• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

המסע של רונית

• פותח הנושא פותח הנושא Ronit1984
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ronit1984

משתמש רשום
דירוג
25
היי לכל דרי הפורום,
אין מילים לתאר את גודל שמחתי לגלות את אתר ופורום הסולידית שמביא (וגם מייבא) רעיונות ותוכן בנושא פרישה מוקדמת!
רציתי לשתף אתכם בחוויותיי מהדרך לעצמאות כלכלית.
שמי רונית ואני רווקה בת 30, אני מתגוררת בגפי בדירה שהיא חלקית בבעלותי בכפר סבא ועוסקת בתחום התקשורת הסלולרית.
בשנתיים האחרונות ענייני הפרישה המוקדמת והעצמאות הכלכלית מעסיקים רבות את מחשבותיי.
אני נהנית בעבודתי, זכיתי בכמה קידומים ואני מאוד מוערכת ע"י המנהלים שלי.
לאחרונה גם נשלחתי לכמה חודשי עבודה בחו"ל וזו הייתה חוויה מדהימה!
ועם כל זאת, המחשבה שאצטרך לבלות את שלושים ושתיים השנים הבאות לכודה בקיוביקאל שלי מטילה בי אימה.
רוב הדברים שאני אוהבת לעשות אינם עולים כסף (או שעלותם זניחה) והתובנה שהם מתקיימים בחסד הזמן והאנרגיה שמותירה העבודה - היא משהו שקשה לי להשלים איתו.
בזמני הפנוי אני נהנית לטייל בחיק הטבע, לקרוא, לרוץ (חצי מרתון בינתיים), מתרגלת יוגה שנים רבות, לבשל וכו'.
אני טיפוס שאוהב מאוד את הלבד שלו וצריכה כמה שעות שקטות ביום. עצוב לי שבחברה המודרנית הערך העצמי שלנו נשאב במידה רבה מעבודתנו/הקריירה.
אם היה לי זמן עודף הייתי ודאי מקדישה חלק רב ממנו ללמידה.
כשאפרוש אני מתכננת ללמוד שפות, לנגן על כלי נגינה, נגרות ועיסוי - ואז נראה לאן זה יוביל אותי :)

היום הוא ה-15 לחודש מרץ. זה היום בו נגמר חודש החיוב של הויזה שלי דרכה רוב ההוצאות שלי נעשות.
אני אוהבת נתונים ולא אכפת לי קצת להחשף, אז אלה המספרים שלי החודש:

החודש הוצאתי 3734.58 ש"ח

זהו פירוט ההוצאות:
שכר דירה - 1200
אוכל - 570.73
תרופות - 100.63
אינטרנט - 118.99
סלולרי - 50.4
חשמל - 252.84
בילויים - 325
תחביבים - 90
בגדים - 259.6
מתנות - 150
דלק - 496.36
ועד בית - 120

החודש חסכתי 61% מההכנסה שלי נטו
(משאירה לכם לבד לחשב כמה אני מרוויחה)

אם יהיה עניין אמשיך לשתף

לילה טוב!

מעניין לראות מספרים אמיתיים!
סחטיין על הנכונות להיחשף.
בהחלט נותן השראה!

היי רונית, את יכולה להוזיל את הוצאות האינטרנט שלך היום - 100 מגה ב- 99 ש"ח ספק + תשתית.
לדעתי את יכולה לצמצם עוד יותר אם תקחי 15 או 40 מגה. 100 מגה לא מקבלים באמת ולא מנוצל במלואו גם ככה...

@northern_lights תודה לך! :)

@IronMan בהחלט בודקת את העניין, מה שאני משלמת אכן מטריף אותי וגם הוא דרש התמקחות.
הייתי מעדיפה לחכות קצת ולראות מה אומרים אנשים על אקספון. מה גם שהבנתי שצריך בחלק מהמקרים לקנות מודם ב-300+ ש"ח.
לא יזיק לדבר עם בזב"ל ולנסות ללחוץ אותם לאיזו הנחה עסיסית :)

@זאב תודה לך על ההצעות המעניינות!
1. עברתי לאחרונה לטפחות (אחרי שדיסקונט שחטו אותי והיו גרועים בכל פרמטר) ואני לא משלמת עמלות עו"ש ב-3 השנים הקרובות :)
2.ודאי שיש לי, אני בתהליך מול ד"ש לעבור ל-IRA ושוקלת להגדיל הפקדות, שכאמור פטורות ממס' עד 18אש"ח בשנה.
3. לגבי הפנסיה אני עובדת בחברה בגודל בינוני ועם ההסכם של כלל החברה משלמת 3% ו-0.25% שלמיטב הבנתי מדובר על דיל לא רע.
מישהו משלם פחות ורוצה לשתף?!

