• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המצב הכלכלי בארץ

vigaror

משתמש רגיל
דירוג
531
לכאורה המצב הכלכלי בארץ לא טוב -
1.הגירעון עבר את 100 מיליארד שקל
2.סקטורים שלמים משותקים לחלוטין כבר חודשים ואחר נפתחים בצורה חלקית לסירוגין
3.כ15% מסך ההלוואות במערכת הבנקאית נדחו במסגרת ההקלות של הבנקים ורק כ-55% מסך כל ההלוואות שנדחו, חזרו כיום לתשלום סדיר.
4.שורה של בכירים במגזר הציבורי שאחראים על הכלכלה הישראלית התפטרו
5.לא אושר תקציב מדינה כבר קרוב לשנה ויש מצב שהוא גם לא יאושר בשנה הקרובה
6.אבטלה שחוצה את ה20%

אבל למרות כל זאת דירוג האשראי של ישראל לא נפגע ונראה שאין התייחסות מיוחדת למצב מצד המדינה(קיצוצים, שינוי מיסים),
מה אתם חושבים שיכול להסביר את זה?

אחד הדברים שעלה לי בראש הוא שאולי אי-קיומו של תקציב מדינה עוזר להוריד את החוב מכוון שמשרדי הממשלה מוגבלים לשימוש כספי לפי התקציב של שנה שעברה ולפי הבנתי תוספות שאושרו בועדת הכספים לגבי שנת התקציב הקודמת לא נחשבות לכן הצימצום הכספי הוא עוד יותר גדול.

*את הנתונים אספתי מכתבות שונות שנכתבו בפרקי זמן שונים(עד כ 4 חודשים אחורה) כך שהנתונים לא בהכרח נכונים לתקופה הנוכחית

מה אתם חושבים שיכול להסביר את זה?
הדרוג של אורבנקורפ היה A+ שבוע לפני שהם הודיעו על חדלות פרעון. מה אתה חושב יכול להסביר את זה?

ובקיצור, הגופים המדרגים לא נושאים באחריות לדרוגים שלהם, אז במקרה הטוב מדובר ברנדום ובמקרה הרע הם מושפעים מהגופים הנסקרים.

הדרוג של אורבנקורפ היה A+ שבוע לפני שהם הודיעו על חדלות פרעון. מה אתה חושב יכול להסביר את זה?

ובקיצור, הגופים המדרגים לא נושאים באחריות לדרוגים שלהם, אז במקרה הטוב מדובר ברנדום ובמקרה הרע הם מושפעים מהגופים הנסקרים.

מזכיר קצת את מה שקרה במשבר של 2008

יכול להיות שיחסית למדינות אחרות המצב בישראל לא כל כך רע אבל מצד שני דירוג אשראי אמור להיות אבסולוטי ולא יחסי אז זה לא ממש סביר.

יכול להיות שיחסית למדינות אחרות המצב בישראל לא כל כך רע אבל מצד שני דירוג אשראי אמור להיות אבסולוטי ולא יחסי אז זה לא ממש סביר.
לפי מה שהבנתי, למדינות שמצבן גרוע יותר ניתנו דירוגים גבוהים (כנראה מסיבות מפוקפקות) ואז לתת דירוג נמוך לישראל היה נראה מוזר. אז נתנו גם לישראל דירוג גבוה.

כל הפריטים שציינת הם לדעתי לא כ"כ מעניינים בראיה לטווח הארוך. לא צריכים לתת יותר מידי חשיבות להפרעות תקופתיות, כל הזמן יש סיבות כאלה ואחרות.
בשורה התחתונה יש בישראל שיעור ילודה גבוה מה שלכאורה מגביר את הביטחון ביכולת ההחזר של הלוואות בין-דוריות. בסופו של דבר מה שמעניין זה שיעור צמיחת התמ"ג, והמוכנות להחזיר הלוואות.

