• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המשך השקעה בS&P500

• פותח הנושא פותח הנושא Daspoiler
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Daspoiler

משתמש רשום
דירוג
7
היי לכולם,

אני משקיע סולידי לטווח ארוך אך ורק בS&P500 מטעמי פשטות.
רציתי לדעת אם בתקופה כמו זו, כאשר אני מקבל את התחושה שדברים חסרי תקדים מבחינה כלכלית קורים לכלכלת אמריקה ובעולם בכלל, אתם עדיין חושבים שצריך להמשיך באופן קבוע כמו עיוור להשקיע בS&P500 ? אלו סתם רעשי רקע כפי שבטח קורה בכל משבר כלכלי, או שבאמת משהו חריג קורה הפעם?

תודה!

אשר אני מקבל את התחושה שדברים חסרי תקדים מבחינה כלכלית קורים לכלכלת אמריקה ובעולם בכלל
חסרי תקדים?
כלומר,מעולם לא היה מיתון? מעולם לא הייתה אינפלציה? מעולם לא היו העלאות ריבית? מעולם לא היו מלחמות? מעולם לא היו מגיפות? מעולם לא התפוצצו בועות? על מה אתה מדבר?

אתם עדיין חושבים שצריך להמשיך

מה לעשות זו החלטה שלך.
אנחנו לכל היותר יכולים להגיב על הקביעות העובדתיות או על הטענות שלך.
טענת שקורים דברים חסרי תקדים. זה כבר שגוי, למשל.

אם אתה חושב שעכשיו זה לא הזמן להשקיע, תשאל את עצמך מתי כביכול כן היה הזמן להשקיע. כשתבוא עם תשובה מנומקת, אפשר יהיה לדון בעניין.

אך ורק בS&P500 מטעמי פשטות.
פשטות זה טוב. דברים צריכים להיות פשוטים ככל שניתן (ולא יותר)

אתם עדיין חושבים שצריך להמשיך באופן קבוע כמו עיוור להשקיע בS&P500 ?
מה בפשטות (הסיבה לבחירה במדד המסוים הזה) השתנתה? נראה לי שזה עדיין פשוט באותה מידה, לא?

אולי הסיבה לא הייתה פשטות? נסה להחליט במה אתה רוצה להשקיע ולחפש אם יש כלים פשוטים שמאפשרים לך את זה

ברמה האישית, אני חושב שהפעם זה באמת שונה,בגלל התקופה הארוכה-מדי של הרחבות כמותית עם ריבית נמוכה.
זה יצר סיטואציה של כסף זול שהושקע בנדלן, בבורסה ובכל הבא ליד.
אני גם לא חושב:
1. שתמיד צריך להיות עם התפיסה שמוצגת בפוסט המצויין לעיל.
2. שאנחנו בתחתית, כי אנשים עדיין אופטימים\לא נחשפו בכלל למשבר.

גילוי נאות:
אינני משקיע מנוסה או מקצועי ואני רק בתחילת דרכי.
חשוף לS&P בכמה אלפים, דרך גמל וקרנות, חושב על למכור לכמה חודשים.
ויש לי עוד סכום ממש מינורי בחברת אנרגיה ישראלית קטנה והפסדית.

היי לכולם,

אני משקיע סולידי לטווח ארוך אך ורק בS&P500 מטעמי פשטות.
רציתי לדעת אם בתקופה כמו זו, כאשר אני מקבל את התחושה שדברים חסרי תקדים מבחינה כלכלית קורים לכלכלת אמריקה ובעולם בכלל, אתם עדיין חושבים שצריך להמשיך באופן קבוע כמו עיוור להשקיע בS&P500 ? אלו סתם רעשי רקע כפי שבטח קורה בכל משבר כלכלי, או שבאמת משהו חריג קורה הפעם?

