• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

המצב הפוליטי בקנדה

• פותח הנושא פותח הנושא LevAizik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

LevAizik

משתמש רגיל
דירוג
817
אני לא יודע כמה אנשים כאן עוקבים אחרי freedom convoy ומה שהתרחש בקנדה בחודש האחרון, אבל הדברים שהתרחשו שם צריכים להדליק פרוז'קטור אדום אצל כל אדם בעולם המערבי. אני לא אכנס לכל הפרטים, אבל בעיקרון לחלק גדול מהציבור הקנדי נמאס ממגבלות קורונה שכבר מזמן איבדו כל היגיון והתחילו להפגין נגדן. השיא הייתה שיירה של מאות משאיות שנכנסו לבירה והטילו מצור על העיר.

ג'סטין טרודו לא הסכים להיפגש עם מנהיגי המחאה ואפילו הסתתר בבונקר מספר ימים. אחרי שהוא יצא לאוויר העולם הוא התחיל לתקוף את השיירה פעם אחר פעם. בשום שלב הוא לא הסכים לנהל משא ומתן. לאחר שכל הניסיונות לפנות את נהגי המשאיות נכשלו ג'סטין הפעיל סמכויות חירום ששמורות רק למצבי חירום טוטאליים כמו מתקפת טרור סטייל 9/11. כלומר ראש הממשלה הכריז שאזרחיו שמפגינים נגד מדיניות שהם לא מאמינים בה הם טרוריסטים שצריך לנטרל בכל האמצעיים.

לאחר שנהגי משאיות פוזרו על ידי משטרה וצבא ג'סטין החליט לקחת את זה לשלב הבא ועכשיו מתחילים להקפיא חשבונות בנק לא רק של המעורבים בהפגנה אלא גם של אנשים שתרמו להם כסף. תרמתם לנהגי משאיות דרך GoFundMe? מזל טוב ממשלת קנדה יכולה להלאים לכם את החשבון בנק. אתם מאמינים במחאה של נהגי משאיות? תגידו ביי ביי לחשבון בנק.

יש שמועות שבקנדה התחילו bank runs כלומר אנשים רצים למשוך את הכסף מהבנקים. באופן קסום ומקרי לחלוטין כל האתרים של כל הבנקים בקנדה קרסו מסיבות טכניות. מדהים, לא? מעניין לראות לאן זה יתפתח.

אבל תסתכלו באיזה מהירות מדינה לכאורה דמוקרטית יכולה להתהפך על אזרחיה.

תזכרו כל זכות שלוקחים מכם אף פעם לא חוזרת.

נערך לאחרונה ב:
אבל בעיקרון לחלק גדול מהציבור הקנדי נמאס ממגבלות קורונה
זה לא שהם היו מתנגדי חיסונים?
במקרה כזה מותר להתנגד להתנהגות שלהם שפוגעת באנשים אחרים.

שיירה של מאות משאיות שנכנסו לבירה ופשוט הטילו מצור על העיר.
איך אתה היית מגיב אם משאיות היו חוסמות את הרחוב שלך ולא מאפשרות לך לנסוע לשום מקום?
אני מניח שהיית שמח מאוד לשבור להם את העצמות.

איך אתה היית מגיב אם משאיות היו חוסמות את הרחוב שלך ולא מאפשרות לך לנסוע לשום מקום?
אני מניח שהיית שמח מאוד לשבור להם את העצמות.

מתעצבן, אבל יש לאנשים זכות להפגין. לא היו שביתות ארוכות בשום שלב בהיסטוריה האנושית? באירופה/ארה"ב לא חסמו במשך חודשים בשביל להשיג שינוי?

אבל להקפיא לאנשים חשבונות בנקים ולהכריז על האזרחים שלך טרוריסטים... ירדו לגמרי מהפסים.

1645430382491.png

כלומר ראש הממשלה הכריז שאזרחיו שמפגינים נגד מדיניות שהם לא מאמינים בה הם טרוריסטים שצריך לנטרל בכל האמצעיים.
ליתר דיוק במפגינים שחוסמים בצורה לא חוקית את המדינה, בהחלט צריך לנטרל בכל האמצעים שיחזירו את המדינה לשפיות ויימנעו מקבוצת מפרי חוק לשתק אותה.