זה רק אני או שמוציאים המון דירות למכירה בזמן אחרון?

זה רק אני או שמוציאים המון דירות למכירה בזמן אחרון?
הלוואי....
למרות כל זאת דירוג האשראי של ישראל לא נפגע
אני חושש שאתה מתייחס הרבה יותר מדי ברצינות לקשקוש הזה.
נראה שאין התייחסות מיוחדת למצב מצד המדינה(קיצוצים, שינוי מיסים),
האמת, שחוץ מהקטע של לתת דמי אבטלה לכולם, מדינת ישראל מתנהלת בצורה סבבה ודיי שמרנית. קיצוץ הוצאות, והעלאת מיסים במשבר מהסוג שאנחנו עומדים בפנים, זה ככל הנראה דרך נפלאה להכנס למיתון הרבה יותר חמור.

וכלכלת ישראל לא במצב כזה רע:
https://www.themarker.com/markets/1.9337724
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001349561

בהתחשב, במצב העולמי שאנחנו נורא תלויים בעולם להשקעות ויצוא.

מה שכן, המערכת הפוליטית היא האויב העיקרי של כלכלת ישראל.

קיצוץ הוצאות, והעלאת מיסים במשבר מהסוג שאנחנו עומדים בפנים, זה ככל הנראה דרך נפלאה להכנס למיתון הרבה יותר חמור.
למה?
אני כמובן לא מתכוון להעלות מע"מ בצורה רוחבית ו/או ביטול תחבורה ציבורית או משהו כזה, אופציות כמו:
1.ביטול מסעות לפולין
2.מיסים על מוצרים נדירים/יקרים ובעיקר מוצרי יבוא - סירות/יאכטות/מטוסים קלים/רחפנים(מעל עלות מסויימת) לשימוש פרטי/כספות גדולות מאוד/רכבים מעל 1M שקל
3.צמצום התמיכה בקרנות הפנסיה על ידי הקטנת הגישה לאג"ח ערד(אג"ח שניתן רק לפנסיות ומבטיח תשואה קבועה של 4.86% צמוד למדד המחירים)
4.הפרטה ומיקור חוץ של שירותים
ועוד

אני לא רואה איך האופציות האלו יגררו אותנו למיתון יותר חמור.

*אני לא בהכרח תומך במהלכים האלה

בשורה התחתונה יש בישראל שיעור ילודה גבוה מה שלכאורה מגביר את הביטחון ביכולת ההחזר של הלוואות בין-דוריות.
שעור ילודה גבוה יחד עם צמיחה בפריון לנפש תורם בטווח הארוך לצמיחת המשק. שעור ילודה גבוהה לכשעצמו הוא לא דווקא בהכרח חיובי לצמיחה כלכלית, בהסתכלות גלובלית ניתן אפילו להגיד שיש יחס הפוך בין השניים.

שעור ילודה גבוה יחד עם צמיחה בפריון לנפש תורם בטווח הארוך לצמיחת המשק. שעור ילודה גבוהה לכשעצמו הוא לא דווקא בהכרח חיובי לצמיחה כלכלית, בהסתכלות גלובלית ניתן אפילו להגיד שיש יחס הפוך בין השניים.

גם אם אין צמיחה בפריון לנפש, כל עוד אין הידרדרות גדולה, תהיה צמיחה בסך התוצר ומבחינת המלווים לישראל זה מצוין. החוב מחולק בין כולם אז מה אכפת להם מה התוצר לנפש? מה שמשנה זה כלל התוצר, לא?

לא אמרתי ששיעור ילודה גבוה הוא "חיובי לכלכלה", יכול להיות שרמת החיים של כל אדם בנפרד יורדת, אבל עדיין כלל התוצר של המדינה גדל וזה טוב למי שהלווה כסף, כל עוד יש כוונה להחזיר, פשוט כי יש יותר יכולת.

