בועז ברמן
משתמש רשום
- דירוג
- 17
היי, במשך ה3 שנים האחרונות השקעתי את הכסף שחסכתי בעמל רב בקרנות ישראליות מחקות, דרך ברוקר ישראלי (אקסלנס). בתקופה האחרונה עלה סכום ההפקדות שלי, ואיתו גם הרצון למקסם את התשואה בטווח הרחוק, ואני מעוניין לעבור להשקיע בקרנות המחקות האמריקאיות שלפי סימלוצים כאן בפורום ישאירו בידי סכום כסף גדול יותר משמעותית בסוף תקופת ההשקעה. לכן, אני נתקל בדילמה של מה לעשות עם הכסף שמושקע כרגע בקרנות הישראליות- האם למכור ולשלם את המס על הרווחים, או להשאיר את הכסף ששם כבר שם (וכן נפלתי למלוכודות דמי הניהול של הקרנות הישראליות) ולהשקיע רק כסף חדש בקרנות אמריקאיות, מה שיתבצע דרך IBI שנותנים עמלות משמעותית טובות יותר מאקסלנס?
עוד קצת מידע רקע: כמות הכסף שבאקסלנס נתפסת בעיניי כמכובדת כיום, אבל היא טיפה בים לאורך זמן שכן אני עוד דיי בהתחלה של ההשקעה. השאלה באמת מתרכזת באם לנהל שני תיקים שונים בשני חברות שונות (אני יודע שהכל יושב בסוף תחת אותו התיק) או למכור ולרכז מאמצים (גם מבחינת דמי ניהול לאורך זמן).
תודה!
עוד קצת מידע רקע: כמות הכסף שבאקסלנס נתפסת בעיניי כמכובדת כיום, אבל היא טיפה בים לאורך זמן שכן אני עוד דיי בהתחלה של ההשקעה. השאלה באמת מתרכזת באם לנהל שני תיקים שונים בשני חברות שונות (אני יודע שהכל יושב בסוף תחת אותו התיק) או למכור ולרכז מאמצים (גם מבחינת דמי ניהול לאורך זמן).
תודה!