תודה!
זו לא השאלה הרלוונטית, השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך כשאתה משקיע כסף הן:

1.מתי אני צריך את הכסף ( ואופן הפדיון - האם בפעם אחת? תשלומים לאורך זמן?)
2. מהו ההפסד המקסימלי שאני מוכן לראות בלי לשנות את ההחלטה שאני מקבל עכשיו?

התשובות לשאלות האלו נותנות לך קווי מתאר שלפיהם משקיעים ( 1 מגדיר לך את טווח הזמן, 2 מגדיר לך את פרופיל הסיכון שלך). הטעות הכי גדולה שאנשים עושים זה לעשות מה שכולם עושים, בלי לשאול את עצמם - האם אני ארגיש אותו דבר אחרי שהתיק ירד ב 20%? 30%? אם התשובה לזה היא לא, אז אתה צריך תיק עם סיכון נמוך יותר ( ותשואה נמוכה יותר). הטעות בלשים את הכסף בסיכון גבוה ממה שהמשקיע יכול לסבול, זה שרוב הסיכויים השוק יבחן את הסיבולת של המשקיע להפסדים, לפעמים זה יביא אותו לקצה והוא עושה משהו כמו לעשות שינויים, לחשוש וכו' ( שאלו דברים שאי אפשר לכמת באחוזים- אבל הם חד משמעית משפיעים שלילית על איכות החיים וכתוצאה מכך מהווים הקטנת תשואה - כי אתה משלם בסבל). אם אתה כל בוקר מתעורר ובודק בחרדה מה השוק עשה אתמול - אתה כנראה נמצא ברמת סיכון שלא מתאימה לך.

חשוף לS&P בכמה אלפים, דרך גמל וקרנות, חושב על למכור לכמה חודשים.
אם אתה חשוף למשהו בעל שווי של חודש מחייה אחד (וכן, כדאי למדוד את הנכסים במונחים של כח קנייה וחודשי מחייה, או במילים אחרות רמת חיים ומשך הזמן) אז זה בכלל לא משנה מה תעשה. תמכור, תקנה, תדגור, תבזבז, תהרהר, שום דבר מזה לא ישנה את אורח חייך. אתה גם לא באמת בוחן את סיבולת הסיכון שלך כשאתה תיאורטית מסכן חודש מחייה אחד, אז אתה אפילו לא באמת מאמן את הרגשתך בתקופות מצוקה ולא ברור אילו מסקנות ארוכות טווח תוכל לשמר לעצמך.

אני חושב שיש לי סיבולת סיכון טובה, כי גם אם אני אצא, זה לא כי הירידות מלחיצות אותי באופן חריף, זה בגלל שאני מעדיף שהכסף שלי לא יחווה ירידות נוספות. (שאני יכול לספוג, פשוט לא רואה צורך בזה)

תקופה מבלבלת האמת.
ברור לי שהשוק יכול לעלות או לרדת 20%, אבל אם אני מעריך שההסתברות של המשך ירידות הוא קצת יותר גדול, אז למה להשאר?.

בנוסף, יש לי עוד כמה עשרות אלפים שיושבים בעוש כרגע ואני נמנע מלהחליט מה לעשות איתם.

גם אם אני אצא, זה לא כי הירידות מלחיצות אותי באופן חריף, זה בגלל שאני מעדיף שהכסף שלי לא יחווה ירידות נוספות. (שאני יכול לספוג, פשוט לא רואה צורך בזה)
הכסף שלך דומם, הוא לא חווה שום דבר :)

ברור לי שהשוק יכול לעלות או לרדת 20%, אבל אם אני מעריך שההסתברות של המשך ירידות הוא קצת יותר גדול, אז למה להשאר?
למה להמר על סמך ההערכות/הניחושים שלך למה שיקרה בטווח הקצר,
במקום פשוט להשקיע לטווח ארוך?