@yossik תודה תודה :)

פני ל- @איליה לגבי להצטרף לקבוצת "IRA".

לגבי הפנסיה מי שעובד בהיי טק וחבר בהיי טק זון זכאי ל 0.09 מהצבירה ו 0.9 מההפקדות. צריך לשכנע את החברה לעבוד ללא סוכן.
גם אני עובד בחברה שיש לה כ 400 עובדים בישראל, לקח קצת זמן לשכנע אותם ולהסביר שהם כמעסיק עוברים על החוק כשהם לא מאפשרים לי לעבוד ללא סוכן אך בסוף הם השתכנעו וכיום מאפשרים את זה לכל עובדי החברה.

3. לגבי הפנסיה אני עובדת בחברה בגודל בינוני ועם ההסכם של כלל החברה משלמת 3% ו-0.25% שלמיטב הבנתי מדובר על דיל לא רע.
מישהו משלם פחות ורוצה לשתף?!
זה גם מה שאני שילמתי עד לא מזמן במגדל, גם כן בהתאם להסדר עם החברה. לפני חודש הרמתי טלפון למתחרים והציעו לי 2% ו-0.2, כשניגשתי לסוכן של העבודה הוא לא עשה בעיות.
אז שווה לברר...

ג"נ: נאמר לי שקיבלתי את ההצעה בזכות היתרה הצבורה שכבר יש לי בקרן פנסיה ואני מעבירה אליהם.

....צריך לשכנע את החברה לעבוד ללא סוכן.
גם אני עובד בחברה שיש לה כ 400 עובדים בישראל, לקח קצת זמן לשכנע אותם ולהסביר שהם כמעסיק עוברים על החוק כשהם לא מאפשרים לי לעבוד ללא סוכן אך בסוף הם השתכנעו וכיום מאפשרים את זה לכל עובדי החברה.

לצערי אני מועסק בחברה שמחייבת אותי לעבוד עם סוכן אחד בלבד.

אשמח לשמוע כיצד הצלחת להמיר את המעסיק שלך לעבוד ללא סוכן.
כמה זמן לקח ?
באיזו טקטיקה השתמשת ?
האם היה בעניין סיכון מבחינתך ?

תודה רבה

@דגגגג לא יאומן! אבדוק את הנושא מאוד לעומק. אני מניחה שהחברה שאני עובדת בה תעקם את האף, אבל אני אתעקש :)

@זאב, @Lamur - תודה לכם על האינפורמציה!

היי ותודה על שיתוף המידע, אם עובדת בתחום הסלולר מדוע את משלמת עליו כל כך הרבה?

אני ברמי לוי משלם 20 שח לחודש ללא הגבלה (לא היה צריך להתמקח, זה פשוט המחיר)

לצערי אני מועסק בחברה שמחייבת אותי לעבוד עם סוכן אחד בלבד.

אשמח לשמוע כיצד הצלחת להמיר את המעסיק שלך לעבוד ללא סוכן.
כמה זמן לקח ?
באיזו טקטיקה השתמשת ?
האם היה בעניין סיכון מבחינתך ?

תודה רבה
דבר ראשון פניתי לסוכן וביקשתי שישווה את התנאים הוא כתב שהוא לא יכול ושלח אותי לחשבת השכר, היא אמרה לי שהם לא מסוגלים לתת לי תנאים ששונים מההסכם בין המעסיק לסוכן ההסדר.
הסברתי להם את לשון החוק וסעיף 20 לחוק קופות הגמל וצירפתי גם מכתב הבהרה מהפקחת. הסוכן חזר ואמר שהוא לא מגביל אותי, הוא לא יכול להשוות את התנאים ומבחינתו אני משוחרר לעבוד ללא סוכן.
פניתי אל החשבת שכר עם המייל הזה וביקשתי שלפחות ישקלו קופ"ג שכן היא ללא מרכיב ביטוחי.
החשבת שכר ביקשה זמן לבדוק את העניינים.
בנוסף, שלחתי שאלה דרך אתר האוצר שלי, הם החזירו לי תשובה שבדיוק כמו שהמפקחת אמרה אם הסוכן לא יכול להשוות את התנאים אז המעסיק חייב לאפשר לך לעבוד ללא סוכן ואם לא הוא עובר על סעיף 20 לחוק קופות הגמל (שנת מאסר ו 75 אלף שח קנס). הם כתבו שאם אני מרגיש שנגרם לי עוול עליי להתלונן למפקחת.
העברתי את התשובה של משרד האוצר אל חשבת השכר, היא אמרה שתוך שבוע היא מחזירה לי תשובה ואכן היא נתנה לי תשובה חיובית.
באותו שבוע בדיוק התפרסם המבצע של הייטק זון והצטרפתי.

