר מוגן להביע התנגדות בשום שלב?
נכון וגם אם כן ההתנגדות שלך צריכה להיות תכנונית ולא קניינית.
ואין לי ברירה אלא לחכות בפאסיביות עד שתוגש לי הצעה לעזוב ורק אז אוכל להתנגד בבית משפט אם המו"מ לא יעלה יפה? תודה על המידע, אתכונן בהתאם.
בגדול כן, אבל אתה לא חייב לחכות לו, אתה יכול ליזום מו"מ בעצמך.

מה אני הייתי מציע:
תתאגדו כל המוגנים, תמנו עו"ד נציג מטעמכם ותתחילו מו"מ אך זה יכול לשדר שאתם לחוצים וזה לא הכי טוב, או שתחכו שהיזם יזום תקשורת מולכם (והוא יזום).
קח בחשבון שהאינטרס של היזם הוא למשוך זמן כמה שיותר, כל עוד זה לא מעכב את הבנייה.
אם תרצה אוכל לבדוק אם יש לי מישהו שמתעסק בזה.

והערה קטנה: ברכותי, זכית בלוטו, אל תהיה מוטרד, אתה תקבל את מה שמגיע לך, לא תקבל שווי של דירה חדשה של איפה אתה גר אבל אתה אמור לקבל שווי לא מאד רחוק משווי דירתך הנוכחית וכל זה בפטור ממס כנראה.

בסדר

משתמש רשום
דירוג
1
נכון וגם אם כן ההתנגדות שלך צריכה להיות תכנונית ולא קניינית.

בגדול כן, אבל אתה לא חייב לחכות לו, אתה יכול ליזום מו"מ בעצמך.

מה אני הייתי מציע:
תתאגדו כל המוגנים, תמנו עו"ד נציג מטעמכם ותתחילו מו"מ אך זה יכול לשדר שאתם לחוצים וזה לא הכי טוב, או שתחכו שהיזם יזום תקשורת מולכם (והוא יזום).
קח בחשבון שהאינטרס של היזם הוא למשוך זמן כמה שיותר, כל עוד זה לא מעכב את הבנייה.
אם תרצה אוכל לבדוק אם יש לי מישהו שמתעסק בזה.

והערה קטנה: ברכותי, זכית בלוטו, אל תהיה מוטרד, אתה תקבל את מה שמגיע לך, לא תקבל שווי של דירה חדשה של איפה אתה גר אבל אתה אמור לקבל שווי לא מאד רחוק משווי דירתך הנוכחית וכל זה בפטור ממס כנראה.
  • נחכה כעצתך עד שהיזם יצור תקשורת.
  • האם כדאי להתאגד כל המוגנים או שכל אחד ידאג לעצמו? כי אולי לא כדאי להתאגד כי יש דיירים שהבנתי שייתכן שיצאו בסכום נמוך יותר ואז זה משאיר לאחרים יותר כסף, או שזו חשיבה לא נכונה?
  • רשמת שאקבל "שווי לא מאד רחוק משווי דירתך הנוכחית", באיזה שווי בערך מדובר באחוזים והאם זה לדעתך יקרה במו"מ או שזה יקרה אחרי משפט והחלטת שופט?
תודה רבה.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
28,001
האם כדאי להתאגד כל המוגנים או שכל אחד ידאג לעצמו?
לדעתי עדיף להתאגד, ככה ההוצאות יתחלקו בין יותר אנשים + יתרון לגודל.
כי אולי לא כדאי להתאגד כי יש דיירים שהבנתי שייתכן שיצאו בסכום נמוך יותר ואז זה משאיר לאחרים יותר כסף, או שזו חשיבה לא נכונה?
בטוח שיש אנשים שיצאו בסכום נמוך יותר כי הסכום תלוי בין השאר בכמה שילמו דמי מפתח, כמה שנים גרו בדירה, גודל הדירה ופקטורים נוספים.
ישנם הרבה ניואנסים פה, צריך פה איש מקצוע. יתכן מצב למשל שהקבלן יעדיף לא להגיע להסכם עם אחד הדיירים כי אולי בעתיד הלא רחוק הוא ימות ולא יגיע לו דבר.
באיזה שווי בערך מדובר באחוזים והאם זה לדעתך יקרה במו"מ או שזה יקרה אחרי משפט והחלטת שופט?
יש נוסחאות שמאיות מקובלות שאיני בקיא בהם, זה יקרה או במו"מ או במשפט. מקווה שברור לך שעדיף לך שזה לא יגמר במשפט כי זה יכול לקחת שנים + הוצאות לא מבוטלות.