נערך לאחרונה ב:
אם אני מעריך שההסתברות של המשך ירידות הוא קצת יותר גדול, אז למה להשאר?.
תקרא על Kelly criteria - כדי להשיג תוצאה הכי טובה בטווח הארוך, אתה צריך לשים משקל להערכה הזאת ולהשקיע (או להוציא מ'השוק') אחוז גדול (או קטן) בהתאם

יש לך כסף שמושקע במזומן (אני מניח שבריבית סבירה למזומן?), ואתה בוחר להשאיר אותו שם.

אני מסכים עם @כימאי שאין לך מספיק כסף בשוק (או במזומן) כדי לדעת באמת איך אתה מרגיש עם זה

כן אני יודע שהוא דומם :lol:, זו רק הייתה צורת התבטאות.
למה להמר על סמך ההערכות/הניחושים שלך למה שיקרה בטווח הקצר,
במקום פשוט להשקיע לטווח ארוך?
אין לי נתונים מאחוריי, אבל זה מרגיש שנהייתה בועה רצינית במדדים ולכן יש לי חשש.
אולי אני פשוט אמשיך עם הקנייה החודשית של ה s&p מתוך הנחה שלא מדובר בסכומים גדולים ומתי שהעליות יחזרו (בהנתן איזשהו אינדיקטור, נניח: ריבית מתייצבת ועליות למשך 3 חודשים) אגדיל את החשיפה ל s&p או לחלק מהמניות שבו.

תקרא על Kelly criteria - כדי להשיג תוצאה הכי טובה בטווח הארוך, אתה צריך לשים משקל להערכה הזאת ולהשקיע (או להוציא מ'השוק') אחוז גדול (או קטן) בהתאם

יש לך כסף שמושקע במזומן (אני מניח שבריבית סבירה למזומן?), ואתה בוחר להשאיר אותו שם.

אני מסכים עם @כימאי שאין לך מספיק כסף בשוק (או במזומן) כדי לדעת באמת איך אתה מרגיש עם זה
תודה, אני אקרא.
כן חלק הלך לפקדונות. חלק עדיין יושב בעו"ש ומעלה אבק.
אם היה לי יותר, כנראה שפשוט הייתי מקטין חשיפה.

אם כל זה נשמע הגיוני.

חסרי תקדים?
כלומר,מעולם לא היה מיתון? מעולם לא הייתה אינפלציה? מעולם לא היו העלאות ריבית? מעולם לא היו מלחמות? מעולם לא היו מגיפות? מעולם לא התפוצצו בועות? על מה אתה מדבר?

מה לעשות זו החלטה שלך.
אנחנו לכל היותר יכולים להגיב על הקביעות העובדתיות או על הטענות שלך.
טענת שקורים דברים חסרי תקדים. זה כבר שגוי, למשל.

אם אתה חושב שעכשיו זה לא הזמן להשקיע, תשאל את עצמך מתי כביכול כן היה הזמן להשקיע. כשתבוא עם תשובה מנומקת, אפשר יהיה לדון בעניין.
כל משבר הוא תמיד חסר תקדים וזה מה שהופך את ההתמדה בהשקעה סולידית לקשה + יכולת לחזות כיצד דברים יתפתחו.
אני חושב שיש לי סיבולת סיכון טובה, כי גם אם אני אצא, זה לא כי הירידות מלחיצות אותי באופן חריף, זה בגלל שאני מעדיף שהכסף שלי לא יחווה ירידות נוספות. (שאני יכול לספוג, פשוט לא רואה צורך בזה)

תקופה מבלבלת האמת.
ברור לי שהשוק יכול לעלות או לרדת 20%, אבל אם אני מעריך שההסתברות של המשך ירידות הוא קצת יותר גדול, אז למה להשאר?.

