Ronit1984
משתמש רשום
- דירוג
- 25
היי לכל דרי הפורום,
אין מילים לתאר את גודל שמחתי לגלות את אתר ופורום הסולידית שמביא (וגם מייבא) רעיונות ותוכן בנושא פרישה מוקדמת!
רציתי לשתף אתכם בחוויותיי מהדרך לעצמאות כלכלית.
שמי רונית ואני רווקה בת 30, אני מתגוררת בגפי בדירה שהיא חלקית בבעלותי בכפר סבא ועוסקת בתחום התקשורת הסלולרית.
בשנתיים האחרונות ענייני הפרישה המוקדמת והעצמאות הכלכלית מעסיקים רבות את מחשבותיי.
אני נהנית בעבודתי, זכיתי בכמה קידומים ואני מאוד מוערכת ע"י המנהלים שלי.
לאחרונה גם נשלחתי לכמה חודשי עבודה בחו"ל וזו הייתה חוויה מדהימה!
ועם כל זאת, המחשבה שאצטרך לבלות את שלושים ושתיים השנים הבאות לכודה בקיוביקאל שלי מטילה בי אימה.
רוב הדברים שאני אוהבת לעשות אינם עולים כסף (או שעלותם זניחה) והתובנה שהם מתקיימים בחסד הזמן והאנרגיה שמותירה העבודה - היא משהו שקשה לי להשלים איתו.
בזמני הפנוי אני נהנית לטייל בחיק הטבע, לקרוא, לרוץ (חצי מרתון בינתיים), מתרגלת יוגה שנים רבות, לבשל וכו'.
אני טיפוס שאוהב מאוד את הלבד שלו וצריכה כמה שעות שקטות ביום. עצוב לי שבחברה המודרנית הערך העצמי שלנו נשאב במידה רבה מעבודתנו/הקריירה.
אם היה לי זמן עודף הייתי ודאי מקדישה חלק רב ממנו ללמידה.
כשאפרוש אני מתכננת ללמוד שפות, לנגן על כלי נגינה, נגרות ועיסוי - ואז נראה לאן זה יוביל אותי
היום הוא ה-15 לחודש מרץ. זה היום בו נגמר חודש החיוב של הויזה שלי דרכה רוב ההוצאות שלי נעשות.
אני אוהבת נתונים ולא אכפת לי קצת להחשף, אז אלה המספרים שלי החודש:
החודש הוצאתי 3734.58 ש"ח
זהו פירוט ההוצאות:
שכר דירה - 1200
אוכל - 570.73
תרופות - 100.63
אינטרנט - 118.99
סלולרי - 50.4
חשמל - 252.84
בילויים - 325
תחביבים - 90
בגדים - 259.6
מתנות - 150
דלק - 496.36
ועד בית - 120
החודש חסכתי 61% מההכנסה שלי נטו
(משאירה לכם לבד לחשב כמה אני מרוויחה)
אם יהיה עניין אמשיך לשתף
לילה טוב!
אין מילים לתאר את גודל שמחתי לגלות את אתר ופורום הסולידית שמביא (וגם מייבא) רעיונות ותוכן בנושא פרישה מוקדמת!
רציתי לשתף אתכם בחוויותיי מהדרך לעצמאות כלכלית.
שמי רונית ואני רווקה בת 30, אני מתגוררת בגפי בדירה שהיא חלקית בבעלותי בכפר סבא ועוסקת בתחום התקשורת הסלולרית.
בשנתיים האחרונות ענייני הפרישה המוקדמת והעצמאות הכלכלית מעסיקים רבות את מחשבותיי.
אני נהנית בעבודתי, זכיתי בכמה קידומים ואני מאוד מוערכת ע"י המנהלים שלי.
לאחרונה גם נשלחתי לכמה חודשי עבודה בחו"ל וזו הייתה חוויה מדהימה!
ועם כל זאת, המחשבה שאצטרך לבלות את שלושים ושתיים השנים הבאות לכודה בקיוביקאל שלי מטילה בי אימה.
רוב הדברים שאני אוהבת לעשות אינם עולים כסף (או שעלותם זניחה) והתובנה שהם מתקיימים בחסד הזמן והאנרגיה שמותירה העבודה - היא משהו שקשה לי להשלים איתו.
בזמני הפנוי אני נהנית לטייל בחיק הטבע, לקרוא, לרוץ (חצי מרתון בינתיים), מתרגלת יוגה שנים רבות, לבשל וכו'.
אני טיפוס שאוהב מאוד את הלבד שלו וצריכה כמה שעות שקטות ביום. עצוב לי שבחברה המודרנית הערך העצמי שלנו נשאב במידה רבה מעבודתנו/הקריירה.
אם היה לי זמן עודף הייתי ודאי מקדישה חלק רב ממנו ללמידה.
כשאפרוש אני מתכננת ללמוד שפות, לנגן על כלי נגינה, נגרות ועיסוי - ואז נראה לאן זה יוביל אותי
היום הוא ה-15 לחודש מרץ. זה היום בו נגמר חודש החיוב של הויזה שלי דרכה רוב ההוצאות שלי נעשות.
אני אוהבת נתונים ולא אכפת לי קצת להחשף, אז אלה המספרים שלי החודש:
החודש הוצאתי 3734.58 ש"ח
זהו פירוט ההוצאות:
שכר דירה - 1200
אוכל - 570.73
תרופות - 100.63
אינטרנט - 118.99
סלולרי - 50.4
חשמל - 252.84
בילויים - 325
תחביבים - 90
בגדים - 259.6