• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי

אני עובד במשרה חלקית. מאוד קשה, זה בולע את רוב האנרגיות ומפצל קשב, אתה לא באמת יכול לעשות ככה הרבה דברים - אם זה משרה של 5 שעות ביום +שעתיים נסיעות אתה יוצא ב8 חוזר הביתה ב 15 וכבר די הלך לך היום, אם זה שלושה ימים בשבוע אז יש לך כביכול יומיים פנויים ומאוד קל לדחוף לשם סידורים ולא באמת נשאר לך זמן למה שרצית

אני חוזר הביתה אחרי 18:00 ולא מרגיש שנגמר לי היום... זה כנראה משהו שצריך לעבוד עליו.

לגבי ההלוואות לא ידעתי את זה. למה?
אתה לוקח הלוואה בשקלים וההכנסה משכירות היא בפאונדים כלומר אתה חשוף לתנודות המטבע.
זה בשונה להלוואה בשקלים והכנסה משכירות בשקלים לדוגמא.

אתה לוקח הלוואה בשקלים וההכנסה משכירות היא בפאונדים כלומר אתה חשוף לתנודות המטבע.
זה בשונה להלוואה בשקלים והכנסה משכירות בשקלים לדוגמא.
אבל לא בטוח שזה דבר רע, כי אם הלירה מתחזקת זה אומר שאני יכול לקנות יותר שקלים ואם היא נחלשת אני יכול לקנות יותר נכסים באנגליה לא?

אבל לא בטוח שזה דבר רע, כי אם הלירה מתחזקת זה אומר שאני יכול לקנות יותר שקלים ואם היא נחלשת אני יכול לקנות יותר נכסים באנגליה לא?
השוותי תפוחים לתפוחים כלומר מקרה שבו לוקחים הלוואה בשקלים מקבלים הכנסה בפאונד ומשלמים בעזרתה את החיוב החודשי של ההלוואה.

השוותי תפוחים לתפוחים כלומר מקרה שבו לוקחים הלוואה בשקלים מקבלים הכנסה בפאונד ומשלמים בעזרתה את החיוב החודשי של ההלוואה.
כן זה סוג של הימור שכן אי אפשר לדעת למעשה אם נשלם יותר או פחות על ההלוואה. אבל הלוואה בחול מצד שני יש לה ריבית גבוהה יותר לפעמים אז לא תמיד משתלם

וההיפך.
או במילים אחרות - זה מה שנקרא לראות תמיד את חצי הכוס המלאה.

וההיפך.
או במילים אחרות - זה מה שנקרא לראות תמיד את חצי הכוס המלאה.
אך מכיון שאני משקיע לטווח הארוך לא יודע כמה זה שיקול , איך שאני רואה את זה, אם הלירה יורדת אני קונה יותר לירות אם היא עולה אני קונה יותר שקלים.

יש לי 2 נכסים בארה״ב ו5 באנגליה.
את הנכסים בארהב יש לי יותר מ5 שנים ושם באמת יש יותר הוצאות אך התשואה גבוהה. יתכן ויגיע יום ואעשה שיפוץ רציני בבית ואמכור.
באנגליה יש לי דירות חדר עם פחות הוצאות ופחת אבל יש ועד בית יקר.
כמה זמן יש לך את הנכסים באנגליה?
גם אצלי (כמו אצל @Tzuriel) ועד הבית (היקר מלכתחילה) עלה (מאוד!) בלפחות שניים מתוך שלושת הנכסים שברשותי. ומה שיותר בעייתי הוא עלה יותר מעליית השכירות.

בד״כ אני מחשב 10 חדשי שכירות בתור cash flow כעין כלל אצבע
זה 10 חודשי שכירות ברוטו או נטו?
לי אין הרבה נסיון באנגליה (שלוש שנים מקניית הנכס הראשון ושנה מקניית הנכס השלישי) אבל מהנסיון המועט שלי, אני לוקחת 9-10 חודשי שכירות נטו (כלומר דמי שכירות חודשיים פחות הוצאות קבועות וקשיחות: דמי ניהול, ועד בית, GR וביטוח). וגם אז אי אפשר להגיד שזה ״מחמיר״. לכן בחישוב לקצבה עתידית אני מתייחסת לפי 9 חודשי נטו, פחות 11% מס.

הפוסט מתאים ליומני מסע כי יש בו משהו מאוד אישי.