בנוסף, יש לי עוד כמה עשרות אלפים שיושבים בעוש כרגע ואני נמנע מלהחליט מה לעשות איתם.
הפורום פה ברובו חווה משברים קצרים שנמשכו מקסימום 3 שנים עד שהs&p500 התאושש לרמתו טרום המשבר. אף אחד פה כנראה לא חווה השקעה בסביבה אינפלציונית.
קשה לי קצת עם ההתנהגות דמויית כת שלפעמים ניתן למצוא פה בקהילה, האמת המרה היא שיש סיכוי בכל משבר שהפעם זה יהיה אחרת. הסיכוי הזה נמוך מאוד לפחות בהסתכלות במראה האחורית.

לפותח השרשור, הסיבה שרוב הפורום פה תומך בהשקעה "עיוורת" ללא ניסיון של תזמון שוק נובע מכך:
Looking at data going back to 1930, the firm found that if an investor missed the S&P 500's 10 best days each decade, the total return would stand at 28%. If, on the other hand, the investor held steady through the ups and downs, the return would have been 17,715%.

בקיצור אם פספסת בגלל תזמון שוק 10 ימים הטובים ביותר בכל 10 שנים התשואה שלך מאז 1930 הייתה 28% מול 17,715% אחרת.

אולם, וזה חשוב להגיד היו תקופות ארוכות מאוד שהשקעה בשוק הייתה מאוד מאוד מאכזבת לזמן ממש ארוך במיוחד בזמנים של אינפלציה משמעותית לדוגמא:

The period from 1961 to 1982 provided no real returns to investors, despite periodic moves up and down. At the market bottom in 1982, the US inflation-adjusted return index was no higher than it had been in 1961.

בקיצור, בין 1961 ל 1982 התשואה הריאלית הייתה 0%. 21 שנה...

לכן חשוב לומר, יש סיכון אמיתי בהשקעה בשוק. סיכון של תשואה אפסית במשך עשור + קיימת(אם זה יקרה זה לא נופל תחת הקטגוריה "הפעם זה יהיה אחרת"). בדרך כלל התקופות האלה גם כוללות אבטלה וסביבה תעסוקתית מאתגרת. אולם, מי שצולח אותן מרוויח בגדול.

הנקודת אור:
After 1982, the US stock market entered into a huge bull phase in which stocks increased in value over 14-fold before declining by almost 50% between 2000 and 2002.

בקיצור: מי שצלח את המשבר(1961-1982) מ1982 ל 2000 הבורסה הכפיל את הכסף שלו פי 14...

כך את הנתונים האלה ותחליט איך אתה מתנהל.

נערך לאחרונה ב:
ומתי שהעליות יחזרו (בהנתן איזשהו אינדיקטור, נניח: ריבית מתייצבת ועליות למשך 3 חודשים) אגדיל את החשיפה ל s&p או לחלק מהמניות שבו.
אם היה כל כך קל לדעת מתי התחתית הגיעה או מתי "המצב חזר לנורמליות" או "אפשר לנשום לרווחה" -
אף אחד לא היה נשאר בשוק וכולם היו מוכרים ופשוט מחכים לאותו רגע קסום שיקבלו הודעה בדואר שאפשר לחזור פנימה.

זה לא עובד ככה.
לפעמים נדמה לך שהגיעה התחתית, אפילו מתחילות עליות חזקות מאוד מעלה - ואז (במקרה, או לא במקרה) קורה משהו (ולפעמים גם לא קורה שום דבר מיוחד) והירידות מתחדשות ביתר שאת.

במקום לנסות לתזמן את השוק (שזה אומר לבצע שני ניחושים על מתי כדאי לצאת ומתי כדאי להכנס חזרה) - פשוט תחשוב עם עצמך לכמה שנים אתה משקיע, מה סיבולת הסיכון שלך, ואם (במקרה) אתה משקיע לטווח ארוך וסיבולת הסיכון שלך סבירה (כלומר, למשל, אין לך חובות גדולים, או ילדים, או סיכון גדול שתצטרך פתאום הוצאה רפואית ענקית) אז לכאורה זה לא אמור לעניין אותך לאן השוק ילך השנה או בשנה הבאה וכו' - כי בהשוואה לתשואה הכוללת על פני עשורים - זה מתגמד.

רבים וטובים ממך מנסים לתזמן את השוק - ולא מצליחים.
ביל אקמן לא מזמן רכש נטפליקס במליונים והופ ! חודש או חודשיים אחרי ירדה בעשרות אחוזים.
והוא מנהל קרן גידור, משקיע משופשף, עם גישה למידע שלי ולך כנראה אין ועם צוות ועם טכנולוגיות שמסוגלות לסרוק המון פרטים חשובים על כל השקעה ועל השוק בכללותו.

The period from 1961 to 1982 provided no real returns to investors, despite periodic moves up and down. At the market bottom in 1982, the US inflation-adjusted return index was no higher than it had been in 1961.

חוכמה קטנה מאוד להגיד מה לא (ועוד בדיעבד). השאלה היא מה כן : מה הוא כן היה אמור לעשות עם הכסף בזמן הזה - כביכול?

חוץ מזה שלשמור על ערך הכסף במשך 21 שנה זה לא טריוויאלי בכלל. האינפלציה תשמיד כמעט כל נתיב השקעה אחר.

בקיצור, בין 1961 ל 1982 התשואה הריאלית הייתה 0%. 21 שנה...
לא בדקתי את הנתונים האלה, אבל גם אם זה נכון, זה נכון למי שהשקיעו את כל כספו ב 1961. לדעתי זה לא התרחיש הנפוץ.
לכן ההתנהלות הנכונה היא לפזר לאורך זמן, גיאוגרפית, סקטוריאלית, פקטורים.
לדעתי רק s&p500 זה לא מפוזר מספיק...

לא בדקתי את הנתונים האלה, אבל גם אם זה נכון, זה נכון למי שהשקיעו את כל כספו ב 1961. לדעתי זה לא התרחיש הנפוץ.

אם היה כל כך קל לדעת מתי התחתית הגיעה או מתי "המצב חזר לנורמליות" או "אפשר לנשום לרווחה" -
אף אחד לא היה נשאר בשוק וכולם היו מוכרים ופשוט מחכים לאותו רגע קסום שיקבלו הודעה בדואר שאפשר לחזור פנימה.

זה לא עובד ככה.
לפעמים נדמה לך שהגיעה התחתית, אפילו מתחילות עליות חזקות מאוד מעלה - ואז (במקרה, או לא במקרה) קורה משהו (ולפעמים גם לא קורה שום דבר מיוחד) והירידות מתחדשות ביתר שאת.

במקום לנסות לתזמן את השוק (שזה אומר לבצע שני ניחושים על מתי כדאי לצאת ומתי כדאי להכנס חזרה) - פשוט תחשוב עם עצמך לכמה שנים אתה משקיע, מה סיבולת הסיכון שלך, ואם (במקרה) אתה משקיע לטווח ארוך וסיבולת הסיכון שלך סבירה (כלומר, למשל, אין לך חובות גדולים, או ילדים, או סיכון גדול שתצטרך פתאום הוצאה רפואית ענקית) אז לכאורה זה לא אמור לעניין אותך לאן השוק ילך השנה או בשנה הבאה וכו' - כי בהשוואה לתשואה הכוללת על פני עשורים - זה מתגמד.

רבים וטובים ממך מנסים לתזמן את השוק - ולא מצליחים.
ביל אקמן לא מזמן רכש נטפליקס במליונים והופ ! חודש או חודשיים אחרי ירדה בעשרות אחוזים.
והוא מנהל קרן גידור, משקיע משופשף, עם גישה למידע שלי ולך כנראה אין ועם צוות ועם טכנולוגיות שמסוגלות לסרוק המון פרטים חשובים על כל השקעה ועל השוק בכללותו.

חוכמה קטנה מאוד להגיד מה לא (ועוד בדיעבד). השאלה היא מה כן : מה הוא כן היה אמור לעשות עם הכסף בזמן הזה - כביכול?