@vigaror אני לא חושב שמישהו כאן יחלוק עליך בתועלת של הצעדים שתיארת. כמו גם בהחרבת ההסתדרות

הסיכוי שהממשלה הנוכחית עם רוה"מ מושחת וחלש פוליטית וחברי קואליציה שהאג'נדה שלהם בסתירה לכל דבר מועיל לציבור הרחב.
אז נניח שאיכשהו מחליטים שחייבים לעשות קיצוץ זה ייגמר בקיצוץ רוחבי עם פטור למערכת הביטחון וכו'.

תראה, אין באמת 20% אבטלה יש 20% שיושבים על חל"ת ומקבלים משכורת מהמדינה. שזה דיי איוולת אבל התחלנו מגרעון נמוך ממדינות אחרות וייקח לנו חודשים ארוכים להחריב את זה. מי שנפגעו הכי חזק אלה העסקים הקטנים, ושם המצב לא טוב. הם גם סובלים מהחל"ת הנדיב מידי שהממשלה מחלקת. כי קשה להם למצוא עובדים.

לגבי זה שאין תקציב - זה שמר עלינו לפני הקורונה אבל מאז התחילו עם "קופסאות" והחרגות למינהן על מנת להרחיב את התקציב בשביל הקורונה. זה שאין תקציב יוצר לנו המון בעיות אחרות, אבל אלה בעיות של מנהל תקין בעיקר - אין תקציב אין פיקוח של הכנסת על ביצוע התקציב. אין שקיפות לציבור על לאן הולך הכסף של הממשלה, הכל מתנהל אד-הוק ואני מורידה את הכובע בפני מי שמצליח ללקט את כל הידיעות הקטנות ולהבין איך התקציב של המדינה נראה כרגע.

מצד שני, זה משבר בגלל גורם חיצוני - מחלה מדבקת ולמחלה הזאת כבר יש חיסון ולישראל יש חוזי אספקה עם חברות מובילות שמייצרות את החיסון ולכן המשבר הזה לא צפוי להימשך עוד הרבה, וכמה שאנחנו מחרבים את המשק עם התנהלות גרועה, יש גבול לכמה אפשר להרוס בנניח חצי שנה של הפקרות. לכן לדעתי הפגיעה קטנה ממה שנדמה, זו לא פגיעה ברמת היציבות של המדינה א היכולת להחזיר חוב.

זו פגיעה בעתיד שלנו כאזרחים כאן, כי אנחנו צפויים למשהו כמו 20 שנים של שירותים מופחתים ומיסוי גבוהה כדי לתקן את ההפקרות של 2020. קח בחשבון, שאצלנו האוכלוסיה גדלה ב2% כל שנה, (וגם התוצר לנפש עולה) אז רק לא להגדיל את הגרעון עוד יותר צפוי להחזיר את המדינה למצב סביר. באירופה המצב קטסטרופלי הרבה יותר בגלל רמות חוב גדולות ואוכלוסיה מזדקנת - דווקא ההחלטה לגבי ישראל נראית לי באופן אישי סבירה.

אגב, אני מניחה שחלק מחברי הפורום הזה שחיים בעיקר מהון צריכים קצת לחשוש מזה שהמדינה תשנה את הכללים ותקטין להם את ההכנסה. הגדלת מס רווחי הון, אולי מיסוי נוסף על נדל"ן וכו' איפהשהו כשהקופה ריקה בסופו של דבר הממשלה תשלח את היד לכיסים שלנו.

@גילגה כל מילה.
כבר חשבתי על זה שאם המצב יחמיר נאלץ להגר. זה עוד רחוק אבל מספיק בשביל לעלות כמחשבה

החוב מחולק בין כולם אז מה אכפת להם מה התוצר לנפש? מה שמשנה זה כלל התוצר, לא?
לא.
שאלה פרובוקטיבית בכוונה - מחר נולדים בישראל 5 ילדים חרדים שלא יעבדו יום אחד בחייהם, לא ייצרו כלום בחייהם ויחיו כל חייהם מקצבאות. האם לידתם שיפרה את היחס חוב תוצר של מדינת ישראל? את התנאים בהם ישראל יכולה לגייס חוב חדש?