כמה זמן אתה כבר מושקע באנגליה?
האם אתה לא מתחרט על השקעה בסגנון דירות חדר על רקע שחיקת התושאות בעקבות העליות המטורפות עבור ועד בית, ועל רקע זה שאין לליסהולדר יותר מדי מה לעשות? (מה שאני חווה אישית).

באנגליה עוד מעט 3 שנים.
אכן כן באחת הדירות ועד הבית עלה משמעותית, חמישית מהשכר דירה. אבל בדירות האחרות טרם.
אני די מרוצה מכך שאין הרבה הוצאות על הדירות ויש פטור ממס, אבל נכון להיום התשואה בארה״ב למרות כל ההוצאות הרבה יותר גבוהה.
אני מקווה שבהמשך ההשקעה תשתלם יותר. בינתיים יש קש פלואו אז לא מתלונן.

@de dud , אתה לא צופה לחרוג מהפטור מס באיזשהו שלב?
אם אתה מתכנן לרכוש עוד נכסים באנגליה, זה מתבקש.
למיטב זיכרוני הפטור עומד על הכנסות משכירות (אחרי ניקוי הוצאות שוטפות) של עד 12,500 פאונד שנתי.

למיטב זיכרוני הפטור עומד על הכנסות משכירות (אחרי ניקוי הוצאות שוטפות) של עד 12,500 פאונד שנתי.
לשנה ליחיד, אז לבני זוג זה 25000 לשנה ומקווה לחרוג מהפטור הזה :)

אני די מרוצה מכך שאין הרבה הוצאות על הדירות ויש פטור ממס
כאמור תקרה של 25,000£ זה כולה קצת מעל 2000£ לחודש (פחות מ- 9000₪). אם יש לך חמש דירות באנגליה ואין לך הרבה הוצאות, אתה לא חורג מתקרת המס באנגליה? איזה חלק מה- 16,000₪ של כל הדירות בחו״ל זה מהווה?

מה לגבי המס בארץ? האם זה מתקזז לך עם עלויות המינוף שלקחת או שיוצא לך לשלם על זה מס בארץ?

כאמור תקרה של 25,000£ זה כולה קצת מעל 2000£ לחודש (פחות מ- 9000₪). אם יש לך חמש דירות באנגליה ואין לך הרבה הוצאות, אתה לא חורג מתקרת המס באנגליה? איזה חלק מה- 16,000₪ של כל הדירות בחו״ל זה מהווה?
אפרט יותר, רשמתי פה מספרים גסים וקצת עתידיים..

כיום 2 הדירות בארה״ב מכניסות בממוצע 2600$ לחודש נטו (אני מחשב 10 חדשים). זה יוצא 88400 שח לשנה.
באנגליה כיום 2 דירות פעילות, 950 לירות לחודש שזה יוצא לפי 10 חדשים: 39900 שח לשנה.
אז כיום אני מקבל לחודש: 10690 שח בערך.

ישנה עוד דירה חדשה שמחפשת דייר,
עוד דירה שאני אמור לקבל בחודש הקרוב עם דייר שחתם ועוד דירה שאקבל במהלך החדשים הקרובים.
אז אני מצפה שלקראת שנה הבאה אקבל בנוסף 1410 לירות לחודש, אז לפי 10 חדשים: 59220 שח נוספים.

אז אני מצפה שבמהלך השנה הבאה תהיה לי הכנסה של: 15626 שח לחודש.
אז לשאלתך ארה״ב זה חצי מההכנסה.

המס בישראל מתקזז בוודאי במס שאני משלם בארה״ב וכן אני מחשב הוצאות פחת והוצאות תשלומים שונים. השנה למשל קיבלתי החזר מס ממדינת ישראל..

אני מתגורר בספרד ומחזיק כאן נכסים ומרוויח כמעט 8% תשואה על הקרן, ללא חישוב עליית ערך הנכס. גיסי מתגורר בניו יורק ומשקיע כמוני בסביבה שלו. הוא מדווח על תשואות נמוכות יותר בשוטף אבל הוא מרוויח בפועל משיפור הנכסים ומכירתם ברווח.
אפשר לשאול מהי התשואה שאתה מקבל בארה"ב וכמה באנגליה?