הזכות להפגין מעולם לא כללה את הזכות לפגוע במדינה.

הזכות להפגין מעולם לא כללה את הזכות לפגוע במדינה.

מי מגדיר מה זאת פגיעה במדינה? אולי ג'סטין טרודו פוגע במדינה ולא נהגי משאיות? השליט מחליט מתי הפגנה פוגעת ומתי הפגנה לא פוגעת וואלה כמו נוח.

מי מגדיר מה זאת פגיעה במדינה? אולי ג'סטין טרודו פוגע במדינה ולא נהגי משאיות? כלומר השליט מחליט מתי הפגנה פוגעת ומתי הפגנה לא פוגעת? וואלה כמו נוח.
כשחוסמים את הדרכים המובילות למדינה, מישהו יכול לטעון שזה לא פגיעה?

אגב, הכותרת שלך מאוד דמגוגית - מציע שתחליף אותה לפני שהשרשור ייחסם על ידי ההנהלה.

אני ימני ובכל זאת צוחק

מה אם ארגוני זכויות אדם שפועלים כנגד האינטרסים של רוב הציבור

אנחנו גם מגדירים בהגדרות דומות

בקיצור הדמוקרטיה לא קשורה לנושא רק הדמגוגיה

כשחוסמים את הדרכים המובילות למדינה, מישהו יכול לטעון שזה לא פגיעה?

אף אחד לא תמים במאבקים. אם נלך לפי היגיון שלך אנשים צריכים להפגין בחצר של הבית שלהם כדי שחלילה לא יפרעו לאף אחד. אה בעצם הם מפריעים לשכנים שלהם. בעצם שיפגינו מהבית דרך הרשת החברתית עד שגם שם יחסמו אותם בהוראת הממשל.

כאשר ממשלה יורדת מהפסים זכותך ואחריותך להפגין נגדה.

אף אחד לא תמים במאבקים. אם נלך לפי היגיון שלך אנשים צריכים להפגין בחצר של הבית שלהם כדי שחלילה לא יפרעו לאף אחד. אה בעצם הם מפריעים לשכנים שלהם.
אתה רגיל להגיון הישראלי שבו ליגיטימי לחסום כבישים בהפגנה ולמרר את החיים למאות אלפי אנשים.

במדינה מתוקנת זה לא אמור להיות ככה.

אף אחד לא תמים במאבקים. אם נלך לפי היגיון שלך אנשים צריכים להפגין בחצר של הבית שלהם כדי שחלילה לא יפרעו לאף אחד. אה בעצם הם מפריעים לשכנים שלהם.

כאשר ממשלה יורדת מהפסים זכותך ואחריותך להפגין נגדה.
אתה תומך בזכותה של ההסתדרות לסגור מחר את נמל אשדוד או של ועד חברת החשמל לכבות את השלטר לעיר אקראית כדי להיאבק בתנאי השכר של העובדים?

אתה רגיל להגיון הישראלי שבו ליגיטימי לחסום כבישים בהפגנה ולמרר את החיים למאות אלפי אנשים.

במדינה מתוקנת זה לא אמור להיות ככה.

במדינות מתוקנות היו הפגנות הרבה יותר חמורות ממה שהיו אי פעם בישראל. כל זכות שיש לך בחיים האלה הושגה כי אנשים שפכו דם ברחובות. אף אחד לא העניק זכויות מרצונו הטוב.

אתה תומך בזכותה של ההסתדרות לסגור מחר את נמל אשדוד או של ועד חברת החשמל לכבות את השלטר לעיר אקראית כדי להיאבק בתנאי השכר של העובדים?

אתה משווה בין הפגנה שנועדה להטיב עם תנאים של קבוצה מאוד מצומצמת ובין הפגנה שהתרחשה כי אנשים רואים את זכויות שלהם מופקעות פעם אחר פעם. חלק גדול מהציבור בקנדה תומך בהם.

לאנשים נמאס מה-power trip של חלק ממנהיגי העולם בחסות הקורונה. זה שבארץ המצב היה יחסית טוב זה לא אומר שבכל המדינות זה ככה.