סה"כ לקח כשבועיים.

@Sinister - חבילת ה-20ש"ח/חודש של רמי לוי כוללת 1GB גלישה, מה שלצערי לא מספק אותי.
כשעולים ל-3 ו-5GB המחירים עולים ל-40 ו-50 בהתאמה. זה מה שאני משלמת כרגע ביופון שהם ממש בסדר.
גולן טלקום מציעים 3GB ב-37ש"ח, והוט מובייל שני קווים ללא הגבלה ב-60ש"ח, אבל יש לי חוו"ד מוצקות ורעות על שתי החברות הללו.

בקיצור, לא רואה אלטרנטיבה ראוייה כרגע

@דגגגג - אתה השראה אמיתית! אני מבררת את סוגיית הפנסיה הדיגיטלית וההייטק זון. אעדכן אם יהיו התפתחויות :)

כול הכבוד,
כבר עשית לך כדור שלג מתגלגל של ריבית דריבית?
יש לך יותר הוצאות בחודש הממוצע לדעתי, אם תכניסי את הוצאות הרכב כממוצע ולא רק דלק (לרוב, עוד 600 שקל על ביטוח טסט תיקונים וכו) תראי שזה קצת גבוהה יותר.
אין ספק, שאם עשית כבר כדור שלג קטן, עוד 10 שנים כבר תהיי עם היכולת כמעט לפרוש

@amos1 היי ותודה :)
אכן יש לי תיק השקעות שצובר את חסכונותיי, אפרט קצת יותר - בהמשך.
ולגבי הרכב - הצדק עמך, ברור שישנן הוצאות (רבות) נוספות. אני שונאת לשלם בתשלומים,אז ביטוח למשל - אני משלמת במכה אחת מבונוס סוף שנה ולכן אינו נכלל בחישוב שלי כרגע. זה נכון שבעת פרישה יש לקחת את ההוצאה הזו בחשבון, או לוותר על האוטו :)

@דגגגג - שאלה בנושא הפנסיה:
קודם כל מעדכנת שדברתי עם חשבת השכר וחצי שניה אחרי סוכנת הפנסיה התקשרה אליי רועדת לקבוע פגישה :)
מכיוון שאני בטוחה שבפגישה הזו היא הולכת לשכנע אותי שהכי טוב ובטוח לעבודה עם סוכן ושהיא שומרת עליי מכל משמר - אני רוצה לבוא מוכנה.
לגבי הפנסיה הדיגיטלית, ביררת אם אין קאצ׳ים אחרים? מקדם אקטוארי לא מופרך? אני יודעת שבפנסיה הוא גם ככה לא קבוע, אני מנסה לחשוב איפה הם ינסו לעקוץ

בחנתי את הסוגיה של הפנסיה הישירה (דיגיטלית) של מיטב-דש שנה שעברה אך לא עברתי אליהם בסופו של דבר, אז קחי את מה שאני אומר בערבון מוגבל (ויכול להיות שמשהו גם השתנה מאז).