נערך לאחרונה ב:

בסדר

משתמש רשום
דירוג
1
לדעתי עדיף להתאגד, ככה ההוצאות יתחלקו בין יותר אנשים + יתרון לגודל.

בטוח שיש אנשים שיצאו בסכום נמוך יותר כי הסכום תלוי בין השאר בכמה שילמו דמי מפתח, כמה שנים גרו בדירה, גודל הדירה ופקטורים נוספים.
ישנם הרבה ניואנסים פה, צריך פה איש מקצוע. יתכן מצב למשל שהקבלן יעדיף לו להגיע להסכם עם אחד הדיירים כי אולי בעתיד הלא רחוק הוא ימות ולא יגיע לו דבר.

יש נוסחאות שמאיות מקובלות שאיני בקיא בהם, זה יקרה או במו"מ או במשפט. מקווה שברור לך שעדיף לך שזה לא יגמר במשפט כי זה יכול לקחת שנים + הוצאות לא מבוטלות.
תודה רבה על הכל, עזרת לי מאוד.

דירוג
564
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
L הובלת מקרר (חדש מהחנות) האם יש איזה עניין של המתנה (שמן?) לפני חיבורו אל החשמל? צרכנות פיננסית 2
R העברת קרן השתלמות לs&p500 בהראל או המתנה לניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K המתנה לפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 1
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
A ברית מילה - דילמה לגבי המתנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
G הטרגדיה המתמשכת של הימין אוף טופיק 20
O החזקה של מדד אג"ח עם מועד פירעון 2-5 שנים כעת שוק ההון 24
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 9
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
S פיזור בין קרנות של בתי השקעה שונים שוק ההון 1
L טעות במכירה של RSU מיסים 2
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
cypriano de rore סיכון סגירת חשבון של אינטרקטיב בסיטיבנק שוק ההון 8
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 22
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 4
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Homer אגח דולרי של ממשלת ישראל עם תשואה נטו 50%? שוק ההון 4
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 34
M מניות של סטארטאפ בנאמנות? השקעות אלטרנטיביות 0
F איך להוכיח בעלות על מוצר של השקעה שוק ההון 6
IAmSam חישוב כדאיות של פרישה מרצון עם מרכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ נימה של זלזול? אוף טופיק 32
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
R פירעון ממוקדם של משכנתא צרכנות פיננסית 20
L חישוב תשואה נטו של מקמ שוק ההון 9
Z קרן כספית - מדוע חוייבתי במס של 25% ? שוק ההון 10
Y השקעה של 100% בנייר אחד שוק ההון 2
הסולידית היומן הנוסף של הסולידית יומני מסע אישיים 209
O עליית דמי ניהול הזויה בקופות הגמל של מיטב IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
B הלאמות של קרנות הפנסיה - במדינות אחרות אוף טופיק 17
G משהו לא מסתדר לי עם הדוחות והאגח של שוהם שוק ההון 2
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
מ קובץ google sheets / excel של ניהול פיננסי פוסטים מאיכות נמוכה 0
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
CoinCollector מאוכזב מהשירות של פסגות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N ההיסטוריה של המהפכה החוקתית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 672
TheOneTech שאלה על כרטיס אשראי של חבר מחו"ל צרכנות פיננסית 6
Y בעיות פוטנציאליות בהעברות בנקאיות בשל חשש של הבנק מהלבנת הון שוק ההון 7
S מינימום רכישה של מניה? שוק ההון 5
Res Cogitans חישוב ערך של דירה שעתידה להיהרס בפרוייקט פינוי בינוי נדל"ן 31
Z האם תוכנה של מס הכנסה מנפיקה אישור כשמשדרים תיקון לדו״ח? מיסים 6
B אמונדי הודיעה כי תפסיק לשווק את שלוש קרנות הסל של ליקסור שוק ההון 2

נושאים דומים

למעלה