אתה משווה בין הפגנה שנועדה להטיב עם תנאים של קבוצה מאוד מצומצמת ובין הפגנה שהתרחשה כי אנשים רואים את זכויות שלהם מופקעות פעם אחר פעם. חלק גדול מהציבור בקנדה תומך בהם.
לא, אני משווה בין הזכות לשבש את החיים במדינה כשהנושא תואם את האג'נדה שלך לבין הזכות לשבש את החיים במדינה כשהנושא לא תואם.

לא, אני משווה בין הזכות לשבש את החיים במדינה כשהנושא תואם את האג'נדה שלך לבין הזכות לשבש את החיים במדינה כשהנושא לא תואם.

מי אמר שהם שיבשו? ג'סטין? אולי מיליוני קנדים היו בסדר עם השיבושים. וואלה גם זה יכול להיות. עובדה שחלק מהמחוזות בקנדה ביטלו את מגבלות הקורונה בעקבות שיירת החופש למרות רוחו של אדון ג'סטין.

מי אמר שהם שיבשו? ג'סטין? אולי מיליוני קנדים היו בסדר עם השיבושים. וואלה גם זה יכול להיות. עובדה שחלק מהמחוזות בקנדה ביטלו את מגבלות הקורונה בעקבות שיירת החופש למרות רוחו של אדון ג'סטין.
אז אני אשאל שוב, האם לדעתך מותר לנהגי המשאיות לחסום ממחר את כביש 4 במשך כמה שבועות, למען הפגנה על תנאי ההעסקה של עובדי קבלן?

אז אני אשאל שוב, האם לדעתך מותר לנהגי המשאיות לחסום ממחר את כביש 4 במשך כמה שבועות, למען הפגנה על תנאי ההעסקה של עובדי קבלן?

קודם תענה אם לדעתך מותר למדינה להשתמש בסמכויות חירום שנועדו רק למצבים של חיים או מוות להקפיא את החשבון הבנק של מי שתומך בחסימה של נהגי משאיות שמפגינים למענן תנאי ההעסקה של עובדי קבלן.

אני חייב להגיד משהו שהתשרש בארץ וממש לא מובן לי,
ממתי הכזכות להפגין כוללת את הזכות לעצור לאזרח הפשוט את החיים?
חסימת צרירים מרכזיים/ צמתי רכבת/ כניסה לשדה תעופה זה אלימות לכל דבר ובהפגנות היא מוכוונת לאזרח משלם המיסים שמנסה לחיות את חייו.
זאת לא הפגנה ואין שום צידוק שבעולם לביצוע פעולה כזו.

קודם תענה אם לדעתך מותר למדינה להשתמש בסמכויות חירום שנועדו רק למצבים של חיים או מוות להקפיא את החשבון הבנק של מי שתומך בחסימה של נהגי משאיות שמפגינים למענן תנאי ההעסקה של עובדי קבלן.
אני לא חושב שסמכויות של מצב חירום נועדו רק למצב של חיים או מוות, ועל כן אני חושב שמותר למדינה לנקוט בצעדים של מצב חירום כאשר יש פגיעה חמורה של מעטים בשאר האזרחים.

ועכשיו תורך לענות.

הם לא עצרו את החיים בקנדה הם עצרו את החיים ברחובות ספציפיים ב-Ottawa

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מה עשיתם בעקבות המצב בארץ? (בעיקר מבחינת מט"ח) שוק ההון 38
ETF Shark המצב הכלכלי: נקודת מבט מעשית על ההווה והעתיד הקרוב. אוף טופיק 119
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
מ המצב בארץ ופתיחת חשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 7
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
deussex המצב הביטחוני בארץ ומחשבות על רלוקיישן אוף טופיק 141
M מה אתם עושים עם הגמל להשקעה עם כל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
השקעה לא מזל מה היה המצב הכלכלי כשנולדת? פוסטים מאיכות נמוכה 24
A האם מטריד אתכם המצב ברוסיה? אוף טופיק 34
V המצב הכלכלי בארץ שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
S בעקבות המצב, האם הורדתם את החלק המנייתי באופן משמעותי? שוק ההון 18
ת עד כמה המצב הכלכלי קשה ומה צופן לנו העתיד? אוף טופיק 389
F הקפאת משכנתא לאור המצב נדל"ן 29
1337justme התאמת החלק הסולידי עקב המצב העולמי שוק ההון 54
ג לאור המצב, מישהו משקיע בנפט/חברות תעופה ? שוק ההון 0
H המצב שלי היום נדל"ן 77