מה שחשוב למלווים זה כלל התוצר ולא מעניין אותם התוצר לנפש או היחס חוב תוצר? בגלל זה לוכסמבורג יכולה לגייס חוב בעשירית המחיר מהודו? כי יש בלוכסמבורג יותר אנשים שהחוב יתחלק ביניהם?

וכמה שאנחנו מחרבים את המשק עם התנהלות גרועה, יש גבול לכמה אפשר להרוס בנניח חצי שנה של הפקרות.
אני מזכיר שההפקרות התחילה בתקופתו של כחלון, ולא נראה שהקונסטלציה הפוליטית תשתנה בזמן הקרוב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ETF Shark המצב הכלכלי: נקודת מבט מעשית על ההווה והעתיד הקרוב. אוף טופיק 119
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
השקעה לא מזל מה היה המצב הכלכלי כשנולדת? פוסטים מאיכות נמוכה 24
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
ת עד כמה המצב הכלכלי קשה ומה צופן לנו העתיד? אוף טופיק 389
ת רמת החיים, משהו לא מסתדר לי. המצב הכלכלי קשה ורמת החיים עולה? אוף טופיק 305
K כלי לניהול המצב הכלכלי שוק ההון 8
P ברוקרים שסוגרים חשבונות עם מעט פעילות - מה המצב בימינו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א מה עשיתם בעקבות המצב בארץ? (בעיקר מבחינת מט"ח) שוק ההון 46
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
מ המצב בארץ ופתיחת חשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 7
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
deussex המצב הביטחוני בארץ ומחשבות על רלוקיישן אוף טופיק 141
M מה אתם עושים עם הגמל להשקעה עם כל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L המצב הפוליטי בקנדה אוף טופיק 117
A האם מטריד אתכם המצב ברוסיה? אוף טופיק 34
S בעקבות המצב, האם הורדתם את החלק המנייתי באופן משמעותי? שוק ההון 18
F הקפאת משכנתא לאור המצב נדל"ן 29
1337justme התאמת החלק הסולידי עקב המצב העולמי שוק ההון 54
ג לאור המצב, מישהו משקיע בנפט/חברות תעופה ? שוק ההון 0
H המצב שלי היום נדל"ן 77
amit דעתי הצנועה על המצב הפיננסי בעולם שוק ההון 39
פ אפליקציות לבחינת המצב הפנסיוני צרכנות פיננסית 2
amidar רוצה לשמוע את דעתכם על המצב הבא... שוק ההון 78
S מה המצב המשפחתי שלכם ? אוף טופיק 14
c881 הזוי שהחדשות הללו נחשבות עדיפות. אבל לפעמים זה המצב אוף טופיק 16
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
S סתם מחשבה שעלתה לי וקשה לי למצוא את הקאץ' הכלכלי אוף טופיק 8
I השינוי הכלכלי שלי יומני מסע אישיים 8
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
D רכישת דירה כשהמעמד הכלכלי של בני הזוג שונה נדל"ן 59
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
אף ארוך שלא כדרך הטבע הייטק - הקטר הכלכלי שלי יומני מסע אישיים 19
J מה מצבי הכלכלי והפיננסי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54
ה המהלך הכלכלי הנכון במשכנתא נדל"ן 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
C איך להפטר מהנזק הכלכלי שנקרא רכב? אוף טופיק 32
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3030
F שני חשבונות מסחר - אחד בארץ ואחד זר שוק ההון 3
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
liranviper מחפש מלווה משקיעים בארץ נדל"ן 2
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
ח משכנתא מבנק מחו"ל לדירה בארץ אפשרי ??? פוסטים מאיכות נמוכה 2

נושאים דומים

Back
למעלה