אני מתגורר בספרד ומחזיק כאן נכסים ומרוויח כמעט 8% תשואה על הקרן, ללא חישוב עליית ערך הנכס. גיסי מתגורר בניו יורק ומשקיע כמוני בסביבה שלו. הוא מדווח על תשואות נמוכות יותר בשוטף אבל הוא מרוויח בפועל משיפור הנכסים ומכירתם ברווח.
אפשר לשאול מהי התשואה שאתה מקבל בארה"ב וכמה באנגליה?
גם אני מתגורר בספרד, מדריד, משקיע נדל"ן גם, איפה אתה משקיע?

לא הייתי סומך על חצי משרה. כלומר בהינתן שאתה אומר לעצמך, ״אני בפרישה מוקדמת״ זה לא כל כך קל לעבוד, בייחוד כאשר לא כל הזמן מוקדש לדברים שמעניינים אותך. הדרייב להצלחה יורד.

יותר כף למשל, להיות עם המשפחה, לטייל באופניים, לתכנן את הטיול הבא לחו״ל , איזה יום יפה ״למה לא נעבוד קצת בגינה ?״ וכדומה. כל שניה שאתה ליד המחשב ופותר איזה באג, אתה שואל את עצמך ״למה לי ?״

אבל אולי לך זה לא יקרה.
נקודה מעולה. אני גם תוהה לגבי מה אמורים לעשות אחרי שפורשים, ואני אומר לעצמי באמת יהיה לי כח להתעסק עם שטויות כשאני בכלל באווירת תן לי לעבוד יום יומיים בשבוע כדי לא להשתעמם? הרי בדכ אנשים כמו פותח השרשור, שמגיעים לחופש כלכלי בגיל צעיר מהרגיל, זה לא אנשים שחיפשו לנוח ולהיות בחופש כל החיים.

נקודה מעולה. אני גם תוהה לגבי מה אמורים לעשות אחרי שפורשים, ואני אומר לעצמי באמת יהיה לי כח להתעסק עם שטויות כשאני בכלל באווירת תן לי לעבוד יום יומיים בשבוע כדי לא להשתעמם? הרי בדכ אנשים כמו פותח השרשור, שמגיעים לחופש כלכלי בגיל צעיר מהרגיל, זה לא אנשים שחיפשו לנוח ולהיות בחופש כל החיים.
הרגשת החופש והאפשרות לעשות מה שאתה רוצה ולא מוכרח. משנה את הכל.

• אהבתי
Reactions: Roi
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 34
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
R המסע שלי :) יומני מסע אישיים 7
wish המסע שלי לחירות ועצמאות יומני מסע אישיים 133
Y המסע אל האתגר הבא בחיים התפתחות אישית 32
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 163
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 14
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 32
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
ג המסע שלי בן 25.5 - יומני מסע אישיים 31
לא חשוב שמות המסע שלי ללימוד Java התפתחות אישית 9
א אבן אחר אבן- המסע שלי יומני מסע אישיים 9
המהנדל המסע אל המליון השני יומני מסע אישיים 231
מוריה יומן המסע של מוריה יומני מסע אישיים 93
משה המסע שלי להקטין בכל חודש את ההוצאה השוטפת בעוד 100 שקלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
י מתחיל את המסע יומני מסע אישיים 18
ש רק מתחיל את המסע יומני מסע אישיים 7
P יומן המסע שלי בן 26 יומני מסע אישיים 59
S מתחיל את המסע שלי יומני מסע אישיים 5
ש המסע שלי- משכירה לעצמאית יומני מסע אישיים 11
B צומת דרכים מפתיעה באמצע המסע יומני מסע אישיים 21
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
א המסע של אספרסו יומני מסע אישיים 13
מ המסע האמיתי מתחיל עכשיו יומני מסע אישיים 39
T מתחיל את המסע בגיל 28 יומני מסע אישיים 8
M המסע וההצלחה ב3 שנים האחרנות יומני מסע אישיים 42
S המסע שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 15
ג המסע שלי יומני מסע אישיים 46
ה סיפור המסע של המתמיד יומני מסע אישיים 53
c881 המסע התחיל לפני יומני מסע אישיים 43
adamshalev המסע שלי דרך בלוג "חופש כלכלי" יומני מסע אישיים 66
Ronit1984 המסע של רונית יומני מסע אישיים 27
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 27
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
N פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
U מה הצעדים הנדרשים לפני פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
sharon שכירת דירה בשלב המשיכה\פרישה ללא הכנסות ממשכורת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
J מתכנן פרישה "בחינם" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה