חסרי תקדים?
כלומר,מעולם לא היה מיתון? מעולם לא הייתה אינפלציה? מעולם לא היו העלאות ריבית? מעולם לא היו מלחמות? מעולם לא היו מגיפות? מעולם לא התפוצצו בועות? על מה אתה מדבר?
מה לעשות זו החלטה שלך.
אנחנו לכל היותר יכולים להגיב על הקביעות העובדתיות או על הטענות שלך.
טענת שקורים דברים חסרי תקדים. זה כבר שגוי, למשל.
אם אתה חושב שעכשיו זה לא הזמן להשקיע, תשאל את עצמך מתי כביכול כן היה הזמן להשקיע. כשתבוא עם תשובה מנומקת, אפשר יהיה לדון בעניין.
כל משבר הוא תמיד חסר תקדים וזה מה שהופך את ההתמדה בהשקעה סולידית לקשה + יכולת לחזות כיצד דברים יתפתחו.
אני חושב שיש לי סיבולת סיכון טובה, כי גם אם אני אצא, זה לא כי הירידות מלחיצות אותי באופן חריף, זה בגלל שאני מעדיף שהכסף שלי לא יחווה ירידות נוספות. (שאני יכול לספוג, פשוט לא רואה צורך בזה)
תקופה מבלבלת האמת.
ברור לי שהשוק יכול לעלות או לרדת 20%, אבל אם אני מעריך שההסתברות של המשך ירידות הוא קצת יותר גדול, אז למה להשאר?.
בנוסף, יש לי עוד כמה עשרות אלפים שיושבים בעוש כרגע ואני נמנע מלהחליט מה לעשות איתם.
הפורום פה ברובו חווה משברים קצרים שנמשכו מקסימום 3 שנים עד שהs&p500 התאושש לרמתו טרום המשבר. אף אחד פה כנראה לא חווה השקעה בסביבה אינפלציונית.
קשה לי קצת עם ההתנהגות דמויית כת שלפעמים ניתן למצוא פה בקהילה, האמת המרה היא שיש סיכוי בכל משבר שהפעם זה יהיה אחרת. הסיכוי הזה נמוך מאוד לפחות בהסתכלות במראה האחורית.
לפותח השרשור, הסיבה שרוב הפורום פה תומך בהשקעה "עיוורת" ללא ניסיון של תזמון שוק נובע מכך:
Looking at data going back to 1930, the firm found that if an investor missed the S&P 500's 10 best days each decade, the total return would stand at 28%. If, on the other hand, the investor held steady through the ups and downs, the return would have been 17,715%.
בקיצור אם פספסת בגלל תזמון שוק 10 ימים הטובים ביותר בכל 10 שנים התשואה שלך מאז 1930 הייתה 28% מול 17,715% אחרת.
אולם, וזה חשוב להגיד היו תקופות ארוכות מאוד שהשקעה בשוק הייתה מאוד מאוד מאכזבת לזמן ממש ארוך במיוחד בזמנים של אינפלציה משמעותית לדוגמא:
The period from 1961 to 1982 provided no real returns to investors, despite periodic moves up and down. At the market bottom in 1982, the US inflation-adjusted return index was no higher than it had been in 1961.
בקיצור, בין 1961 ל 1982 התשואה הריאלית הייתה 0%. 21 שנה...
לכן חשוב לומר, יש סיכון אמיתי בהשקעה בשוק. סיכון של תשואה אפסית במשך עשור + קיימת(אם זה יקרה זה לא נופל תחת הקטגוריה "הפעם זה יהיה אחרת"). בדרך כלל התקופות האלה גם כוללות אבטלה וסביבה תעסוקתית מאתגרת. אולם, מי שצולח אותן מרוויח בגדול.
הנקודת אור:
After 1982, the US stock market entered into a huge bull phase in which stocks increased in value over 14-fold before declining by almost 50% between 2000 and 2002.
בקיצור: מי שצלח את המשבר(1961-1982) מ1982 ל 2000 הבורסה הכפיל את הכסף שלו פי 14...
כך את הנתונים האלה ותחליט איך אתה מתנהל.