חוץ מזה שלשמור על ערך הכסף במשך 21 שנה זה לא טריוויאלי בכלל. האינפלציה תשמיד כמעט כל נתיב השקעה אחר.
כל הכוונה שלי בהודעה הזאת היא לצנן קצת את ההתלהבות ששוררת בשנים האחרונות סביב שוק ההון, ב 30 שנים האחרונות התרגלנו שהסיכון בשוק הוא מזערי. ותחת ההנחות האלה קל מאוד לדבוק באסטרטגיה של השקעה ב 100% סנופי. חשוב שאנשים ידעו שגם שאומרים שזה לא יהיה שונה ממשברים קודמים, זה לא אומר שיהיה קל או שהמשבר יסתיים תוך שנתיים שלוש. ההיסטוריה מ1820 של השוק מכילה בתוכה לא מעט תקופות ארוכות של הפסדים ריאליים משמעותיים(כמעט בכל בורסה בעולם). צריך לקחת את התקופות האלה בחשבון שחושבים על הקצאת הנכסים והסיכון שמוכנים לקחת בשוק.

לכן צריך לבנות תיק בצורה נכונה, גם תיק 100% מניות אפשר לבנות בצורה שייתן תשואה במצבי שוק משתנים(או לפחות בתנודתיות נמוכה יותר). יש תיקים שתומכים בשיטה הזו, למשל התיקים של larry swedrow או all whether של ריי דליו...

חולקת, למשקיע סולידי זה מספיק בהחלט, צריך הבנה גדולה בכדי להשקיע בשווקים לא מוכרים שקשה להבין את המגמות.
כדאי לזכור כסף מכל העולם מושקע בs&p500.

יש נקודה נוספת שתומכת במניות, בעבר הנכסים המסוכנים היו מניות (כמובן שישנה חלוקה פנימית), שאר סוגי הנכסים המסוכנים בגדול היו שוליים. היום נכנס לזירה הקרפיטו, נכס משמעותי עם רמת סיכון גדולה יותר מאשר המניות, ואכן נמחקים שם מליארדים כשבעצם הם מהוויים גידור לשוק המניות.
אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
E קופת גמל הונית - שאלה על הטבות והתלבטות לגבי המשך השקעה שוק ההון 20
אוהד הצלחות סגירת משכנתא לעומת המשך השקעה נדל"ן 25
koni קופת גמל IRA-המשך השקעה מול תיק רגיל ופנסיה דרך ביטוח מנהלים? שוק ההון 5
H המשך הפקדות לקרן פנסיה אחרי ניתוק תושבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
A פירעון קה"ש נזילה - להחזר חובות - או המשך חסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T התייעצות - סגירת הלוואה או המשך חיסכון צרכנות פיננסית 4
A תמהיל משכנתא מחודש מאי 2022, סילוקין ותוכנית המשך. דעות והמלצות? נדל"ן 11
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
Homer המשך הפרשה לפנסיה גם לאחר עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 44
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 0
H הגרלת המשך מחיר למשתכן נדל"ן 0
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
H התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא התפתחות אישית 1
H התייעצות- המשך לימודים התפתחות אישית 1
G המשך עבודה כשכיר ומשיכת קצבה מביטוח מנהלים במקביל מיסים 0
J התייעצות לגבי המשך הדרך שוק ההון 8
Y מתלבטת לגבי המשך לימודים התפתחות אישית 2
ג קנייה מול המשך שכירות נדל"ן 3
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
P המשך חוזה שכירות אוף טופיק 6
P המשך חוזה שכירות אוף טופיק 3
Y איך ממשיכים להתקדם? רכישת דירה, המשך חסכון ועוד ? יומני מסע אישיים 4
ש המשך ביטוח אובדן כושר עבודה באופן עצמאי צרכנות פיננסית 3
ס המשך הפרשות לפנסיה לאחר קבלת קצבה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0