* עניין המקדם הוא לא בעיה כי הוא נקבע חיצונית (ע"י משרד האוצר נדמה לי) ולא ע"י כל קופה בנפרד
* בגלל שפנסיה מבוססת על ביטוח הדדי של העמיתים, יש סיכון שקופות חדשות וקטנות יותר חשופות לסיכון אם כמות גדולה יותר של עמיתים מהצפוי תפרוש / תקבל קצבה בזמן נתון. אבל בפועל, כפתרון לזה, הקופות פונות למבטחי משנה מה שאמור למנוע את הסיכון הזה.
* בניגוד לאפיקים שהם חסכון טהור (השתלמות, גמל) פנסיה היא אפיק עם היבטים של ביטוח מה שכן יכול לתת ערך לתרומה של סוכן, או לכל הפחות אומר שיש חשיבות גדולה יותר לשירות הלקוחות של הקופה. בזמנו יצא לי להיתקל בכמה וכמה ביקורות של אנשים על שירות הלקוחות של מיטב בהקשר זה כשהם עוד היו בתהליכי איחוד עם דש אחרי הרכישה. לא יודע מה המצב שם עכשיו.
* בהמשך לפן הביטוחי של פנסיה, לכל קופה יש תקנון שונה (שזמין ואפשר למצוא באינטרנט) ושמכיל את כל הפרטים והאותיות הקטנות. בין השאר זה כולל את מסלולי הביטוח השונים (מוטה קצבה/שארים/נכוו וכו') וגובה ההפרשה לה זכאי העמית בקרות האירוע הביטוחי בהתאם למסלול ולגיל בו הצטרף לקופה. אני לא זוכר את המספרים המדויקים, אך ביקורת שאני חושב שהייתה נכונה היא שהתקנון של הקופה של מיטב-דש היה פחות טוב (הפרשות נמוכות יותר, אם מצטרפים מגיל מסוים והלאה) בהשוואה לכמה מהקופות הגדולות בשוק

לא ביררתי יותר מדי מסיבה פשוטה. אני משתמש בקרן פנסיה רק עבור הפלח האגחי (25 אחוז) מכיוון שהיא זולה יחסית משתלם להחזיק בה אגח.
שאר הכסף נמצא בקופת גמל מחקה מדד סנופי.

אך ביקורת שאני חושב שהייתה נכונה היא שהתקנון של הקופה של מיטב-דש היה פחות טוב (הפרשות נמוכות יותר, אם מצטרפים מגיל מסוים והלאה) בהשוואה לכמה מהקופות הגדולות בשוק
אני רק אתקן ההערה הקודמת שלי בנושא, כי אם אני מבין נכון, מיטב דש עדכנו את התקנון של קרן הפנסיה כך שיש כעת מסלול ביטוחי הנותן כיסוי מקסימלי למצטרפים בכל גיל:
https://www.meitavdash.co.il/files/tofos_gemel/gemel/tfasim/2014/12.2014/rikoz_shinoim_25.12.14.pdf

השאלה בכמה זה מעלה למשקיע את דמי הניהול, ובמידה ויש כבר ביטוח בריאות מעין זה, האם אין בכך כפילות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
מוריה יומן המסע של מוריה יומני מסע אישיים 93
א המסע של אספרסו יומני מסע אישיים 13
ה סיפור המסע של המתמיד יומני מסע אישיים 53
מ המסע שלי יומני מסע אישיים 6
עידו ג המסע לנדל"ן נדל"ן 12
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
ג המסע אל הלא נודע (22) יומני מסע אישיים 15
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 6
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 37
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
R המסע שלי :) יומני מסע אישיים 7
wish המסע שלי לחירות ועצמאות יומני מסע אישיים 145
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
Y המסע אל האתגר הבא בחיים התפתחות אישית 32
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 181
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 17
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
ג המסע שלי בן 25.5 - יומני מסע אישיים 39
לא חשוב שמות המסע שלי ללימוד Java התפתחות אישית 9
א אבן אחר אבן- המסע שלי יומני מסע אישיים 9
המהנדל המסע אל המליון השני יומני מסע אישיים 357
משה המסע שלי להקטין בכל חודש את ההוצאה השוטפת בעוד 100 שקלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
י מתחיל את המסע יומני מסע אישיים 18
ש רק מתחיל את המסע יומני מסע אישיים 7
P יומן המסע שלי בן 26 יומני מסע אישיים 61
S מתחיל את המסע שלי יומני מסע אישיים 5
ש המסע שלי- משכירה לעצמאית יומני מסע אישיים 11
B צומת דרכים מפתיעה באמצע המסע יומני מסע אישיים 21
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
מ המסע האמיתי מתחיל עכשיו יומני מסע אישיים 39
T מתחיל את המסע בגיל 28 יומני מסע אישיים 8
M המסע וההצלחה ב3 שנים האחרנות יומני מסע אישיים 42
S המסע שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 15
ג המסע שלי יומני מסע אישיים 46